Įkraunama...
Įkraunama...

Fotoaparatai - 7

QUOTE(zaltys @ 2011 07 18, 17:41)
Labas patarkit ir man. Norėčiau tokio fotiko kad galečiau fotografuoti toliau esantį vaizdą(pvz ant  šakos tupintį paukštuką) ir kad ryškios nuotraukos gautūsi fotografuojant iš arti.
Pasirinkau tokius modelius patarkit kuris geresnis.
CONAN POWERSHOT SX 230 HS

PANASONIC DMC FZ 38 EPK

PANASONIC FZ-38

KAINA butu apie 1000 tam skirta.

Panasonic FZ-38 nebegaminamas. Dabar jo vietą užėmė FZ-45, kuris irgi nėra itin naujas modelis. Teoriškai makrofotografijoje geriau pasirodytų Panasonic. Jei dydis nėra svarbus, jį ir rekomenduočiau.

QUOTE(Myce @ 2011 07 18, 21:27)
Sveiki. Reikia pagalbos.  Norėčiau įsigyti rimtesnį skaitmeninį fotoaparatą  iki 1500lt.  Svarbiausia nuotraukų kokybė, ryškumas. Esu mėgėja, fotoaparatas reikalingas savo reikmėm, šeimos, gamtos fotografavimas ir pan.Kažkodėl užsrtrigo Pentax x70.  Ką dar galėtumėt patarti?

Ar geriau dar truputį prisidėti ir pirkti veidrodinį fotoaparatą?  Tik bijau, kad man su juo bus per sudėtinga.  unsure.gif

Kas čia nutiko, kad visi iš bobutės skladuko ėmė traukti senienas? smile.gif X70 jau pagyvenęs modelis, kurio už padorią kainą dabar negausite. Žinoma, galite pirkti senesnį modelį už naujo kainą...
Kiek žinau, šiuo metu Pentax nesiūlo nieko iš tokios klasės. Superzoom klasėje mano simpatijų susilaukė Fujifilm HS ir Panasonic FZ serija.
Rimta muilinė ar veidrodinis - amžina dilema. Superzoom'as bus universalesnis, mažesnis, lengvesnis. Veidrodinis bus sunkesnis, didesnis, sunkesnis ir brangesnis. Jei žmogų užkabina fotografija, jis nori gauti ir kokybę, o tai kainuoja. Daug. Tarkime, pafotografuosite paukščiukus su kitiniu 50-200mm. objektyvu, pamatysite kaip atrodo nuotraukos su rimtesniu... Na ir užsimanysite objektyvo, kuris kainuoja bent dvigubai daugiau nei suma, kurią planuojate išleisti dabar. smile.gif
Su veidrodžiu jūs gaunate žymiai didesnes galimybes ir tuo pačiu kokybę, tačiau vis dėl to ja reikia mokėti naudotis. Tarkime, muilinės automatika jums iš karto pateiks priimtinesnį variantą. Veidrodis pateiks rezultatą, tinkamą tolimesniam apdorojimui. Jei planuojate mokytis fotografijos, tuomet veidrodinio fotoaparato pirkimas būtų logiškesnis žingsnis. Jei nežinote ar to mokysitės, geriau pirkite superzoom klasės fotoaparatą. Juose paprastai būna visi rankiniai nustatymai, pradžioje užteks ir jų. Jei vėliau nusipirksite veidrodinį fotoaparatą, turėsite ir atsarginį, kurį ne taip gaila pasiimti į baidares ar kitas pramogas. smile.gif
Jei planuote rimčiau fotografuoti gamtą, reikės ir priedų, pradžiai bent trikojo. Didelis zoomas dar negarantuoja gražių gamtos nuotraukų. smile.gif
Atsakyti
Na va, kažką su vyru bandėm atsirinkti iš rekomendacijų ir atsiliepimų. Taigi mūsų variantai:

http://www.efoto.lt/.../panasonic_fz45

http://www.efoto.lt/...sony_dsc-hx100v

http://www.efoto.lt/...panasonic_fz100

Belieka apsispręsti, kurį pasirinkti.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Myce @ 2011 07 19, 11:32)
Na va, kažką su vyru bandėm atsirinkti iš rekomendacijų ir atsiliepimų. Taigi mūsų variantai:

