Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip atpratinti nuo čiulptuko?

Na, mano dukterecia nepaprastai lengvai atpratinom nuo ciulptuko, pradejom nuo to kad dienomis ji pasiimdavom padedavom kur nors ,kad nepasiektu ir aiskindavome,kad ciulptukas jos lauks vakare,kad jis dabar ilsisi, ji taip miegojo pietu miega ir naktimis su ciulptuku, po to jis suluzo ir vaikui paaiskinom,kad privalom ji ismesti, pirmiausiai buvau neigiamai vaikutis nusistates bet poto susitaike su sia mintimi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dorada @ 2012 04 12, 11:56)
Oi, pas mus labai panasi situacija, irgi nerimaut pradedu; atrodo, kuo toliau, tuo labiau jam tos soskes reikia, tik pamato kur, viskas, daryk ka nori, bet zirzia, kol neiskentus paduodu doh.gif
viena jau yra nukandes, gal ir man pabandyt nukirpt g.gif aisku, reikia jas apskritai suslepti ir stengtis naudoti tik ekstra atvejui - miego metu ir pan. g.gif

Man tai labai pasisekė su dukrele. Buvau girdėjusi, kad reikia po biški kirpti galiuką ir kai jau nebebus ko įsikišti, vaikas pats pames. Nutariau pabandyti. rolleyes.gif
Pradžioje galvoju nukirpsiu tik labai mažą galiuką, tiesiog skylutę padarysiu ir žiūrėsiu reakcija kokia bus. Ir kirpdama nepamačiau, kad vaikas žiūri ką darau, doh.gif tai kai padaviau soskę, pavartė ją rankose ir daugiau niekada nebeįsikišo į burną. lotuliukas.gif Galvojau bus problemų su miegu, bet pirmą vakarą pazyzė, daviau vėl tą pačią prakirptą, numetė ir viskas. Dugiau niekada nepaprašė kitos ir buvo radusi tarp žaislų gerą, vis tiek nebeėmė.
Pabadykit, kurių vaikai su principais, nebeims prakirptos. thumbup.gif
Atsakyti
musu abu 6 men. proga, kazkokiu budu sugebejo pamesti parduotuves kieme doh.gif nenupirkom nauju, ir, net nepastebejo schmoll.gif nuo to laiko ir nebeturejom 4u.gif
Atsakyti
Erinata manau kad ateis toks laikasi ir jis pats atsisakys to ciulptuko tik reikia truputi kantrybes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(bafyte @ 2012 04 12, 21:00)
Man tai labai pasisekė su dukrele. Buvau girdėjusi, kad reikia po biški kirpti galiuką ir kai jau nebebus ko įsikišti, vaikas pats pames. Nutariau pabandyti.  rolleyes.gif
Pradžioje galvoju nukirpsiu tik labai mažą galiuką, tiesiog skylutę padarysiu ir žiūrėsiu reakcija kokia bus. Ir kirpdama nepamačiau, kad vaikas žiūri ką darau,  doh.gif tai kai padaviau soskę, pavartė ją rankose ir daugiau niekada nebeįsikišo į burną.  lotuliukas.gif  Galvojau bus problemų su miegu, bet pirmą vakarą pazyzė, daviau vėl tą pačią prakirptą, numetė ir viskas. Dugiau niekada nepaprašė kitos ir buvo radusi tarp žaislų gerą, vis tiek nebeėmė.
Pabadykit, kurių vaikai su principais, nebeims prakirptos.  thumbup.gif

Bandysiu rytoj kirpti sose smile.gif Aciu us patarima 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rittusia @ 2012 04 15, 22:42)
Bandysiu rytoj kirpti sose smile.gif Aciu us patarima 4u.gif

