Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai kepiniai

QUOTE(jolanka @ 2010 12 16, 15:48)
Dar labai man patiko sluoksniuotas toks su aguonomis, kur kociojama tesla is 5-6 laksteliu ir i tortine kepi. Gal kas bandet? Cia buvo receptukas anoje temoje, vcaizdelis tai laaabai jo grazus.

gal gali imest nuoroda? ax.gif
Papildyta:

namukai visu labai grazus wub.gif wub.gif ir didesni ir mazesni, ir pakrype ir tiesus wub.gif noretusi kiekvieno bigsmile.gif

tik pasiziuri ir is karto kaledomis ir stebuklinem pasakom kvepia wub.gif
Atsakyti
as kepiau irgi japoniska aguonu obuoliu pyraga. tai man labai graziai iskilo visikai neslapias buvo tik siek tiek per saldus. tai kaledoms kepsiu truputi redaguota idesiu daug razinu manau jos duos akcenta butinai pilsiu citinu sulciu ir virsu ne sokoladu dengsiu o karamele, man sokoladas nelabai derinosi. o manu koses visikai nesijaute nes tik 8 arbatiniai sauksteliai kurie paskendo obuoliu juroje. ir skaniausias buvo3 - 4 diena.
Atsakyti
QUOTE(aseni77 @ 2010 12 16, 16:47)
as kepiau irgi japoniska aguonu obuoliu pyraga. tai man labai graziai iskilo visikai neslapias buvo tik siek tiek per saldus. tai kaledoms kepsiu truputi redaguota idesiu daug razinu manau jos duos akcenta butinai pilsiu citinu sulciu ir virsu ne sokoladu dengsiu o karamele, man sokoladas nelabai derinosi. o manu koses visikai nesijaute nes tik 8 arbatiniai sauksteliai kurie paskendo obuoliu juroje. ir skaniausias buvo3 - 4 diena.

Man irgi nesijaute manai, nors dejau tikrai daugiau ax.gif Tai jis yra itrauktas i kalediniu kepiniu sarasa. Tik kepsiu jau turbut treciadieni, nes kuo ilgiau stovi, tuo skanesnis drinks_cheers.gif
Atsakyti
Ateinu su klausimu del namelio, kokiu ismatavimu jie pas jus, kaip suprantu nedidukai, nes dabar studijuoju trafaretus, si savaitgali "statysiu" savo pirma nama bigsmile.gif
Atsakyti
pritariu,
japoniskas aguonųu obuolių pyragas puikus, gal tik kiek cukraus ir aš pamažinsiu, nes pilsiu šokoladu, o puošiu graikiškų riešutų puselėmis.
ir vaizdas ir skonis wub.gif thumbup.gif

o dėl skonio nesiginčijama mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Barbaryta @ 2010 12 16, 20:57)
Ateinu su klausimu del namelio, kokiu ismatavimu jie pas jus, kaip suprantu nedidukai, nes dabar studijuoju trafaretus, si savaitgali "statysiu" savo pirma nama bigsmile.gif

na maniskis, tai nemazas. i auksti koks 20 i ilgi irgi panasiai, kai sustatytas, tai tikrai didelis atrodo.
Atsakyti
Sveikos mergaitės, pasidalinsiu ir aš savo receptuku.

Imbieriniai sausainiai Kalėdoms ir ne tik smile.gif

5 stiklinės miltų,
1 stiklinė cukraus,
1 stiklinė natūralaus arba dirbtinio medaus,
250 g sviesto,
2 kiaušiniai,
2 šaukšteliai kakavos,
2 šaukšteliai cinamono,
2 šaukšteliai maltų gvazdikėlių,
1 šaukštelis imbiero miltelių,
žiupsnelis druskos.

Kambario temperatūros sviestą sudėti į puodą, sumaišyti su cukrumi, prieskoniais, kakava ir medumi. Pakaitinus nukelti puodą nuo ugnies ir leisti atvėsti. Atvėsusią masę sukrėsti į gilų indą ir plakti mikseriu, plakant įmušti kiaušinius. Po to mediniu šaukštu maišant pamažu suberti miltus, baigti minkyti rankomis. Išminkius suspausti į kamuoliuką, suvynioti į maistinę plėvelę ir palikti nakčiai šaldytuve. Tokią tešlą galima šaldytuve laikyti net iki dviejų savaičių.
Kai užeina noras kepti sausainius, tešlą reikia plonai iškočioti (2-4 mm)ant miltais pabarstytos lentos. Tada supjaustyti ar su formelėmis išspausti figūrėles, sudėti į kepimo popieriumi išklotą ar miltais pabarstytą skardą. Kepti 175 laipsnių karštumo orkaitėje apie 6-10 min. Kai atvėsta galima papuošti glajumi.
Skanaus mirksiukas.gif
Kas mėgsta Presto imbierinius sausainius, tie irgi patiks, gal net labiau ax.gif 4u.gif
Atsakyti
Sveikos kepėjėlės smile.gif
Jungiuosi ir aš prie jūsų šedevro-kalėdinio namelio...Studijuoju ankstesnes temas ir renkuosi visą informaciją. Bandysiu kepti ir labai tikiuosi, kad namelio statybos pavyks...Labiausia džiugina mintis, kad dukriukui bus smagus prieškalėdinio laiko praleidimas wub.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif Pasirodysiu ir as ka siandien nuveikiau ax.gif -
Nerytes itruke sausainiai

user posted image

Beatos imbierinukai

user posted image

Sonatinos sokoladiniai sausainiai

user posted image

Cipciuko meduoliai

user posted image

Atsakyti
Iš kur tiek grožių. 4u.gif O sakykit, ar skanūs tie įtrūkę šokoladiniai? Gal pasidalinsit gaminimo patirtimi, nes pati žadu juos kepti. ax.gif
Atsakyti
Mergaites, Cipciuko meduoliu jau ana savaite prikepiau ax.gif bet rankos niezti, ziurint i jusu namelius blush2.gif Galvoju kept velgi pagal Cipciuka, bet ar vienos normos man uzteks nameliui, kurio ismatavimai mazdaug 18 x 12 cm 4u.gif Ir tesla kociojot kaip meduoliams, ar storiau, ar ploniau? 4u.gif
Is anksto dekinga 4u.gif
Atsakyti
O man grazus ir pakrype nameliai, mieli tokie thumbup.gif

QUOTE(uogytee @ 2010 12 16, 14:14)
Skaiičiau skaičiau kalėdiniu saldumynų temas ir man kažkaip keista pasirodė, o negaila produktų meduoliams ant eglutės kabinti? visgi ir medus ir prieskoniai ir cukraus pudra ir panasiai..mano nuomone brangus papuosimas..As tai padariau paprasciau - stikline miltu, stikline vandens ir stikline druskos - iskepiau kietus sausainiukus, nudazysiu akriliniais dazais, bet tinka ir akvarele ir išpaisysiu vitražiniais dazais.. Nes daug metu pati norejau kabinti meduolius, bet man gaila budavo..o ir istiesu valgyti poto kaip pora savaičiu dulka..feee..neskanu atrodo..

biggrin.gif na gal nuo keliu meduoliu ant eglutes nebankrutuosim jau kaip nors cool.gif
Atsakyti