QUOTE(zaltys @ 2011 07 18, 17:41)
Labas patarkit ir man. Norėčiau tokio fotiko kad galečiau fotografuoti toliau esantį vaizdą(pvz ant šakos tupintį paukštuką) ir kad ryškios nuotraukos gautūsi fotografuojant iš arti.
Pasirinkau tokius modelius patarkit kuris geresnis.
CONAN POWERSHOT SX 230 HS
PANASONIC DMC FZ 38 EPK
PANASONIC FZ-38
KAINA butu apie 1000 tam skirta.
Pasirinkau tokius modelius patarkit kuris geresnis.
CONAN POWERSHOT SX 230 HS
PANASONIC DMC FZ 38 EPK
PANASONIC FZ-38
KAINA butu apie 1000 tam skirta.
Panasonic FZ-38 nebegaminamas. Dabar jo vietą užėmė FZ-45, kuris irgi nėra itin naujas modelis. Teoriškai makrofotografijoje geriau pasirodytų Panasonic. Jei dydis nėra svarbus, jį ir rekomenduočiau.
QUOTE(Myce @ 2011 07 18, 21:27)
Sveiki. Reikia pagalbos. Norėčiau įsigyti rimtesnį skaitmeninį fotoaparatą iki 1500lt. Svarbiausia nuotraukų kokybė, ryškumas. Esu mėgėja, fotoaparatas reikalingas savo reikmėm, šeimos, gamtos fotografavimas ir pan.Kažkodėl užsrtrigo Pentax x70. Ką dar galėtumėt patarti?
Ar geriau dar truputį prisidėti ir pirkti veidrodinį fotoaparatą? Tik bijau, kad man su juo bus per sudėtinga.
Ar geriau dar truputį prisidėti ir pirkti veidrodinį fotoaparatą? Tik bijau, kad man su juo bus per sudėtinga.

Kas čia nutiko, kad visi iš bobutės skladuko ėmė traukti senienas?

Kiek žinau, šiuo metu Pentax nesiūlo nieko iš tokios klasės. Superzoom klasėje mano simpatijų susilaukė Fujifilm HS ir Panasonic FZ serija.
Rimta muilinė ar veidrodinis - amžina dilema. Superzoom'as bus universalesnis, mažesnis, lengvesnis. Veidrodinis bus sunkesnis, didesnis, sunkesnis ir brangesnis. Jei žmogų užkabina fotografija, jis nori gauti ir kokybę, o tai kainuoja. Daug. Tarkime, pafotografuosite paukščiukus su kitiniu 50-200mm. objektyvu, pamatysite kaip atrodo nuotraukos su rimtesniu... Na ir užsimanysite objektyvo, kuris kainuoja bent dvigubai daugiau nei suma, kurią planuojate išleisti dabar.

Su veidrodžiu jūs gaunate žymiai didesnes galimybes ir tuo pačiu kokybę, tačiau vis dėl to ja reikia mokėti naudotis. Tarkime, muilinės automatika jums iš karto pateiks priimtinesnį variantą. Veidrodis pateiks rezultatą, tinkamą tolimesniam apdorojimui. Jei planuojate mokytis fotografijos, tuomet veidrodinio fotoaparato pirkimas būtų logiškesnis žingsnis. Jei nežinote ar to mokysitės, geriau pirkite superzoom klasės fotoaparatą. Juose paprastai būna visi rankiniai nustatymai, pradžioje užteks ir jų. Jei vėliau nusipirksite veidrodinį fotoaparatą, turėsite ir atsarginį, kurį ne taip gaila pasiimti į baidares ar kitas pramogas.

Jei planuote rimčiau fotografuoti gamtą, reikės ir priedų, pradžiai bent trikojo. Didelis zoomas dar negarantuoja gražių gamtos nuotraukų.