Įkraunama...
Įkraunama...

Fotoaparatai - 7

QUOTE(stseb @ 2011 06 20, 15:38)
Išsirinkote fotoaparatus (išskyrus Samsung), kurie jau nebegaminami....

labai ačiū už tokį išsamų atsakymą.Šiandien visą dieną naršiau po internetą ieškodama kas man tiktų,tai dar svarstau apie Panasonic Lumix DMC-TZ10.Kokia nuomonė apie šį fotoaparatą?Nes man panasonic FZ serijos ir jūsų minėti fujifilm didoki jau.
Atsakyti
QUOTE(Chr. @ 2011 06 20, 17:03)
Ačiū už išsamų atsakymąsmile.gif
O visgi iš pigesnių variantų, su kuriais jūsų nuomone verčiau prasidėti? blush2.gif  smile.gif

Na, gal Fuji F80EXR jums tiktų? Pakankamai universalus, kokybė tikrai padori. Jei žiūrėti pigesnius, tai ten prasideda Kodak valdos. smile.gif Iš pigių fotoaparatų jie gamina padoriausius. Fuji JX serija turėtų būti nebloga. Šiaip daug kas priklauso nuo to, ką fotografuosite. Statiškiems vaizdams tinka bet koks, o norint gražiai fiksuoti judančius obejktus, teks kiek daugiau suinvestuoti.
Atsakyti
tiesa,aš tikrai nedarysiu didesnių nei A4 nuotraukų.Ir dar įdomu kuo skiriasi atminties kortelės fotoaparatams,nes prie vieno komentaro buvo rašyta apie norimą įsigyti konkrečią kortelę,tai įdomu pasidarė ar nuo jos kas priklauso. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(saulyte02 @ 2011 06 20, 17:15)
labai ačiū už tokį išsamų atsakymą.Šiandien visą dieną naršiau po internetą ieškodama kas man tiktų,tai dar svarstau apie Panasonic Lumix DMC-TZ10.Kokia nuomonė apie šį fotoaparatą?Nes man panasonic FZ serijos ir jūsų minėti fujifilm didoki jau.

Fujifilm F550EXR dydis identiškas Panasonic TZ10, tik pastarasis kiek sunkesnis. Jį irgi siūlyčiau apsvarstyti kaip vieną iš galimų variantų.
TZ10 pasak gamintojų yra kelioninis fotoaparatas - viskas ko reikia viename daikte. Juo galite ir padoriai filmuoti, jei reikia plačiai aprėpti vaizdą, jei reikia - pritraukti. Na, taip bent teoriškai. Panasonic turi vieną geriausių vaizdo stabilizavimo sistemų kompaktiniuose fotoaparatuose. Buvo netgi reklama, kur vyruką nurengia Antarktidoje, jam į rankas duoda fotoaparatą, o jis bedrebėdamas padaro aiškią ir gražią nuotrauką. smile.gif Sistema tikrai veiksminga, žinoma, ne iki tokio lygio kaip reklamoje, bet kartais, kai prastesnis apšvietimas praverčia. Su tamsa TZ10 turi kitą bėdą - pakankamai dažnai parenka neteisingą ekspoziciją. Kitaip sakant nuotrauka gali gautis per daug tamsi. Ekspoziciją galima reguliuoti rankomis, todėl jei netingėsite kartais pakeisti nustatymus, problemų nebus. Problemos nebus ir tuo atveju, jei nefotografuosite tamsoje. smile.gif Prieblandoje fotoaparatas elgiasi pakankamai padoriai. Jei fotoaparatas limpa prie rankos - visai geras pasirinkimas.
Atsakyti
QUOTE(stseb @ 2011 06 20, 19:32)
Fujifilm F550EXR dydis identiškas Panasonic TZ10, tik pastarasis kiek sunkesnis. Jį irgi siūlyčiau apsvarstyti kaip vieną iš galimų variantų.

dar truputuką patrukdysiu blush2.gif Džiugu kad yra tokių thumbup.gif žmonių forumuose,kurie daug išmano ir savo žiniomis dalijasi su kitais.Pagarba mirksiukas.gif
Gal galite tuomet išvardint už ir prieš šių dviejų fotoaparatų?O tada jau bėgsiu pirkt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(stseb @ 2011 06 20, 18:07)
Esminis skirtumas tarp HS10 ir HS20 modelių yra matrica. HS20 naudoja EXR matricą. Jos veikimą galite pažiūrėti praleidę intro ir pasirinkę EXR modes explained. kokybės skirtumas nėra gaunamas toks, kokį rodo reklaminės nuotraukos, tačiau tikrai juntamas. Jeigu domina didesnis dinaminis ruožas (daugiau detalių šešėliuose ir labai apšviestose vietose), tuos 300Lt suinvestuoti tikrai verta. Jei spaudžia biudžetas - puikus pasirinkimas ir HS10.
Abu fotoaparatai turi vartomą ekraną. smile.gif HS10 ir HS20.
Ieškant kur nusipirkti pigiau geriausias pagalbininkas - Google.smile.gif

