na, o aš toliau testuoju visokias įdomybes-keistenybes
vakar išbandžiau du
Aesop kvapus. Aesop - australų firma, veikianti nuo 1987 metų Melburne, gamina dvejus kvepalus - Mystra ir Marrakech bei įvairiausias kosmetikos priemones.

pirmiausia -
Mystra
iš Aesop
tinklapio:
Mystra was inspired by the Peloponnese hillside towns history of conquest and struggle, a place once home to French knights, despots, and monks, as well as its beautiful setting. Its a place that reminds us of the complexity of human history. Accordingly, this fragrance is many layered, with top notes of Mastic, Frankincense, and Labdanum.
paprastai vengiu tokių frazių
(nesinori vis gi pasirodyti baisingai parfumeriškai neišprususia
), bet šįkart parašysiu atvirai. pati pirma mintis - siaubeli, kas do smarvė

ir didžiulis noras tuoj pat nusiplauti rankas. kyla itin vaizdi asociacija su trulike važiuojančiu bomžu, laikančiu rankose apsisysiojusį katiną. nevyniosiu į vatą, pirmas dešimt minučių - tai nevalyvas, kažkokių riebalų, puvėsių, katino sysiaus ir dar kažkokios rūgšties mišinys. jeigu dar atviriau, neįsivaizduoju, kaip pasikvėpinus tokiais kvepalais išeit į žmones. paskaičiau, kad kitiems asocijuojasi su mumifikavimo procesu, nemačiau, nežinau, kaip jis vyksta, bet kad kvapas skatina kažkokius itin
įtartinus vaizdinius, tai tikrai. žodžiu, drąsiai galiu šitą tekstą nukopijuoti į temą kvepėt netrokštu ir kitiem nepatariu.
teisybės dėlei reikia parašyt, kad tos nemalonios natos su laiku prislopsta, išlenda kažkas žolinio-dervinio. bet reikalo tas nepataiso, bent jau man

jei susitikčiau akis į akį su kvepalų kūrėju, mandagiai ir lakoniškai pasakyčiau, kad kvapas įdomus. daugiau neišspausčiau
po Mystros ir baisu, ir įdomu, kas antrajame mėginuke. taigi -
Marrakech.
iš to pačio tinklapio:
To make Marrakech, we let our thoughts drift across warm seas, to a city draped in colours of the desert, where artisans sit on rugs hewn by hand, and lute music mixes with the smell of spices in hot wind. It led us to create a fragrance with Clove, Sandalwood, and Cardamon.
uff... palengvėjimas. gražus žolelinis-prieskoninis kvapas. itin ryškūs gvazdikeliai ir kardamonas. ramūs, santūrūs, tokie
padoriai saikingi kvepalai. sausoki (gal dėl to ir ta dykuma minima aprašyme). galima net apibūdinti kaip kalėdinius kvepalus (dėl ryškių gvazdikėlių). tik, ir vėl teisybės dėlei, reikia pasakyti, kad Mystra, nepaisant savo baisumo, žymiai įdomesnis kvapas. nors ir baisus. bet tikrai įdomesnis

Marakešui tikrai būtų galima rasti pakaitalą, tokį pat žolelinį-prieskoninį, ir kalėdinį, ir sausą, ir ramų-santūrų. o vat Mystrai ... kol kas tikrai neteko sutikti nieko panašaus
pabandžiau prieš rašant šitą tekstą užsivarvinti dar kart ant rankos Mystros. sakau, gal pirmas įspūdis buvo klaidingas, juolab kad testavau skaitydama T. Gerritsen knygą Pameistrys, apie žudiką-maniaką su tokiom knygom būdingom išsamiai aprašomom detalėm
. ale ne, vėl tas pats. einu rūpestingai nusiplaut rankų
Iškart nepamėgau Bandito ir maniau, kad tai jau brrrr viršūnė. Taigi Bandit man dabar yra nuostabūs palyginus su Aesop Mystra ir Marrakech - klaikesnių kvapų nesu uosčius ir labai tikiuosi neuostyt. Man atrodo, pratestavus net visas butas prasmirdo, atsibudau gal 3 nakties didžiausio siaubo apimta, kad mane puola kokia bomžų gauja.
Suintriguota tokių vaizdingų aprašymų, su dideliu džiaugsmu pasinaudojau proga išbandyt šiuodu kvapus - ne atsargiai uostelėt iš tolo, o normaliai kliūstelėt ant odos. Ir ką? Ir nieko

T. y. ne nieko, anaipol -
Mystra skleidžiasi kaip puikus medžio-prieskonių-smilkalų derinys. Neieškosiu, bet jei kaip nors man pakliūtų - kvėpinčiaus su malonumu ir net nepagalvočiau, kad galiu ką nors pašiurpint (na, paprastai aš ta tema išvis negalvoju

). Bet rimtai neradau ten nieko nemalonaus.
Dėl
Marrakech sutinku - geriau kaip "padoriai saikingais" irgi neapibūdinčiau. Juolab kad buvau gerokai
apsiuosčius ir korektiški kvapeliai jau nebedarė įspūdžio. Gal šviežia nosim būčiau juose radus ko nors įdomaus.
PS. Garantuoju, kad mano nuomonė apie Mystra - ne koks unikalus
iškrypimas 
Uosčiau ne viena, ir jokių bomžų niekas nepastebėjo. Gal jie tą vakarą kur kitur valkiojosi
[img]http://i.smiles2k.net/love_smiles/throb.gif[/img][url="http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=418294"]Tu.[/url]