Įkraunama...
Įkraunama...

Alergijos - 2

QUOTE(sunray @ 2010 12 22, 20:34)
Darausi tyrima tikedamasi, kad bent didziausius alergenus parodys - zinosiu ko vengti. Sutvarkius mityba, tikiuosi vaistu neprireiks. Alergine reakcija man buvo pirma karta, tikiuosi paskutini. Vaistu vartoti nenoriu - gavau jau vienkartine tavegilio doze - 12 valandu vaiko negalejau maitinti, o jis alkanas ir prabuvo, valge tik kose vienakart, nes buteliuko su misiniu neisiulem. Sirdy visdar tikiuosi, kad nebus man maistui alergijos, kad kaltas taukmedzio sviestas, kuriuo pasitepiau rankas. As isvis net neisitikinus, kad man alergija buvo, nes apart to tirpimo man daugiau nieko nebuvo, o siuos pozymius kaip alergine reakcija ivardino greitosios gydytoja.
O del saves stebejimo, visiskai pritariu, kad reikia tai daryti. Bet manes neberia. Sesuo labai alergiska + pas ja dilgeline ir dusulys, kol nepasidare testo nuolat aptinusi vaiksciodavo, ji ir pati neitare, kad negali tarkim valgyti kiaulienos. Laikantis dietos, jai pavyksta apseiti be tableciu, naudoja tik pypke, nes alergiska ir aplinkai.

Labai įdomus faktas dėl kiaulienos, nes aš pati reguliavau savo dietą ir supratau, kad mane taip pat beria nuo mėsos blink.gif pasakydavau dermatologams, mane išdurnino doh.gif atseit negali būti- bet faktas tas, kad atsisakius mėsos man labai pagerėjo, o pradėjus jos vartoti ir vėl pradėjo berti.
Beje, jei sesuo alergiška, reiškia ir Jūs turite bent teorinę galimybę alergijai, be to, alergija turi tarsi ,,lubines ribas"- t.y alergenai gali kauptis viduje kad ir n metų, galų gale pasiekus ribą (o jei dar organizmas nusilpęs ar po kokios stresinės būklės) išberia unsure.gif
O kad Jums įvardijo alergiją- o tiksliau- kas kur ir kaip nutirpo? aš kai ką įtarčiau, bet pakolkas nieko tiksliai nesusieju g.gif šiaip alerginė reakcija nebūtinai bėrimas- yra kvinkės edema, lajelio sindromas, anafilaksinis šokas, styveno-džonsono sindromas- vieni jų su bėrimais, kiti be bėrimų pasireiškia rolleyes.gif mane pvz buvo ištikęs anafilaksinis šokas- atpumpavo reanimacijoj su adrenalinu, kitaip jau nebebūčiau čia forume bebuvusi verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stiklo karoliukai: 23 gruodžio 2010 - 16:30
QUOTE(Stiklo karoliukai @ 2010 12 23, 17:29)

Man visu pirma saltai dilgseti pradejo lupas (jausmas buna labai panasus nutirpus galunei), tada dilgciojimas gerklej, veliau dilgsejimas atsirado kaires kojos pedoj, jis pradejo kilti koja aukstyn, tada jau kvieciau greitaja, toks jausmas atsirado kitoj kojoj ir tada rankose. Nezinau ar nuo baimes ar ne, bet prasidejo takichardija. Atvaziavus greitoji suleido tavegili. Sekanciom dienom as jausdavau ta dilgciojima, viena diena man jo net nebuvo. Buvo ir trumpalaike takichardija, kazkoks lengvumo pojutis. Siandien vat suvalgiau pirkto jautienos vyniotinio su slyva, sutrauke aplink lupas staigiai, pradejo dilgcioti, tada trumpa takichardija, veliau atsirado berimas ant veido, rankos. Man baisu. Labiausiai bijau anafilaksinio soko ir kvinkes edemos. Jau ziuriu i visus pojucius per padidinimo stikla. Tas dar labiaus sekina nerviskai.
Kas del stresu tai man jie tesiasi ilgiau nei pusmeti, prasidejo tuo, kad pagimdziau pirma laiko, o pries priepuoli dukra sirgo - 39.5 tempa.
Kartais jau galvoju, kad man cia nervai paejo.
Del sesers ir mesos - tyrime yra isskirta jautiena ir kiauliena, tai vat alergija kiaulienai jai labai auksta. Alergologe sake, kad tai yra retas alergenas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sunray: 23 gruodžio 2010 - 19:17
QUOTE(sunray @ 2010 12 23, 19:12)
Labiausiai bijau anafilaksinio soko ir kvinkes edemos.