Zemai lenkiuos uz issamu paprotinima 4u.gif ieskosim kur pigiau tada cool.gif Ir jauciu sirdele linksta man prie H20 biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(saulyte02 @ 2011 06 20, 20:25)
dar truputuką patrukdysiu blush2.gif Džiugu kad yra tokių  thumbup.gif žmonių forumuose,kurie daug išmano ir savo žiniomis dalijasi su kitais.Pagarba  mirksiukas.gif
Gal galite tuomet išvardint už ir prieš šių dviejų fotoaparatų?O tada jau bėgsiu pirkt  smile.gif

Pliusai

Panasonic
Geresnė vaizdo stabilizavimo sistema, šiek tiek šviesesnis objektyvas, tikėtina, kad geresnis makro.

Fuji
EXR matrica, universalesnis objektyvas, aukštesnės kokybės filmavimas.

Minusai

Panasonic
Tamsoje kvailiojantys nustatymai.

Fuji
Žemesnė kokybė žiūrint maksimaliai išdidintą vaizdą.

Fuji dėl savo matricos specifikos duoda gražesnį bendrą, bet ne tokį gražų išdidintą vaizdą. Realiai tai pasijaučia tik labai išdidinus vaizdą per visą ekraną. Esu su senuku Fuji S5600 spausdinęs nuotrauką ant 40x30, vaizdo kokybė gavosi gera nors prieš spausdindamas dvejojau. Jei esate iš tų žmonių, kurie mėgsta nuotraukas labai apkarpyti Fuji tikriausiai nebus pats geriausias pasirinkimas. Tačiau jei nuotraukas paliekate tokia, kokios išėjo iš fotoaparato, tik patiesinate horizontą, nukerpate kokią nereikalingą detalę, tikrai nesijaus, kokybinio skirtumo.
Rekomenduoju prieš perkant fotoaparatus pačiupinėti, manau, tuomet bus lengviau nuspręsti kuri imti nei dabar skaitant apie jų techninius duomenis.

Buvau užmiršęs atsakyti apie atminties korteles. Realiai jose skiriasi įrašymo greitis. Na, nuskaitymo irgi skiriasi, bet jis nėra tiek aktualus. Kuo greitesnė kortelė, tuo greičiau į ją galima įrašyti informaciją, tuo greičiau galima daryti nuotraukas. Bet taip yra teoriškai, nes įrašymo greitį riboja ir fotoaparato pajėgumas. Jei planuojate filmuoti, jums bus būtina greita kortelė, nes kitaip ji nesusidoros su informacijos srautais. Ir šiaip rekomenduoju pasiimti greitesnę - tikrai netrukdys.
Perkant SDHC kortelę ant jos yra nurodyta klasė, pavyzdžiui, Class 8. Kuo aukštesnė klasė, tuo didesnis įrašymo greitis. Rekomenduoju pirkti dvi mažesnes, o ne vieną didelę kortelę. Jei viena kuri nusibaigs nepradings visos nuotraukos. Žinau porą žmonių, kurie keliaudami kasdien kaitalioja korteles, pasak jų, jei pavogs fotoaparatą turėsime bent pusę kelionės.
Nepajutau jokio skirtumo tarp skirtingų gamintojų tos pačios klasės kortelių. Taigi, jeigu siūlys tos pačios klasės tik dvigubai brangesnę kortelę - drąsiai galite imti ir pigesnę. smile.gif

Na, tikiuosi, kad gerai patarinėju, nes jei nusipirksite fotoaparatą, kuris jums nepatiks, tai nuolat mane keiksit, o man dėl to teks visą laiką žagsėti. wink.gif

QUOTE(Muka @ 2011 06 21, 06:39)
Zemai lenkiuos uz issamu paprotinima  4u.gif ieskosim kur pigiau tada  cool.gif Ir jauciu sirdele linksta man prie H20  biggrin.gif

