Įkraunama...
Įkraunama...

Slidinėjimas Tatruose ir Sudetuose

Skorpe,
O ant kokio kalno buvote?Gal ant Lysos Horos?Kaip ten mėlynos trasos? Nesu didele "profė" ir galvoju, kaip čia išvengus netikėtumų, kaip viename Čekijos kurorte blush2.gif Ar galima atsiskaityti kortele?
Atsakyti
QUOTE(ziulyte @ 2011 02 23, 11:59)
Che che, tai visgi pasiteisino musu strategija i Jasna vaziuot sausi, o ne per visu numyleta vasari  thumbup.gif Tiesa pasakius ir Alpese tokia strategija visada pasiteisina hihihi.gif
O mes i Jasna grisim, kai maziu reiks mokyt slidinet. Dabar kelis metus vel galesim drozt Alpes ir vargo nematyt, nors... meskit i mane akmenis, bet ir Austrijoj yra lediniu trasu, dirbtinio sniego ir kitokiu "smagumynu"  blush2.gif Kitais metais visgi jauciu vel rinksimes Austrija... Ir kaip is jos pabegt iki kokios Prancuzijos, galva nenesa... Neberandu argumentu, kam vaziuot papildomus kelis simtus km...

Nu ką, linkėjimai iš Slovakijos, Jasnos mirksiukas.gif ,

Įtariu, kad esam laimės kūdikiai, nes oras superinis : kokie - 10 iš pačio ryto, dieną -5. Ir giedra, giedra, giedra.................. ax.gif , Alpėse man taip nepasitaikė, kad visos tokios gražios saulėtos dienos. Įdegėm...
Nežinau, dėl tų lenkiukų atostogų, man kažkaip jų nedaug, ale užtenka slovakiukų: tikrai žinau, kad atostogauja du slovakų regionai, vienas iš jų sostinė Bratislava. Būtų oras prastesnis, mąstau, kad trasų lygis tikrai ne toks būtų. O šiaip tai nereikia laukti ilgai prie pakeltuvų, gal 5 min.......nu max 10min ryte, kol masė neišsisklaido po aukštesnes trasas.

Nežinau, ar sugrįšiu....visko gali būti....tik jau ne savaitei gal g.gif ......trasų pradeda trūkti........Aš visur labai noriu... ir Prancūzija traukia, tik vaikams kelionėj sunkiau gal, vis tik toliau.

Dėl piniginio skirtumo nediskutuosiu, mums gavosi totaliai pigiau nei Alpės.

Ką dar pastebėjau- žiauriai daug policijos, labai žiūri tuos lipdukus, kur už kelius sumokėta- tik įvažiuok autostradon, tuoj prisiveja su mirgalkėm, patikrina datą lipduko ir geros kelionės. Todėl patariu pirkti jį degalinėse tik įvažiavus Slovakijon- Jasnoj vis tiek reikia jo.
Vienas vietinis perspėjo, kad labai tikrina greitį ten , kur 40 km/h tik prasideda, jau kylant į kalną. Taip pat perspėjo ir dėl alkoholio- jo galima 0,00 lotuliukas.gif

Dar ką pastebėjau įdomaus: inventoriaus kaina. Internete jasna.sk skalbia tooookias kainytes, ojojoj doh.gif , iš tiesų nepabijokit nuomuoti toliau nuo trasų, kaina kompleto svyruoja tarp 6-8 eur dienai, max 10 eur. Mes klausėm pas šeiminikė, tai ji nusiuntė pas draugą į Demanovą- 6,5 eur gavosi. Žodžiu pilna legalių, privačių nuomų, jei reiks - surasiu adresus, kažkur yra bukletukas.
Maistas: nu labai labai skanu: keptas sūris, upėtakis, aviena (baranina) thumbup.gif
Ačiū visoms, už visokius patarimus, ypač Žiulytei.

Na ką, gero šaltuko Lietuvoje tongue.gif .

