Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis - 25 tema

QUOTE(Teta Danute @ 2011 03 16, 00:47)
Mielos kepejeles! Jau seniai ieshkau recepto vienam neuzmirshtamam tortui. Sovietiniais metais jis budavo tikra stalo puoshmena.. ( gal ir dabar dar yra,  nezhinau.. niekas i vestuves nebekviechia... visi ishsizhenije jau...:-) taigi... jis budavo dviaukshtis... baltas, puoshtas rozhytemis, bet esme jo - jo vidus! Ji galima butu pavadinti beze/ megergu / rieshutu mase... kietas ir siaubingai skanus! Ar zhinote kas jo recepta??? Pasidalinkie! Buchiau labai dekinga

tortas vadinasi ''jaunyste''-mano megstamiausias, kaip tik toki savo vestuvem uzsisakius buvau. kazkur buvo jo receptas cia sm, bandykit paieskoti tortu temoje
Papildyta:
''jaunyste''1
''jaunyste''2
''jaunyste''3
stai ir nuorodeles 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sikste @ 2011 03 16, 01:07)
tortas vadinasi ''jaunyste''-mano megstamiausias, kaip tik toki savo vestuvem

Aciu uz nuorodeles, issisaugojau ir as, reiks kada bandyt, jaunas dienas prisimint thumbup.gif , tik pagalvojau koks ten marmeladas budavo ar ne kokiu spanguoliu skonio, kad tokios rugsteles priduotu, nes jis lanbai saldus, bet skanus budavo .......thumbup.gif
Atsakyti
Kondensuoto pieno spurgos

user posted image

Produktai:

4 kiausiniai,
1 indelis kondensuoto pieno su cukrumi,
3,5 stiklines miltu,
kepimo milteliu.

Gaminimas

Viska sumaisyti.Dregnomis rankomis formuoti graikisko riesuto dydzio spurgas ir virti riebaluose.
Atsakyti
QUOTE(Alacka @ 2011 03 16, 11:52)

koks idomus receptas, niekad nesu girdejus, reiks isbandyti, o skonis koks? na turetu buti kitoks, nei su varske smile.gif
Atsakyti
Atnešu labai skanų ir paprastai padaromą tortą Kurmio kalnelis (receptas: Kurmelio kalnelis ) Skonis identiškas tortui iš Šokolado meistrų (svainis sulapnojęs du gabalus akis išpūtęs paklausė ar čia naminis lotuliukas.gif ) atsiprašau, neturiu pjūvio nuotraukos ( dovanojau sesei vietoj gėlių,tai nebuvo kaip fotkint prapjautą ax.gif )

user posted image

Atsiprašau,autorės,kad kopinu receptą,bet labai aiškiai viskas surašyta blush2.gif

Biskvitas:

3 kiaušiniai
140 gr. cukraus
1 a.š. vanilinio cukraus
140 gr. miltų
1 v.š. kakavos miltelių
1 a.š. kepimo miltelių
3 v.š. karšto (verdančio) vandens

Kremas:

15 gr. želatinos
400 ml. grietinėlės 35 % (aš dėjau 36 proc. 450ml)
4-5 bananai (man užteko 4)
200 kreminio vanilinio varškės sūrelio
100 gr. cukraus
100 gr. šokolado drožlių (aš nedėjau į kremą, užtat panaudojau viršui)

Kremas. Iš pradžių pasidarome kremą, kad, kol kepsime biskvitą, jis truputį sustingtų - bus paprasčiau formuoti Kurmio kalnelį smile.gif.
Želatiną užpilame 45 ml šalto vandens, paliekame išbrinkti. Sutriname vieną bananą, sumaišome jį su varške, cukrumi ir gerai išmaišome, kad cukrus ištirptų. Gautą masę pertriname per sietelį (kremas bus puresnis). Ištirpiname ant ugnies želatiną, atvėsiname ir sumaišome su varškės mase. Iki standumo išplakame grietinėlę ir dėdami po kelis šaukštus atsargiai maišome ją su varškės kremu. Galima įberti šokolado drožlių, nors aš nedėjau. Pastatome kremą į šadytuvą, kol kepsime biskvitą. Karts nu karto išimame pamaišyti, kad kremas nesustingtų į vieną "gabalą". Jei stings labai greitai - išimkite iš šaldytuvo, ir laikykite kambario temperatūroje.

Biskvitas. Atskiriame trynius nuo baltymų. Į trynius po 1 v.š. (kad jų nesutrauktų) pilame karštą vandenį ir iškart plakame mikseriu, tai pat po truputį beriame cukrų su vanilinu. Plakame, kol masė taps tiršta ir beveik baltos spalvos (2-3 min.). Baltymus gerai išplakame iki standumo (masė turi nekristi iš apversto dubens, jos paviršius turi būti lygus (ne porėtas!), blizgantis). Baltymus sudedame ant trynių - nemaišome (!). Sumaišome miltus, kakavą, kepimo miltelius. Suberiame viską ant baltymų ir tuomet atsargiai (kad nesukristų baltymai) viską šaukštu išmaišome (baltymus, trynius ir birius produktus). Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi, pilame tešlą, kepame iki 180 C įkaitintoje orkaitėje 30 min. Iškepusį biskvitą atvėsiname ant grotelių.

