Įkraunama...
Įkraunama...

Fotoaparatai - 7

Sveiki,
labai prašyčiau jūsų patarimo. Pagaliau nusprendžiau sau leisti išpildyti seną svajonę ir įsigyti pirmąjį veidrodinį fotoaparatą. Visuomet galvojau, kad rinksiuosi kažką iš Nikon serijos (savaime suprantama, kai linkstama prie daugiau mažiau prisiliestų dalykųsmile.gif - Pati turėjusi juostinį, o ir draugai Nikon fanai). Kaip pradedančiajai, planavau rinktis tarp D5100 ar D90. Buvo belikę apsispręsti dėl objektyvo. Visur siulomu 18-55 ar 18-105 nelabai kyla ranka pirkti. Norisi kokybiškesnio. Tačiau geresni neįkandami. Šioje temoje paskelbti postai dėl Nikon kitinių objektyvų kokybės išvis mane išmušė iš vėžių. Pradedu galvoti, kad gal apskritai pasirinkti kitos firmos fotoaparatą smile.gif. Planuoju fotoaparatui išleisti ~3000 Lt. Pagrinde būtų naudojamas veidų, gamtos fotografavimui.
P.S. man labai svarbu kuo aukštesnė fotografijų kokybė ryškumo, triukšmo prasme. Esu mačiusi Pentax K-x su 18-55 objektyvu darytas kelias foto patalpoje, kas mane labai nuvylė, lyginant su Nikon D60/18-55 rezultatais. Nemanau, kad tam įtakos turėjo vien tik pačių "fotografų" galvos ir rankos:).
Atsakyti
Sveiki,

mums tap pat reikia pagalbos. Apžiurėjome savaitgalį šiuos aparatus.
Aparatas būtų naudojamas šeimoms reikmėms. Aktualu greitas fotografavimas (sportiniams šokiams). Ar teisinga kryptimi renkames? Kurį iš šių patartumėte? Ačiū 4u.gif

http://www.fotofabri...-objektyvu.html

http://www.fotofabri...-DMC-FZ100.html

http://www.fotofabri...-5-6-IS-II.html
Atsakyti
Sveikutės, mamytės ir ne tik,

Norėčiau paklausti jūsų nuomonės apie FUJIFILM finepix f500 exr fotoaparatus. Ar kas bandė "pagauti" nenustygstančius vietoje vaikučius? Kadangi ruošiuosi šį fotoaparatą įsigyti, kyla daugybės klausimų. Turiu katinėlį, kuris paniškai bijo kameros. Nesileidžia fotografuojamas ir vis užsimerkęs susisuka į kamuoliuką arba bėga slėptis. Ar pavyktų jį nufotografuoti, kad nuotrauka nesusilietų? O kaip su fotografavimu naktį, ar kas matosi, ar juoda nuotrauka gaunasi?

Ech... tiek klausimų, o informacijos lietuvių kalba tiek mažai randu.
doh.gif
Atsakyti
QUOTE(meelisaa @ 2011 07 31, 12:04)
Sveiki, 

Aparatas būtų naudojamas šeimoms reikmėms. Aktualu greitas fotografavimas (sportiniams šokiams). Ar teisinga kryptimi renkames? Kurį iš šių patartumėte? Ačiū  4u.gif

Gal tai tik mano nuomonė, tačiau aš rinkčiausi PANASONIC, nežinau kodėl, tačiau mano pažįstamų rate daug kas giria būtent šią firmą. Ir šiaip, atrodo geresnis bei labiau tam pritaikytas fotoaparatas. Turėtumėt perskaityti visus + ir - o tada nuspręsti, kuris jums yra patogesnis. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo imaginary: 07 rugpjūčio 2011 - 11:23
QUOTE(DonataD @ 2011 07 23, 22:14)
Sveiki,
labai prašyčiau jūsų patarimo. Pagaliau nusprendžiau sau leisti išpildyti seną svajonę ir įsigyti pirmąjį veidrodinį fotoaparatą. Visuomet galvojau, kad rinksiuosi kažką iš Nikon serijos (savaime suprantama, kai linkstama prie daugiau mažiau prisiliestų dalykųsmile.gif - Pati turėjusi juostinį, o ir draugai Nikon fanai). Kaip pradedančiajai, planavau rinktis tarp D5100 ar D90. Buvo belikę apsispręsti dėl objektyvo. Visur siulomu 18-55 ar 18-105 nelabai kyla ranka pirkti. Norisi kokybiškesnio. Tačiau geresni neįkandami. Šioje temoje paskelbti postai dėl Nikon kitinių objektyvų kokybės išvis mane išmušė iš vėžių. Pradedu galvoti, kad gal apskritai pasirinkti kitos firmos fotoaparatą smile.gif. Planuoju fotoaparatui išleisti ~3000 Lt. Pagrinde būtų naudojamas veidų, gamtos fotografavimui.
P.S. man labai svarbu kuo aukštesnė fotografijų kokybė ryškumo, triukšmo prasme. Esu mačiusi Pentax K-x su 18-55 objektyvu darytas kelias foto patalpoje, kas mane labai nuvylė, lyginant su Nikon D60/18-55 rezultatais. Nemanau, kad tam įtakos turėjo vien tik pačių "fotografų" galvos ir rankos:).

