Įkraunama...
Įkraunama...

Fotoaparatai - 7

QUOTE(meme @ 2011 06 23, 17:39)
Na aš asmeniškai niekada net ir neturėjau fotoaparato. Jei reikdavo, pasiskolindavau sesės veidrodį.
O ką pasiūlytumėt rinktis maždaug už +-1000lt?

Visai neseniai buvo diskutuota apie panašios kainos fotoaparatus. Jei dydis nėra svarbus, tuomet galima galvoti apie Panasonic FZ serijos, Fujifilm HS seriją. Jei norisi kompaktiškesnio, Panasonic TZ serija, Fujifilm F550EXR. Perskaitykite kelis paskutinius diskusijos puslapius, jei kils klausimų - sakykite. smile.gif

QUOTE(saulyte02 @ 2011 06 24, 08:59)

Gerų nuotraukų. wink.gif
Atsakyti
Sveiki, renkuosi tarp šių dviejų fotoaparatų Canon SX220 ir SonyDSC-HX9v. Gal galėtumėte pakomentuoti jų +ir -. Būčiau labai dėkinga ax.gif
Atsakyti
QUOTE(simana31 @ 2011 06 26, 17:25)
Sveiki, renkuosi tarp šių dviejų fotoaparatų Canon SX220 ir SonyDSC-HX9v. Gal galėtumėte  pakomentuoti jų +ir -. Būčiau labai dėkinga  ax.gif

Canon turi galimybę reguliuoti rankinius nustatymus (išlaikymo ir diafragmos prioritetai), fokusuoja mažesniu atstumu.
Sony greičiau fotografuoja, objektyvas universalesnis.

Fotoaparatai yra panašios svorio kategorijos, labai neišsiskiria savo galimybėmis. Todėl, jei gauname praktiškai tą patį, kam mokėti daugiau? smile.gif Vien už Sony vardą mokėti 400Lt? Manau daugoka. Ypač kai fotoaparato privalumai nėra tokie dideli.
Atsakyti
Turim Nikon D40, esam labai patenkinti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(stseb @ 2011 06 28, 11:01)
Canon turi galimybę reguliuoti rankinius nustatymus (išlaikymo ir diafragmos prioritetai), fokusuoja mažesniu atstumu.
Sony greičiau fotografuoja, objektyvas universalesnis.

Fotoaparatai yra panašios svorio kategorijos, labai neišsiskiria savo galimybėmis. Todėl, jei gauname praktiškai tą patį, kam mokėti daugiau? smile.gif Vien už Sony vardą mokėti 400Lt? Manau daugoka. Ypač kai fotoaparato privalumai nėra tokie dideli.

AČIŪ už atsakymą. TAi apsistosiu ties Canon smile.gif
Atsakyti
sveiki. kokia nuomone apie si fotoparata?
http://pigu.lt/fotoa...s2950?id=932105
Atsakyti
simaptiskas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(SKristina @ 2011 07 01, 08:37)
sveiki. kokia nuomone apie si fotoparata?
http://pigu.lt/fotoa...s2950?id=932105

Rekomenduoju pagalvoti ir apie šitą Fuji.

Jūsų pasirinktas fotoaparatas yra neblogas. Nežinau kaip su šituo modeliu, bet jo pirmtakai turėjo problemų tamsoje. Už tokią kainą nereikia norėti stebuklu, taip pat nuotraukos tamsoje lenkia ne vieną konkurentą. Tačiau kai pamatai kokias gražias nuotraukas galima išspausti esant normaliam apšvietimui ir pasižiūri į darytas tamsoje lieki kiek nustebęs. Jei neplanuojate fotografuoti tamsoje, tuomet tikrai rekomenduoju. Žinoma, gali būti, kad šiame gaminyje problema išspręsta, kalbėdamas remiuosi ankstesniais modeliais. Niekur nerandu padorios informacijos apie tai. Jo objektyvas universalus, už tokią kainą nemanau, kad rastumėte ką nors su panašiomis charakteristikomis.
Maitinimo šaltinis - elementai. Man tai privalumas, kitiems trūkumas. Čia jau skonio reikalas. smile.gif
Atsakyti
Sveiki,
gal galite patarti ir pamineti pliusus ir minusus dvieju fotoaparatu. Kol kas renkuosi tarp: Nikon D3100 + 18-55mm VR + 55-200mm VR ir Pentax K-X + 18-55mm + 50-200mm

Palyginimas kaip ir cia: http://www.vilbrafot...ndex.php?id=236

Kadangi as svaigstu apie veidrodini fotika jau kokie 5metai, bet vis MB stabdydavo, pagaliau nusprende padaryti man dovana musu metiniu proga,bet kadangi pats visai nesidomi fotografija- turiu pati issirinkti ko noriu.
Trumpai, ko tikiuosi is fotiko: kadangi tai bus mano pirmasis veidrodinis fotikas (iki tol teko tik su skolintais pazaisti po pora valandu), tai tikiuosi, kad bus paprastas valdyti, bet pramokus naudotis- pakankamai pasiduos eksperimentams. Pagrinde fotkinsiu vaikus- portretai, taigi aktualu judantys objektai smile.gif Taip pat siaubingai patinka makro nuotraukos- rasos laseliai, vabaliukai ir pan... Tiesa, biudzetas iki 3t, su visais priedais! blush2.gif