Surinkimas. Biskvito vidurį išskobiame taip, kad gautume dubenėlio formos pagrindą (į jį sudėsime bananus; žr. nuotrauką apačioje). Vieną šalia kito sudedame nepjaustytus bananus - tiek, kiek jų tilps (man tilpo 3,5 banano). Ant viršaus po truputį dedame kremą, formuodami kupolo formos tortą. Jei kremas jau pakankamai tvirtas - galima tortą puošti. Išpjautą biskvito dalį sutrupiname ir trupinukais pabarstome tortą. Papildomai dar galima pabarstyti kakava. Statome tortą į šaldytuvą, kol gerai sustings (geriausia nakčiai). Skanaus!
Atsakyti
[quote=Alacka,2011 03 16, 10:52]

kokio kiekio reikia kepimo milteliu?arbatinio saukstelio?
Atsakyti
[quote=ingridute88,2011 03 16, 17:06]
[quote=Alacka,2011 03 16, 10:52]

kokio kiekio reikia kepimo milteliu?arbatinio saukstelio?
[/quote]

as tiek ir dejau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alacka: 17 kovo 2011 - 20:16
QUOTE(ruteliauskas @ 2011 03 16, 14:00)
Atnešu labai skanų ir paprastai padaromą tortą Kurmio kalnelis (receptas:  Kurmelio kalnelis ) Skonis identiškas tortui iš Šokolado meistrų (svainis sulapnojęs du gabalus akis išpūtęs paklausė ar čia naminis lotuliukas.gif ) atsiprašau, neturiu pjūvio nuotraukos ( dovanojau sesei vietoj gėlių,tai nebuvo kaip fotkint prapjautą ax.gif )

Koks idomus receptas, reiks isbandyti smile.gif
Atsakyti
Alacka, labai vilioja tavo receptas.
Būtinai išbandysiu ax.gif
Atsakyti
Alacka

as ir tavo spurgyciu receptuka jau issisaugojau thumbup.gif vakar kondensuoto pieno nusipirkom, siandien arba ryt planuoju pasigaminti. Is foto atrodo labai skanios. wub.gif Kai pasigaminsiu, pasipasakosiu pasirodysiu - jei bus ka mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ewacka @ 2011 03 18, 09:42)
Alacka

as ir tavo spurgyciu receptuka jau issisaugojau thumbup.gif  vakar kondensuoto pieno nusipirkom, siandien arba ryt planuoju pasigaminti. Is foto atrodo labai skanios.  wub.gif Kai pasigaminsiu, pasipasakosiu pasirodysiu - jei bus ka mirksiukas.gif

reikia tik su miltais atsargiai,neperdauginti ju,nes tada kietoki iseina ir reikia daryti mazus rutuliukus,kad vidus gerai spetu issikepti,nebutu zalias. Tesla turetu prie ranku lipti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alacka: 18 kovo 2011 - 09:54
Sezamo saldainiai
user posted image
Produktai:

240 ml sezamo sėklų
60 ml cukraus
60 ml medaus
1/4 a.š. druskos
1/4 a.š. cinamono

kepimo popieriaus
kočėlo:)

Eiga: Sezamo sėklas pakepinti keptuvėje nuolat maišant, kol įgaus auksinę spalvą. (Tamsėja greitai, todėl nepamiršti maišyti). Perdėti į lėkštę. Pasiruošti 2 lapus kepimo popieriaus ir juos patepti sviestu, kad neliptų (aš netepiau). Cukrų, medų (aš prieš tai jį pakaitinau mikrobangų krosnelėje, kad ištirptų), druską bei cinamoną sudėti į keptuvę. Nuolat maišant pavirti apie 2 min. Šalia turėti mažą lėkštutę ir įlašinti vieną lašiuką karamelės, jei ji laikosi tvirtai, vadinasi jūsų karamelė paruošta. (Aš viriau 2 min. lygiai). Tada keptuvę nuimti nuo ugnies, sudėti sezamus ir greitai viską išmaišyti. Šią masę dėti ant vieno kepimo popieriaus vidurio, uždengti kitu kepimo popieriumi ir kočėlu iškočioti plonai. Šiek tiek atvėsinti masę, tada nuimti viršutinį kepimo popierių ir po kelių minučių aštriu peiliu supjaustyti norimais gabaliukais. Gabaliukus atskirti vieną nuo kito, nes sulips ir pilnai atvėsinti.
Skanaus
user posted image
Atsakyti