Na, fotografo rankos ir galvos turi labai daug įtakos, nes šiaip Pentax savo kainų zonoje pasirodo labai gerai. Šiaip D60 kiek pamenu yra kitos svorio kategorijos fotoaparatas. Jei norite tikrai geros kokybės, pirkite fiksuoto židinio objektyvus. Tiesiog privalomas 50mm ir dar keli pagal poreikius. Komplekte ir kokį kitinį galima pasiimti. Čia kai į kokias keliones važiuosite ar kitiems atvejams, kai reikės universalumo. Jei norite tikrai aukštos kokybės joks kitinis objektyvas jums netiks. Gerų objektyvų kainos irgi nemažos, neretai viršijančios tai, ką planuojate išleisti visam komplektui.
Jei ranka ir akis krypsta prie Nikon , kodėl gi ne? Tik pirmiausiai išbandykite ir kitus gamintojus. Gal kuris nors prie rankos lips labiau.smile.gif

QUOTE(meelisaa @ 2011 07 31, 10:04)
Sveiki, 

Aparatas būtų naudojamas šeimoms reikmėms. Aktualu greitas fotografavimas (sportiniams šokiams). Ar teisinga kryptimi renkames? Kurį iš šių patartumėte? Ačiū  4u.gif

Manau, kad protingiausias pasirinkimas būtų Panasonic. Kodėl? Jis pigus ir universalus. Žinoma, šokius teks fotografuoti kaip kulkosvaidininkui - kuo daugiau kadrų, o paskui atsirinkinėti kuris pataikė. smile.gif
Canon turi potencialo daryti šokių nuotraukas, tačiau ne su tokiu objektyvu. Objektyvas su kuriuo eičiau medžioti šokėjus kainuoja maždaug tiek, kiek jūs planuojate išleisti fotoaparatui su objektyvu. Žinoma, tai dar priklauso nuo to, kokiu atstumu galima prieiti.
Apie Sony man sunku ką nors pasakyti. Sisteminius fotoaparatus perka nemažai žmonių, tačiau nuomones sako labai šykščiai. Abejoju ar šis fotoaparatas turėtų ženklų pranašumą.
Jei norėsite gražiai fotografuoti šokius, jums teks nemažai treniruotis, priprasti prie fotoaparato. Tačiau kai suprasite subtilybes, manau gerų kadrų bus. Šokiai pakankamai bjaurus dalykas: reikia ir technikos, ir patirties, ir gyslelės, ir sėkmės. smile.gif

QUOTE(imaginary @ 2011 08 06, 17:18)
Sveikutės, mamytės ir ne tik,

Norėčiau paklausti jūsų nuomonės apie FUJIFILM finepix f500 exr fotoaparatus. Ar kas bandė "pagauti" nenustygstančius vietoje vaikučius? Kadangi ruošiuosi šį fotoaparatą įsigyti, kyla daugybės klausimų. Turiu katinėlį, kuris paniškai bijo kameros. Nesileidžia fotografuojamas ir vis užsimerkęs susisuka į kamuoliuką arba bėga slėptis. Ar pavyktų jį nufotografuoti, kad nuotrauka nesusilietų? O kaip su fotografavimu naktį, ar kas matosi, ar juoda nuotrauka gaunasi?

