QUOTE(saulute40 @ 2011 07 02, 11:41)
Sveiki,
gal galite patarti ir pamineti pliusus ir minusus dvieju fotoaparatu. Kol kas renkuosi tarp: Nikon D3100 + 18-55mm VR + 55-200mm VR ir Pentax K-X + 18-55mm + 50-200mm
Palyginimas kaip ir cia:
http://www.vilbrafot...ndex.php?id=236
Kadangi as svaigstu apie veidrodini fotika jau kokie 5metai, bet vis MB stabdydavo, pagaliau nusprende padaryti man dovana musu metiniu proga,bet kadangi pats visai nesidomi fotografija- turiu pati issirinkti ko noriu.
Trumpai, ko tikiuosi is fotiko: kadangi tai bus mano pirmasis veidrodinis fotikas (iki tol teko tik su skolintais pazaisti po pora valandu), tai tikiuosi, kad bus paprastas valdyti, bet pramokus naudotis- pakankamai pasiduos eksperimentams. Pagrinde fotkinsiu vaikus- portretai, taigi aktualu judantys objektai

Taip pat siaubingai patinka makro nuotraukos- rasos laseliai, vabaliukai ir pan... Tiesa, biudzetas iki 3t, su visais priedais!
Is anksto aciu uz patarimus ir nuomones!
QUOTE(saulute40 @ 2011 07 03, 13:06)
Dar gal galite paprastai paaiskinti kuom skiriasi Pentax K-X nuo Pentax K-R ?... Nes kuo daugiau ziuriu, tuo labiau linkstu link Pentax'o...
Kaip senas Pentaxistas pasakysiu, kad linkstate tinkama linkme.

Nikon geri fotoaparatai, tačiau pirkdamas objektyvus būni linkęs pagalvoti, kad reikėjo pirkti kito gamintojo fotoaparatą. Sakyčiau, kad Nikon yra skirti tiems žmonėms, kurie iš fotografavimo planuoja uždirbti. Pentax skirtas fotografijoms mėgėjams, kurie nenori permokėti už kokybę.

K-x yra senesnis modelis, K-r - naujesnis. Naujesniame yra nemažai patobulinimų, pavyzdžiui, jis rodo fokusavimo tašką, turi didesnę greitošaudą ir kitų smagių patobulinimų. Svarbiausia, kad jo kaina mažai didesnė už senesnio modelio.
Jeigu planuojate fotografija užsiimti rimčiau, tuomet siūlyčiau komplektą Pentax K-r kūnas ir
Tamron 17-50mm F2.8 objektyvą. Kitiniai Pentax objektyvai geri, bet kokybės skirtumą tikrai pajaustumėte. Jei fotografuosite patalpose, tikrai pravers platesnė diafragma. Ji pravers ir darant portretus. Kiekvieno poereikia skirtingi, bet manau, jog bent iš pradžių galima išgyventi ir be teleobjektyvo. Pats 50-200mm objektyvą naudoju retai. Džiaugiuosi, kad jį turiu, tačiau nesu tikras ar dabar jį pirkčiau.
Kartu su fotoaparatu pasiimkite ir UV filtrus objektyvams(-ui) - pigiau pakeisti įbrėžtą filtrą nei objektyvą. Fotoaparatui nupirkite patogų krepšį ar kuprinę ir pagalvokite apie trikojį. Jeigu pirksite fotoaparatą su dviem kitiniais objektyvais, mano paminėti priedai suvalgys jūsų likusį biudžetą. Jei pirksite su mano pasiūlytu objektyvu šitiems daiktams reikės papildomo biudžeto.
Jei kils dar klausimų - sakykite.
QUOTE(rollick @ 2011 07 02, 12:02)
laba, skaitau atsiliepimus ir toks vaizdas kad cia tikri fotografai

prireike ir man fotiko, tik pagrindinis skirtumas tas, kad skirciau iki 500 Lt. nesu fotografe, taciau priversta fotkinti. esu mokytoja,( todel ir suma tokia

) tad mokykloje foto aparato daznai pravercia. Suprantu, kad pigu ir gera kokybe nelabai suderinama. taciau gal kas patartu kaip is s.. pasirinkti geresni

aciu
Savo veidrodinį fotoaparatą nusipirkau, kai dirbau mokykloje, taigi darbovietė su biudžetu neturi nieko bendrą.

Manau, kad rinkitės iš Kodak produkcijos. Fotoaparatai pakankamai pigūs ir kokybiški. Jų tikrai užteks visoms situacijoms, su kuriomis susidorotų fotoaparatas už ~500Lt.
Pavyzdžiui šitas telpa jūsų biudžete ir vienintelė problema - primena juostinę muilinę.

Jo kolega Z915 mažai kuo skiriasi ir yra kiek pigesnis. Norint pataupyti galima pirkti M575. Jis kompaktiškesnis, bet kokybė bus kiek prastesnė. Jei kils dar klausimų - sakykite.