QUOTE(Dovis @ 2009 01 08, 01:40)
Kaban, kokia tavo namo kvadratura ir kiek per para ar per menesi kubu katilas surija? Mums toki pat Baxi pastate. Pradzioj, tik pirma a. paleido, nes IIa. grindys dziuvo. Nu ir ka, rijo tas katilas.Temp apie 13-15, IIa. keliais laipsniais maziau. Galvojom, nu nieko, dregmes daug viskas isale. Su laiku susitvarkys. Pirmadieni paleido IIa. Pastate termo reguliatoriu. Dienai temp nustate 15, nakciai 12. Na tai diena pasiekes ta temp katilas ir nedirbo. Tai apsidziaugem,kad viskas bus liuks. Bet kur tau, po paros 30kubu ir toliau jis dirba. Esu zalia tam reikale, paprotinkit,kad galeciau su santechniku gincytis

Ka ten kaip reiktu pareguliuoti,kad jis tiek nesrebtu? Ar cia jau su tuo susitaikyti ir apie malkas galvot pradet
Papildyta:
Praso praso, visai nesenai su tuom susidurem.
sildomo ploto apie 220 kvadratu, lubos 1 aukste 280, 2 aukste 260, dafiga dydeliu langu (erkeris visas stiklinis), 20cm fiboblokeliai, 10 cm putplascio, apacioj 10cm putplascio, stogas 20 cm vatos.. vakar sumokejau uz gruodi - gavosi apie 453 kubai duju su (su sildymu ir vandeniu).. jauciu uz sausi bus daugiau...
is man zinomu trukumu: baisiai sala viena siena 2 aukste vonioje, nezinau kodel.. pereita ziema buvo 1 namo siena buvo praktyshkai neapsiltinta (prie kurios priklijotas garazas), tai apsildziau 10 cm vatos, duris i garaza kaip buvo laikinai ant greicio padetos, taip ir liko, todel is ten saltis varo ziauriaai, langai buvo blogai sureulioti ir pute vejas per plisius - irgi sureguliavau, ventiliacija nepabaigta normaliai..
noriu su termovizoiru nufotkinti - ir vasara lopity skyles, padeti dar 10 cm vatos ant stogo, pertvarkyti pilnai katiline, man rekomenduoti "geri meistrai" padare visishka shuda.. ir dabar teks pavargti kad ja teisingai padaryti..
planuoju irengti rekuperacija ir ORAS-ORAS silumos siurbli, kadangi turiu zydini, nuo juo ortakai eina i kiekviena kambari ir is esmes labai neblogai sildo, jei kurenti.. bet uzp..sa malkas nesioti

tai noriu visa ortakiu sistema panaudoti alternatyviam sildymui.. arba ORAS-vanduo - tada prijunginesiu prie esamos sildimo sistemos.. bet tai tolymi planai..
Baxi katilas - isvaliau nesanai degikliu, buvau paremontavus viena atbulini voztuva, noriu isvalyti silumokaicius ir boileri.. nesenai prikabinau taimeri, kad negamintu nakti karsto vandens..noriu lauko davykli pastatyti - bet negaliu nupirkt niekur