Įkraunama...
Įkraunama...

Provansas ir klasika mūsų namuose IV

QUOTE(Cobre @ 2011 01 10, 22:34)
o koks tai dydis? nes greitai uzmetusi paieska tai radau toki: 274 x 259 cm.  g.gif  jau laaabai didele  biggrin.gif  bet aisku, geriau jau didesne, nei mazesne, kad tik vietos butu tokiai  biggrin.gif .
g.gif  kazkaip pasirode, kad nesamoningi ismatavimai, kuriuos pirmai radau, tai paziurejau atidziau, tai cia nurodyti tokie standartiniai dydziai  g.gif
http://en.wikipedia.org/wiki/Bed_size

tada musu 200x200 irgi jau king ?  g.gif ale mat kaip idomu, net neitariau biggrin.gif

Dar paklausiu tu, kas siunciasi patalyne. O ju kaldru ivalkalai lietuviski? Nes musu pirkta Amerikoj, o ten nera ivelkamu kaldru, tik dedasi paklode, o ant jos kaldra ir galas paklodes uzlenkiamas ant kaldros. Tai ta paklode rimtai didele. O jei reiktu kas savaite ar dvi kaldra irengt lietuviskai, tai nepatiktu schmoll.gif . Be to Vida777 minejo nori pirkt pataline king, bet jei lova mazesne, tai ta pataline netiks juk, nes paklode yra su gumom, bus didele, o antra paklode uzsiklojimui ant zemes kris, sutaisius lova g.gif . O jei kaldra ivelkama, tai ir kaldros reiktu king dydzio.
Galesiu ryt pamatuot lova, ciuzini, paklode uzsiklojimo, bet ne ta sunkuji uzklota, tingiu traukt is maiso biggrin.gif .

QUOTE(Zaneta75 @ 2011 01 10, 23:37)
Labukai,
mazumele buvau dingus, reikes pasivyti ka priraset smile.gif

Gal zinot kur galima igyti mixeri bent jau kazka panasaus i Kitchen Aid vat toki
user posted image

Pamaniau jus visur landziojat nete gal kur uzmatet  rolleyes.gif

Zinau, kad jis ne pigus, drauge pirko ir sake nenaudoja, neverta toki gargara turet. Nebent labai jau megsti kept pyragus smile.gif
Papildyta:
QUOTE(femme_fatale @ 2011 01 10, 13:50)
man ir patiko  drinks_cheers.gif  dar patalyne faina  4u.gif  kriaukles grazu, bet jau is patirties zinau kiek visas tas dekoracijas vonioje reikia valyti, priziureti, dar mano kate istisai jas istaso...  doh.gif

O kaip namai be dekoraciju? Tada reiktu tik sofkes, stalo ir tv biggrin.gif
Zadam kate turet, tai del to nerimauju...

QUOTE(kasiopeja @ 2011 01 10, 16:04)
Maksimaliai atidarai sklendę, prikrauni daug malkų ir nepapildydama sudegini. Kai ugnies ir dūmų nebelieka (lieka tik raudonos žarijos), uždarai sklendę. Esmė - "smūginis" kūrenimas, o ne lengvas smilkimas (priešingai negu kapsulėje) 4u.gif
Svarbu nepraleisti momento, kai ugnies nebelieka, ir greitai skendę uždaryti, nes kitaip visą prikūrentą šilumą vėl pro kaminą paleidi  rolleyes.gif
Mes tik trečią žiemą iki galo perpratom sistemą  doh.gif

Pala pala, o tai kapsuleje galim smilkint? Jau menesi smilkinom, nu aciu doh.gif . Stikla kasdien trindavom po valanda, kol neatejo kaimynas ir pasake nelaikyt leto degimo - smilknimo ir ka, stikla nuvalom per 5 minutes thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Cobre @ 2011 01 10, 22:34)
g.gif  kazkaip pasirode, kad nesamoningi ismatavimai, kuriuos pirmai radau, tai paziurejau atidziau, tai cia nurodyti tokie standartiniai dydziai  g.gif
http://en.wikipedia.org/wiki/Bed_size

tada musu 200x200 irgi jau king ?  g.gif ale mat kaip idomu, net neitariau biggrin.gif

Tai UK king = USA queen, o USA king = UK super king ??
Tai jusu pagal USA king, o pagal UK super king g.gif

Musu lova irgi panasi kazkur rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2011 01 11, 01:17)
Tai UK king = USA queen, o USA king = UK super king ??
Tai jusu pagal USA king, o pagal UK super king  g.gif

Musu lova irgi panasi kazkur rolleyes.gif

Na, cia tik del bendro isprusimo biggrin.gif labai jau juokingai skamba tie pavadinimai, man tinka ir 200x200 biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2011 01 10, 21:17)
Pala pala, o tai kapsuleje galim smilkint? Jau menesi smilkinom, nu aciu  doh.gif . Stikla kasdien trindavom po valanda, kol neatejo kaimynas ir pasake nelaikyt leto degimo - smilknimo ir ka, stikla nuvalom per 5 minutes  thumbup.gif

Turėjau omeny ne stiklo aprūkimą. Tiesiog kūrenimo principas yra priešingas - į kapsulę gali porą pliauskyčių ar briketukų įmesti, ugnis rusena tik vos vos, o šiluma vistiek spinduliuojama.Tuo tarpu atvirame židinyje jeigu įmesi tik vieną ar dvi malkas ir degs nedidelė liepsna, per kaminą įeis daugiau šalčio, negu šilumos išspinduliuos malkos (nusileis iš viršaus, nes ugnis nesudarys šilumos "užsklandos") ir patalpa netgi atšals, nors židinys ir kūrenamas. Atvirame židinyje reikalinga iš karto didelė liepsną, o kai tik malkos sudega ir lieka žarijos, reikia gaudyti momentą, kada uždaryti sklendę, kad šaltas oras trobon nepatektų smile.gif