Ech... tiek klausimų, o informacijos lietuvių kalba tiek mažai randu.
doh.gif

Neseniai išgirdau mintį, kad geriausias fotoaparatas fotografuoti vaikams yra dar nesukurtas. smile.gif Fuji turi specifinę matricą, todėl yra didesnė tikimybė padaryti gražias nuotraukas. Kažkada esu apie tai rašęs smulkiau, jei netingite, galite pasižiūrėti ankstesnius įrašus. Labai daug kas priklausys nuo fotografavimo sąlygų. Tamsoje vaikų tikrai nesugaudysit, esant normaliam apšvietimui - tikrai galima. Viskas priklausys nuo to, kiek pažinsite savo fotoaparatą. Su katinu situacija tokia pati: jei apšvietimas geras - spėsite, jei prieblanda, tikėtina, kad bus pasilieję. Fotografuojant veiksmą daug ką lemia patirtis ir tai, kaip pažįsti savo fotoaparatą.
Fuji nuo seno pasižymėjo geromis naktinėmis nuotraukomis. Žinoma, jei norite gražios naktinės nuotraukos, reikės ir trikojo ar kitos patikimos atramos. Tačiau jei jį turėsite, tikrai gausite gražią ir išskirtinę naktinę nuotrauką.
Atsakyti
Perskaičiau visą šią temą. Pradėjo šiek tiek šviesėti akyse, bet niekaip nepadarau esminio apsisprendimo - gera muilinė ar pradinio lygio veidrodis..
Gal galite patarti..
Fotografuočiau vaikus, šventes, žmones, gamtą (mažiau svarbu).
Kaip mažas vaikas saldainio noriu kad pavyktų išgauti išsiliejusį foną. Ar tai galima padaryti su gera muiline? Gal galėtumėt rekomenduoti?
Aš noriu pasimokyti fotografuoti bent kažkiek daugiau nei vien auto režimu, bet jei nusipirktume veidrodį (žiūriu į Pentax k-x) ar įmanoma su juo visai neblogai fotkinti auto režimu? Čia reikia, kad ir vyras galėtų kažką nufotkint, bet jis tikrai nieko nesimokys, naudos tik auto.
Biudžetas iki 1500Lt.

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
Gal galite pakomentuoti šitą aparatą - Panasonic DMC-FZ45?
Kuris parametras parodo ar tai plataus kampo objektyvas? Kaip šio aparato?
Atsakyti
QUOTE(Night @ 2011 08 08, 23:53)
niekaip nepadarau esminio apsisprendimo - gera muilinė ar pradinio lygio veidrodis..
Kaip mažas vaikas saldainio noriu kad pavyktų išgauti išsiliejusį foną. Ar tai galima padaryti su gera muiline?
Ne jums vienai tas apsisprendimas ypač sunkus unsure.gif g.gif bigsmile.gif...
Kiek žinau, su jokia muiline išsiliejusio fono nepavyks išgauti (išskyrus gal "makro" režimu), nes visų jų vaizdo jutiklis pernelyg mažas...
Aš irgi jau seniai domiuosi kokybiškesne fototechnika ir negaliu nuspręsti, ko man reikia, kas būtų geriausia... O norint išsiliejusio fono, kiek suprantu, lieka dvi išeitys - arba veidrodinis fotoaparatas, arba hibridinis (sisteminis)... Pastarieji mane labai sudomino, nes ne itin dideli, gan kompaktiški, bet kokybė, manyčiau, geresnė nei muilinių, o ir išsiliejusį foną galima išgauti, kas yra didelis pliusas prieš muilines... O veidrodinį tokį didelį ir sunkų visur tampytis kažin ar norėčiau...
Gal gerbiamas stseb galėtų pakomentuoti plačiau apie šiuos aparačiukus, ar verta juos rinktis, kuris iš jų "verčiausias", kaip po to būtų su objektyvų pasirinkimu ir pan.?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kristigri: 10 rugpjūčio 2011 - 02:42
Daugiau ar mažiau foną plauna visi fotoaparatai. Žinoma, kai kuriuose aparatuose to pastebėti praktiškai neįmanoma. Rimtesnės muilinės, kaip Panasonic FZ, Canon G, Fuji HS ir pan. foną plauna pakankamai juntamai. Žinoma, iki veidrodinio toli, tačiau pažaisti tikrai galima.
Kuo atviresnė diafragma, kuo objektas arčiau objektyvo ir kuo antro plano objektai toliau nuo fotografuojamo objekto, tuo labiau išplaunamas fonas. Tuo naudojantis galima gauti norimų rezultatų. Makrofotografijoje tai puikiai pasijaučia - objektas būna itin arti objektyvo ir gauname gražiai pasiliejusį foną. Deja, šitas dalykas nelabai tinka fotografuojant žmones, nes jei fotografuosi iš nedidelio atstumo veidas gausis pakankamai apvalus.
Sisteminiai fotoaparatai yra įdomus dalykas, tačiau niekaip negaunu jų normaliau išbandyti. Keičiant nustatymus efektas tikrai jaučiasi labiau nei tai darant muilinėje, nuotraukų kokybė taip pat geresnė. Tačiau lyginant su muilinėm jie nėra tokie universalūs. Perkant komplektą su dviem objektyvais gauname suma už kurią jau galima nusipirkti padorų veidrodinuką. Pirkti su vienu objektyvu ranka nekyla, nes didesnis židinio nuotolis taip pat kartais praverčia. Pats fotoaparatas nėra labai lengvas čiupinėdamas kažkurį Olympus su 40-150 objektyvu buvau nustebintas svoriu. Jis tikrai nėra sunkus, bet kaip tokiems gabaritams atrodo sunkokas. Beje, tuomet ir gabaritai ne tokie jau menki.
Nesu nusistatęs prieš sisteminius fotoaparatus, tačiau tai nėra kažkas tarpinio tarp muilinės ir veidrodžio, kaip mano daugelis. Tai visai atskira fotoaparatų gentis. Kaip kadaise buvo tolimatiniai fotoaparatai ir veidrodiniai, manau, dabar tolimatinių vietą užėmė sisteminiai. Tikrai neprieštaraučiau, jei man kas nors tokį padovanotų, tačiau abejoju ar kada nors tokį pirksiu. Jau geriau už tą sumą koks objektyvas mano veidrodinukui. smile.gif Žinoma, kai nėra jokio fotoaparato, tai visai neblogas variantas, tik reikia pasverti visus už ir prieš.
Jei vis dėl to tektų pirkti sisteminį aparatą, manau, kad rinkčiausi iš Olympus gaminių. Jie šią košę užvirė, reikia manyti, kad patirtis duoda savo. Be to, jų fotoaparatai visai neblogai laikosi rankoje ir gana platus aparatų ir komplektacijų pasirinkimas. Šiaip nemanau, kad šiuo metu sisteminiai fotoaparatai labai skiriasi savo kokybe. Jie gyvuoja dar per mažai laiko, kad būtų susidariusios tam tikros gamybos tradicijos, klasės ir kiti dalykai, būdingi kitoms fotoaparatų gentims.

