Įkraunama...
Įkraunama...

Svarbūs patarimai "žalioms" mamytėms

QUOTE(Tekantisaule @ 2011 08 10, 20:35)
O mes nebunam mirtinoj tyloj...ir televizoriu ziurim, ir CD paleidziam, ir kalbam ne pasnibzdom.  tongue.gif  O kai dar 3 padauzos namuose, tai net ir norint, nebutu imanoma sudaryti "tylos" salygu.  biggrin.gif  Be to, net nemeginam vaikscioti ant pirstu galiuku, neziureti TV ir pan. O kam?? Juk vaikas ne siltnamio salygomis turi augti, paskui bus dar sunkiau, kai paaugs...  unsure.gif Viskas turi gautis naturaliai, o ne perdetai.  mirksiukas.gif

Mes taip pat gyvenam savo ritmu. Tylos tikrai neimanoma padaryti, kai namie yra dar viena maza padauza, kuriai nepasakysi, kad tyliai, brolis mazas yra, nesuvokia ji dar to, nes tik vos virs metuku tera lotuliukas.gif Teks broliui priprasti miegoti prie triuksmo ax.gif Juokemes, kad dukrytukas atsiims, kai brolis paaugs lotuliukas.gif
Atsakyti
padelit prasau verysad.gif matuoju vandeni su paprastu canpol termometru is vaistine ir nei daugiau nei maziau kaip priklauso pagal ta tempartura ir maudau o siandien antra diena kaip pupa ikista i vandeni dreba, anksciau sypsodavos pluskendavo kojytem.man vanduo saltas atrode nuo pat pradziu kaip kokem ezere bet galvoju taip turi but . zodziu pati pradejau kalatotis is baimes staigei aprengiu ir i lova prie mp zodziu ka daryt???? gal tas termometras blogas ???? verysad.gif verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasa___ @ 2011 08 13, 19:43)
padelit prasau verysad.gif matuoju vandeni su paprastu canpol termometru is vaistine ir nei daugiau nei maziau kaip priklauso pagal ta tempartura ir maudau o siandien antra diena kaip pupa ikista i vandeni dreba, anksciau sypsodavos pluskendavo kojytem.man vanduo saltas atrode nuo pat pradziu kaip kokem ezere bet galvoju taip turi but . zodziu pati pradejau kalatotis is baimes staigei aprengiu ir i lova prie mp zodziu ka daryt???? gal tas termometras blogas ???? verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif

Daryk, kaip dare musu mamos: prileisk vandens ir ikisk savo alkune, nei tau ne karsta, maloni temperatura, tai ir vaikui bus gerai. Mes visada maudom 38 laipsniu temp.
Atsakyti
QUOTE(RRodamer @ 2011 08 13, 21:26)
Daryk, kaip dare musu mamos: prileisk vandens ir ikisk savo alkune, nei tau ne karsta, maloni temperatura, tai ir vaikui bus gerai. Mes visada maudom 38 laipsniu temp.

AS SIANDIEN BANDZIAU TAIP BET MAN BAIU KAD PER KARSTA KAD PER SALTA? O JUSU VANDUO BUNA SILTAS AR VESOKAS?
Atsakyti
QUOTE(Melitaa @ 2011 06 27, 09:32)
sveikos mamytes  4u.gif  turiu dukryte 6 men bet ji dar nesivarto ir net nemegina to daryti,girdejau kad 6men vaikai jau laisvai turi vartytis ar ner patys bandyt atsisest prilaikomi,nezinau kas daryti kaip ismokinti tokius dalykus kurie tokio amziaus vaikui reikalingi. maitinu koseles bet ji visiskai atsisako jas valgyti unsure.gif . patarkit ka daryt  verysad.gif