http://www.efoto.lt/.../panasonic_fz45

http://www.efoto.lt/...sony_dsc-hx100v

http://www.efoto.lt/...panasonic_fz100

Belieka apsispręsti, kurį pasirinkti..  g.gif

Sony tenka daug sumokėti vien už vardą. Už tokią kainą šio egzemplioriaus rekomenduoti negalėčiau. Pabandykit pačiupinėti fotoaparatus, manau, kad daug kas pasidarys iš karto aišku.
Atsakyti
Ačiū stseb. smile.gif Tada manau apsistosime ties Panasonic Lumix DMC-FZ100 smile.gif
Atsakyti
patarkit kas geriau: Fujifilm FinePix F550EXR ar Olympus SZ-30MR ar Panasonic TZ10

pardavėjai labiau rekomenduoja Olympus SZ-30MR dėl zoomo ir t.t.

ačiū 4u.gif
Atsakyti
Aš su kvailu klausimu blush2.gif
Jei pasirinktas fotoaparatas palaiko SD ir SDHC ir SDXC
Tai pvz galiu pirkti visiškai bet kurią kortelę, ar tam tikros netinka? Nežinau ar aiškiai aš čia.
Jų tokia galybė ir aš nieko nesuprantu kuo jos taip skiriasi.
Žodžiu ar nusipirkusi bet kurią SD kortelę, galėsiu ją įkišti į aparatą?
O gal SDHC yra geriau?
Mamamia kaip viskas sudėtinga doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Maysan @ 2011 07 20, 17:57)
patarkit kas geriau: Fujifilm FinePix F550EXR ar Olympus SZ-30MR  ar Panasonic TZ10 

pardavėjai  labiau rekomenduoja Olympus SZ-30MR dėl zoomo ir t.t.

ačiū 4u.gif

Geriau tas, kuris jums labiau patiko. smile.gif Panasonic geriausia vaizdo stabilizacija, Fujifilm išskirtinė matrica, Olympus didelis zoomas. Kiekvienas turi savų privalumų. Dideliu zoomu žavėtis nereikėtų, žinoma, patogu, kad nereikia pėdinti iki įdomaus objekto, tačiau kokybė bus prastesnė nei priėjus. Panasonic vaizdo stabilizacija būtų naudinga, jei planuojate fotografuoti prastesnio apšvietimo sąlygomis. Tamsoje geriausias nuotraukas keps Fuji, žinoma, kad jas gauti jums reikės trikojo. smile.gif
Jei jau kalbėjote su pardavėjais, tai tikriausiai fotoaparatus ir čiupinėjote, pagalvokite kuris jums pasirodė patogiausias ir tą čiupkite. smile.gif

QUOTE(meme @ 2011 07 20, 23:27)
Aš su kvailu klausimu  blush2.gif
Jei pasirinktas fotoaparatas palaiko SD ir SDHC ir SDXC
Tai pvz galiu pirkti visiškai bet kurią kortelę, ar tam tikros netinka? Nežinau ar aiškiai aš čia.
Jų tokia galybė ir aš nieko nesuprantu kuo jos taip skiriasi.
Žodžiu ar nusipirkusi bet kurią SD kortelę, galėsiu ją įkišti į aparatą?
O gal SDHC yra geriau?
Mamamia kaip viskas sudėtinga  doh.gif

