Įkraunama...
Įkraunama...

Dujiniai katilai

QUOTE(avdrys @ 2009 01 07, 00:29)
klausyk .. gal padetu ultragarsine vonele ?

o kas tas yra??

QUOTE(avdrys @ 2009 01 07, 00:29)
paskaiciau tavo sita posta ...buvau matyt praleide ..
kazkoks man cia kosmosas ...
o kaip kubus i kilogramus verst ?
pas mane juk suskystintos ... atvaro saskaita kilogramais o ne kubais ...
plem.. but gerai issiaiskint ... beje o kaip manot ar padetu termovizorium nama visa apziuret ?

nu kaip duju kg paversti kubais atvirai nzn..

del teplovizoriu - manau visada gerai ta padaryti.. silaikiniam namui isvis berods pivaloma daryti energetini pasa - pagal ji tiksliai nustatomas namo silumos praradimai..
as tai pvz noriu savo nama apziureti su tuo teplovizoriu - tik rankos niekaip nedaeina..
o zinant silumos praradima - galima gan tiksliai ir tuos kreives uzstatyti ir znoti ko tiketis is islaidu..

Atsakyti
QUOTE(kaban @ 2009 01 07, 10:26)
del teplovizoriu - manau visada gerai ta padaryti.. silaikiniam namui isvis berods pivaloma daryti energetini pasa - pagal ji tiksliai nustatomas namo silumos praradimai..
as tai pvz noriu savo nama apziureti su tuo teplovizoriu - tik rankos niekaip nedaeina..
o zinant silumos praradima - galima gan tiksliai ir tuos kreives uzstatyti ir znoti ko tiketis is islaidu..

per daug nesitikekit is to termovizoriaus - malonumas gan nepigiai kainuoja, o parodo tik vietas per kurias prarandama siluma. Pvz sala sienos kampas- kas is to kad tau pasake jog sala, negi griausi paziureti kas ten blogai? Nebent jau statybininkus taip uzlauzti kas nors gali kad jie uz savo pinigus atardytu sienas, sutvarkytu ir t.t. I teismus eiti irgi ilgas kelias- reikia ivairiu ekspertiziu, medziagu pirkimo dokumentu, sutarciu ir t.t. ir galutiniame variante paprastai baigiasi NULINIU poslinkiu nuo pradinio tasko, o tik isleisti pinigai ir prarastas laikas. Aisku jei yra galimybe paziureti tuom teplovizorium, tai puiku- pamatysit kas kur kokio broko pridare.
Atsakyti

Mazdaug skaiciuojama, kad pagaminti 1 kW reikia (nekondensaciniams katilams): gamtiniu duju 0,11 m3, o suskystintu 0,075 - 0,08 kg.
Pas manes irgi prancuzas duvalis kondensacinis - puse metu dirba kaip bite, nueinu i katiline kartais tik dulkes nuvalyt, reguliuojasi viskas kas imanoma. Kai rinkausi - uz tokia kaina, tokios komplektacijos kaip prancuzo, daugiau niekas nepasiule. Aisku, kas bus ateity, paziuresim.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Basas: 07 sausio 2009 - 09:53
QUOTE(avdrys @ 2009 01 06, 23:29)
klausyk .. gal padetu ultragarsine vonele ?

QUOTE(kaban)
nu 1 laipsnis tai grubiai 5wh/kv.m praradimas... tai namo jusu praradimas prie 0 - apie 10 kubu duju per para turetu buti.. 1 papildomas laisnio skirtumas tarp lauko ir vidaus prideda apie 5% .. tai prie -20 - turetu buti apie 20 kubu.. per para ara apie 600 per menesi.. + kazkiek uz karsta vandeni.. na o i 1,56 padauginti irgi galima.. gal jokiu stebuklu ir nera?

paskaiciau tavo sita posta ...buvau matyt praleide ..
kazkoks man cia kosmosas ...
o kaip kubus i kilogramus verst ?
pas mane juk suskystintos ... atvaro saskaita kilogramais o ne kubais ...
plem.. but gerai issiaiskint ... beje o kaip manot ar padetu termovizorium nama visa apziuret ?

