Įkraunama...
Įkraunama...

Alergijos - 2

Nauja tema
Perkeliu klausima:
Man tai nepadeda kazko tepaliukai. Veidas jau nelabai raudonas, bet labai pleiskanoja. Ryte atsikelus tiesiog baisu. O gal as per daug greit rezultato noriu - ketvirtadieni tik pradejau tepti.
Man sake jokios kosmetikos, tai ar cia ir veido kremo negalima, nei ranku? As jau nebezinau, nes mano oda ir taip sauseja verysad.gif Ir kunas po duso kremo prasosi. Nebezinau ka daryt. Gal is patirties zinot kam gali but alergija jei berimas aplink burna, ausys ir akiu vokai blink.gif ?
Jau prisiskaiciau kad gali buti peroralinis dermatitas, nes nuo nosies raudonas lankas eina. Bet, kad prasidejo nuo akies. Ir dabar liemeni niezti visa savaitgali, pasikasau, puksles is karto, bet sita tai jau senai turiu. Po to praeina.

Pirma tema 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Alexia @ 2010 12 19, 20:40)
Man tai nepadeda kazko tepaliukai. Veidas jau nelabai raudonas, bet labai pleiskanoja. Ryte atsikelus tiesiog baisu. O gal as per daug greit rezultato noriu - ketvirtadieni tik pradejau tepti.

kas per tepaliukas? hormoninis gali suveikti jau kitą dieną, o koks žolinis labai negreitai.... o kokią konkrečią diagnozę nustatė? (nors aš skeptiškai vertinu tuos jų nustatymus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Stiklo karoliukai @ 2010 12 21, 15:05)
kas per tepaliukas? hormoninis gali suveikti jau kitą dieną, o koks žolinis labai negreitai.... o kokią konkrečią diagnozę nustatė? (nors aš skeptiškai vertinu tuos jų nustatymus doh.gif

Jokios konkrecios diagnozes nenustate. Tepalas hormoninis. Tepiau 5 d. jokio rezultato, o vakar buvau pas alergologe, tai ji mano, kad cia seborejinis dermatitas doh.gif Turbut, kad dar "graziau" ... Siandien eisiu pirkt priesuzdegiminio tepalo, tada po keliu dienu susiskabinsim ir ziuresim koks rezultatas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alexia: 22 gruodžio 2010 - 09:33
Gal ir durnas klausimas, bet ar gali buti alergine reakcija be berimo?
Atsakyti
QUOTE(sunray @ 2010 12 22, 13:12)

Gali, tirpimai, tinimai.
Atsakyti
QUOTE(Alexia @ 2010 12 22, 10:33)
Jokios konkrecios diagnozes nenustate. Tepalas hormoninis. Tepiau 5 d. jokio rezultato, o vakar buvau pas alergologe, tai ji mano, kad cia seborejinis dermatitas  doh.gif Turbut, kad dar "graziau" ... Siandien eisiu pirkt priesuzdegiminio tepalo, tada po keliu dienu susiskabinsim ir ziuresim koks rezultatas.

Jeigu itariate, kad beria alerginiu pagrindu, gal vertetu pasidaryti kraujo tyrima?
Jeigu beria veida alergizuoti gali net dantu pasta... Teta ilga laika bere, vaiksciojo pas dermatologa ieskodama priezasties, galiausiai priejo isvada, kad nuo dantu pastos. Ir isties, uzteko tik pakeisti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sunray: 22 gruodžio 2010 - 14:34
QUOTE(sunray @ 2010 12 22, 14:33)
Jeigu itariate, kad beria alerginiu pagrindu, gal vertetu pasidaryti kraujo tyrima?
Jeigu beria veida alergizuoti gali net dantu pasta... Teta ilga laika bere, vaiksciojo pas dermatologa ieskodama priezasties, galiausiai priejo isvada, kad nuo dantu pastos. Ir isties, uzteko tik pakeisti.