Kvinkės edema nėra jau tokia baisi- esu turėjusi ne kartą ax.gif o štai anafilaksinis šokas- kritinė būklė ax.gif
šiaip patarčiau apsilankyti pas kardiologą ir neurologą- kaip sakoma na vsiakij slučij mirksiukas.gif juk mažiukų vaikučių turi, geriau išsitirti rolleyes.gif
Atsakyti
Kosmaras kazkoks... gyvenimas ant ribos verysad.gif Negi prie to imanoma priprasti? Turbut gyvenimo kokybe labai krenta... Ar pas jus po visu ivykiu nebuvo atsiradusi baime valgyti? Juk anafilaksinis sokas, netgi ta pati kvinkes edema - man atrodo labai baisiai.
Man vis dar nesitiki, kad kazkas ne taip, nes jauciausi visiskai sveika ligi siol. Pasiziuriu i savo vaikus ir asaros kita karta pacios byra...

Ar is mano aprasytu pozymiu, jums tai panasu i alergija?
Kodel manot, kad reiketu pasilankyti pas kardiologa ir neurologa?

Visiems linkiu paciu graziausiu, silciausiu svenciu, giedros nuotaikos ir jaukaus pasisedejimo su paciais artimiausiais!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sunray: 24 gruodžio 2010 - 11:28
QUOTE(sunray @ 2010 12 24, 11:19)
Kosmaras kazkoks... gyvenimas ant ribos  verysad.gif Negi prie to imanoma priprasti? Turbut gyvenimo kokybe labai krenta... Ar pas jus po visu ivykiu nebuvo atsiradusi baime valgyti? Juk anafilaksinis sokas, netgi ta pati kvinkes edema - man atrodo labai baisiai.
Man vis dar nesitiki, kad kazkas ne taip, nes jauciausi visiskai sveika ligi siol. Pasiziuriu i savo vaikus ir asaros kita karta pacios byra...

Ar is mano aprasytu pozymiu, jums tai panasu i alergija?
Kodel manot, kad reiketu pasilankyti pas kardiologa ir neurologa?
Visiems linkiu paciu graziausiu, silciausiu svenciu, giedros nuotaikos ir jaukaus pasisedejimo su paciais artimiausiais!

As sakyciau, kad tau cia buvo panikos ataka, bet tie beimai ... g.gif Kuo greiciau issitirk alergija maistui, jei jos neras patarciau pasikalbeti su psichologu.
Tik tu nesijaudink, viskas bus gerai 4u.gif Jei paguos - tai "grazeju" kasdien biggrin.gif Veido oda raupais kazkokias virsta. Laukiu nesulaukiu antradienio kada galesiu pasiskambint gydytojai ir pasakyt, kad ir sitie vaistai nepadeda ir viskas toliau plinta. Dabar jau ir kakta .... Kad per naujus sedesiu namie tai jau susitaikiau, bet vat vyro 30- metis ... na nieko nepadarysi gaus svet vienas.
Visoms visoms kuo geriausiu metu, kad iveiktume visas ligas. Siltu, geru sv. Kaledu !
Atsakyti
QUOTE(sunray @ 2010 12 24, 11:19)
Kosmaras kazkoks... gyvenimas ant ribos  verysad.gif Negi prie to imanoma priprasti?

Galiu pasakyti- sunkiausia, kai gyveni normaliai ir kaip sakant ,,ant senatvės" paima ir išlenda, tada skaudu, baisu ir žiauru, o kai mane išbėrė 1 mėnesio amžiaus ir visą gyvenimą esu suvaržyta, man ne taip sunku blush2.gif kaip sakoma- šuo ir kariamas pripranta. Tiesiog kai buvau vaikas buvo labai blogai, vaikystė mano nebuvo graži verysad.gif o su metais išmokau susitaikyti, išmokau gyventi, taip sakant supratau, kad nuo tos alergijos niekur nepabėgsiu ir turiu ją pamilti, nes ji mano dalis blush2.gif gal skamba kaip paistalai, bet pirmiausia pradedame gyti savo galvoje, o ne odoje ar vidaus organuose cool.gif
Po anafilaksinio šoko mano gyvenimas pasikeitė, bet gal net į gerąją pusę- supratau, kad mano bėrimus didžiąja dalimi sąlygoja nervai, tad po to sukrėtimo supratau, kad kažką reikia daryti su savo gyvenimu- tai buvo spyris man šiknon- pakeičiau mitybą, nebesinervinau tiek daug, susiplanavom antrą vaikiuką wub.gif tiesa, dabar organizmas nusilpęs, padaugėjo rūpesčių ir vėl pablogėjo, nes aš turiu alergijas įvairiems medikamentams, mane beria net nuo paracetamolio verysad.gif neseniai karščiavau, o kadangi maitinu krūtimi,. galiu tik paracetamolį gerti, gėriau- ištino akys, išbėrė akių vokus, nupleiskanojo viskas verysad.gif

Šiaip patarčiau nesižavėti daktarais ir jų siūlomais vaistais- prie jų greit priprantama, šalutiniai poveikiai dideli- aš patarčiau valyti organizmą, reguliuoti mitybą, skaityti teigiamą literatūrą. Gal jums skambės keistai, bet patikėkit- aš jau praėjau pro tai ir tebeinu, nes tai kasdienė kova su savo organizmu mirksiukas.gif

