Įkraunama...
Įkraunama...

Mažylių akutės, akinukai.

Na, kiek supratau is savos ir kitu mamu patirties siame skyrelyje, tokio amziaus vaikui su panasiomis toliaregystes dioptrijomis akinukai jau skiriami. Bet, aisku, pasitikslinkite kitur skaiciukus, Jums bus ramiau. Zvairumo be akinuku irgi nekoreguosite:( O kokio stiprumo akinukus skirti esant panasioms dioptrijoms, nustato skirtingas gydytoja skitaip. Stai mano dukrytei (bus treji neuzilgo) 4 dioptriju toliaregystei skyre 2 dioptriju akinukus, kitu mamyciu vaikuciams skyre butent tokio stiprumo, kaip ir akyciu dioptrijos. Svarbu rasti medika, kuriuo pasitikesite ir vykdyti jo paliepimus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(T'Nova @ 2011 02 07, 15:38)
Sveikos
Noriu paprasyti patarimo
mano sunui 3.5 metu. Del jo regos nieko bloga nebuvau pastebejusi iki apsilankymo santariskese. Ejau ten del to, kad jo viena akyte siek tiek linkusi pazvairuoti - ir zvairumas tas toks..sunkiai pagaunamas - kai buvo mazesnis, gydytojai sake kad tai "tik vizualinis efektas del ypatingos akiu voku strukturos". bet ta struktura eme man vis labiau nepatikti, tad issiprasiau siuntimo i santariskes. gydytoja is pradziu teige kad is viso nepastebi jokio zvairumo, uz tai prirase ziauria trumparegyste ir stereomatinio matymo nebuvima. Pripaise jam +3 ir +4 diptrijas!!, paskui ilasinus dar lasu, galiausiai pastebejo ir zvairuma. Liepe nesioti akinius visa diena nenusiimant. DEl to, kad reikia gydyti zvairuma, koks menkas jis bebutu, as sutinku, bet abejoju del prirasytu dioptriju. Abejones prasidejo kai tikrino jam rega. Visu pirma, sesele savo neakvaciu elgesiu ji isgasdino,vaikas galutinai uzsidare, - kazka sau po nosim murmejo, atsakydamas i rodomus paveikslelius, paskui is viso i kiekviena klausima pradejo atsakinet nezinau. To rezultatas kaip jau minejau - pliusai ant abieju akiu.
stai pavizdys -  rodo lektuveli. Mano vaikas pazista raides, ir sako T raide. - kas beje ir man labai panasu i T, nei i lektuveli. Ji sako - ne, jokia cia ne t raide ir - dar vienas pliusas. paskui pakiso lentele. ka matai, ka matai, - jis sako zvaigzde. o ji jam - turi matyti viska - visi vaikai mato. tiesa pasakius, as pati aiskiai maciau tik zvaigzde, kitus paveiksliukus tiesiog logiskai atspejau, nes konturai buvo panasus. Bet as savo gyvenime maciau 10000 begemotu ivairiu konfiguraciju - jis mate daug maziau, gal tiesiog nezinojo kaip ta deme uzvadint??? Kitavertus, galvoju, ten irgi ne kvailiai sedi, turetu suprasti, kad vaikas dar mazas...
Na vienu zodziu visa tai mane vercia labai stipriai abejoti, ar jam tikrai reikalingi TOKIE pliusai? nes deti stiprius akinius nu visai nesinori, tuo labiau, kad mano manymu, jis puikiausiai mato - kai mokomes raidziu, ar paisom- mato puikiausiai, ir dar praso piesti smulkucius "kareivelius".-  doh.gif na jei taip jau blogai matytu is arti, gal nesismulkintu taip???
Bet kita vertus, santariskese turbut irgi ne kvailiai sedi? Apie daktare Krivaitiene nieko internete nesuradau...Nors si pasake kad akinius jam reiks teks visa gyvenima nesioti..atlekus puoliau prie ineto - dauguma saltiniu raso, kad toji trumparegyste po keleriu metu su akiniais isaugama.
Visai pasimeciau ir nebezinau ka daryti
Gal kuri patarsit ka? Jau apsisprendziau eiti pakartotinos konsultacijos, galiu ir pinigus sumoketi, tik kad zinoti kam ir kur eiti?
sorry uz ilga posta 4u.gif