Atsakyti
Sveikos,mes sestadieni grizom is Jasnos.Pliusai: oras pasakiskas.Visos dienos sauletos,ryte -6-7,veliau -1+1. Trasos neblogos-nei ledo per daug,nei sniego sustumto. Nakvyne pigi.Maistas puikus.Poniu laime patobulino.
Minusai: visdelto jauciasi sovietynas-dirba ne del klijentu,o kaip jiems geriau.Is pradziu uzsidare 1 raudona trasa-varzybos vyko.Kita diena jau 2 uzsidare-varzybos,gal treniruotes.Jiems dzin,kad pakeltuvu kainos kosmines,o trasu-ant pirstu suskaiciuot. Jo,su Austija,Italija nepalyginsi drinks_cheers.gif
Ale,vistiek norisi dar ,truko truputi ax.gif
Sekmes visoms besiruosiancioms slidinet 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, slidininkės smile.gif Preitą žiemą slidiinėjom Lenkijos Tatruose, šįmet vėl bręsta mintis kažkur palėkti, tik jau su vaikais (bus penki ir devyni metai). Vyras agresyvesnis slidinėtojas, o štai aš... blush2.gif Žodžiu, man reikia labai lengvų trasų,. LABAI labai lengvų trasų. Nožulnių, plačių, saugių. Su patogiais keltuvais. Aišku, vaikams reikia vaikiškų traselių, sūnus keletą kartų čiuožė, dukra išvis ant slidžių nestovėjusi. Ir dar būtų gerai, kad ten, kur vyksime, moksleivių atostogos nesidubliuotų su mūsų lietuviškom moksleivių atostogom, tą teko patirti Lenkijoje - nu pravalas doh.gif

Taigi, labai laukčiau patarimo, rekomendacijos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 09 rugsėjo 2011 - 08:51
QUOTE(flight @ 2011 09 09, 09:50)
Sveikos, slidininkės  smile.gif Preitą žiemą slidiinėjom Lenkijos Tatruose, šįmet vėl bręsta mintis kažkur palėkti, tik jau su vaikais (bus penki ir devyni metai). Vyras agresyvesnis slidinėtojas, o štai aš... blush2.gif Žodžiu, man reikia labai lengvų trasų,. LABAI labai lengvų trasų. Nožulnių, plačių, saugių. Su patogiais keltuvais. Aišku, vaikams reikia vaikiškų traselių, sūnus keletą kartų  čiuožė, dukra išvis ant slidžių nestovėjusi. Ir dar būtų gerai, kad ten, kur vyksime, moksleivių atostogos nesidubliuotų su mūsų lietuviškom moksleivių atostogom, tą teko patirti Lenkijoje - nu pravalas  doh.gif 

Taigi, labai laukčiau patarimo, rekomendacijos.

Na ka gi, vadinasi jums reikia daug mėlynų trasų, kaip aš suprantu g.gif Pernai buvom Jasnoj, nu kiek ten mėlynų, trys : 10-ta, 5-ta ir 13-ta.
Pažiūrėkit čia
http://www.jasna.sk/.../karty/ru/zima/

Jeigu važinėt tik šitais penkiais- šešiais kilometrais- na jau ne. Ne man . schmoll.gif Ne kaifas visai. Nebent imti ir raudonas. Nos jų puslapyje jie rašo , kad turi 10 km mėlynų trasų, tačiau kai kurios pasiekiamos tik pradžią pačiuožus juoda doh.gif .
Ir ne tokios tos mėlynos man ir plačios, kaip kokioj Ausrijoj ar Italijoj g.gif , tą atsimenu. Nors vaikus išmokinau, bet tikrai mažiau streso būtų buvę kitoj šalyje.....
Nelabai patiko ir šlaitai, neatriboti su tuo tinklu, pastoviai tekdavo saugoti vaikus doh.gif , vienąsyk ir nuvarė mažius, ačiūdie sėkmingai ir su šalmu buvo.

Pagrinde ten daug lenkų slidinėja, tai kultūra maždaug jau žinot doh.gif , stumdosi jie, su vaikais stovint eilėj ne pyragai. Keltuvai patogūs palyginus, žmonių tik kad daugoka.
Nors bendrai imant man patiko ten, juodos trasos buvo mažiausiai nudožtos, raudonose prasimušusio ledo rasdavom.

Pasidarykit išvadas pati, ar jums čia tiks. smile.gif
Atsakyti
aš pati ir vaikai pradėjom Italijoj ir viskas labai liuks., o pradedantiems tuo labiau, suplanavus gerą laiką ir jeigu leidžia biudžetas aš tik už Italiją.

