
Jei neklystu, yra "Žemaitijos pieno" pienas buteliuose su sumažintu laktozės kiekiu. Tokiomis melsvomis etiketėmis, būna jų firminėse parduotuvėse ir kai kada PC
Ten užrašyta, kad sumažintas laktozės kiekis.

QUOTE(Buckiukas @ 2006 03 08, 09:11)
Jei neklystu, yra "Žemaitijos pieno" pienas buteliuose su sumažintu laktozės kiekiu. Tokiomis melsvomis etiketėmis, būna jų firminėse parduotuvėse ir kai kada PC
Ten užrašyta, kad sumažintas laktozės kiekis.



QUOTE(neues @ 2006 03 08, 18:56)
aha, sitas "zemaitijos pieno" produktas su sumaz.lakt. kiekiu yra PC pirkti (bent IKI visada buna). Ir, kiek pamenu, sito pieno yra apie 2.5 metai.
labai dziaugiuosi, nes kitokio pienuko gerti
negaliu....
labai dziaugiuosi, nes kitokio pienuko gerti

Gali būti, visgi vartojantys geriau žino ko prekyboje yra o ko ne

Aš kadangi visai pieno negaliu pakęst, tai perku bet kokį (kai reik kokio nors kepinio tešlai).
Įdomu ar raugintuose pieno produktuose laktozės kiekis didesnis/mažesnis nei neraugintuose??

QUOTE(JJG @ 2006 03 08, 19:49)
Gali būti, visgi vartojantys geriau žino ko prekyboje yra o ko ne
Aš kadangi visai pieno negaliu pakęst, tai perku bet kokį (kai reik kokio nors kepinio tešlai).
Įdomu ar raugintuose pieno produktuose laktozės kiekis didesnis/mažesnis nei neraugintuose??

Aš kadangi visai pieno negaliu pakęst, tai perku bet kokį (kai reik kokio nors kepinio tešlai).
Įdomu ar raugintuose pieno produktuose laktozės kiekis didesnis/mažesnis nei neraugintuose??

Rūgstant turbūt labai keičiasi sudėtis, nes šiaip dietologų pienas suaugusiems nėra rekomenduojamas, o rauginti pieno produktai - netgi labai peršami... (gerąja prasme) Tai al ir laktozė virsta kuom nors kitu



QUOTE(Virdzinija @ 2006 03 10, 00:21)
Rūgstant turbūt labai keičiasi sudėtis, nes šiaip dietologų pienas suaugusiems nėra rekomenduojamas, o rauginti pieno produktai - netgi labai peršami... (gerąja prasme) Tai al ir laktozė virsta kuom nors kitu
(nusišnekėjauuuuu
)




O gal visai ir nenusišnėkėjai


QUOTE(JJG @ 2006 03 07, 11:54)



O as jau radau liesa skanu jogurta. Tai biolos su melynemis


O mes paskutiniu metu pasidarome jogurtą patys. Į rugpienį įdedame šaldytų braškių ir mikseryje išplakame. Skanu
Svarbiausia taip išvengiame visokių dažiklių,kvapiklių ir pan.



QUOTE(1-oji mama @ 2006 03 10, 18:03)
O mes paskutiniu metu pasidarome jogurtą patys. Į rugpienį įdedame šaldytų braškių ir mikseryje išplakame. Skanu
Svarbiausia taip išvengiame visokių dažiklių,kvapiklių ir pan. 



