Įkraunama...
Įkraunama...

Mažylių akutės, akinukai.

Sveiki
Nu va, džiaugiausi, kad mažius leidžiasi klijuoti akytes.Prasidėjo doh.gif Jau kokia savaitė laiko negaliu dengti pačios akytės, plėšia.Tenka vėl tik patį akinukų stikliuką klijuoti.Ir tai, per tą valandą, kelis kart nuplėšia akinukus.Prasidėjo charakterio demonstravimas biggrin.gif
Atsakyti
Laba vakara
jungiuosi ir aš prie jūsų su tokiu klausimuku...
Esam užsiraše pas okulista šį mėnesį pasitikrinti dėl(nežymaus akyciu begojimo,zvairmo) nes man neduoda ramybes sis klausimas(vaikuciui 1m.su trupuciu)ir nezinau ko tikėtis...ar yra tikimybė ta akyciu bedele panaikinti su laiku ir ar akinukai daznai vaikuciams israsomi, nors ir maziukams? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(0rchideja @ 2011 03 03, 21:52)
Laba vakara
jungiuosi ir aš prie jūsų su tokiu klausimuku...
Esam užsiraše pas okulista šį mėnesį pasitikrinti dėl(nežymaus akyciu begojimo,zvairmo) nes man neduoda ramybes sis klausimas(vaikuciui 1m.su trupuciu)ir nezinau ko tikėtis...ar yra tikimybė ta akyciu bedele panaikinti su laiku ir ar akinukai daznai vaikuciams israsomi, nors ir maziukams? unsure.gif

nenoriu jusu gasdinti, gal pirmiau pasirodykit okulistui, taciau zvairumo kitaip nepakoreguosit tik akinukais, zinoma, paskui ir isoperuoti galima.... dazniausiai vaikuciai pradeda zvairuoti, kai blogiau mato, bet ne visuomet,regejimas kartais gali buti ir geras, bet vis tiek zvairuojama... deje, akinukai israsomi ir maziems vaikuciams, vos tik pastebimas zvairumas. 4u.gif viskas bus gerai, stiprybes 4u.gif
Atsakyti
pritariu DdoviliuxX.Deja, jei jau yra nors ir nežymus žvairumas, teks ir su akinukais draugauti.Nes mes kai nuėjom pas okulistę, tik pamatė žvairumą, dar net nepatikrinusi dioptrijų, iš kart pasakė, kad reikės akinukų.Paskui , dar paaiškėjo, kad ir matomumas blogas.Bet gera žinia ta, kad kartais tik akinukų pagalbos užtenka pagydyti žvairumą, išvengiama operacijos.Tad aukščiau nosytę 4u.gif .Pradžioj mums visoms turbūt buvo šokas.O paskui taip pripranti, kad akinukai tampa įprastu gyvenimo būdu smile.gif
Atsakyti
o as vis mastau, kaip ta zvairuma tie akinukai isgydo.. nes pavyzdziui mums zvairavo tik viena akyte ir vos pastebimai, o db kai jau nesiojam akinukus pastebejom kad juos nuemus, jau zvairumas plika akimi jau neisvengiamas... ir labai stipriai pradejo matytis... g.gif
Atsakyti
QUOTE(DdoviliuxX @ 2011 03 03, 21:33)
nenoriu jusu gasdinti, gal pirmiau pasirodykit okulistui, taciau zvairumo kitaip nepakoreguosit tik akinukais, zinoma, paskui ir isoperuoti galima.... dazniausiai vaikuciai pradeda zvairuoti, kai blogiau mato, bet ne visuomet,regejimas kartais gali buti ir geras, bet vis tiek zvairuojama... deje, akinukai israsomi ir maziems vaikuciams, vos tik pastebimas zvairumas. 4u.gif  viskas bus gerai, stiprybes 4u.gif

