Aš prieš kelias dienas kepiau labai paprastą pyragą su kriaušėmis. Labai greit susivalgė
Receptukas:
3 kiaušiniai
140 g cukraus
Apie 240 g miltų
1 arb. šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
3 kriaušės + 1 papuošimui
Cukraus pudra apibarstymui
3 kriaušes nuploviau, nulupau ir supjausčiau gabaliukais, kuriuos pašlaksčiau citrinų sultimis, kad nepakeistų spalvos. Kiaušinius su cukrumi išsukau iki purumo naudodama mikserį, bet tai visai nebūtina. Įpyliau šaukštą aliejaus. Miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, pamažu įmaišyti į kiaušinius ir atsargiai išmaišyti. Kepimo formą (naudojau skirtą keksams, pailgą) ištepiau šiek tiek sviestu ir supyliau tešlą. Likusią kriaušę supjausčiau riekelėmis su odelėmis ir išdėliojau ant viršaus. Kepti reikėtų įkaitintoje 180°C orkaitėje kol gražiai pagels, patikrinant mediniu pagaliuku, kai jis ištrauktas liks sausas. Priklausomai nuo naudojamos kepimo formos, kepimas gali užtrukti nuo 30 min. iki 1 val. Mn reikėjo kepti apie valandą, nes tešlos buvo daug, o forma ne iš didžiųjų. Tad, jei naudosite tokio dydžio kaip aš, gal geriau ją padalinti į dvi formeles, o jei vienoje, tuomet rinkitės kiek didesnę, greičiau iškeps. Ištrauktą iš orkaitės pyragą kiek pravėsinti ir pabarstyti cukraus pudra.
QUOTE(ruteliauskas @ 2011 03 16, 15:00)
Atnešu labai skanų ir paprastai padaromą tortą Kurmio kalnelis (receptas: Kurmelio kalnelis ) Skonis identiškas tortui iš Šokolado meistrų (svainis sulapnojęs du gabalus akis išpūtęs paklausė ar čia naminis ) atsiprašau, neturiu pjūvio nuotraukos ( dovanojau sesei vietoj gėlių,tai nebuvo kaip fotkint prapjautą )
Atsiprašau,autorės,kad kopinu receptą,bet labai aiškiai viskas surašyta
Atsiprašau,autorės,kad kopinu receptą,bet labai aiškiai viskas surašyta
Jei tik su nuoroda i recepta, tai galit kopijuot mano rasyta teksta ir dalintis su kitais
Labai fainas tortukas isejo. Gaila, kad pjuvio nera
O pirkiniame torte, atrodo, dar kazka ten deda i ta krema Zinojau, bet neatsimenu niekaip...
QUOTE(Nova @ 2011 03 18, 23:09)
Jei tik su nuoroda i recepta, tai galit kopijuot mano rasyta teksta ir dalintis su kitais
Labai fainas tortukas isejo. Gaila, kad pjuvio nera
O pirkiniame torte, atrodo, dar kazka ten deda i ta krema Zinojau, bet neatsimenu niekaip...
Labai fainas tortukas isejo. Gaila, kad pjuvio nera
O pirkiniame torte, atrodo, dar kazka ten deda i ta krema Zinojau, bet neatsimenu niekaip...
dar kartą dėkoju už receptuką dėl pjūvio ir man gaila, na bet pjovėm vakare, tai neneši nuo stalo po lempa fotografuot
aš tik pagalvojau,kad gal prieš dedant bananus galima būtų ploną sluoksnį kremo uždėt, na kad biskvitas sausas nebūtų, nors mūsiškis buvo pats tas
o dėl trūkstamų dalių, tai mūsų labai reikli komisija įvertino,kad skaniau nei pirktinis, taip kad nemanau,kad kažko labai daug trūksta
p.s. jūsų blogas mane užkrėtė, jau ilgas sąrašas tortų išbandymui laukia, gerai kad gimtadienis ant nosies, bus kam valgyt
QUOTE(ruteliauskas @ 2011 03 18, 23:20)
aš tik pagalvojau,kad gal prieš dedant bananus galima būtų ploną sluoksnį kremo uždėt, na kad biskvitas sausas nebūtų, nors mūsiškis buvo pats tas
Biskvita as buciau linkus sulaistyt kuom nors, pvz. babanu sultim, manau, labai deretu prie viso torto skonio.
Avižiniai sausainiai
250 gr. avižinių dribsnių
1 kiaušinis
100 gr. minkšto sviesto
150 gr. cukraus
razinų, saulėgąžų, sezamo sėklų
Dribsnius sumaišyti su sausais produktais, išsukti kiaušinį su sviestu ir sumaišyti su dribsnių mase.
Kepti įkaitintoje orkaitėje 12-15 min.
250 gr. avižinių dribsnių
1 kiaušinis
100 gr. minkšto sviesto
150 gr. cukraus
razinų, saulėgąžų, sezamo sėklų
Dribsnius sumaišyti su sausais produktais, išsukti kiaušinį su sviestu ir sumaišyti su dribsnių mase.
Kepti įkaitintoje orkaitėje 12-15 min.