Seniai seniai, už devynių jūrų, devynių marių mokslininkai sugalvojo SD korteles. Jos buvo pakankamai kompaktiškos, patogios naudojant įvairiuose įrenginiuose, tačiau jų talpa galėjo būti ne daugiau kaip 2GB. Bėgo metai ir žmonėms prisireikė talpesnių kortelių, tuomet mokslininkai sėdo, pagalvojo ir pagamino SDHC korteles, kurių talpa buvo iki 32GB. Vėliau, nežinia ar jausdami spaudimą ar grynai iš sportinio intereso mokslininkai sukūrė SDXC kortelę, kuri gali būti iki 2TB (2048GB) talpos. smile.gif
Šiuo metu nemanau, kad pavyktų rasti tikrų SD kortelių, praktiškai visos SDHC. Kai pirksite kortelę, atkreipkite dėmesį į jos klasę, rekomenduočiau, kad ji būtų Class6 arba aukštesnė. Klasė nurodo įrašymo į kortelę greitį, todėl kuo greičiau, tuo geriau.
Jūsų pasirinktas fotoaparatas priims visas korteles, todėl nereikėtų dėl to nerimauti. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(stseb @ 2011 07 21, 13:20)
Geriau tas, kuris jums labiau patiko. smile.gif Panasonic geriausia vaizdo stabilizacija, Fujifilm išskirtinė matrica, Olympus didelis zoomas. Kiekvienas turi savų privalumų. Dideliu zoomu žavėtis nereikėtų, žinoma, patogu, kad nereikia pėdinti iki įdomaus objekto, tačiau kokybė bus prastesnė nei priėjus. Panasonic vaizdo stabilizacija būtų naudinga, jei planuojate fotografuoti prastesnio apšvietimo sąlygomis. Tamsoje geriausias nuotraukas keps Fuji, žinoma, kad jas gauti jums reikės trikojo. smile.gif
Jei jau kalbėjote su pardavėjais, tai tikriausiai fotoaparatus ir čiupinėjote, pagalvokite kuris jums pasirodė patogiausias ir tą čiupkite. smile.gif
Seniai seniai, už devynių jūrų, devynių marių mokslininkai sugalvojo SD korteles. Jos buvo pakankamai kompaktiškos, patogios naudojant įvairiuose įrenginiuose, tačiau jų talpa galėjo būti ne daugiau kaip 2GB. Bėgo metai ir žmonėms prisireikė talpesnių kortelių, tuomet mokslininkai sėdo, pagalvojo ir pagamino SDHC korteles, kurių talpa buvo iki 32GB. Vėliau, nežinia ar jausdami spaudimą ar grynai iš sportinio intereso mokslininkai sukūrė SDXC kortelę, kuri gali būti iki 2TB (2048GB) talpos. smile.gif
Šiuo metu nemanau, kad pavyktų rasti tikrų SD kortelių, praktiškai visos SDHC. Kai pirksite kortelę, atkreipkite dėmesį į jos klasę, rekomenduočiau, kad ji būtų Class6 arba aukštesnė. Klasė nurodo įrašymo į kortelę greitį, todėl kuo greičiau, tuo geriau.
Jūsų pasirinktas fotoaparatas priims visas korteles, todėl nereikėtų dėl to nerimauti. smile.gif

Supratau. Tai visgi geriau SHDC.
SD galvojau dėl to, kad į kompą galima įkišt smile.gif
Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(meme @ 2011 07 21, 12:33)
Supratau. Tai visgi geriau SHDC.
SD galvojau dėl to, kad į kompą galima įkišt  smile.gif
Ačiū  4u.gif

SDHC be problemų skaito ir į kompiuterius įmontuoti kortelių skaitytuvai. smile.gif Na, nebent jūsų kompas labai senas.
Atsakyti
QUOTE(stseb @ 2011 07 21, 13:39)
SDHC be problemų skaito ir į kompiuterius įmontuoti kortelių skaitytuvai. smile.gif Na, nebent jūsų kompas labai senas.

Na pagal IT greičiausiai senas, 2-3 metų senumo.
Žinau kad skaito SD, Pro, ir dar du kažkokius. Na neskaitys tai neskaitys
Atsakyti
QUOTE(meme @ 2011 07 21, 12:50)
Na pagal IT greičiausiai senas, 2-3 metų senumo.
Žinau kad skaito SD, Pro, ir dar du kažkokius. Na neskaitys tai neskaitys

Prieš mano nosį dabar yra 3 metų nešiojamas kompiuteris, kuris tikrai skaito. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(stseb @ 2011 07 21, 13:53)
Prieš mano nosį dabar yra 3 metų nešiojamas kompiuteris, kuris tikrai skaito. smile.gif

tai gal ir mano skaito rolleyes.gif tundra aš, man niekad nereikėjo. Reiks namo grįžus pasižiūrėti
Atsakyti