Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos knygos knygos * 45 namučiai

QUOTE(katilina @ 2010 12 19, 18:30)
Tai kad tik dvi jo knygos tėra.  smile.gif (Man abi labai patiko, ypač antroji).

o pakolkas išleistos dvi? Žinau- Šilko kelias ir Tuk Tuk Indija g.gif o kažkur skaičiau straipsnį, jog lyg ir apie Kiniją jis pradėjo rašyt g.gif tai kažkaip maniau, kad gal jau visas tris yra išleidęs g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stiklo karoliukai: 19 gruodžio 2010 - 18:49

QUOTE(laTulipe @ 2010 12 19, 16:43)
siūlau palaukti Sielos Sparnų atsiliepimo. mirksiukas.gif
Tavojo tai sąmoningai neskaičiau rolleyes.gif nes nenorėjau susikurti išankstinio įspūdžio rolleyes.gif

QUOTE(eliss @ 2010 12 19, 16:43)
Svajoniuknygose ji kainuoja 29 lt ir atsiuntimas nemokamas,bet man vis tiek per brangi ax.gif
A siuntimas tikrai tikrai nemokamas? bigsmile.gif
Atsakyti
baigiau galų gale „Altorių šešėly“! net sugraudino pabaiga... patiko. bus atsiliepimas. ax.gif
Atsakyti
Daite, labai džiaugiuosi, kad tau patiko Paasilinno kūryba. Na ir sveikinu pasigavus labai greitai plintančia bacilą biggrin.gif

O aš registruojuosi su tomis pačiomis knygomis. Dabar visai nebeturiu laiko nei knygai nei kompui. Ruošiamės į kelionę. Bet šį vakarą pabaigsiu Salženicyno 'Gulago Archipelagas' pirmąjį tomą. Nuostabi knyga. Apie rimtus ir baisius dalykus rašoma su ironija.
Atsakyti
QUOTE(Gegytė @ 2010 12 19, 21:18)
baigiau galų gale „Altorių šešėly“! net sugraudino pabaiga... patiko. bus atsiliepimas. ax.gif

Sveikos bigsmile.gif as irgi tikrai skaitysiu keliu men begyje sita knyga.. pasidejau garbingoj vietoj lotuliukas.gif
Atsakyti
Vincas Mykolaitis-Putinas - Altorių šešėly mirksiukas.gif

Skaičiau tikrai ilgai, na o trečiąją dalį pribaigiau per pusdienį. Skaitėsi labai lėtai, sunkiai, tačiau įdomiai. Jei romane nebūtų meilių, o tik seminarijos ir kunigų gyvenimas, vargu ar būčiau romaną skaičiusi. Skaičiau ir krizenau iš kunigų išgertuvių, juk visi, (išskyrus davatkas) puikiai suvokiam, kad tokie reiškiniai egzistuoja ir šiuolaikiniame pasaulyje, ypač kai visas religinis kultas yra taip garbinamas ir aukštinamas. Per daug ištempta pasirodė ir Liudo Vasario svarstymai: mesti kunigystę ar ne. Žinau, kad kūrinys yra labai autobiografiškas, ir suprantu, kad ir pats Putinas tikriausiai apie savo gyvenimo kelio pasirinkimą tikriausiais svarstė ne metus ir ne dvejus. Sužavėjo moterų portretai, ypač Liucės, kuri su savo „Pavasarėli!“ man labai pakeldavo nuotaiką. Taip pat Baronienė, suaugusi moteris, tačiau pasiutusi nemažiau už Liucę. Na o brandžiausia ir sudėtingiausia, ir ko gero, verčiausia Liudo, pasirodė Auksė. Skaitant šį romaną labai jaučiasi Liudo vasario brendimas kaip žmogaus, kaip kūrėjo, kaip vyro. Taip pat, jaučiau ir paties Putino pasikeitimą, nes vis gi jis romaną rašė ne trumpą laiką. Na ir pritrenkė pabaiga. Tikrai tokios nesitikėjau. Sugraudino. Knygą tikrai rekomenduoju, nes netgi man, neskaitančiai lietuvių autorių knygų, ji labai patiko.
Atsakyti
QUOTE(Skaitanti @ 2010 12 19, 13:53)
Skaitau pagaliau taip ilgai lauktą „Sekmadieniai pas Tifanį“.. Toks sakyčiau, romanas pradedantiesiems, labai lengvai skaitosi, pusę jau perskaičiau, ir šiek tiek ne tai ko tikėjausi, vienišo vaiko istorija sudaro vos kelioliką puslapių, o daugiau - paprasčiausia istorija apie meilę.