Is anksto aciu uz patarimus ir nuomones! rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulute40: 02 liepos 2011 - 11:42
laba, skaitau atsiliepimus ir toks vaizdas kad cia tikri fotografai tongue.gif prireike ir man fotiko, tik pagrindinis skirtumas tas, kad skirciau iki 500 Lt. nesu fotografe, taciau priversta fotkinti. esu mokytoja,( todel ir suma tokia tongue.gif) tad mokykloje foto aparato daznai pravercia. Suprantu, kad pigu ir gera kokybe nelabai suderinama. taciau gal kas patartu kaip is s.. pasirinkti geresni blush2.gif aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(saulute40 @ 2011 07 02, 13:41)
Sveiki,
gal galite patarti ir pamineti pliusus ir minusus dvieju fotoaparatu. Kol kas renkuosi tarp: Nikon D3100 + 18-55mm VR + 55-200mm VR ir Pentax K-X + 18-55mm + 50-200mm

Dar gal galite paprastai paaiskinti kuom skiriasi Pentax K-X nuo Pentax K-R ?... Nes kuo daugiau ziuriu, tuo labiau linkstu link Pentax'o...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulute40: 03 liepos 2011 - 13:08
QUOTE(saulute40 @ 2011 07 02, 11:41)
Sveiki,

Palyginimas kaip ir cia: http://www.vilbrafot...ndex.php?id=236

Kadangi as svaigstu apie veidrodini fotika jau kokie 5metai, bet vis MB stabdydavo, pagaliau nusprende padaryti man dovana musu metiniu proga,bet kadangi pats visai nesidomi fotografija- turiu pati issirinkti ko noriu.
Trumpai, ko tikiuosi is fotiko: kadangi tai bus mano pirmasis veidrodinis fotikas (iki tol teko tik su skolintais pazaisti po pora valandu), tai tikiuosi, kad bus paprastas valdyti, bet pramokus naudotis- pakankamai pasiduos eksperimentams. Pagrinde fotkinsiu vaikus- portretai, taigi aktualu judantys objektai smile.gif  Taip pat siaubingai patinka makro nuotraukos- rasos laseliai, vabaliukai ir pan... Tiesa, biudzetas iki 3t, su visais priedais!  blush2.gif

Is anksto aciu uz patarimus ir nuomones!  rolleyes.gif

QUOTE(saulute40 @ 2011 07 03, 13:06)
Dar gal galite paprastai paaiskinti kuom skiriasi Pentax K-X nuo Pentax K-R ?... Nes kuo daugiau ziuriu, tuo labiau linkstu link Pentax'o...

Kaip senas Pentaxistas pasakysiu, kad linkstate tinkama linkme. smile.gif Nikon geri fotoaparatai, tačiau pirkdamas objektyvus būni linkęs pagalvoti, kad reikėjo pirkti kito gamintojo fotoaparatą. Sakyčiau, kad Nikon yra skirti tiems žmonėms, kurie iš fotografavimo planuoja uždirbti. Pentax skirtas fotografijoms mėgėjams, kurie nenori permokėti už kokybę. smile.gif
K-x yra senesnis modelis, K-r - naujesnis. Naujesniame yra nemažai patobulinimų, pavyzdžiui, jis rodo fokusavimo tašką, turi didesnę greitošaudą ir kitų smagių patobulinimų. Svarbiausia, kad jo kaina mažai didesnė už senesnio modelio.
Jeigu planuojate fotografija užsiimti rimčiau, tuomet siūlyčiau komplektą Pentax K-r kūnas ir Tamron 17-50mm F2.8 objektyvą. Kitiniai Pentax objektyvai geri, bet kokybės skirtumą tikrai pajaustumėte. Jei fotografuosite patalpose, tikrai pravers platesnė diafragma. Ji pravers ir darant portretus. Kiekvieno poereikia skirtingi, bet manau, jog bent iš pradžių galima išgyventi ir be teleobjektyvo. Pats 50-200mm objektyvą naudoju retai. Džiaugiuosi, kad jį turiu, tačiau nesu tikras ar dabar jį pirkčiau.
Kartu su fotoaparatu pasiimkite ir UV filtrus objektyvams(-ui) - pigiau pakeisti įbrėžtą filtrą nei objektyvą. Fotoaparatui nupirkite patogų krepšį ar kuprinę ir pagalvokite apie trikojį. Jeigu pirksite fotoaparatą su dviem kitiniais objektyvais, mano paminėti priedai suvalgys jūsų likusį biudžetą. Jei pirksite su mano pasiūlytu objektyvu šitiems daiktams reikės papildomo biudžeto.
Jei kils dar klausimų - sakykite.

QUOTE(rollick @ 2011 07 02, 12:02)
laba, skaitau atsiliepimus ir toks vaizdas kad cia tikri fotografai tongue.gif prireike ir man fotiko, tik pagrindinis skirtumas tas, kad skirciau iki 500 Lt. nesu fotografe, taciau priversta fotkinti. esu mokytoja,( todel ir suma tokia tongue.gif) tad mokykloje foto aparato daznai pravercia. Suprantu, kad pigu ir gera kokybe nelabai suderinama. taciau gal kas patartu kaip is  s.. pasirinkti geresni  blush2.gif aciu  4u.gif

Savo veidrodinį fotoaparatą nusipirkau, kai dirbau mokykloje, taigi darbovietė su biudžetu neturi nieko bendrą. tongue.gif Manau, kad rinkitės iš Kodak produkcijos. Fotoaparatai pakankamai pigūs ir kokybiški. Jų tikrai užteks visoms situacijoms, su kuriomis susidorotų fotoaparatas už ~500Lt. Pavyzdžiui šitas telpa jūsų biudžete ir vienintelė problema - primena juostinę muilinę. smile.gif Jo kolega Z915 mažai kuo skiriasi ir yra kiek pigesnis. Norint pataupyti galima pirkti M575. Jis kompaktiškesnis, bet kokybė bus kiek prastesnė. Jei kils dar klausimų - sakykite.
Atsakyti