"Lediniai bananai"
3 bananai
100 g. sokolado (pienisko, juodo arba balto)
Apie 15-20 g. sviesto arba 50 ml grietineles
Kepinti riesutai (pasirinktinai)
kokoso drozles
Eiga: Sokolada istirpinti su sviestu arba grietinele ant garu voneles. I atskira lekstute sudeti smulkintus riesutus, i kita - kokosus. Bananus perpjauti pusiau, i kiekviena ikisti po pagaliuka, merkti i sokolada (as apliejau saukstu) ir pavolioti i riesutus arba kokosus. Deti i dezute isklota kepimo popieriumi ir i saldymo kamera 2-3 val.
Skanaus
3 bananai
100 g. sokolado (pienisko, juodo arba balto)
Apie 15-20 g. sviesto arba 50 ml grietineles
Kepinti riesutai (pasirinktinai)
kokoso drozles
Eiga: Sokolada istirpinti su sviestu arba grietinele ant garu voneles. I atskira lekstute sudeti smulkintus riesutus, i kita - kokosus. Bananus perpjauti pusiau, i kiekviena ikisti po pagaliuka, merkti i sokolada (as apliejau saukstu) ir pavolioti i riesutus arba kokosus. Deti i dezute isklota kepimo popieriumi ir i saldymo kamera 2-3 val.
Skanaus
QUOTE(*Keila* @ 2011 03 20, 20:55)
Lediniai bananai
[
[
Svajoju tokius pasidaryt, tik nežinau iš kur gauti tokių pagaliukų?
QUOTE(Failas @ 2011 03 20, 20:46)
Svajoju tokius pasidaryt, tik nežinau iš kur gauti tokių pagaliukų?
Mano vyras Orlen degalineje paprase keliu tu pagaliuku bet galetu butu jie tvirtesni tokie kaip leduose yra, nes sie per "kudi". Gal vaistineje buna tokiu, reiktu pasiteirauti
QUOTE(Failas @ 2011 03 20, 21:46)
Svajoju tokius pasidaryt, tik nežinau iš kur gauti tokių pagaliukų?
esu maximoj mačius prie medinių iešmelių ir pan.
*Keila*, noriu paklausti - kuris variantas skanesnis: su kokosais ar riešutais?
Siulomi BANANINIAI KOKOSINIAI keksiukai labai labai skanus!!!
* 1 1/4 st. miltu
* 1 a.s kepimo milteliu
* 1/4 a.s druskos
* 2 prinoke bananai, trinti
* 1/2 stikl. minksto sviesto
* 2/3 stikl. cukraus
* 1 didelis kiausinis
* 1/2 a.s vaniles
* 3/4 stikl. kokoso drozliu
sumaisote miltus, kepimo miltelius ir druska.
kitame dubenyje sumaisote likusius produktus, pasilikite pora saukstu kokoso drozliu.
sudekite tesla i 8 dideliu keksiuku formeles,apibarstykite likusiom kokoso drozlem ir kepkite 200 C ikaitintoje orkaiteje 25 min. arba kol pakils ir graziai pagels
imta is cia:
Read More http://www.epicuriou...3#ixzz1HAs4auQn
* 1 1/4 st. miltu
* 1 a.s kepimo milteliu
* 1/4 a.s druskos
* 2 prinoke bananai, trinti
* 1/2 stikl. minksto sviesto
* 2/3 stikl. cukraus
* 1 didelis kiausinis
* 1/2 a.s vaniles
* 3/4 stikl. kokoso drozliu
sumaisote miltus, kepimo miltelius ir druska.
kitame dubenyje sumaisote likusius produktus, pasilikite pora saukstu kokoso drozliu.
sudekite tesla i 8 dideliu keksiuku formeles,apibarstykite likusiom kokoso drozlem ir kepkite 200 C ikaitintoje orkaiteje 25 min. arba kol pakils ir graziai pagels
imta is cia:
Read More http://www.epicuriou...3#ixzz1HAs4auQn
Naminiai varškės sūreliai
250 gr. juodojo šokolado
540 gr. liesos varškės
100 gr. sviesto
100 gr. cukraus pudros
1 a.š. vanilinio cukraus
Šokoladą ištirpdyti vandens vonelėje. Silikoninę keksiukų forma, ištepti teptuku nestoru sluoksniu šokolado. Dėti į šaldytuvą 5 min. pakartoti procedūrą dar sykį.
Kol šokoladas stingsta, varškę sumaišyti su minkštu sviestu, suberti cukrų ir viska gerai sumaišyti, kad neliktų gumuliukų. Į formą su sustingusiu šokoladu, dėti varškės masę ir aptepti šokoladu. Dėti į šaldytuvą ir po poros valandų jau galima mėgautis naminiais sūreliais.
Skanaus!
250 gr. juodojo šokolado
540 gr. liesos varškės
100 gr. sviesto
100 gr. cukraus pudros
1 a.š. vanilinio cukraus
Šokoladą ištirpdyti vandens vonelėje. Silikoninę keksiukų forma, ištepti teptuku nestoru sluoksniu šokolado. Dėti į šaldytuvą 5 min. pakartoti procedūrą dar sykį.
Kol šokoladas stingsta, varškę sumaišyti su minkštu sviestu, suberti cukrų ir viska gerai sumaišyti, kad neliktų gumuliukų. Į formą su sustingusiu šokoladu, dėti varškės masę ir aptepti šokoladu. Dėti į šaldytuvą ir po poros valandų jau galima mėgautis naminiais sūreliais.
Skanaus!