QUOTE(saulyte02 @ 2011 06 20, 20:25)
dar truputuką patrukdysiu

Džiugu kad yra tokių

žmonių forumuose,kurie daug išmano ir savo žiniomis dalijasi su kitais.Pagarba
Gal galite tuomet išvardint už ir prieš šių dviejų fotoaparatų?O tada jau bėgsiu pirkt
Pliusai
Panasonic
Geresnė vaizdo stabilizavimo sistema, šiek tiek šviesesnis objektyvas, tikėtina, kad geresnis makro.
Fuji
EXR matrica, universalesnis objektyvas, aukštesnės kokybės filmavimas.
Minusai
Panasonic
Tamsoje kvailiojantys nustatymai.
Fuji
Žemesnė kokybė žiūrint maksimaliai išdidintą vaizdą.
Fuji dėl savo matricos specifikos duoda gražesnį bendrą, bet ne tokį gražų išdidintą vaizdą. Realiai tai pasijaučia tik labai išdidinus vaizdą per visą ekraną. Esu su senuku Fuji S5600 spausdinęs nuotrauką ant 40x30, vaizdo kokybė gavosi gera nors prieš spausdindamas dvejojau. Jei esate iš tų žmonių, kurie mėgsta nuotraukas labai apkarpyti Fuji tikriausiai nebus pats geriausias pasirinkimas. Tačiau jei nuotraukas paliekate tokia, kokios išėjo iš fotoaparato, tik patiesinate horizontą, nukerpate kokią nereikalingą detalę, tikrai nesijaus, kokybinio skirtumo.
Rekomenduoju prieš perkant fotoaparatus pačiupinėti, manau, tuomet bus lengviau nuspręsti kuri imti nei dabar skaitant apie jų techninius duomenis.
Buvau užmiršęs atsakyti apie atminties korteles. Realiai jose skiriasi įrašymo greitis. Na, nuskaitymo irgi skiriasi, bet jis nėra tiek aktualus. Kuo greitesnė kortelė, tuo greičiau į ją galima įrašyti informaciją, tuo greičiau galima daryti nuotraukas. Bet taip yra teoriškai, nes įrašymo greitį riboja ir fotoaparato pajėgumas. Jei planuojate filmuoti, jums bus būtina greita kortelė, nes kitaip ji nesusidoros su informacijos srautais. Ir šiaip rekomenduoju pasiimti greitesnę - tikrai netrukdys.
Perkant SDHC kortelę ant jos yra nurodyta klasė, pavyzdžiui, Class 8. Kuo aukštesnė klasė, tuo didesnis įrašymo greitis. Rekomenduoju pirkti dvi mažesnes, o ne vieną didelę kortelę. Jei viena kuri nusibaigs nepradings visos nuotraukos. Žinau porą žmonių, kurie keliaudami kasdien kaitalioja korteles, pasak jų, jei pavogs fotoaparatą turėsime bent pusę kelionės.
Nepajutau jokio skirtumo tarp skirtingų gamintojų tos pačios klasės kortelių. Taigi, jeigu siūlys tos pačios klasės tik dvigubai brangesnę kortelę - drąsiai galite imti ir pigesnę.
Na, tikiuosi, kad gerai patarinėju, nes jei nusipirksite fotoaparatą, kuris jums nepatiks, tai nuolat mane keiksit, o man dėl to teks visą laiką žagsėti.
QUOTE(Muka @ 2011 06 21, 06:39)
Zemai lenkiuos uz issamu paprotinima

ieskosim kur pigiau tada

Ir jauciu sirdele linksta man prie H20
Kol fotoaparatas šviežias kainos visur bus labai panašios, abejoju ar susidarys bent 100Lt skirtumas. Iki realių nuolaidų ir smarkesnių kainų skirtumų tikriausiai reikėtų palaukti dar bent pusmetį. Nors, kaip sako patarlė: kas ieško, tas randa.

Sėkmės ieškant!