A ... cia apie mane doh.gif smile.gif Na, tas berimas tai demeles tokios. Jos serpetoja. Niekada neturejau probelemu su oda, ypac veido (isskyrus kelis spuogelius pries mano dienas) As pati maniau ,kad tai ezgema nuo streso. Kad alergija nusprende odos gydytoja Kauno g. Vakar buvau pas alergologe, ji mano, kad seberejinis dermatitas, sake kol kas kraujo tyrimo nedaryt. Prirase elidel tepaliuko. Gal kas naudojot?
As is kart ismeciau dantu pasta, pakeiciau net kosmetika ir samunus, tepiau hormoniniu 5 dienas - rezultato nera.
Atsakyti
QUOTE(sunray @ 2010 12 22, 13:12)

gaila, kad esu ne namie- turiu tokią lentelę, su kokiais mokslais siejasi alergologija- taip kad jeigu išbėrė- nereiškia, kad alergija- tai gali būti ir endokrinologinė, ir reumatinė, ir kvėpavimo takų liga ir pan. Beje, džiaukimės, jei išbėrė paviršių, odą, nes gali išberti vidinius organus, pažeisti jų audinius (pvz., tokia yra juostinė pūslelinė, sukėlėjas herpes zooster virusas, tas pats kaip ir lūpų pūslelinė- išberia aplink juosmenį (dažniausiai, o gali išbert ir vidinius organus), taigi pvz., mano draugė sirgo juostine pūsleline, o dermatologai gydė kaip dermatitą doh.gif

alergija gali būti visokio pobūdžio- juk alerginis rinitas pasireiškia čiaudėjimu, nosies varvėjimu, o pvz., bronchinė astma dusuliu (ekspiracinis- sunku iškvėpti)- o juk abi yra alerginės ligos ir be bėrimų....

Tie tyrimai, apie kuriuos rašėt, kai brėžiama oda ir lašinamas alergenas ir žiūrima, ar sureagavo- vadinasi dūrio (prick) mėginiai. Man jie iš dalies atrodo atgyvena, o tiksliau pasakius- labai sunku juos tiksliai atlikti, nes prieš juos darant apie 1-3 mėn (priklausomai nuo rūšies) negalima būti tepus hormoninių tepalų, gėrus antihistamininių vaistų (tavegyl, claritine, clemastin ir pan.) o pasakykit, ar mūsų šalyje apie tai informuoja??? nueini ir sako- ateik po savaitės, dviejų ir padaro, arba tą pačią dieną, net nepaklausia, ar tepei, ar gėrei vaistų...todėl ir rezultatai gaunasi iškreipti...tikslesnis man yra lopo testas (bet čia daugiau cheminiams junginiams, metalams atpažinti)
mano alergijos stažas- 29 metai, vargą ir pragarą praėjau ir tebeinu- viską jau žinau apie tas alergijas doh.gif kažkokia dievo bausmė doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stiklo karoliukai: 22 gruodžio 2010 - 17:14
QUOTE(Stiklo karoliukai @ 2010 12 22, 18:11)

Kalbejau apie kraujo is venos tyrima, jokiu budu ne prick, nes tai gali isprovokuoti ir alergine reakcija, jeigu atliekant tyrima organizmas isiaudrines. Del informavimo, tikrai niekas neispeja apie toki ilga laikotarpi, standartas - savaite (bent man taip pasitaike). Ar tikrai tikslia informacija turite? Jeigu man dabar tiek laukti blink.gif ... manes nesibere, man atsirado tirpimo jausmas lupose, gerklej, kojose, rankose (galunes nenutirpo, buvo tik tas saltas dilgsejimas). Nezinodama kas konkreciai mane sualergizavo, is meniu isbraukiau pieno produktus, vaisius, darzoves (butent tai ta diena valgiau), gyvent imanoma, bet ne menesi ar tris, juolab, kad dar maitinu vaikuti. Jau dabar per nepilna savaite -2.5. Skaiciuoju dienas iki tyrimo. Galiausiai noriu valgyt be baimes. verysad.gif