Tai taip žinoma patys savavališkai nieko nedarysime, tik va įdomu kai su savo vaikučiu būvau pas poliklinikos okuliste ji nei akies krasteliu neuzsimine apie zvairuma (nors juk turetu pastebeti ypac kai plecia vyždžius ir ziuri su aparatura ar ne, kaip jums atrodo?) o ji paziurejo akeles ir sake kad kolkas viskas gerai...Tai vat ir mastau ar taip gali buti kad gydytoja nepastebetu "akyciu klaidziojimo"?....gaila kad tuo metu buvau su ne vienu vaikuciu ir pasiteirauti pamirsau, be man jau tas nepatikimai atrodo...Todel uzsiraseme pas privatu okulista kur tikiuosi atsakys i visus man rupimus klausimus ir nuodugniai vaikucio akytes isnagrynės....o jus,mamytes, su vaikuciais lankotes poliklinikose ar privaciai?
o dėl akeliu tai tikrai kai žiūri į vaikuti vieną minutę atrodo kad viskas lyg ir gerai o kitą (kai akytes pasuka į šona) jau "žvairuoja".....Nors aplinkiniai irgi pastebėjo kad ne visada tas zvairumas matosi,bet yra pastebimas.... unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 0rchideja: 04 kovo 2011 - 07:12
QUOTE(0rchideja @ 2011 03 04, 07:08)
Tai vat ir mastau ar taip gali buti kad gydytoja nepastebetu "akyciu klaidziojimo

Oi su tais gyditojais doh.gif Dažnai jie nepamato. Kartais matyt ir nenori matyti unsure.gif Šiaip jei akytė pabėga dažnai greičiausiai kažkoks sutrikimas yra. Tačiau tikrai neverta iškart išsigasti. Dalis žvairiukų šią bėda pagydo akinukais. Jei bėgioja "tinginė" akytė, kartais tenka klijuoti sveikąją, kad kita daugiau žiūrėtų. Būna kad prireikia ir operacijos. Bet jos dabar tikrai genėtinai nesudėtingos ir be ilgos reabilitacijos. Dažniausiai kitą dieną jau namo važiuoji.
Maniškė žvairuoti pradėjo pusmečio. Nu 8 mėn. liepė klijuoti sveikąją akytę. Nuo metukų užkabinom ant nosies akinukus. Akytė nesitaisė. Vasara jau konsultavomės dėl operacijos, nes gydytjai manė kad kitaip nebeišsitaisys. Bet operaciją atidėjo iki kokių 4 m. O dabar visų nuostabai ta akis taisosi pati ir ženkliai. Tad nors buvau jau nusiteikus kad be operacijos niekaip, panašu, kad turim nemažai galimybių jos išvengti cool.gif
Atsakyti
QUOTE(DdoviliuxX @ 2011 03 03, 22:45)
o as vis mastau, kaip ta zvairuma tie akinukai isgydo.. nes pavyzdziui mums zvairavo tik viena akyte ir vos pastebimai, o db kai jau nesiojam akinukus pastebejom kad juos nuemus, jau zvairumas plika akimi jau neisvengiamas... ir labai stipriai pradejo matytis...  g.gif

mums prieš akinukus irgi žvairavo tik viena akytė( bent jau mes matėm, kad viena).O gydytoja psakė, kad ir kita žvairuoja, nors mums nesimatė.Kai pradėjo nešioti akinukus, tai ta "nežvairuojanti" akytė pradėjo stipriau žvairuoti už pirmąją doh.gif Ir vėl, kaip mums paaiškino, tai geriau, kad abi akytės žvairuoja, nei viena doh.gif (kosmosas man čia).Bet kaip mums gydytoja pasakė, kad galbūt apsieisim be operacijos, nes su akinukais akytės nežvairuoja, reiškias su akinukais raumenukai dirba ir gal susitiprės taip, kad išvengsim

