QUOTE(0rchideja @ 2011 03 04, 08:08)
Tai taip žinoma patys savavališkai nieko nedarysime, tik va įdomu kai su savo vaikučiu būvau pas poliklinikos okuliste ji nei akies krasteliu neuzsimine apie zvairuma (nors juk turetu pastebeti ypac kai plecia vyždžius ir ziuri su aparatura ar ne, kaip jums atrodo?) o ji paziurejo akeles ir sake kad kolkas viskas gerai...Tai vat ir mastau ar taip gali buti kad gydytoja nepastebetu "akyciu klaidziojimo"?....gaila kad tuo metu buvau su ne vienu vaikuciu ir pasiteirauti pamirsau, be man jau tas nepatikimai atrodo...Todel uzsiraseme pas privatu okulista kur tikiuosi atsakys i visus man rupimus klausimus ir nuodugniai vaikucio akytes isnagrynės....o jus,mamytes, su vaikuciais lankotes poliklinikose ar privaciai?
o dėl akeliu tai tikrai kai žiūri į vaikuti vieną minutę atrodo kad viskas lyg ir gerai o kitą (kai akytes pasuka į šona) jau "žvairuoja".....Nors aplinkiniai irgi pastebėjo kad ne visada tas zvairumas matosi,bet yra pastebimas....
pasakysiu is savo patirties, esame is nedidelio miestelio Telsiu, tai va kai tik su vyru pastebejom zvairuma (kiti jo nemate aplinkiniai, na tik kai pasakydavom) uzsirasem pas okulista Telsiuose... na ka sulauke vizito nuejom, apziurejusi gydytoja to zvairumo net nepastebejo, sako as neimatau, liepe ateiti po pusmecio, tiesa 3 dioptrijas nustate, bet sake, jog cia norma ir vaikas tiesiog isaugs... mums su vyru po jos konsultacijos pasidare neramu, dar internete prisirinkau info kad zvairumo kitaip nepagydysi - tik akinukais, tai uzsiregistravom privaciai pas Zukauska, vaziavom i Siaulius, na jis nuodungiai istyre, prilasines vaistuku is karto pastebejo zvairuma ir israse akinukus... todel, is savo asmenines patirties galiu pasakyti, kad apsilankytumete privaciai...
Papildyta:
QUOTE(Loxxy @ 2011 03 04, 09:15)
Bet operaciją atidėjo iki kokių 4 m.
O dabar visų nuostabai ta akis taisosi pati ir ženkliai. Tad nors buvau jau nusiteikus kad be operacijos niekaip, panašu, kad turim nemažai galimybių jos išvengti
eik tu sau kokios dziuginancios prognozes, as ir tikiuosi, kad mes issigydysime ta zvairuma akinuku pagalba ir operacijos neprireiks
Papildyta:
QUOTE(Indula @ 2011 03 04, 09:25)
mums prieš akinukus irgi žvairavo tik viena akytė( bent jau mes matėm, kad viena).O gydytoja psakė, kad ir kita žvairuoja, nors mums nesimatė.Kai pradėjo nešioti akinukus, tai ta "nežvairuojanti" akytė pradėjo stipriau žvairuoti už pirmąją

Ir vėl, kaip mums paaiškino, tai geriau, kad abi akytės žvairuoja, nei viena

(kosmosas man čia).Bet kaip mums gydytoja pasakė, kad galbūt apsieisim be operacijos, nes su akinukais akytės nežvairuoja, reiškias su akinukais raumenukai dirba ir gal susitiprės taip, kad išvengsim
mums ta akyte ne kad tai zvairavo, bet tiesiog buvo tingine, db su akinukais ji zenkliai dirba ir vaikas ziuri taisyklingai... mums gydytojas lygiai kaip ir jums sake, kad geriau kai abi akytes zvairuoja, pakaitomis, tada dirba abi akytes, o ne viena dirba, o kita tinginiauja... ir as kartais pastebiu, kad db nuemus akinukus, pabega ir sveikoji akyte... bet gydytojas sake taip turi buti...