Labai suprantu Jus 4u.gif As irgi buvau labai nepatenkinta konsultacija poliklinikoje, kai recepta akiniam israse su klaustukais, nu tipo apytiksliai nustatem blink.gif blink.gif blink.gif Mano kleckas net nesneka dar, uzsiverke baisiausiai tai nieko ten gero jos nesuziurejo, bile tik i kortele irasyt kazka doh.gif blink.gif
Po to ejau privaciai pas gyd. Ruzgi. (www.akiugydytojai.lt), tikrai drasiai galiu rekomenduoti. Per pora minuciu sugebejo su mano mazium susidraugaut, nepuole iskart per prievarta ziuret, o kai jau prisipratino tai apziura praejo labai greitai ir be jokiu asaru! thumbup.gif Ir viska man detaliai isaiskino, kas ir kaip, pasitikslino ar viska supratau..Akinukus gavom nesiot irgi del vienos akytes zvairavimo, bet uztikrino, kad tai isgydoma ir kazkada ju nebereikes..
Atsakyti
T'Nova, pritariu visiems mamyčių patarimams, nes mes po poliklinikos irgi dar ėjom ir einam privačiai. Mes tai lankomės pas minėtą Danielienę. Žiūri kompiuteriu, su vaiku susidrauagauja. Lankomės nuo 7 mėn. Dabar 3,5 m.
Atsakyti
QUOTE(Keberiokšt @ 2011 02 07, 17:14)
Na, kiek supratau is savos ir kitu mamu patirties siame skyrelyje, tokio amziaus vaikui su panasiomis toliaregystes dioptrijomis akinukai jau skiriami. Bet, aisku, pasitikslinkite kitur skaiciukus, Jums bus ramiau. Zvairumo be akinuku irgi nekoreguosite:( O kokio stiprumo akinukus skirti esant panasioms dioptrijoms, nustato skirtingas gydytoja skitaip. Stai mano dukrytei (bus treji neuzilgo) 4 dioptriju toliaregystei skyre 2 dioptriju akinukus, kitu mamyciu vaikuciams skyre butent tokio stiprumo, kaip ir akyciu dioptrijos. Svarbu rasti medika, kuriuo pasitikesite ir vykdyti jo paliepimus 4u.gif

Na taip, supratau jau kad be akiniu niekaip... tik nelabai suprantu tos toliaregystes... as trumparege, tad nematau toli. jis pagal ideja neturi(ar blogai turi) matyti is arti. bet yra pamises del labai smulkiu zaisliuku - keliu cm kareiveliu, piratuku figureliu, ir kitokiu turi ju visa armija- ir smulkiausiai isaiskina man apie juos, - juk neturetu gerai matyti tokiu smulkiu? taip pat smulkiu piesinuku ar raideliu? bet juk puikiausiai mato. nieko nesuprantu,,,
susinervinau pati gal perdaug...na ne pagal metus aukstas, stiprus vaikis, svajoja krepsininku but, uz kokiu metu jau planavom i treniruotes leisti ir cia bac- doh.gif doh.gif

aciu uz pagalba. beje, pati gyvenu Krokuvos g:)tik kai nereikejo tai ir nekreipiau demesio.. ryt nubegsiu i ta akiu gyd praktika...
ACIU
Atsakyti
T'Nova, toliaregyste isaugama ir visada lieka galimybe, kad vaikui augant ji mazes, ko nepasakysi apie trumparegyste. Visi gimsta toliaregiai, augant ji mazeja. Na, vieniems gal uztrunka, bet visada reikia tureti vilties. Jusu atveju svarbu ir zvairumo koregavimas. Na, o kad vaikas mato smulkiausias detales, tai gali buti, tie vaikai prisitaiko prie ivairiausiu situaciju.. Pamatysit, su akinukais jam bus dar geriau, matys viska dar geriau 4u.gif