QUOTE(0rchideja @ 2011 03 04, 07:08)
Tai taip žinoma patys savavališkai nieko nedarysime, tik va įdomu kai su savo vaikučiu būvau pas poliklinikos okuliste ji nei akies krasteliu neuzsimine apie zvairuma (nors juk turetu pastebeti ypac kai plecia vyždžius ir ziuri  su aparatura ar ne, kaip jums atrodo?) o ji paziurejo akeles ir sake kad kolkas viskas gerai...Tai vat ir mastau ar taip gali buti kad gydytoja nepastebetu "akyciu klaidziojimo"?....gaila kad tuo metu buvau su ne vienu vaikuciu ir pasiteirauti pamirsau, be man jau tas nepatikimai atrodo...Todel uzsiraseme pas privatu okulista kur tikiuosi atsakys i visus man rupimus klausimus ir nuodugniai vaikucio akytes isnagrynės....o jus,mamytes,  su vaikuciais lankotes poliklinikose ar privaciai?
o dėl akeliu tai tikrai kai žiūri į vaikuti vieną minutę atrodo kad viskas lyg ir gerai o kitą (kai akytes pasuka į šona) jau "žvairuoja".....Nors aplinkiniai irgi pastebėjo kad ne visada tas zvairumas matosi,bet yra pastebimas.... unsure.gif

*Jei tik kyla įtarimų- būtina konsultuotis papildomai drinks_cheers.gif
*mes lankomės Klinikose.Man mano gydytoja pasirodė patikima, tad niekur kitur ir nėjau
*čia kažkoks įstrižinis žvairumas.Šiam skyrelyje tikrai yra vaikučių, kurie turi tokį žvairumą.Tiesiai žiūrint viskas ok, o šonu ar į viršų, jau akytės pabėga,Pasirodo, kad to žvairumo rūšių yra n+1
Atsakyti
QUOTE(0rchideja @ 2011 03 04, 08:08)
Tai taip žinoma patys savavališkai nieko nedarysime, tik va įdomu kai su savo vaikučiu būvau pas poliklinikos okuliste ji nei akies krasteliu neuzsimine apie zvairuma (nors juk turetu pastebeti ypac kai plecia vyždžius ir ziuri  su aparatura ar ne, kaip jums atrodo?) o ji paziurejo akeles ir sake kad kolkas viskas gerai...Tai vat ir mastau ar taip gali buti kad gydytoja nepastebetu "akyciu klaidziojimo"?....gaila kad tuo metu buvau su ne vienu vaikuciu ir pasiteirauti pamirsau, be man jau tas nepatikimai atrodo...Todel uzsiraseme pas privatu okulista kur tikiuosi atsakys i visus man rupimus klausimus ir nuodugniai vaikucio akytes isnagrynės....o jus,mamytes,  su vaikuciais lankotes poliklinikose ar privaciai?

pasakysiu is savo patirties, esame is nedidelio miestelio Telsiu, tai va kai tik su vyru pastebejom zvairuma (kiti jo nemate aplinkiniai, na tik kai pasakydavom) uzsirasem pas okulista Telsiuose... na ka sulauke vizito nuejom, apziurejusi gydytoja to zvairumo net nepastebejo, sako as neimatau, liepe ateiti po pusmecio, tiesa 3 dioptrijas nustate, bet sake, jog cia norma ir vaikas tiesiog isaugs... mums su vyru po jos konsultacijos pasidare neramu, dar internete prisirinkau info kad zvairumo kitaip nepagydysi - tik akinukais, tai uzsiregistravom privaciai pas Zukauska, vaziavom i Siaulius, na jis nuodungiai istyre, prilasines vaistuku is karto pastebejo zvairuma ir israse akinukus... todel, is savo asmenines patirties galiu pasakyti, kad apsilankytumete privaciai...
Papildyta:
QUOTE(Loxxy @ 2011 03 04, 09:15)
Bet operaciją atidėjo iki kokių 4 m. O dabar visų nuostabai ta akis taisosi pati ir ženkliai. Tad nors buvau jau nusiteikus kad be operacijos niekaip, panašu, kad turim nemažai galimybių jos išvengti  cool.gif