Kas dėl skystų dujų, tai ar pas tave vienas balionas stovi?
Jei taip, tai kiek žinau, vienas balionas labai neefektyviai susivartoja. Optimalus variantas yra tada, kai tarpusavyje sujungiami trys (ne du ir ne keturi) balionai, tada dujos išnaudojamos maksimaliai, kitu atveju nemaža dalis dujų lieka nesuvartota balione...
Atsakyti
QUOTE(Spakainas @ 2009 01 07, 10:44)
per daug nesitikekit is to termovizoriaus - malonumas gan nepigiai kainuoja, o parodo tik vietas per kurias prarandama siluma. Pvz sala sienos kampas- kas is to kad tau pasake jog sala, negi griausi paziureti kas ten blogai? Nebent jau statybininkus taip uzlauzti kas nors gali kad jie uz savo pinigus atardytu sienas, sutvarkytu ir t.t. I teismus eiti irgi ilgas kelias- reikia ivairiu ekspertiziu, medziagu pirkimo dokumentu, sutarciu ir t.t. ir galutiniame variante paprastai baigiasi NULINIU poslinkiu nuo pradinio tasko, o tik isleisti pinigai ir prarastas laikas. Aisku jei yra galimybe paziureti tuom teplovizorium, tai puiku- pamatysit kas kur kokio broko pridare.

na tai reikia, kad zinoti realia situacija.. ne teorine (pas mane 100cm vatos tai turi buti tiek varzos) o realiai - praradimas tiek.. ka daryti su tom ziniom - kitas klausimas, remontuoti, nusispjauti, parduoti nama kitur keltis smile.gif bet zinoti visada geriau negu nezinoti.. pvz: zmogus nori zinoti kodel duju dug sudegina.. zinant realu namo praradimus - pvz 20kwH paziuri kad sudegina ant 40khw - reishkia kazkas su katilu, sildymo sistema, dujomis ir panasiai.. o jei zino kad praradimas 40 ir faktishkai sudegina 40 - nu tai zino kad sildimas tvarkoj reikia tvarkyti nama smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kaban @ 2009 01 07, 11:28)
na tai reikia, kad zinoti realia situacija.. ne teorine (pas mane 100cm vatos tai turi buti tiek varzos) o realiai - praradimas tiek.. ka daryti su tom ziniom - kitas klausimas, remontuoti, nusispjauti, parduoti nama kitur keltis smile.gif bet zinoti visada geriau negu nezinoti.. pvz: zmogus nori zinoti kodel duju dug sudegina.. zinant realu namo praradimus - pvz 20kwH paziuri kad sudegina ant 40khw - reishkia kazkas su katilu, sildymo sistema, dujomis ir panasiai.. o jei zino kad praradimas 40 ir faktishkai sudegina 40 - nu tai zino kad sildimas tvarkoj reikia tvarkyti nama smile.gif

tokiu atveju pigiau ir paprasciau atlikti katilo technine apziura/reguliavima, sildymo sistemos balansavima, nuorinima ir t.t. Kartais tas zinojimas blogiau nei nezinojimas- suzonosi kad kazkur sienoje blogai arba stoge blogai - nagus grausi, bet nieko nedarysi smile.gif

su tuom termovizorium tau nepasakys tavo namo tikru siluminiu nuostoliu- jie irgi bus apytiksliai/vidurkinti/apvalinti. Speju gausis ne kosminis skirtumas nuo teoriniu skaiciavimu ivertinant nedidelius nuokrypius del galimu broku ir pan.
Atsakyti
QUOTE(Spakainas @ 2009 01 07, 11:50)
tokiu atveju pigiau ir paprasciau atlikti katilo technine apziura/reguliavima, sildymo sistemos balansavima, nuorinima ir t.t. Kartais tas zinojimas blogiau nei nezinojimas- suzonosi kad kazkur sienoje blogai arba stoge blogai - nagus grausi, bet nieko nedarysi smile.gif

su tuom termovizorium tau nepasakys tavo namo tikru siluminiu nuostoliu- jie irgi bus apytiksliai/vidurkinti/apvalinti. Speju gausis ne kosminis skirtumas nuo teoriniu skaiciavimu ivertinant nedidelius nuokrypius del galimu broku ir pan.