puiki idėja

Papildyta:
QUOTE(lapatiena @ 2006 03 10, 13:17)
O as jau radau liesa skanu jogurta. Tai biolos su melynemis
. Anksciau isvis i jogurtu puse neziurejau, o dabar kiekviena diena turiu suvalgyti sio jogurto 





manau dabar jį nuolat pirksiu. įdomu o didesniais, pvz. pusės litro arba litro įpakavimų tokio jogurto būna?
Gal čia ir ne į temą,bet galima pasidaryti ir riešutų pieno. Labai geras, sveikas dalykas ypač vaikams.
Paimti šiek tiek riešutų(bet kokių, kokie jums skaniausi),įdėti į plaktuvą,užpilti trupučiu vandens ir išplakti. Riešutai susismulkina,gaunasi baltas kaip pienas skystis. Geriausia vaikams ir ne tik jiems sumaišyti su sultimis ir gerti. Taip gaunama reikalingų medžiagų
Paimti šiek tiek riešutų(bet kokių, kokie jums skaniausi),įdėti į plaktuvą,užpilti trupučiu vandens ir išplakti. Riešutai susismulkina,gaunasi baltas kaip pienas skystis. Geriausia vaikams ir ne tik jiems sumaišyti su sultimis ir gerti. Taip gaunama reikalingų medžiagų


QUOTE(JJG @ 2006 03 11, 11:39)
pvz. pusės litro arba litro įpakavimų tokio jogurto būna?
būna 360g pakuotės, bet kaina paskaičiavus lygiai tokia pat kaip mažojo indelio.

QUOTE(1-oji mama @ 2006 02 09, 16:44)
Manau pasterizuotas nuo virinto nedaug tesiskiria.Cituoju iš knygos apie mitybą:
" Įkaitinus pieną iki 60 laipsnių jame pradeda irti albuminai,nyksta baktericidinės savybės.Pasterizuotame piene suyra vitaminai ir toks pienaspraranda savo galią.Šit kodėl dietologai draudžia gerti pieną visiems, kurie serga"gleivinių" ligomis-tonzilitu, bronchų astma. nosies ir gerklės ir pan. Prisiminkite, kaip vaikai nemėgsta virinto pieno, juk jie dar nėra praradę savisaugos instinkto..."
Kaip komentuotumte tai.
Ir dar kaip tada su pieniškom sriubom, košės su pienu(manų kukurūzų).Mano vaikas ją labai mėgsta.
" Įkaitinus pieną iki 60 laipsnių jame pradeda irti albuminai,nyksta baktericidinės savybės.Pasterizuotame piene suyra vitaminai ir toks pienaspraranda savo galią.Šit kodėl dietologai draudžia gerti pieną visiems, kurie serga"gleivinių" ligomis-tonzilitu, bronchų astma. nosies ir gerklės ir pan. Prisiminkite, kaip vaikai nemėgsta virinto pieno, juk jie dar nėra praradę savisaugos instinkto..."
Kaip komentuotumte tai.
Ir dar kaip tada su pieniškom sriubom, košės su pienu(manų kukurūzų).Mano vaikas ją labai mėgsta.

juk pieniskai sriubai pieno nevirini!
isverdi makaronus vandenyje, vandeni nupili ir iskart uzpili saltu pienu- galima valgyt is kart, nereikia laukt, kol praves...... labai megstu...BET esu alergiska..... uztai savo sunui daznai duodu! laikausi vakarietisko principo kad vaikas turi gerti piena , o ne sultis. per 3 metus kai jis gyvena NL neatsirado nei vienos naujos skylutes....o LT eidavom aps stomatologa kas 2 menesiai, nes neduodavau gerti pieno, o sultis. nesvarbu ar duosi virinta ,ar nevirinta, kalcis juk nesuverda. o albuminai ir burnoj suyra....
Papildyta:
QUOTE(JJG @ 2006 03 08, 19:49)
Gali būti, visgi vartojantys geriau žino ko prekyboje yra o ko ne
Aš kadangi visai pieno negaliu pakęst, tai perku bet kokį (kai reik kokio nors kepinio tešlai).
Įdomu ar raugintuose pieno produktuose laktozės kiekis didesnis/mažesnis nei neraugintuose??

Aš kadangi visai pieno negaliu pakęst, tai perku bet kokį (kai reik kokio nors kepinio tešlai).
Įdomu ar raugintuose pieno produktuose laktozės kiekis didesnis/mažesnis nei neraugintuose??

raugintame piene laktozes nera. nes ji surugsta
