Įkraunama...
Įkraunama...

Soliariumas ir savaiminio įdegio kremai

sveiki,
neseniai pagimdžiau ir norėjau paklausi, ar galima maitinanciai moteriai degintis ar eiti į soliariumą, ar tai neturi įtakos pienui.
prie to pačio norėjau paklausti, ar dėl to, kad kūdikis pernešiotas,jis gali gimti pamėlęs? ar dėl to, kad jis pamėlęs yra tik viena priežastis-pridusimas.
Atsakyti
Naujagimio hipoksiją (t.y.pridusimą) parodo ne tik kūno spalva, bet ir daugelis kitų požymių- kvėpavimas, širdelės darbas, raumenų tonusas, refleksai. Jei visi šie požymiai buvo be pakitimų, vadinasi vaikelis nebuvo pridusęs.
Nėra atlikta tyrimų su maitinančiom mamom, kurie parodytų soliariumo poveikį pienui.
Atsakyti
Sveiki, noreciau paklausti ar labai kenkia soliariumas pradzioje nestumo, jei pavyzdziui dar nezinodama, kad nescia pasikaitini soliariume? Aciu
Atsakyti
Tokiu atveju soliariumas tikrai nepakenkė.
Atsakyti
Laba diena, apie penktos nestumo savaites vidury pora kartu pagulejau burbulyneje vonioje, pasikaitinau pirtyje (viena karta - apie septynias minutes). Lyg ir nesijauciau perkaitus, jauciausi iprastai...na bet...

Tik veliau suzinojau, kad tai kenkia. Radau, kad tai gali sukelt nervinio vamzdelio defektus, persileidimus (pastarojo nebuvo).

Mano klausimai butu tokie:
1)Ar nervinio vamzdelio defektus galima nustatyt genetikos centre, ar ne?

2)Jei randamas apsigimimas, iki kada veliausiai galima daryti aborta?

3)Kokius dar apsigimimus galejo sukelt prabuvimas karstoje aplinkoje, be nervinio vamzdelio defektu?

4)Ar didele tikimybe, kad as pakenkau vaisiui? Juk tikriausiai nemazai nesciuju, to nezinodomos ar nezinodamos kad kenkia, nestumo metu apsilanko pirty ir pan.
Atsakyti
Nei nervinio vamzdelio defektų, nei persileidimų pirtis ar burbulinė vonia tikrai nesukelia.
Atsakyti
girdejau kad nuo deginimosi nestumo metu gali atsirasti pigmentiniu demiu vaikeliui? ar tai tiesa? ir ar yra kitu pavoju?
Atsakyti
Laba diena. Jau tuoj tuoj pavasaris, o esu labai labai baltaodė ir visada naudodavau savaiminio įdegio kremus, net ir vasarą, nes oda labai jautri ir saulėje būti negaliu. O dabar nėštumas 35 sav., po mėnesio jau gimdyti. Ar nepakenks vaikui toks kremas nėštumo metu, o paskui ir žindymo metu? Aciū.
Atsakyti
Ne vaikeliui, o Jums, nes nuo hormonių pokyčių nėštumo metu keičiasi melanino gamyba.
Atsakyti
Išsamių tyrimų apie tokių kremų poveikį nėščiajai nėra.
Atsakyti
Laba diena,

Esu 13 sav. nėščia ir norėčiau žinoti kokią įtaką daro saulės procedūros nėštumo atveju? Ar reiktų vengti tiesioginių saulės spindulių?

Ir dar vienas klausimas, kodėl galėtų skaudėti nugarą (jausmas toks lyg būtų jau paskutiniai nėštumo mėnesiai).

Ačiū!
Atsakyti
Nėščiajai rekomenduojama vengti tiesioginių saulės spindulių, nes gali atsirasti įvairios pigmentinės dėmės. Be to nėščiosios jautresnės karščiui.
Toks nėštumas dar neturėtų sukelti nugaros skausmų - pasikonsultuokite su savo šeimos gydytoju.
Atsakyti