Įkraunama...
Įkraunama...

Provansas ir klasika mūsų namuose IV

QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2011 01 18, 19:02)
Aisku kaina svarbi, nes tai ne pirmo butinumo dalykas mums dabar.
Kazkaip be paskolu reikia siemet virtuvini uzsisakyt, laiptus apdirbt, plius tureklai, issidazyt, grindis susidet...............

O lauke aplink langus kazkaip reiks apdirbt, buvau idejus namo pavyzdi, matei?
Galvojom medziu, bet virtuvininkas sake, kad is putu galima daryt. Kazi kuris laiko geriau ir kuris pigiau?

žiūrėkit kur tūriniai elementai, putos pjaustymas,kainą paskaičiuotų pagal išmatavimą,kiek ir ko,aš šito nemoku schmoll.gif į darbą ryt jei ką gali siūst,parašys kainas.Gal apseisit be paskolos biggrin.gif Puta pigiau,laiko gerai,aišku lauši,luš. Kiek teisybės nežinau,bet girdėjus,kad Prahos senamiesčio restauravimui tokius metodus naudojo.Ten daug puošybos,o gipsas brangu,tai va tiek. mirksiukas.gif

Namo nemačiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Barboraaa: 18 sausio 2011 - 19:14
QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2011 01 18, 20:02)
Vyras padare vakariene, reik lipt nuo kompo ................................

pasiseke tau rolleyes.gif ne kurios tai viena ranka sriuba maiso, kita ranka kompe raso doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Apie medžius:
Paprastas svyruoklis gluosnis.
Kažkada buvo mada juos sodinti kiemuose. Ir auga jie greit.
Žinau, kad jie ir šaknis greit augina ir jos yra stiprios. Tad jei pasieks namo pamatus giliai po žeme, tai tos šaknys skverbsis į pamatus. Ardys. Nelabai, sakyčiau gerai.
Pačiai teko kovoti su tokiu gluosniu.

Jei kalbat apie paprastą topolį, tai jis pavasrį skleisdamas lapus kvepia labai, jo tie pumpurai yra vaistingi. Net nežinau nuo ko. Lyg nuo kosulio. Mama renka, tai todėl ir žinau.
Bet peržydėję numeta savo žiedus- tokius ilgus "kirminus", tad šluot būtų ką.
Ir dar lapus rudenį.
Topoliai auga labiau į viršų, tad lapų bus, bet to jaukumo, tai jau nežinau.

Apie paprastas mūsų pušis.
Patikrinta, kad gerai jos auga tik smėlingoj dirvoj.

Kalba buvo apie mūsų lietuviškus, pratusius prie klimato medžius, kokie augo ir prie sovietų.

VISA TAI TIK MANO NUOMONĖ.
(išsigandau, kad atsiras koks floristas šių laikų augalų žinovas ir sudirbs mane)

Atsakyti
QUOTE(Daina76 @ 2011 01 18, 19:08)
Savo atsakymo motyvuoti nesiruošiu.

O gaila - tikrai įdomu.
Atsakyti
Kažkada ir anksčiau savo pasisakymo nemotyvavo g.gif

Klausiau apie medžius ir medieną išmanančių žmonių, deja, teiginio apie šių medžių kenksmingumą jie nepatvirtino schmoll.gif

Pas mus ir grindys, ir durys, ir palangės uosinės...
Atsakyti
Idomu cia apie ta mediena. Musu paradines durys is "blogosios" medienos, taip gaunas...
Gal kur internete yra info sia tema?
Atsakyti
Aš apie uosį čia prirašiau "romanus". Netingėkite skaityti.

Jei pas stambesnio baldų gamintojo savininką namuose rasite naujo uosio grindis, laiptus, duris, stambesnius baldus ir pan., tai praneškite - skirsiu Nobelio premiją mirksiukas.gif
Atsakyti
Ne į temą, tačiau neiškentėjau: ponia Grinevičiūtė-Janutienė gal galėtų laidą ir apie medžių kenksmingumą sveikatai padaryti? Jau tiek prigasdinus galėtų dar pagasdint.

P.S. nieko asmeniško.
Atsakyti
QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2011 01 18, 22:42)
Idomu cia apie ta mediena. Musu paradines durys is "blogosios" medienos, taip gaunas...
Gal kur internete yra info sia tema?

lotuliukas.gif doh.gif rytine, jeigu durys is uosio, tai buk pasiruosusi haliucinacijoms ir pranasystems cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Daina76 @ 2011 01 18, 20:57)

Jei pas stambesnio baldų gamintojo savininką namuose rasite naujo uosio grindis, laiptus, duris, stambesnius baldus ir pan., tai praneškite - skirsiu Nobelio premiją mirksiukas.gif

...pirmiau dar turek tai premijai....o paskui jau siulyk.
pazystu tokiu zmoniu,negi pavardes rasyti cia.
Atsakyti
QUOTE(Daina76 @ 2011 01 18, 19:08)
Savo atsakymo motyvuoti nesiruošiu.

Taip parašėt tarsi avansu jus kas nors pultų ir kibtų į atlapus wink.gif, paprasčiausiai yra žmoniška, jei turite žinių, domitės tuo, matote, kaip medis kinta laikui bėgant ir t.t., tai pasidalint, o jei ne, tai keistoka ir rašyt, ale žinau, bet nesakysiu , kaip vaikystėje kad "sekretus" slėpdavom vieni nuo kitų smile.gif, juk daugelis čia skaitančių visai nėra baldų gamintojai, kurie galbūt neskaičiuoja taip, ir gali nusipirkt brangesnį medį, daugelis pirma išsirenka kainą, po to iš tinkančių variantų renkasi, kas gražiau, o žinojimas gal padėtų apsispręst sekantį kartą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2011 01 18, 19:27)
Jei kas gales idet keliu minetu augalu foto, busiu labai dekinga  :bigsmile:

Pereik per gatvę ir pabelsk į mano duris, aš turiu medžių enciklopediją su nuotraukom mirksiukas.gif Galėčiau trumpam paskolint, trumpam, nes tai viena mano skaitomiausių knygų biggrin.gif

QUOTE(Juma81 @ 2011 01 18, 21:44)
Kažkada ir anksčiau savo pasisakymo nemotyvavo  g.gif

Klausiau apie medžius ir medieną išmanančių žmonių, deja, teiginio apie šių medžių kenksmingumą jie nepatvirtino  schmoll.gif

Pas mus ir grindys, ir durys, ir palangės uosinės...

Pas mus uosinės durys ir laiptai...Apie kenksmingumą tai nieko nesu girdėjus, o žmonių, dirbančių su medžiu, tiek apdirbime, tiek baldų pramonėj, pažįstu ir tikrai jie namie turi uosio gaminių. Absurdas kažkoks, kaip gali būti natūralus medis kenksmingas, juk nuo senovės jį statybai naudodavo žmonės, būtų jau visi išmirę ar raganiais pavirtę lotuliukas.gif Vat beicai, dažai, lakai netinkami tai gali kenkti, tuo tikiu...
Atsakyti