eik tu sau kokios dziuginancios prognozes, as ir tikiuosi, kad mes issigydysime ta zvairuma akinuku pagalba ir operacijos neprireiks 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Indula @ 2011 03 04, 09:25)
mums prieš akinukus irgi žvairavo tik viena akytė( bent jau mes matėm, kad viena).O gydytoja psakė, kad ir kita žvairuoja, nors mums nesimatė.Kai pradėjo nešioti akinukus, tai ta "nežvairuojanti" akytė pradėjo stipriau žvairuoti už pirmąją doh.gif Ir vėl, kaip mums paaiškino, tai geriau, kad abi akytės žvairuoja, nei viena  doh.gif (kosmosas man čia).Bet kaip mums gydytoja pasakė, kad galbūt apsieisim be operacijos, nes su akinukais akytės nežvairuoja, reiškias su akinukais raumenukai dirba ir gal susitiprės taip, kad išvengsim

mums ta akyte ne kad tai zvairavo, bet tiesiog buvo tingine, db su akinukais ji zenkliai dirba ir vaikas ziuri taisyklingai... mums gydytojas lygiai kaip ir jums sake, kad geriau kai abi akytes zvairuoja, pakaitomis, tada dirba abi akytes, o ne viena dirba, o kita tinginiauja... ir as kartais pastebiu, kad db nuemus akinukus, pabega ir sveikoji akyte... bet gydytojas sake taip turi buti... 4u.gif
Atsakyti
Gydytojai tikrai apziuros metu gali nepastebeti zvairumo, juk apziura trunka pusvalandi, o tevai vaika mato 24 valandas pe rpara. As rasiau, kad maniskei istrizinis zvairumas, kurio ziurint tiesiai veidu i vaika nelabai matosi, bet sonu pasukus veiduka matosi. Tai kai del sios bedos nuejom pas gyd.,(tada dukrytei buvo 2 metukai) ji irgi nepastebejo is karto, tik baigiantis apziurai pamate, kad nemelavom 4u.gif Po pusmecio paskyre zvairumo operacija, isoperavus paleido tos pacios dienos vakare. Dabar nesioja akinukus, juos nuemus akyte dar pabega, matau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Keberiokšt @ 2011 03 04, 12:45)
Gydytojai tikrai apziuros metu gali nepastebeti zvairumo, juk apziura trunka pusvalandi, o tevai vaika mato 24 valandas pe rpara. As rasiau, kad maniskei istrizinis zvairumas, kurio ziurint tiesiai veidu i vaika nelabai matosi, bet sonu pasukus veiduka matosi. Tai kai del sios bedos nuejom pas gyd.,(tada dukrytei buvo 2 metukai)  ji irgi nepastebejo is karto, tik baigiantis apziurai pamate, kad nemelavom 4u.gif  Po pusmecio paskyre zvairumo operacija, isoperavus paleido tos pacios dienos vakare. Dabar nesioja akinukus, juos nuemus akyte dar pabega, matau 4u.gif

nesuprantu, bet kodel jus operavo, o akinukus vis tiek nesiojat? kaip idomu, kai buvom pas Zukauska, jis mus itikino, kad neoperuos tol, kol neissigydysim savo matomumo, o pas jus dioptriju tiek kiek pas jus.. kodel mums jis taip sake, nu niekaip nesuprantu g.gif kiek man daug klausimu kyla doh.gif
Atsakyti
Matyt, zvairumo priezastis kitokia. Maniskei operacijos metu atlaisvino vienos akies raumenuka, kad jis leistu akytei judeti i visas puses. Zukauskas sake, kad tai butina ir skubu. Sunku mums nemedikems suprasti:(
Atsakyti