Sunray, parašysiu daugiau kai grįšiu namo, turiu šokios tokios literatūros, beje, gal skaitei Rūtos Dubakienės knygą Alergija? nebloga knyga, ne viskas tinkama paprastams žmogui, ne medikui, bet daugmaž aišku mirksiukas.gif kai grįšiu įmsiu sąrašiuką knygų- kai kurios visai neblogos, ypač viena, kuri pasakoja apie Pseudoalergiją ax.gif negirdėta, ar ne? bet tikrai naudinga pasiskaityti mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stiklo karoliukai: 26 gruodžio 2010 - 16:57
Na va, o mane alergologe isvare. Sake cia ne alergija. Dabar nezinau, cia gerai ar blogai g.gif
Atsakyti
Gal galite pakomentuoti :man nustate seborejini deramatita, taciau kazkas ta oda iserzino. Paskyre 5 d. po 4 tabletes prednizolon, aerius tableciu ir advantan milk tepti veida. Advantan patepiau, antihistamininius isgeriau, bet prednizolon gerti nedristu sad.gif
Atsakyti
Kuo skiriasi alergijos tyrimai, kur daro iš kraujo po 160 Lt, ir brangieji ~ 700 lt?
Ačiū 4u.gif
Atsakyti
Laba diena, esu daug kam alergiska: sunys,kates, dulkiu erutes,ziedadulkes,maistas ir t.t. mazai kas padeda, geriu kiekviena diena vaistus, bet db noreciau kazka daryti kad apraminti ta alergija, nes noreciau pastoti, bet geriant vaistus kiekviena diena jau keleta metu is eiles - bijau schmoll.gif narsiau googlej ir radau Žvėryno natūralios medicinos centra, atseit daug kam padeje nuo alergiju ir pan, tad sugalvojau parasyti cia, gal kas jau esat susidure su tuo centru? gal komentaru apie ji butu? gal kas pagirs ta centriuka? nes eiti ir veltui leisti pinigeliu kazkaip nesinoretu blush2.gif o gal kas gali pasiulyti kur man kreiptis? aciu uz pagalba 4u.gif
Atsakyti
ir as isivariau alergija, vargstu turbut nuo spalio men. doh.gif Akiu voku kampai niezti, rausta, vaikstau kaip su nelygiai padazytais seseliais...tai aprimsta, tai vel is naujo..daug ka pakeiciau, pudra, kremus..jau visai nebesuprantu nuo ko cia man doh.gif Maniau nuo pudros, pakeiciau, maniau nuo vieno kremo, ismeciau, egipto zeme, kuria naudojau daug metu, ir ta jau alergizuoja. Teplioju laikas nuo laiko hormonini tepala, kuri paskyre gydytoja, kad galeciau i darba iseit, bet niekaip iki galo negaliu atsikratyt tos bjaurybes, gal kam yra panasiai buve g.gif
Atsakyti
Turiu ir aš šitą gėrį – maistui.

Praktiškai visą gyvenimą veidą pamėtydavo raudonomis dėmėmis , kurios po poros valandų dingdavo. Anksčiau galvodavau jog čia taip į šilumos pokyčius taip mano oda reaguoja..
Prastu skrandžio darbu ir žarnynu visos šeimos moterys skundžiasi - tai ką, paveldėta gi doh.gif
Prieš keletą metų vasarą studentiškai besidarbuojant užsienyje pradėjo tinti rankų pirštai. Tuo metu dirbau daug ir „su rankom“ - mano kraujotaka neauksinė, visad galūnės šąla, galvojau dėl to. Kreiptis į gydytojus nebuvo galimybės, bet kažkaip ir praėjo. O po metų vėl pasidarė tas pats, tik dar ir su kojų pirštais. Tik šįkart pirštai ištino iki begalybės, po oda pradėjo kapiliarai trūkinėti niežėjimas irgi begalinis - ir labai staigiai viskas. Žodžiu teko jau paieškoti kas čia tokio.

Tai va, numeris 1 yra pomidoras. Paprikos, pipirai visokie, baklažanai irgi iškart „suveikia“, bet praktiškai dauguma vaisių daržovių.
Realiai man reikia maitintis griežtai „lietuviškoje“ virtuvėje, kaip draugas juokauja – laikytis lašinių dietos. Mėsa, grūdinės kultūros, bulvė, agurkas, kopūstas, obuolys...
Bet būna visaip blush2.gif Stovi kokiam dideliam susirinkime su dideliais dėdėm pristatinėji kokį didelį klausimą ir jauti kaip kuri nors veido vieta pradeda degti - nors skradžiai žemės prasmek...
Yra dar kur su valia padirbėti. Jei susiimu ir virškinimas iškart pasitaiso, ir dilgėlinė dingsta, ir energijos atsiranda.
Bet su tokios ribotos įvairovės mityba pvz gražius blizgančius ilgus plaukus jau senai pamiršusi esu. O tikrai ne tik plaukams tos įvairovės trūksta... unsure.gif
Atsakyti