Įkraunama...
Įkraunama...

Svarbūs patarimai "žalioms" mamytėms

QUOTE(p Raganyte @ 2011 05 01, 02:07)
Lietuvoje daugeliui pazystamu kazkodel po CP nedejo vaikucio per artimiausias 2 val ant krutines. Sesele vaikuciui be ceremoniju sugirde misinuko.  blink.gif Tai uztrunkina pienelio gaminimasi... Va sita klaida daro daugelis, o paskui kalba - nebuvo pieno, nepakako. Svarbiausia - nepasimesti ir ieskoti iseities ir gryzimo prie SAVO NORO - MAITINTI MP.  thumbup.gif

Nedejo ir man, mazge atnese po 4 val., kai kojas pradejau jausti ir galejau apsiversti. Vakare ateme visai nakciai, tas pats ir kita nakti... Veliau, kai jau pienelis atsirado, buvo paeme svytinimui parai (gelta), tai sakau broviausi vos ne jega, kad vaika duotu pamaitinti blink.gif
Atsakyti
Ir man tas pats... Vaikuti prinese ir parode, o po to pamaciau palatoj irgi gal po kokiu 3-4 valandu. Is karto perspejo, kad vaikutis yra pamaitintas misinuku ir, kad dar karta maitins misinuku vakare...
Na, bet man pasiseke, nes pieno turejau pati ir vaikucio nebeleidau maitinti misinuku, tad likusi laika mano mazoji buvo su manim smile.gif
Atsakyti
QUOTE(maža mazgė @ 2011 05 01, 09:06)
Nedejo ir man, mazge atnese po 4 val., kai kojas pradejau jausti ir galejau apsiversti. Vakare ateme visai nakciai, tas pats ir kita nakti... Veliau, kai jau pienelis atsirado, buvo paeme svytinimui parai (gelta), tai sakau broviausi vos ne jega, kad vaika duotu pamaitinti  blink.gif

blink.gif
Papildyta:
QUOTE(dangexxx @ 2011 05 01, 11:29)
Ir man tas pats... Vaikuti prinese ir parode, o po to pamaciau palatoj irgi gal po kokiu 3-4 valandu. Is karto perspejo, kad vaikutis yra pamaitintas misinuku ir, kad dar karta maitins misinuku vakare...
Na, bet man pasiseke, nes pieno turejau pati ir vaikucio nebeleidau maitinti misinuku, tad likusi laika mano mazoji buvo su manim smile.gif

blink.gif
Siaubas. Ir dar tokie dalykai darosi Lietuvoj? blink.gif
Nuo manes niekas niekur vaikucio nebuvo NEI SEKUNDEI nunese. Nei is palatos. Kiek zinau - cia Anglijoje negali niekur vaikucio nunesti toliau, nei mama aiskiai mato savo leliuka. Is palatos irgi negali isnesti be mamos - tik kartu. Ir pries kiekviena procedura atliekama mamai ar leliukui - VISADA klausiama mamos sutikimo - ar tai pampersa pakeisti (po CP neleido keltis is lovos 1 para), ar apziurint vaikuti! thumbup.gif
Ir pirma men. visur irasai daromi - ar krutim maitinamas, ar nutrauktu pieneliu, ar misinuku.
Atsakyti
Na, su vaiksciojimu tai irgi skirtumas akivaizdziai matosi, nes jei operacija baige 8 ryto, tai 6 vakare liepe jau stotis ir eiti pasivaikscioti. Na, man gal ir i gera tas isejo, nes nakti su mazaja po palata teko pajudeti, bet pagal savijauta tai sakyciau, kad kiek per anksti state ant koju...
Atsakyti
Turejau dideliu problemu, kai prasidejo laktostaze, jau netikejau pati,kad visgi maitinsiu ir skausmas praeis. Gal reikejo sukaupti visas jegas ir prasyti,kad atnestu pamaitinti ir nakti, butu tikriausiai lengviau laktostazes faze praejusi ir zuikiui maziau misinuko siule...
Atsakyti
QUOTE(rudenssaule @ 2011 04 30, 13:48)
Mergaites turincios ratus maudynems, nuo kokio laiko leidote i vonia sujais?  bigsmile.gif
aciu uz atsakymus

