Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos knygos knygos * 45 namučiai

Labas 4u.gif

QUOTE(Masako @ 2010 12 20, 08:46)
Labas rytas,

Perskaiciau vakar K. Morton "Rivertono dvaro paslapti".

Prisipazinsiu, kad uzkabliavo ne is karto - pradzia atrode gan padrika ir sunkokai "skaitesi", bet po to daresi vis idomiau ir idomiau bigsmile.gif Ypatingai uzkabino nuo knygos vidurio ir tada islaike demesi iki pat galo thumbup.gif
Vis tik nepasakyciau, kad tai butu labai mano skonio knyga, nes, kaip zinia biggrin.gif , labai megstu toki daugiau detalizuota stiliu su buitinem smulkmenom, o to man pritruko. Ir del to nelabai jautesi man ta senoves dvasia g.gif
Bet kokiu atveju tikrai nesigailiu, kad skaiciau - puikiai praleidau laika  smile.gif
Butu dabar idomu ir Uzmirsta soda kada paskaityt rolleyes.gif

"Užmirštas sodas" už "Rivertono dvaro paslaptis" man patiko kur kas labiau. Bet patiko ir Rivertonas.

QUOTE(Skaitanti @ 2010 12 20, 13:34)
Beje, aš tai tą knygą skaičiau, atrodo, 1996 m. Kaip jis ten seminarijoj mokėsi, kaip grįždavo į namus, kaip pradėjo kunigauti gana gerai atsimenu, man tikrai įdomu buvo apie jo mokslus skaityti, bet kaip knyga baigėsi, tai niekaip neatsimenu irgi...  doh.gif

Tai aš irgi apie jo mokslų seminarijoje pradžią, apie pirmąją meilę (ir kažkiek apie kitas meiles, kai vardais jas paminėjo) lyg šio dar kažkiek atsimenu. O va pabaigos tai jau ne.

QUOTE(muminukas @ 2010 12 20, 13:48)
ir Putinas, ir Vasaris metė kunigystę. Vasaris su Aukse susituokė. bet pats Putinas kategoriškai neigdavo romano autobiografiškumą. beje, jei atmintis neapgauna, ir filmo neleido statyti pagal AŠ  unsure.gif  g.gif

Ėėė, o kam tu išdavei pabaigą unsure.gif tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2010 12 20, 14:28)

Ėėė, o kam tu išdavei pabaigą unsure.gif  tongue.gif

kad niekas neskaito unsure.gif ar yra dar skaitančių? einu geltonint blush2.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2010 12 20, 14:36)
kad niekas neskaito  unsure.gif ar yra dar skaitančių? einu geltonint  blush2.gif  doh.gif

Šiuo metu gal ne smile.gif Bet maža ką, kas nors galbūt dar skaitys smile.gif
Atsakyti
Man įdomu,ar yra kam davę vardą pagal knygą? smile.gif Man,pavyzdžiui,mama davė perskaičius Bieliausko knygą "Mes dar susitiksim,Vilma".Kol aš radau tą knygą norėdama perskaityt,dabar jau tokios senai išimtos iš bibliotekų
Atsakyti
QUOTE(eliss @ 2010 12 20, 14:44)
Man  įdomu,ar yra kam davę vardą pagal knygą? smile.gif Man,pavyzdžiui,mama davė perskaičius Bieliausko knygą "Mes dar susitiksim,Vilma".Kol aš radau tą knygą norėdama perskaityt,dabar jau tokios senai išimtos iš bibliotekų

dabar visi galvoja, kad man vardą pagal knygą davė (žiauriai žymi knyga yra kaip mano vardas), bet iš tiesų - ne ax.gif
mano teta sūnui davė pagal kažkokią knygą, kurią laukdamasi skaitė - Lauris.
mano abiejų vaikų vardai yra Donelaičio Metuose, tai antrojo vardą pusiau pagal Metus daviau - jis labai retas, jei kas sako, kad naujas ir negirdėtas, pasakau, kad Metų personažas tokiu vardu yra. o tik išrinkusi vardą prisiminiau, kad personažas yra.
Atsakyti
Perskaičiau
J. Patterson, G. Charbonnet. Sekmadieniai pas Tifanį.
Perskaičiau ilgai ilgai bibliotekoje lauktą romaną. Nusivyliau. Labai. Anotacijoje rašoma, kad tai romanas apie vaiko vienatvę, motinos ir dukters kovą ir meilės ilgesį. Apie knygą taip pat buvau girdėjusi ir daug gerų atsiliepimų. „Ar jums suspaudžią širdį, matant vienišą vaiką“. Taip žinoma… Bet.