Kol fotoaparatas šviežias kainos visur bus labai panašios, abejoju ar susidarys bent 100Lt skirtumas. Iki realių nuolaidų ir smarkesnių kainų skirtumų tikriausiai reikėtų palaukti dar bent pusmetį. Nors, kaip sako patarlė: kas ieško, tas randa. smile.gif Sėkmės ieškant! wink.gif
Atsakyti
Gal ir man patarsit. Renkuosi fotoaparatą. Kuris iš jų geresnis. Aišku man tik viena, kad G klasės nuotraukų kokybė labai gera, bet Olympus turi gerą savybę, kaip atsparumą vandeniui ir smūgiams. Dažnai plaukioju baidarėm, turim ir šiaip veidrodinį, bet noriu mažesnio kurį galima būtų bet kada į rankinuką įsimesti ir pasiimti su savim. Apskritai apie fotoaparatus nenutuokiu verysad.gif
Tad kokį pasirinkti? Kol kas renkuosi tarp šių, kitų tiesiog nežinau doh.gif

http://www.olympus.l...tails_24322.htm

http://www.canon.lt/.../PowerShot_G12/

ir dar šitas įeina į ieškojimus:
http://www.fotofabri...ix-DMC-FT3.html
Atsakyti
sveiki dar kartelį smile.gif

dabar jau visai pasimetus.Su MB diskutavom daug ir nuobodžiai,kokio vis dėlto mums reikėtų fotoaparato ir priėjom išvadą,kad gal reikėtų pasidairyti iš didesnių.Kainų skirtumas tikrai nėra labai didelis (nors tai negąsdina),o kokybė geresnė.O ir neįsidėsiu vėl į galinę kišenę ir nesudaužysiu atsisėdus biggrin.gif Tad ką rekomenduotumėt iš panasonic FZ serijos,kad būtų paprastesnis valdymas ir gera makro kokybė.O gal iš kitų gamintojų koks tikrai neblogas variantas būtų? ax.gif
Iškarto dėkoju mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(meme @ 2011 06 22, 11:56)
Gal ir man patarsit. Renkuosi fotoaparatą. Kuris iš jų geresnis. Aišku man tik viena, kad G klasės nuotraukų kokybė labai gera, bet Olympus turi gerą savybę, kaip atsparumą vandeniui ir smūgiams. Dažnai plaukioju baidarėm, turim ir šiaip veidrodinį, bet noriu mažesnio kurį galima būtų bet kada į rankinuką įsimesti ir pasiimti su savim. Apskritai apie fotoaparatus nenutuokiu  verysad.gif
Tad kokį pasirinkti? Kol kas renkuosi tarp šių, kitų tiesiog nežinau  doh.gif

http://www.olympus.l...tails_24322.htm

http://www.canon.lt/.../PowerShot_G12/

ir dar šitas įeina į ieškojimus:
http://www.fotofabri...ix-DMC-FT3.html

Canon G serijos kokybė tikrai gera, tačiau pats aparatas mano požiūriu per brangus. Už 1800Lt galima gauti veidrodinį arba beveidrodį (hibridinį) fotoaparatą. Antruoju atveju galima netgi gauti su dviem objektyvais, kurie bus universalesni ir gerokai kokybiškesni nei G serijos. Žinoma, toks variantas gaunasi didesnis.
Pabandykite prisiminti situacijas, kurios kėlė tiesioginį pavojų fotoaparatui jūsų kelionių metu. Jeigu nesate tikra ekstremalė, tokių situacijų bus tikrai mažai, o ir tos suskaičiuotos bus tokios, kurių galima išvengti nors kiek pasisaugant. Žinoma, jei plaukiate srauniomis kalnų upėmis, manevruojate tarp akmenų ir beirkluodama darote nuotraukas, tuomet taip, padidintas atsparumas reikalingas. Kitais atvejais manau geriau suinvestuoti į kokybę.
Jei tikrai reikia padidinto atsparumo, tuomet rinkitės pagal tai, kaip stabiliai aparatas laikosi rankoje. Kai kurių korpusai yra gana slidūs, kai kurių nepatogios formos, bet viskas priklauso nuo konkretaus žmogaus ir reikia pačiam čiupinėti, bandyti.
Prie jūsų sąrašo galiu pridėti dar du Pentax modelius:
WG-1
W90
Kokybė jų visų panaši, kaip ir kitos charakteristikos. Per mažai žmonių turi tokius aparatus, kad galėčiau susidaryti kokią nors rimtesnę nuomonę. Esu čiupinėjęs kelis Olympus, didelio įspūdžio nepaliko. Tai yra elementari skaitmeninė muilinė, su tokio pačio lygio nuotraukomis. Jos nėra blogos, tačiau už tą 1000Lt norėtųsi geresnės kokybės. Jei pirkčiau padidinto atsparumo fotoaparatą, pagrindinis kriterijus būtų jo patogumas.