Panasonic FZ45 tikrai smagus fotoaparatas. Dabar tikrai nepasakysiu kaip gerai jis plauna foną, bet jei pirkti neskubate, po poros savaičių galėčiau pabandyti - grįžęs iš atostogų paprašyčiau bendradarbio, kad duotų paeksperimentuoti.
Objektyvo kampo platumą nurodo židinio nuotolio milimetrai. Tarkime FZ45 židinio nuotolis plačiajame gale yra 25mm. Kaip kompaktinių fotoaparatų klasės atstovui tai yra pakankamai platu. Nepamenu kompaktinio fotoaparato, kurio židinio nuotolis būtų mažesnis už 24mm. Kalbant grubiai, kuo mažiau milimetrų, tuo platesnį vaizdą aprėps objektyvas.

Jei kils klausimų, sakykite, tik negaliu galvos guldyti, kad greitai atsakysiu - man dabar atostogos, automobilio pirkimas ir kitos smulkmenos trukdančios sėdėti prie kompiuterio. smile.gif

P.S. Sisteminiai fotoaparatai yra labai geras pasirinkimas gatvės fotografijai - su fiksuoto židinio blyneliu jie tikrai kompaktiški, veikimas praktiškai begarsis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo stseb: 10 rugpjūčio 2011 - 09:42
Sveiki,
nusipirkau fotoaparata Pentax K-r. Taciau nesu juo patenkinta. Aisku dar neivaldziau jo funkciju, bet man net nepatinka autorezimu gaunami rezultatai. Ypac zmoniu atvaizdu, kas beje man aktualiausia (fotografuoju vaikus). Su Sony DSLR-A290 darytos nuotraukos man patiko labiau...nors fotografavau pirma karta i rankas paemusi ta fotoaparata ir AUTOrezim.
Ar gali buti, kad Pentax K-r neisgaus tokio ryskumo (t.y. vaizdas matysis taskeliais), kaip kad Sony (vaizdas labai naturalus)? Ar daro kokia itaka nuotrauku kokybei SDHC kortele?
Dar klausimas, kodel foto patalpinus internete, pvz Facebook, jos pasidaro dar neryskesnes, nei kad paciam kompiuteryje? (vel gi darytos su Pentax aparatu)

Grazinti ta aparata pardavejams, ar vis tik imanoma ismokti? Kur problema, fotoaparate ar manyje? biggrin.gif
Atsakyti
Pati su veidrodiniu fotkinu.
Siaip pas juos ant auto rezimo blogiausios kokybes nuotraukos ir gaunasi...
Gal sufokusuoji blogai- jei foto plaukia.
Fotkint su veidrodziu kitaip nei su muiline.
Manau kad detaliai skaityk instrukcija...
Atsakyti
QUOTE(Kokere @ 2011 08 10, 19:20)
Pati su veidrodiniu fotkinu.
Siaip pas juos ant auto rezimo blogiausios kokybes nuotraukos ir gaunasi...
Gal sufokusuoji blogai- jei foto plaukia.
Fotkint su veidrodziu kitaip nei su muiline.
Manau kad detaliai skaityk instrukcija...

g.gif skaitau skaitau, vis tikiuosi rasti "burtazodi" koki, bet nerandu dar.
bet kodel su Sony, foto gavosi labai geros lyginant su Pentax, net be instrukcijos ir su autorezimu?
beje, kaip ten su gamykliniais nustatymais? kokio lygio ir kam tinkami?

p.s. foto plaukia, kiek suprantu, reiskia issiliejus? tai ne tas mane neramina...o triuksmas (sniegas) nuotraukose.

Atsakyti