Knyga ir anotacija – visiškai skirtingi dalykai. Vienišam vaikui skirti vos keliolika puslapių. Motinos ir dukters kova? Meilės ilgesys? Bet jau taip skystai aprašyta… Skyreliai trumpučiai, nespėji įsiskaityti, jau jie ir baigiasi, šriftas didelis, puslapiai storoki. Tiesa, pabaigoje yra ir kulminacija, ir atomazga, tai šiek tiek pabunda ir susidomėjimas skaityti. Bet kaip dviejų autorių kūrinys, knyga tikrai labai jau elementari.

Tačiau visgi radau vieną patikusią man citatą:

Kai mano sūnui Džekui buvo ketveri, o aš turėjau trumpam išvykti į Los Andželą, paklausiau, ar jis manęs pasiilgs.

- Nelabai, – pasakė man Džekas.

- Nepasiilgsi? – nustebau.

Džekas papurtė galvą ir tarė:

- Jei myli, visada esi kartu. (psl. 2)

Ši citata buvo įžangoje, taigi ji niekaip nepagerina bendro įvertinimo…

Tinkama knyga tingintiems daug skaityti.
Atsakyti
QUOTE(Skaitanti @ 2010 12 20, 16:15)
Perskaičiau
J. Patterson, G. Charbonnet. Sekmadieniai pas Tifanį.
Perskaičiau ilgai ilgai bibliotekoje lauktą romaną. Nusivyliau.

Pattersonas mane paskaičius "Siuzanos dienoraštį Nikolui" tiek sunervino (nu visai skysta knyga, saldus vanduo toks), kad aš neapsikentus Knygų mugėj net "Tyto Albos" darbuotojų paklausiau kam jie ją leido "Garsiausių XX a. pab. knygų" serijoj biggrin.gif. Jie su manim sutiko kad toj serijoj buvo smarkiai geresnių. Nuo to laiko Pattersoną apeinu lanku.

Muminuk, mačiau Almeną skaitei? Kaip jo romanai? Mane labai domina (ant Sabaliauskaitės bangos čia tas mano susidomėjimas lietuvių istoriniu romanu), bet nesiryžtu pirkt kol kas.
Atsakyti
QUOTE(caralaite @ 2010 12 20, 15:28)

Muminuk, mačiau Almeną skaitei? Kaip jo romanai? Mane labai domina (ant Sabaliauskaitės bangos čia tas mano susidomėjimas lietuvių istoriniu romanu), bet nesiryžtu pirkt kol kas.

Skaičiau, bet prieš kokius 16 metų... tada dar vadinosi Šienapjūtė. pamačiau filmą Marius (su G. Storpirščiu, kurį ir įsimylėjau biggrin.gif ), tai paskatino perskaityti knygą. Atsimenu, kad patiko, dabar gundausi nusipirkti, nes buvau iš bibliotekos pasiėmusi unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(caralaite @ 2010 12 20, 15:28)
Pattersonas mane paskaičius "Siuzanos dienoraštį Nikolui" tiek sunervino (nu visai skysta knyga, saldus vanduo toks),

smile.gif
Tai va, "Siuzanos dienoraštis Nikolui“ mano skaitytinų knygų saraše, ir va dabar kaip ir nebežinau, skaityti ar ne, nes apie ją aš dar daugiau geresnių atsiliepimų girdėjusi esu...
Kokios skirtingos tos žmonių nuomonės doh.gif
Nors jaučiu, kad tai ne mano knyga irgi bus.
Atsakyti
QUOTE(Skaitanti @ 2010 12 20, 15:51)
smile.gif
Tai va, "Siuzanos dienoraštis Nikolui“ mano skaitytinų knygų saraše, ir va dabar kaip ir nebežinau, skaityti ar ne, nes apie ją aš dar daugiau geresnių atsiliepimų girdėjusi esu...
Kokios skirtingos tos žmonių nuomonės  doh.gif
Nors jaučiu, kad tai ne mano knyga irgi bus.

manau, skaityk. na, ji tokia lengvai graudi, per daug neįpareigojanti.
Atsakyti
Labas smile.gif

Gal yra kauniečių, norinčių kažko iš level.lt? Man trūksta iki nemokamo siuntimo doh.gif

Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2010 12 20, 14:36)
kad niekas neskaito  unsure.gif ar yra dar skaitančių? einu geltonint  blush2.gif  doh.gif

tai dar faktas tas, kad ir Liucė nusižudė. Tas man buvo skaudžiausia, skaitydama jos laišką, kurį nusiuntė Vasariui prieš mirtį, verkiau...

Sveikos, beje...

Atsakyti