QUOTE(saulyte02 @ 2011 06 23, 09:31)
sveiki dar kartelį  smile.gif

dabar jau visai pasimetus.Su MB diskutavom daug ir nuobodžiai,kokio vis dėlto mums reikėtų fotoaparato ir priėjom išvadą,kad gal reikėtų pasidairyti iš didesnių.Kainų skirtumas tikrai nėra labai didelis (nors tai negąsdina),o kokybė geresnė.O ir neįsidėsiu vėl į galinę kišenę ir nesudaužysiu atsisėdus  biggrin.gif Tad ką rekomenduotumėt iš panasonic FZ serijos,kad būtų paprastesnis valdymas ir gera makro kokybė.O gal iš kitų gamintojų koks tikrai neblogas variantas būtų? ax.gif
Iškarto dėkoju  mirksiukas.gif

Kiek pamenu jau esu apdiskutavęs šios klasės fotoaparatus. Iš esmės dabar yra FZ-45 ir FZ-100, kurie skiriasi tik filmavimo galimybėmis, šiaip yra identiški. Manau, kad rekomenduočiau rinktis FZ-45, nes jis kiek pigesnis. Panaši situacija yra su Fujifilm HS10 ir HS20. Aparatai skiriasi matrica, gal dar keliomis smulkmenomis. Objekryvas pas juos identiškas.
Kaip fotoaparatams sekasi su makrofotografija sunku pasakyti. Tokių specifinių testų nerandu, pats nebandžiau. Teoriškai tiek vieno, tiek ir kito gamintojo aparatai su šia užduotimi turėtų susidoroti be problemų. Makrofotografijai gal kiek patogiau būtų Fuji, nes turi vartomą ekraną, tačiau tai neturėtų būti lemiantis veiksnys perkant. Manau, kad paprasčiausia būtų nueiti į parduotuvę kur yra tiek Panasonic, tiek ir Fuji aparatai ir juos pačiupinėti. Kuris labiau lips prie rankos, tą ir pirkti. smile.gif

Atsakyti
QUOTE(stseb @ 2011 06 23, 18:17)
Canon G serijos kokybė tikrai gera, tačiau pats aparatas mano požiūriu per brangus. Už 1800Lt galima gauti veidrodinį arba beveidrodį (hibridinį) fotoaparatą. Antruoju atveju galima netgi gauti su dviem objektyvais, kurie bus universalesni ir gerokai kokybiškesni nei G serijos. Žinoma, toks variantas gaunasi didesnis.
Pabandykite prisiminti situacijas, kurios kėlė tiesioginį pavojų fotoaparatui jūsų kelionių metu. Jeigu nesate tikra ekstremalė, tokių situacijų bus tikrai mažai, o ir tos suskaičiuotos bus tokios, kurių galima išvengti nors kiek pasisaugant. Žinoma, jei plaukiate srauniomis kalnų upėmis, manevruojate tarp akmenų ir beirkluodama darote nuotraukas, tuomet taip, padidintas atsparumas reikalingas. Kitais atvejais manau geriau suinvestuoti į kokybę.
Jei tikrai reikia padidinto atsparumo, tuomet rinkitės pagal tai, kaip stabiliai aparatas laikosi rankoje. Kai kurių korpusai yra gana slidūs, kai kurių nepatogios formos, bet viskas priklauso nuo konkretaus žmogaus ir reikia pačiam čiupinėti, bandyti.
Prie jūsų sąrašo galiu pridėti dar du Pentax modelius:
WG-1
W90
Kokybė jų visų panaši, kaip ir kitos charakteristikos. Per mažai žmonių turi tokius aparatus, kad galėčiau susidaryti kokią nors rimtesnę nuomonę. Esu čiupinėjęs kelis Olympus, didelio įspūdžio nepaliko. Tai yra elementari skaitmeninė muilinė, su tokio pačio lygio nuotraukomis. Jos nėra blogos, tačiau už tą 1000Lt norėtųsi geresnės kokybės. Jei pirkčiau padidinto atsparumo fotoaparatą, pagrindinis kriterijus būtų jo patogumas.

Na aš asmeniškai niekada net ir neturėjau fotoaparato. Jei reikdavo, pasiskolindavau sesės veidrodį.
O ką pasiūlytumėt rinktis maždaug už +-1000lt?
Atsakyti
Ačiū mirksiukas.gif
Atsakyti