Toliau dalinamės saldžiais receptais, nepamirštame prisegti nuotraukos!
Sena tema - 24 tema
Vakar kepiau Elenos kankorezius,va kokie isejo.
Biscotti su spanguolėmis ir pistacijomis
60ml alyvų aliejaus
150g. cukraus
2 a.š. vanilės esencijos
1/2 a.š. migdolų esencijos
2 kiaušiniai
220g. miltų
žiupsnelis druskos
1 a.š kepimo miltelių
Po saują džiovintų spanguolių ir pistacijų
Inde sumaišyti aliejų su cukrumi, supilti esencijas, įmušti kiaušinius, išplakti. Sumaišyti miltus su druska ir kepimo milteliais, dalimis įmaišyti į kiaušinių plakinį. Įmaišyti spanguoles ir pistacijas.
Iš tešlos padaryti dvi malkas. Jas suformuoti šlapiomis rankomis. Dėti į 150 laipsnių karštumo orkaitę, kepti 35min. Ištraukti kepinį, apdengti rankšluostėliu, palikti apie 10 min. atvėsti. Supjaustyti griežinėliais ir dar padžiovinti 130 laipsnių karštumo orkaitėje apie 10-15min. Traukti, atvėsinti ir valgyti!
Kepiau visus čia įdėtus biscotti (tiek pagal Nerytę, tiek pagal Ulę, jei neklystu), bet šitie išėjo geriausiai. Tikrai rekomenduoju. Kepsiu dar daug daug kartų.
60ml alyvų aliejaus
150g. cukraus
2 a.š. vanilės esencijos
1/2 a.š. migdolų esencijos
2 kiaušiniai
220g. miltų
žiupsnelis druskos
1 a.š kepimo miltelių
Po saują džiovintų spanguolių ir pistacijų
Inde sumaišyti aliejų su cukrumi, supilti esencijas, įmušti kiaušinius, išplakti. Sumaišyti miltus su druska ir kepimo milteliais, dalimis įmaišyti į kiaušinių plakinį. Įmaišyti spanguoles ir pistacijas.
Iš tešlos padaryti dvi malkas. Jas suformuoti šlapiomis rankomis. Dėti į 150 laipsnių karštumo orkaitę, kepti 35min. Ištraukti kepinį, apdengti rankšluostėliu, palikti apie 10 min. atvėsti. Supjaustyti griežinėliais ir dar padžiovinti 130 laipsnių karštumo orkaitėje apie 10-15min. Traukti, atvėsinti ir valgyti!
Kepiau visus čia įdėtus biscotti (tiek pagal Nerytę, tiek pagal Ulę, jei neklystu), bet šitie išėjo geriausiai. Tikrai rekomenduoju. Kepsiu dar daug daug kartų.
Merginos, kepiau napoleoną pagal mišeles receptą. SUPERINIS, bet nemoku foto įdėti .
Krokodilas
0,5 kg. miltų
250 ml. pieno
40 g. mielių
1 kiaušinis
1 šaukštelis druskos
1 šaukštas cukraus
3 šaukštai aliejaus
Cukrų, mieles, kiaušinį ir pašildytą pieną plakame tol kol ištirps mielės. Visą mišinį supilame į dubenį, kuriame yra miltai ir druska. Šiltai kildiname tešlą 3 kartus. Tešlą išminkome ir padaliname į dvi dalis. Vieną dalį iškočiojame, nupjauname tešlos galus (tešlos likučiai bus reikalingi kojoms, antakiams):
Šonuose įpjauname 3-4 cm juosteles:
Dedame varškę (cukrus kiauįinio trynys, cinamonas), o ant jos smulkiai pjaustytus obuolius (sukrus, cinamonas):
Vyniojame juosteles ant įdaro:
Suformuojame galvą, o iš kito galo susukame uodegą, iš likusios tešlos suformuojame kojas ir antakius. Vietoj akių įdėjau razinas. Perkeliame ant silikoninio padėkliuko ir pašauname į orkaitę 100 laipsnių:
Kai tešla pakyla, aptepti baltymu. Toliau kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių.
