

Receptukas:
3 kiaušiniai
140 g cukraus
Apie 240 g miltų
1 arb. šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
3 kriaušės + 1 papuošimui
Cukraus pudra apibarstymui
3 kriaušes nuploviau, nulupau ir supjausčiau gabaliukais, kuriuos pašlaksčiau citrinų sultimis, kad nepakeistų spalvos. Kiaušinius su cukrumi išsukau iki purumo naudodama mikserį, bet tai visai nebūtina. Įpyliau šaukštą aliejaus. Miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, pamažu įmaišyti į kiaušinius ir atsargiai išmaišyti. Kepimo formą (naudojau skirtą keksams, pailgą) ištepiau šiek tiek sviestu ir supyliau tešlą. Likusią kriaušę supjausčiau riekelėmis su odelėmis ir išdėliojau ant viršaus. Kepti reikėtų įkaitintoje 180°C orkaitėje kol gražiai pagels, patikrinant mediniu pagaliuku, kai jis ištrauktas liks sausas. Priklausomai nuo naudojamos kepimo formos, kepimas gali užtrukti nuo 30 min. iki 1 val. Mn reikėjo kepti apie valandą, nes tešlos buvo daug, o forma ne iš didžiųjų. Tad, jei naudosite tokio dydžio kaip aš, gal geriau ją padalinti į dvi formeles, o jei vienoje, tuomet rinkitės kiek didesnę, greičiau iškeps. Ištrauktą iš orkaitės pyragą kiek pravėsinti ir pabarstyti cukraus pudra.