na man asmenishkai vsada geriau zinoti negi nezinoti..
ispetas reishkia pasiruoses smile.gif
Atsakyti
na paziurejes su termovizorium tikra matysi kad kazkas negerai su namu .. tada ne taip jau kaltinsi katila ar sistemos strukumus .
o dabar yra taip kad katilistai sako kad pas jus namas kiauras ...
vat taip vat ...

as dabar pajunges per viena baliona todel kad butu galima trumpais etapais kontroliuoti suvartojima. galima expermentuoti megint . o po to kai jau katilas parodo kad neber duju metu i kita baliona ... kai visi tos grupes baigias iatsuku visus pilnai ir dar kokia puse dienos dega is visu 3 vnt tusciu . poto baigias ...
belieka vel uzsakineti ir laukti naujos saskaitos ...
plem .. reikia dziuvesius jau praded gamint ... ar rukyt mest ...
unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(avdrys @ 2009 01 07, 11:17)

as dabar pajunges per viena baliona todel kad butu galima trumpais etapais kontroliuoti suvartojima. galima expermentuoti megint . o po to kai jau katilas parodo kad neber duju metu i kita baliona ... kai visi tos grupes baigias iatsuku visus pilnai ir dar kokia puse dienos dega is visu 3 vnt tusciu . poto baigias ...
belieka vel uzsakineti ir laukti naujos saskaitos ...
plem .. reikia dziuvesius jau praded gamint ... ar rukyt mest ...
unsure.gif

Kaip man aiškino, tai visi trys balionai turi būti pajungti vienas su kitu, o paskutinis prijungtas prie katilo, tada ištraukiama daugiausiai dujų ax.gif ( tokiu principu: O-O-O--katilas)
Atsakyti
O kiek kainuoja su tuo termovizorium padarytos foto? Kažkodėl įstrigęs skaičius 100 Lt už nuotrauką. Na, o jų turbūt mažiausiai keturių reikia. Ar aš čia į pievas?
Atsakyti
QUOTE(AGI @ 2009 01 07, 12:54)
O kiek kainuoja su tuo termovizorium padarytos foto? Kažkodėl įstrigęs skaičius 100 Lt už nuotrauką. Na, o jų turbūt mažiausiai keturių reikia. Ar aš čia į pievas?

GOTE galima isnuomot uz 300 lt parai..
Atsakyti
QUOTE(kristik @ 2009 01 07, 12:30)
Kaip man aiškino, tai visi trys balionai turi būti pajungti vienas su kitu, o paskutinis prijungtas prie katilo, tada ištraukiama daugiausiai dujų  ax.gif ( tokiu principu: O-O-O--katilas)

nelabai teisingai pasakojo. Duju vienodai susinaudoja ar is vieno ar is triju- slegis tas pats, reduktorius irgi tas pats turetu buti, tad afrikos neatrasi. Tik vienas skirtumas yra, jei netycia uzklystu koks inspektorius tai daugiau negu du balionai yra jau grupinis dujinis irenginys ir tada yra taikomi tam tikri saugumo reikalavimai reikalavimai. Siaip daugiau balionu yra patogumo klausimas- pastatei keleta balionu ir ilgesniam laikui buni apsirupines. Del geresnio duju isdeginimo reiketu balionus laikyti siltoje patalpoje, tada jos geriau garinasi.
Atsakyti