turiu klausima. jei noriu naudoti namine grietinele, jos pres plakant nereikia pavirti? ar kaip kitaip apdoroti, kazkaip nesidomejau niekad ar parduotuvine kaip nors apdorojama
Papildyta:turiu recepta kur tortas aptepamas karameliniu kremu jei neturi stai:
Karamelinis musas:115g cukraus
2 v.š. vandens
35g sviesto
1 ½ a.š. želatinos
90ml vandens.
1 ½ st atšaldytos grietinėles
1. Į nedidelį indą sudėti cukrų ir apie 2 v.š. vandens maišant kaitinti ant vidutinės ugnies kol ištirps cukrus. Sumažinti ugnį ir pavirti, kol sirupas taps tamsaus gintaro spalvos.
2. Į sirupą atsargiai įmaišyi sviestą,
3. Išjungti ugnį ir srovele supilti 3/4 st grietinėlės, viską intensyviai maišyti mediniu šaukštu, kol nepasidarys vientisa balta masė, jei sušoks, pakaitinti ant nedidelės ugnies maišant, kol gumuliukai ištirps.
4. Želatiną ištirpinti 90ml vandens, ištirpinti granules ir įmaišyti į karamelės masę. Ataušinti.
5. Atšaldytame dubenyje išplakti likusią grietinėlę iki standžios masės. Supilti į karamelės masę. Padėti į šaldytuvą kol sustings