Įkraunama...
Įkraunama...

Amarilių palata

QUOTE(Lutpede @ 2011 02 13, 11:20)
Panašu į Rilona, bet  reiktų  patikslinimui nuotraukos dienos šviesoje be blykstės

Nuotrauka ir daryta dienos šviesoje, be blykstės, tik fonui juodą švarką panaudojau tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Indre.M @ 2011 02 11, 18:59)
Na va, anyta man padovanojo, prieš gerus metus du svogūnus amarilių "miniukų". Per metus svogūnai išaugos ne "mini"... išleido aukštą  žiedstiebį... šiandien jis prasiskleidė smile.gif Gražus, raudonas smile.gif Bet vat pats žiedas nėra didelis, tik kokių 10-11 cm. Klausimas yra toks: ar jis ir yra "mini" (svogūnas, lapai, stiebas normalūs, tik žiedas mažesnis)?

Merginos, na būkit geros pasakykit (kas žinot) ar čia "mini" ar ne blush2.gif O gal jokių miniukų iš viso nebūna? rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Indre.M: 13 vasario 2011 - 12:05
QUOTE(Indre.M @ 2011 02 13, 12:04)
Merginos, na būkit geros pasakykit (kas žinot) ar čia "mini" ar ne blush2.gif O gal jokių miniukų iš viso nebūna? rolleyes.gif

O ką tavo supratime reiškia tas "mini"? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Steputė @ 2011 02 13, 12:47)
Tą ir pasakysiu, kad, pirmiausia, papilio - tai ne veislė, bet motinos gamtos sukurta rūšis. Laukiniai papilio meileniai yra kilę iš Brazilijos atogrąžų miškų, kur nėra ryškios metų laikų kaitos. Todėl jie yra amžinai žaliuojantys. Ir todėl jų negalima migdyti. Gaila, bet naturalioje gamtoje papilio (lotyniškai šis žodis reiškia - drugelis) nebėra - žmonės išnaikino.
Pasodinus sveiką pailgą papilio svogūną, jis pražysta be jokių problemų. Su vaikais daug sunkiau - jų atsiveda retai ir nedaug.
Jūsų, Lutpėde, atveju reikėtų svogūną pamigdyti. Pailsėjęs jis tikrai pražys. Gal net labai gražiai. Gal net jokiame kataloge tokio žiedo nerasite. Bet, deja, tai bus ne papilio.  irnesakyk.gif

Papilio Stepute. Ir svogūnas pailgas. Žydėjo kai tik buvau pirkus, o ir gauta iš Olandijos dar tais laikais, kai tokios maišalynės nebuvo ir ES dar nepriklausėm. Gaila savu laiku nepadariau gražios nuotraukos
Atsakyti
QUOTE(Steputė @ 2011 02 13, 13:11)
O ką tavo supratime reiškia tas "mini"? g.gif

Aš įsivaizdavau, kad mini amarilis, tai amarilis, kuris turi nedidelį žiedelį, neaukštą stiebą ir pats svogūnėlis nedidukas. Vat šis amarilis, turi mažą žiedą, o visa kitą normalaus amarilio blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Lutpede @ 2011 02 13, 12:18)
Papilio Stepute. Ir svogūnas pailgas. Žydėjo kai tik buvau pirkus, o ir  gauta iš Olandijos dar tais laikais, kai tokios maišalynės nebuvo ir ES dar nepriklausėm.  Gaila savu laiku nepadariau  gražios nuotraukos

Tada reikia gerai pagalvoti apie priežiūros klaidas.
Papildyta:
QUOTE(Indre.M @ 2011 02 13, 12:21)
Aš įsivaizdavau, kad mini amarilis, tai amarilis, kuris turi nedidelį žiedelį, neaukštą stiebą ir pats svogūnėlis nedidukas. Vat šis amarilis, turi mažą žiedą, o visa kitą normalaus amarilio  blush2.gif

Tai kad viską teisingai įsivaizdavai. Pati į savo klausimą ir atsakei. Lieka neaišku, kodėl teigi, kad mama padovanojo tau "miniukus"?
Atsakyti
pasirodysiu ir as su savo grazuole kuri jau 5metus mane dziugina savo nuostabiu ziedu
user posted image user posted image
Atsakyti
Tik ką perskaičiau labai įdomų straipsnį. Viena olandų firma (neįvardinta kokia) buvo pasišovusi patobulinti gamtos kūrinį Papillio. Jų mokslininkai buvo išvedę net dvi naujas šito meilenio veisles: Papillio Elite ir Papilio Improved. Bet 2008 metais abi veislės dėl multiplikacijos reiškinio buvo išimtos iš prekybos, o firma bankrutavo. Multiplikacija pasireiškė tuo, kad svogūnai nustodavo žydėję ir dėl nesuprantamų priežasčių imdavo auginti begales vaikiukių. Galų gale paskutiniai vaikiukai rasdavosi motininio svogūno viduje ir tas žūdavo.
Lutpėde, ar tik tau nebus pakliuvęs būtent toks? g.gif
Beja, tame straipsnyje tiek daug patarimų kaip auginti ir prižiūrėti Papillius. Yra tiek niuansų dėl žydėjimo, kad ką jūs. irnesakyk.gif

Kokia aš protinga beee.gif ir graži beee.gif

Kitą savaitę užsiregistravau pas ginekologę didis.gif bijau.gif irnesakyk.gif
Atsakyti
lotuliukas.gif lotuliukas.gif thumbup.gif
Atsakyti
Kaži kur dingusios hienos? g.gif Turbūt virškina kruviną grobį į AŽ sulindusios? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Steputė @ 2011 02 13, 16:56)
Tik ką perskaičiau labai įdomų straipsnį. Viena olandų firma (neįvardinta kokia) buvo pasišovusi patobulinti gamtos kūrinį Papillio. Jų mokslininkai buvo išvedę net dvi naujas šito meilenio veisles: Papillio Elite ir Papilio Improved. Bet 2008 metais abi veislės dėl multiplikacijos reiškinio buvo išimtos iš prekybos, o firma bankrutavo. Multiplikacija pasireiškė tuo, kad svogūnai nustodavo žydėję ir dėl nesuprantamų priežasčių imdavo auginti begales vaikiukių. Galų gale paskutiniai vaikiukai rasdavosi motininio svogūno viduje ir tas žūdavo.
Lutpėde, ar tik tau nebus pakliuvęs būtent toks?  g.gif
Beja, tame straipsnyje tiek daug patarimų kaip auginti ir prižiūrėti Papillius. Yra tiek niuansų dėl žydėjimo, kad ką jūs.  irnesakyk.gif

Gali visko būti su mano tuo Papilio g.gif Dar kiek palaikysiu ir jei nenorės žydėti sunaikinsiu. Man salotų nereikia
Atsakyti
QUOTE(Steputė @ 2011 02 13, 18:47)
Kaži kur dingusios hienos?  g.gif Turbūt virškina kruviną grobį į AŽ sulindusios?  doh.gif

Labai įdomus Jūsų aprašytas variantas su Papilio.O šiaip kas apie hienas,bent jau aš tokiu gražiu oru buvau miške. lotuliukas.gif lotuliukas.gif Stepute,gal nuorodą to straipsnio galėtumėt įmesti labai norėčiau paskaityti,dėkoju.
Atsakyti