Oi nezinau kaip cia bus blink.gif .Atkirpau sose,paguldziau dukryte ir stebiu.Matosi jau nori miegelio,guli tyliai,o sose tai isikisa i burnyte tai vel issitraukia,apziuri,ir vel,isikisa ir vel issitraukia apziuri smile.gif .Idomu ar kas nors pavyks g.gif .
Atsakyti
As abu vaikus taip nuo ciulptuku atpratinau- pakirpau siek tiek galiuka. Ir viskas "tiutia" neskani pasidare biggrin.gif
Pirma nakti miegojo rankoje suspaude, paskui kelis vakarus po pagalve kiso, kol visai is lovytes lauk ismete.
Atsakyti
QUOTE(rittusia @ 2012 04 16, 22:07)
Oi nezinau kaip cia bus blink.gif .Atkirpau sose,paguldziau dukryte ir stebiu.Matosi jau nori miegelio,guli tyliai,o sose tai isikisa i burnyte tai vel issitraukia,apziuri,ir vel,isikisa ir vel issitraukia apziuri smile.gif .Idomu ar kas nors pavyks g.gif .

Ismiegojom,bet naktele buvo ne labai rami.O kas kelinta diena reik trumpinti galiuka soses?
Atsakyti
Sulaukus dvieju metuku mes savo ciulptuka atidavem pauksciukam. Balkone pas mus yra lesiklele. Atsikelus po pietu miegelio, nutariau, kad mano kleckuciui soskyte tik trukdo, tad jam pasakiau, kad jau laikas totyte atiduoti tiem maziukam kurie dar neturi dantuku ir yra kudikeliai, dar pasnekejus su vaikuciu isejo i balkona ir idejom totyte i lesiklele, pasakem kad pauksciukai pasiimtu pasakem ate. Veliau mes ja isemem ir iskart ismetem, kad nekiltu pagundos jam jos vel atiduot. Vakarop sunelis pamate, kad lesikleleje nebera soskytes, pasake man su teciu, mes atejo pasidziaugem kad galu gale pauksciukai gales but ramus. Aisku dvi pirmos naktys buvo sunkios ir nakti prabudo verke, bet mes ji graziai raminom, kalbejo, kad pauksciukam labai reikejo totytes ir kad jis tikras saunuolis kad atidave ja mazyciams. Na taip ir baigesi po to smile.gif Manau kad svarbiausia su vaiku sneketi, paaiskinti kur dingo soskyte, nes jau 2 metuku vaikas labai daug ka supranta, tik reikia kalbeti vaiko kalba smile.gif Tikiuosi kam nors tai pades thumbup.gif
Atsakyti
Mano sūnus soskės nebegavo/neėmė nuo nepilnai 5 mėnesio. Tesiog pastebėjau, kad jam nėra ji būtinybė, nors ir mano papo nečiulpdavo (maitinti teko mišinukais), būdavo kartais pirštą savo pačiulpia ir viskas. na tai soskę vis nukišdavau kur nors, vis rečiau ją matydavo ir galiausiai atprato. Atėjo kaimynų vaikai (2m ir 4m) ir išsinešė visas soskes, nes jie vis dar jas čiulpia (ilgokai..). Močiutės visos peikė mane, sakė vaikui būtina soskė, kad būtinai duočiau, pačios vaikui per prievartą grūsdavo, kai nuvešdavau pasaugot, aš velnių duodavau, kol galiausiai suprato, kad mano vaikui jos TIKRAI nereikia.
Atsakyti
QUOTE(rittusia @ 2012 04 17, 13:26)
Ismiegojom,bet naktele buvo ne labai rami.O kas kelinta diena reik trumpinti galiuka soses?

Jei vis dar ima į burnytę, tai kas dieną po truputį nukirpk ir vis sakyk, kad pelytės apgraužė naktį. Kai jau nebebus ko įsikišti, tikrai pames, o gal ir anksčiau. mirksiukas.gif
Atsakyti
o mano vaikas tik pries uzmiegant ima ciulptuka, tai lb nesijaudinu. tikiuosi, kad greit jau pats jo nenores, o jei nenores atsisveikinti su drauguze, tai tada galvosiu kaip atsikratyti ciulptuko.
Atsakyti