O dėl stiklo aprūkimo, kaitriau pakūrenus visi suodžiai nudega. Daugiau kaip metus naudojom, nė karto nevalėm. Na bent jau Sparthermo kapsulės ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kasiopeja: 11 sausio 2011 - 00:01
Skirtingi stiklai būna. Mūsų krosnelės retai aprūksta. Valymas visai paprastai - pelenai iš tos pačios krosnelės 9gamintojo rekomendacija). Mums labai pasiteisino. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2011 01 10, 23:17)
Be to Vida777 minejo nori pirkt pataline king, bet jei lova mazesne, tai ta pataline netiks juk, nes paklode yra su gumom, bus didele, o antra paklode uzsiklojimui ant zemes kris, sutaisius lova g.gif . O jei kaldra ivelkama, tai ir kaldros reiktu king dydzio.

as tik uz ivelkama antklode, todel norejau Super King antklodes, uzvalkalu antklodei ir pagalvems. Musu lova neauksta (ne King biggrin.gif ), ciuzinys geras vientisas, todel nereikia man islindusiu is po antklodes "padalku", reikia antklodes iki zemes.
Bet dabar tereikia tik lovatieses rolleyes.gif .

QUOTE(Cobre @ 2011 01 10, 23:34)
labai jau juokingai skamba tie pavadinimai, man tinka ir 200x200  biggrin.gif

tada anglams ir amerikonams turbut irgi juokas is musu vienguliu, pusantriniu ir dviguliu lovu.
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2011 01 11, 14:09)
tada anglams ir amerikonams turbut irgi juokas is musu vienguliu, pusantriniu ir dviguliu lovu.

tikriausiai, jei turi omenyje pacius pavadinimus biggrin.gif bet as ir tokiu nepripazistu, man geriau jau normaliai matmenis susako (profesine liga, visur skaiciukus matyti biggrin.gif ), tada viskas aisku biggrin.gif nes va pasirodo ir tos king dar buna visokio kokio dydzio, neapsiriboja vien 200x200 biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Zaneta75 @ 2011 01 11, 00:37)
Labukai,
mazumele buvau dingus, reikes pasivyti ka priraset smile.gif

Gal zinot kur galima igyti mixeri bent jau kazka panasaus i Kitchen Aid vat toki

Pamaniau jus visur landziojat nete gal kur uzmatet  rolleyes.gif

kazka panasau maciau parduotuveje sangaida.
Atsakyti
QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2011 01 11, 00:17)
Zinau, kad jis ne pigus, drauge pirko ir sake nenaudoja, neverta toki gargara turet. Nebent labai jau megsti kept pyragus  smile.gif

tai kad jis ne tik pyragams... tesla, farsa maisyt jame galima, daug ka smile.gif Mikseri/blenderi naudoju beveik kasdien smile.gif
Turiu elementaru buitini mikseri, bet stovek su juo isikibus doh.gif
isvaizda man sio tokia, kad gali stoveti ant stalvirsio smile.gif
Papildyta:
QUOTE(rimulia12 @ 2011 01 11, 14:49)
kazka panasau maciau parduotuveje sangaida.

Aciu 4u.gif
Atsakyti
akropolyje antrame aukste kur yra el. prekiu parduotuve yra visa linija panasaus dizano irengimu; gamintojas berods kenwood
Atsakyti
Gal kuri rekomenduotumet mediniu duru gamintojus? ax.gif Koks dizainas labiau tiktu? ax.gif
Atsakyti
Žiūrinėjau durų pavyzdžius ir užkliuvau už šito puslapio (www.skaidra.lt). http://www.skaidra.lt/?page_id=9
Paskui nulindau į straipsnius ir radau labai smagią citatą
"Atvykę į Lietuvą prancūzai stebisi: jūs, lietuviai, viską stengiatės suremontuoti: atsilupo dažai - perdažote, grindinys suzmeko - perklojate, sienas iš karto tinkuojate, o plyšius glaistote"

mano akimis - į dešimtuką bigsmile.gif bet čia šiaip off topic...
Atsakyti
QUOTE(femme_fatale @ 2011 01 12, 10:58)
Gal kuri rekomenduotumet mediniu duru gamintojus?  ax.gif  Koks dizainas labiau tiktu?  ax.gif

Man tai kremines spalvos sendintos labai patinka ir dar su karuna apvadas. O kiek duru pas jus ir kiek uz vienas pasiruosus moket?

QUOTE(kasiopeja @ 2011 01 12, 12:09)
Žiūrinėjau durų pavyzdžius ir užkliuvau už šito puslapio (www.skaidra.lt). http://www.skaidra.lt/?page_id=9
Paskui nulindau į straipsnius ir radau labai smagią citatą
"Atvykę į Lietuvą prancūzai stebisi: jūs, lietuviai, viską stengiatės suremontuoti: atsilupo dažai - perdažote, grindinys suzmeko - perklojate, sienas iš karto tinkuojate, o plyšius glaistote"

Man cia nejaukiai kazkaip ax.gif

O as ta pacia citata skaicius, tik ten dar buvo pratesimas, kad jie stebisi kaip mes puolam kiekviena ibrezima iskart taisyt, nes namas juk irgi turi gyvent savo gyvenima. (cia ne mano mintis, tik skaiciau taip).
Atsakyti