Kazkur nuo 3 men., nes tik tada isigijom, nzn gal ir anksciau galima
Atsakyti
o mes isbandem vakar bigsmile.gif mum buvo lygiai 3 sav. Jai patiko 4u.gif
Atsakyti
Laba 4u.gif visoms žalioms mamytėms,noriu pasisakyti dėl kūdikiams skirtų masažų,jie būtini iki metų vaikas turi praeiti apie 2-3 kursus. Vienam iš mano vaikų buvo skirta vėlokai,o turi paskirti daktarė nuo 2 mėn. tada antras kartas(seansas 10 dienų trunka) apie 6-7 mėn vaikui ir trečias kartas apie 8-10 mėn vaikui idealu bigsmile.gif
Masažo poveikis akivaizdžiai matomas po kokių keturių- penkų kartų bigsmile.gif Vaikas tvirčiau verčiasi į abi puses,nesusikaustęs,ima žaislą ir viena ir kita ranka,judesiai vis labiau proporcingai ramesni,nedirglūs,tvirčiau remiasi rankomis,tvirčiau sėdi ir kitų aibe pliusų galiu išvardinti ką duoda masažas... thumbup.gif
P.S. pasiprašykite pačios savo daktarės kad paskirtų kūdikiui masažą
Atsakyti
QUOTE(Roxaniuke @ 2011 05 07, 12:03)
Laba  4u.gif  visoms žalioms mamytėms,noriu pasisakyti dėl kūdikiams skirtų masažų,jie būtini iki metų vaikas turi praeiti apie 2-3 kursus. Vienam iš mano vaikų buvo skirta vėlokai,o turi paskirti daktarė nuo 2 mėn. tada antras kartas(seansas 10 dienų trunka) apie 6-7 mėn vaikui ir trečias kartas apie 8-10 mėn vaikui idealu  bigsmile.gif
Masažo poveikis akivaizdžiai matomas po kokių keturių- penkų kartų  bigsmile.gif  Vaikas tvirčiau verčiasi į abi puses,nesusikaustęs,ima žaislą ir viena ir kita ranka,judesiai vis labiau proporcingai ramesni,nedirglūs,tvirčiau remiasi rankomis,tvirčiau sėdi ir kitų aibe pliusų galiu išvardinti ką duoda masažas...  thumbup.gif
P.S. pasiprašykite pačios savo daktarės kad paskirtų kūdikiui masažą

labukas. smile.gif Drysciau papriestarauti, jog jie - BUTINI. 4u.gif
Prasom nemaisyti: PAGEIDAUTINI, SIULOMI, BUTINI. doh.gif
Del poveikio - pritariu - teigiamai veikia vaikuti. Galima paciai lengvus masaziukus atlikti namuciuose - nereikia spec gydytoju siuntimu ir masazistu proceduru. Paprasti pratimukai padeda vaikuciui: teisingas davimas nyksciu isikibti vaikuciui - stiprina pilvo presiuka ir padeda atsisesti; kojyciu ir rankyciu glostymas abiem kryptimis - ,,varineja" kraujotaka; zaidimas ,,apsikabinam - isskeciam rankytes" - rankytes prajudina (sis zaidimas daugeliui vaikuciu patinka); vaziavimas dviratuku - pramankstina kojytes, tuo paciu ir zaidimas; ...
Svarbiausia - kad mamytes neziuretu i masazus kaip i BUTINA dalyka, o kaip papildoma. Tikrai nereikia perdetai sureiksminti, jei vaikuciui gydytoja pati nepaskiria (UZKLAUSTI VISADA GALIMA!). 4u.gif
KIEKVIENAS VAIKUTIS TURI SAVO LAIKA KADA JAM PRADES DANTUKAI DYGTI, KADA ATSISES PATS, KADA PRADES VAIKSCIOTI, KADA IKAS ,... NEREIKIA JO SKATINTI MASAZAIS IR K.T. BUDAIS cool.gif
Atsakyti
lietuvoje daug kas 'butina' vaikuciam-vit D,masazai,... masazai puiku,bet kaip ir p raganyte rase juos ir mama gali atlikt,jei nera nusiskundimu.maziukam glostymas kaip masazas.vit d-nedaviau,maitinau pati
Atsakyti
Mamytes,kvailai gal paklausiu blush2.gif Jei pienukas nutraukiamas pientraukiu ir po to is kart maitinamas kudikis,ar pakanka pieno temperaturos ,ar reikia dar papildomai sildyt?
Atsakyti
QUOTE(miau_miau @ 2011 05 08, 22:08)
Mamytes,kvailai gal paklausiu  blush2.gif  Jei pienukas nutraukiamas pientraukiu ir po to is kart maitinamas kudikis,ar pakanka pieno temperaturos ,ar reikia dar papildomai sildyt?

ne - šildyti nereikia 4u.gif
Atsakyti