Man "Sekmadieniai pas Tifany" nepatiko schmoll.gif

QUOTE(muminukas @ 2010 12 19, 14:17)
mb uzurpavo Lūšnynų milijonierių - neduoda!

tongue.gif

QUOTE(Skaitanti @ 2010 12 19, 17:31)
Man, perskaičius tavo "Kalėdų nebus" atsiliepimą susidarė toks įspūdis, kad knyga labai panaši į kitą, mano skaitytą, Binchy "Kalėdų skrynelę". Manau, lietuviai turi, bent jau turėdavo, kiek kitokias kalėdų tradicijas, užtat ir nesiskaito taip gerai, ar bent ne visoms, tos užsienietiškos Kalėdinės tematikos knygos.

Asmeniškai man labai viliojančios atrodo būtent amerikietiškos, angliškos Kalėdų tradicijos. Už lietuviškas man jos rodosi kur kas džiaugsmingesnės. Galbūt todėl ir šią knygą su malonumu perskaičiau. Patiko ir pati knygos mintis - spjauti vieną kartą į visas tradicijas ir pabandyti pasielgti kitaip smile.gif
Pati pagalvojau, kad skaitant mano mintį gali pasirodyti, jog prieštarauju pati sau. Tiesiog galvoju, kartais tradicijos yra labai gerai. Tačiau kartais norisi išsikovoti teisę ir galimybę jų nesilaikyti, o pasielgti būtent taip, kaip norisi šiuo metu tau pačiam. Žodžiu, aš už laisvę smile.gif

QUOTE(Gegytė @ 2010 12 19, 20:32)
Vincas Mykolaitis-Putinas - Altorių šešėly

Va knygos pagr.veikėjas moteris ir Liudą pamenu. O kuo baigėsi, tai ir nepamenu blush2.gif Na reiks skaityti dar kartą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingėnas: 19 gruodžio 2010 - 20:59
QUOTE(Ingėnas @ 2010 12 19, 20:58)

Va knygos pagr.veikėjas moteris ir Liudą pamenu. O kuo baigėsi, tai ir nepamenu blush2.gif  Na reiks skaityti dar kartą.

kažkaip net keista, kad nepameni...

O aš dabar tokia laiminga, nes mano geriausias draugas grįžo iš anglijos trims savaitėms... jau taip pasiilgusi aš jo. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Gegytė @ 2010 12 19, 21:00)
kažkaip net keista, kad nepameni...

Tai aš ją skaičiau prieš kokius 17-18 metų. Per tokį laiko tarpą galima bet kokių knygų pabaigas pamiršti.
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2010 12 19, 21:07)
Tai aš ją skaičiau prieš kokius 17-18 metų. Per tokį laiko tarpą galima bet kokių knygų pabaigas pamiršti.

doh.gif doh.gif na taip. kažkaip nesusimąsčiau apie amžių smile.gif
aš manau, kad ateity dar kartą ją skaitysiu, nes tikrai priverčia susimąstyt apie daug dalykų. Ir parašyta įdomiai. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Gegytė @ 2010 12 19, 22:00)
O aš dabar tokia laiminga, nes mano geriausias draugas grįžo iš anglijos trims savaitėms... jau taip pasiilgusi aš jo. doh.gif

mano geriausia drauge grysta 2metus nematyta.. wub.gif
Atsakyti
Pas visus čia visi tik grįžta. Smagu. O mano va draugės geriausios neišleido atostogų niekas ir negrįš šventėms. Pasiguodžiau laugh.gif

Taip noriu paskaityt ką nors, ryt-poryt išsilaikau egzaminus (arba gaunu skolas) ir skaitau, skaitau, skaitau wub.gif
Daviau mamai „Oskaras ir ponia Rožė“, tikiuosi nenusivils smile.gif
Atsakyti