Sveikos mergaitės, pasidalinsiu ir aš savo receptuku.
Imbieriniai sausainiai Kalėdoms ir ne tik 
5 stiklinės miltų,
1 stiklinė cukraus,
1 stiklinė natūralaus arba dirbtinio medaus,
250 g sviesto,
2 kiaušiniai,
2 šaukšteliai kakavos,
2 šaukšteliai cinamono,
2 šaukšteliai maltų gvazdikėlių,
1 šaukštelis imbiero miltelių,
žiupsnelis druskos.
Kambario temperatūros sviestą sudėti į puodą, sumaišyti su cukrumi, prieskoniais, kakava ir medumi. Pakaitinus nukelti puodą nuo ugnies ir leisti atvėsti. Atvėsusią masę sukrėsti į gilų indą ir plakti mikseriu, plakant įmušti kiaušinius. Po to mediniu šaukštu maišant pamažu suberti miltus, baigti minkyti rankomis. Išminkius suspausti į kamuoliuką, suvynioti į maistinę plėvelę ir palikti nakčiai šaldytuve. Tokią tešlą galima šaldytuve laikyti net iki dviejų savaičių.
Kai užeina noras kepti sausainius, tešlą reikia plonai iškočioti (2-4 mm)ant miltais pabarstytos lentos. Tada supjaustyti ar su formelėmis išspausti figūrėles, sudėti į kepimo popieriumi išklotą ar miltais pabarstytą skardą. Kepti 175 laipsnių karštumo orkaitėje apie 6-10 min. Kai atvėsta galima papuošti glajumi.
Skanaus
Kas mėgsta Presto imbierinius sausainius, tie irgi patiks, gal net labiau