Beje, galvoju, gal metas keisti akinius i naujus, tai jei, mamos, uzmatysite vaikiskiems remeliams geru nuolaidu Vilniuje, prasom dalintis informacija. Aciu 4u.gif
Atsakyti
sveikos,

na mes ryt leksim i Santariskes del to mazo pazvairavimo.. ziuresim ka sakys.. tikiuosi pamatys, kad pazvairuoja! g.gif
pas savo pediatre net nejom.. nes sake cia tokiu mazuliuku gerai nepatikrins (cia Trakuose)..tai tik siuntima gavom ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Lovelyvixen @ 2011 02 08, 09:50)
sveikos,

na mes ryt leksim i Santariskes del to mazo pazvairavimo.. ziuresim ka sakys.. tikiuosi pamatys, kad pazvairuoja! g.gif
pas savo pediatre net nejom.. nes sake cia tokiu mazuliuku gerai nepatikrins (cia Trakuose)..tai tik siuntima gavom  ax.gif

Ką išgirdot?
Atsakyti
sveikos,

patikrino mums akytes!
Zvairumo nepastebejo ir nerado.. thumbup.gif
Sako, kad dar kartais gali akytes paklaidzioti ir pan. (labai noriu tuo tiketi).

Taip pat patikrino regejima.. kol kas viskas gerai mato sioki toki pliusiuka ant akiu, bet sako normu nevirsija.. tai turesim pasirodyti po puses metuku.. ax.gif

siaip labai smagi gydytoja pasitaike.. tikrai ilgai ir nuosekliai mus tikrino.. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lovelyvixen @ 2011 02 10, 19:54)
sveikos,

patikrino mums akytes!
Zvairumo nepastebejo ir nerado.. thumbup.gif 
Sako, kad dar kartais gali akytes paklaidzioti ir pan. (labai noriu tuo tiketi).

Taip pat patikrino regejima.. kol kas viskas gerai mato sioki toki pliusiuka ant akiu, bet sako normu nevirsija.. tai turesim pasirodyti po puses metuku..  ax.gif

siaip labai smagi gydytoja pasitaike.. tikrai ilgai ir nuosekliai mus tikrino..  4u.gif

thumbup.gif Labai džiaugiuosi už jus...
Atsakyti
QUOTE(Lovelyvixen @ 2011 02 10, 19:54)
sveikos,

patikrino mums akytes!

siaip labai smagi gydytoja pasitaike.. tikrai ilgai ir nuosekliai mus tikrino..  4u.gif

thumbup.gif geros naujienos.Tik būtinai nueikite pasitikrinti po pusės metų, nepamirškite 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(brasta @ 2011 02 13, 21:06)
thumbup.gif Labai džiaugiuosi už jus...

QUOTE(Indula @ 2011 02 14, 15:21)
thumbup.gif geros naujienos.Tik būtinai nueikite pasitikrinti po pusės metų, nepamirškite 4u.gif

aciu mergaites 4u.gif , butinai nueisim..
ir iki to laiko stebesiu akytes del zvairavimo blink.gif na ziuresim.. tikiuosi viskas bus gerai.. rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikutes, gyvenom 2 metus ramiai, kol nenuejom patikrint akyciu. verysad.gif Gyd nustate mano pupai +6, sake zvairumo nemato. Israse akinukus.
labai bijau del akyciu mergytes, idomu ar isaugsim ar teks ilgam nesiot akinius. Buvom Dainavos pol. pas gyd. Micku... Gal kas lankotes? smile.gif
Atsakyti