Skanaus.
0,5 kg. miltų
250 ml. pieno
40 g. mielių
1 kiaušinis
1 šaukštelis druskos
1 šaukštas cukraus
3 šaukštai aliejaus
Cukrų, mieles, kiaušinį ir pašildytą pieną plakame tol kol ištirps mielės. Visą mišinį supilame į dubenį, kuriame yra miltai ir druska. Šiltai kildiname tešlą 3 kartus. Tešlą išminkome ir padaliname į dvi dalis. Vieną dalį iškočiojame, nupjauname tešlos galus (tešlos likučiai bus reikalingi kojoms, antakiams):
Šonuose įpjauname 3-4 cm juosteles:
Dedame varškę (cukrus kiauįinio trynys, cinamonas), o ant jos smulkiai pjaustytus obuolius (sukrus, cinamonas):
Vyniojame juosteles ant įdaro:
Suformuojame galvą, o iš kito galo susukame uodegą, iš likusios tešlos suformuojame kojas ir antakius. Vietoj akių įdėjau razinas. Perkeliame ant silikoninio padėkliuko ir pašauname į orkaitę 100 laipsnių:
Kai tešla pakyla, aptepti baltymu. Toliau kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių.
Skanaus.
QUOTE(diasaja @ 2011 01 02, 13:09)
Krokodilas
0,5 kg. miltų
250 ml. pieno
40 g. mielių
1 kiaušinis
1 šaukštelis druskos
1 šaukštas cukraus
3 šaukštai aliejaus
0,5 kg. miltų
250 ml. pieno
40 g. mielių
1 kiaušinis
1 šaukštelis druskos
1 šaukštas cukraus
3 šaukštai aliejaus
Oi koks grazuolis . kazkada kepiau toki, tik varskes nedejau, tik obuoliu. Visur ieskojau recepto, buvau pametusi. Dabar vel turesiu.
Norejau paklausti, o kiek butu sausiu mieliu?
QUOTE(VANDA-panda @ 2011 01 02, 13:10)
nežinau, aš visada kepu su "šlapiomis"
QUOTE(diasaja @ 2011 01 02, 14:12)
nežinau, aš visada kepu su "šlapiomis"
as su jom nemoku, na reikes bandyti
QUOTE(VANDA-panda @ 2011 01 02, 11:10)
Norejau paklausti, o kiek butu sausiu mieliu?
0.5kg miltų aš visada dedu pakiuką 7g. sausų mielių
QUOTE(bliuskė @ 2010 12 31, 19:13)
Biscotti su spanguolėmis ir pistacijomis
Mano silpnybė Man tai jie 2010m atradimas Aš kiek matydavau receptų, bet nedaskaitydavau, kad juos pagamint zuikio dainos Aš ir kiek bandžiau, tai apsistojus esu ties Nerytės biskočiukais, bet vis tobulesnių paieškuose. Būtinai šiuos išbandysiu
QUOTE(davija @ 2011 01 02, 16:17)
Mano silpnybė Man tai jie 2010m atradimas Aš kiek matydavau receptų, bet nedaskaitydavau, kad juos pagamint zuikio dainos Aš ir kiek bandžiau, tai apsistojus esu ties Nerytės biskočiukais, bet vis tobulesnių paieškuose. Būtinai šiuos išbandysiu
o as dar neatradau, bet jau gundausi
tik noriu paklaust, jie panasus i ka? sausainius, dziuveselius?...
QUOTE(angi @ 2011 01 02, 19:31)
o as dar neatradau, bet jau gundausi
tik noriu paklaust, jie panasus i ka? sausainius, dziuveselius?...
tik noriu paklaust, jie panasus i ka? sausainius, dziuveselius?...
Skanus dziuveseliai