Ir tuo pačiu norėjau paklausti gal kas buvę Krontplaze -Italija , atsiliepimų norėčiau.
Atsakyti
Planuojam ir mes slidineti i Cekija arba i Slovakija g.gif As tik praeita ziema ismokau slidinet blush2.gif Esu slidinejus Lenkijoje Zelmente ir Latvijoj Milzkalny. ..MB tai nori i aukstus kalnus.. kad matytusi kalnu grozis... teko ridentis ir nuo juodos trasos, man jos baime kelia doh.gif noretusi lengvu ir smagiu trasu.. smile.gif Jau nuo sausio menesio taupom, turim specialia taupykle - slidinejimo kelionei lotuliukas.gif
Atsakyti
mes jau po ilgų svarstymų ir dvejonių išsirinkom "ekonominį "kelių dienų slidinėjimą Čekijoj, Špindleruv mlyn smile.gif
gal galit parekomenduot kuriam kaboke smagiai praleist laiką vakare? ar daug vietų yra kur pirtėj pasėdėt galima ar visi eina į akvaparką?

kalba buvo seniau kur važiuot su vaikais, aš važiuočiau su vaikais į Italiją, Livinjo- saulėta, šilta, linksma, trasų įvairių.
Atsakyti
QUOTE(Sarlatane77 @ 2011 10 03, 14:28)
mes jau po ilgų svarstymų ir dvejonių išsirinkom "ekonominį "kelių dienų slidinėjimą Čekijoj, Špindleruv mlyn  smile.gif
gal galit parekomenduot kuriam kaboke smagiai praleist laiką vakare? ar daug vietų yra kur pirtėj pasėdėt galima ar visi eina į akvaparką?

kalba buvo seniau kur važiuot su vaikais, aš važiuočiau su vaikais į Italiją, Livinjo- saulėta, šilta, linksma, trasų įvairių.

Mane taip pat domintų šita info. Mūsų kompanija (6 suaugę) planuoja traukt ten pat nuo gruodžio 31. Tik niekaip negalim susirasti nakvynės. Norėtumėm visi vienoje vietoje. Nebrangiai, gal kokiam namuke ar panašiai. Gal kas galėtumėt ką parekomenduoti. Didelis dėkui būtų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(la jūrė @ 2011 11 05, 13:21)
Mane taip pat domintų šita info. Mūsų kompanija (6 suaugę) planuoja traukt ten pat nuo gruodžio 31. Tik niekaip negalim susirasti nakvynės. Norėtumėm visi vienoje vietoje. Nebrangiai, gal kokiam namuke ar panašiai. Gal kas galėtumėt ką parekomenduoti. Didelis dėkui būtų 4u.gif

Musu 20-ties zmoniu kompanijai labai patiko cia apsistoti http://www.erlebachovabouda.cz Labai skaniai pavalgydavom pusrycius ir vakariene (ieina i kaina), galima gyventi viesbutyje arba 4 tipu vilose, viskas priklauso kiek gali moketi. O vieta fantastine, ant kalno, tai vaizdas wub.gif

Po dvieju metu pertraukos planuojam vel cia vaziuoti thumbup.gif
Atsakyti
Laba smile.gif dvejus metus is eiles mes vykom slidinet i Jasna (Slovakija). Tos trasos tiesiog puikios norintiems ismokt slidinet (bent jau musu visoje kompanijoje visi buvo "zali" ir ten neblogai ismokom). Trasos gal ir nera itin placios ar ilgos, taciau ten yra savu pliusu. Mes ememe instruktoriu, kuris puikiai kalbejo angliskai, aiskiai isaiskino ir kas svarbiausia nebuvo brangu. Gyvenome beveik ant trasos (ememe apartamentus, kuriu kaina 65Eur/para. Nors siais metais maciau jau pabrango) smile.gif Ypatingas geris pavargus nueit pailset pusvalandi namo ir vel grizti 4u.gif Pramokus ant melynu trasu, savo sugebejimus galima tobulint ant raudonu. Tad mes buvome patenkint smile.gif Tiesiai siais metais jau vyksime gal i Italija, visgi dziaugemes, kad pabuvojome ir Jasnoje smile.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif
Mes dar esam zali siame reikale, bet norim ismeginti ax.gif ruosiames slidineti Slovakijoje mirksiukas.gif
Sakykite, kur geriausia draustis?kokiu ten slidinejimo pasu reikia, ir kur ju gaut?ar slid. batus nuomuotis vietoje, ar pirktis cia LT? kaip ten nuomos kainos? o gal batai visai nepatogus ir pan.
Laukiu patarimu 4u.gif mirksiukas.gif
Atsakyti