QUOTE(sunray @ 2010 12 22, 13:12)
Gal ir durnas klausimas, bet ar gali buti alergine reakcija be berimo?
gaila, kad esu ne namie- turiu tokią lentelę, su kokiais mokslais siejasi alergologija- taip kad jeigu išbėrė- nereiškia, kad alergija- tai gali būti ir endokrinologinė, ir reumatinė, ir kvėpavimo takų liga ir pan. Beje, džiaukimės, jei išbėrė paviršių, odą, nes gali išberti vidinius organus, pažeisti jų audinius (pvz., tokia yra juostinė pūslelinė, sukėlėjas herpes zooster virusas, tas pats kaip ir lūpų pūslelinė- išberia aplink juosmenį (dažniausiai, o gali išbert ir vidinius organus), taigi pvz., mano draugė sirgo juostine pūsleline, o dermatologai gydė kaip dermatitą
alergija gali būti visokio pobūdžio- juk alerginis rinitas pasireiškia čiaudėjimu, nosies varvėjimu, o pvz., bronchinė astma dusuliu (ekspiracinis- sunku iškvėpti)- o juk abi yra alerginės ligos ir be bėrimų....
Tie tyrimai, apie kuriuos rašėt, kai brėžiama oda ir lašinamas alergenas ir žiūrima, ar sureagavo- vadinasi dūrio (prick) mėginiai. Man jie iš dalies atrodo atgyvena, o tiksliau pasakius- labai sunku juos tiksliai atlikti, nes prieš juos darant apie 1-3 mėn (priklausomai nuo rūšies) negalima būti tepus hormoninių tepalų, gėrus antihistamininių vaistų (tavegyl, claritine, clemastin ir pan.) o pasakykit, ar mūsų šalyje apie tai informuoja??? nueini ir sako- ateik po savaitės, dviejų ir padaro, arba tą pačią dieną, net nepaklausia, ar tepei, ar gėrei vaistų...todėl ir rezultatai gaunasi iškreipti...tikslesnis man yra lopo testas (bet čia daugiau cheminiams junginiams, metalams atpažinti)
mano alergijos stažas- 29 metai, vargą ir pragarą praėjau ir tebeinu- viską jau žinau apie tas alergijas

kažkokia dievo bausmė