Del juostines puslelines, pries pora metu turejau toki dziaugsma. Neisivaizduoju kaip ten dar mintis gali kilti apie dermatita, skausmas kaip kokio nervo uzdegimo doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sunray: 22 gruodžio 2010 - 18:11
neseniai supradau alergijos ant ranku odos priezasti - alergija glicerinui, kurio dedama i beveik visus ranku kremus, skystus muilus, indu ploviklius ir pan. Nueinu i vaistine ir sakau, duokit pabandyt kremo be glicerino. Tai vaistininke ilgai galvojo, ka man duot ir sugalvojo duot paprasto Vazelino, kuriame nera jokiu kitu priedu. Ir suveike puikiai. Du patepimai ir alergijos ant ranku odos kaip nebuta. O seniau net nakti atsibusdavau kaip perstedavo.
Atsakyti
QUOTE(sunray @ 2010 12 22, 18:08)
Nezinodama kas konkreciai mane sualergizavo, is meniu isbraukiau pieno produktus, vaisius, darzoves (butent tai ta diena valgiau), gyvent imanoma, bet ne menesi ar tris, juolab, kad dar maitinu vaikuti. Jau dabar per nepilna savaite -2.5. Skaiciuoju dienas iki tyrimo. Galiausiai noriu valgyt be baimes. verysad.gif

tyrimą iš venos ir man yra darę net kelis kartus- nustatė labai daug alergenų, faktiškai nieko valgyti negaliu lotuliukas.gif man jokios paguodos biggrin.gif verysad.gif tai čia verkti, tai čia juoktis norisi ax.gif šiaip iš esmės aš nepasitikiu tais tyrimais, nes jie tik tarsi rekomendacija- valgykit aną, venkit to ir to, bet viskas priklauso nuo valios- mano diagnozė labai sunkios formos atopinis dermatitas, niekas man negali padėti- tik aš pati sau- stebiu save ir matau, kas alergizuoja, kas ne- žinoma, nevisada per dieną ar dvi pavyksta išsiaiškinti, kas alergizoja, kartais mėnesio prireikia ax.gif taigi pati ir formuoju savo valgiaraštį- bet tokių dalykų kaip citrusiniai vaisiai, saldainiai- man neegzistuoja, seniai nebėra mano mintyse tokių dalykų blush2.gif
o šiaip, sunray, pagalvok- jeigu tau ir prirašys kokių vaistų- ar gersi? juk maitini mirksiukas.gif klausiu, nes pati iki šiol maitinu ir man atrodo, kad daryti tyrimus iš dalies beprasmiška- svarbu maitintis dietiškai ir vengti visokių alergizuojančių produktų, tuo labiau, kad maitinam ir alergenai gali persiduot mūsų kūdikėliams per pieną ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Stiklo karoliukai @ 2010 12 22, 20:28)

Darausi tyrima tikedamasi, kad bent didziausius alergenus parodys - zinosiu ko vengti. Sutvarkius mityba, tikiuosi vaistu neprireiks. Alergine reakcija man buvo pirma karta, tikiuosi paskutini. Vaistu vartoti nenoriu - gavau jau vienkartine tavegilio doze - 12 valandu vaiko negalejau maitinti, o jis alkanas ir prabuvo, valge tik kose vienakart, nes buteliuko su misiniu neisiulem. Sirdy visdar tikiuosi, kad nebus man maistui alergijos, kad kaltas taukmedzio sviestas, kuriuo pasitepiau rankas. As isvis net neisitikinus, kad man alergija buvo, nes apart to tirpimo man daugiau nieko nebuvo, o siuos pozymius kaip alergine reakcija ivardino greitosios gydytoja.
O del saves stebejimo, visiskai pritariu, kad reikia tai daryti. Bet manes neberia. Sesuo labai alergiska + pas ja dilgeline ir dusulys, kol nepasidare testo nuolat aptinusi vaiksciodavo, ji ir pati neitare, kad negali tarkim valgyti kiaulienos. Laikantis dietos, jai pavyksta apseiti be tableciu, naudoja tik pypke, nes alergiska ir aplinkai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sunray: 22 gruodžio 2010 - 20:35