Nedarykit tragedijos. Vaikas prades viska daryti savu laiku: ir vartytis, ir vaikscioti, ir koses valgyti. Jokiu budu nesodinkite ir neleiskite sedeti paramstytai pagalvemis. Zinoma, vaikui labai idomu, taciau rezultatas gali buti - iskrypes stuburas. Vaikas gali sedeti, kai atsiseda pats. Musiskis pamazu i viena puse pradejo verstis apie 6-7 menesi, sliauzioti - 8 menesiu, ropoti - 9, savarankiskai vaikscioti - 1,3. Kosiu labai ilgai neeme i burna, tik nuo 10 menesiu pradejom normaliau valgyti. Ir nieko. Auga. Sveikas.
Koses, beje, mes isbandem turbut visas imanomas, kol atradom viena vienintele darzoviene, kuria valge. Puse metu buvo maisto vertimas i siuksliadeze: tiek virto, tiek pirkto.
Vaikai labai skirtingi. Nesiorientuokit i jokias knygas, maziau skaitykit, ka tam tikro amziaus vaikas turi daryti, ir, svarbiausia, nelyginkit savo vaiko su kitais. Dziaukites savo stebukleliu 4u.gif
Atsakyti
O MANO PUPA SIANDIEN PRILAIKOMA ZENGE 4 ZINGSIUS O JAI TIK 2MEN IR 3SAW AS SUSIMASCIAU AR VERTA LEIST TAIP DARYT KA JUS MANOT? g.gif JI 3DIENA NULAIKE JAU GALVA O ATSISPYRDAMA I MANO RANKAS PASLAUZIA MAZDAUK NUO 1MEN MUM PAS GYDYTOJA TIK UZ SAVAITES O AS NET NEZINAU IR KA DARYTI GAL NEGALIMA DAR TAIP ANKSTI g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasa___ @ 2011 08 13, 20:43)
padelit prasau verysad.gif matuoju vandeni su paprastu canpol termometru is vaistine ir nei daugia nu nei maziau kaip priklauso pagal ta tempartura ir maudau o siandien antra diena kaip pupa ikista i vandeni dreba, anksciau sypsodavos pluskendavo kojytem.man vanduo saltas atrode nuo pat pradziu kaip kokem ezere bet galvoju taip turi but . zodziu pati pradejau kalatotis is baimes staigei aprengiu ir i lova prie mp zodziu ka daryt???? gal tas termometras blogas ???? verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif

Tesiog pati pažiūrėk ar vanduo tau atrodo malonus ar ne, pas mane jis būna 37-38 laipsnių tai nei karštas nei šaltas, šiltas toks smile.gif o dėl to drebėjimo tai net nežinau, pavyzdžiui maniškis tai nuo kokių 4-5 mėnesių pradėjo paguldytas į vonelę taip įsitemt lyg karštas vanduo būtų, nu nemoku paaiškint, bet keistai taip, iš pradžių išsigandau, bet dabar pamačiau, kad maudynių pradžioje jis visalaiką taip daro, tad nebekreipiu dėmesio, gal ir jums panašiai ? smile.gif

QUOTE(Rasa___ @ 2011 08 13, 22:00)
O MANO PUPA SIANDIEN PRILAIKOMA ZENGE 4 ZINGSIUS O JAI TIK 2MEN IR 3SAW AS SUSIMASCIAU AR VERTA LEIST TAIP DARYT KA JUS MANOT? g.gif JI 3DIENA NULAIKE JAU GALVA O ATSISPYRDAMA I MANO RANKAS PASLAUZIA  MAZDAUK NUO 1MEN MUM PAS GYDYTOJA TIK UZ SAVAITES O AS NET NEZINAU IR KA DARYTI GAL NEGALIMA DAR TAIP ANKSTI g.gif

oho, man mistika čia g.gif bet vieną žinau tikrai - TOKIO AMŽIAUS VAIKŲ NEGALIMA STATYTI ANT KOJYČIŲ IR LEISTI ŽINGSNIUOTI, nes jų sanarių branduoliukai dar nesusiformavę ir galitę turėti rimtų problemų (man taip chirurgė sakė)
Atsakyti
QUOTE(Rasa___ @ 2011 08 13, 21:00)
O MANO PUPA SIANDIEN PRILAIKOMA ZENGE 4 ZINGSIUS O JAI TIK 2MEN IR 3SAW AS SUSIMASCIAU AR VERTA LEIST TAIP DARYT KA JUS MANOT? g.gif JI 3DIENA NULAIKE JAU GALVA O ATSISPYRDAMA I MANO RANKAS PASLAUZIA  MAZDAUK NUO 1MEN MUM PAS GYDYTOJA TIK UZ SAVAITES O AS NET NEZINAU IR KA DARYTI GAL NEGALIMA DAR TAIP ANKSTI g.gif

Nezinau kaip 2 men , bet kai mums buvo 4 men musu daktare sake ,kad reikia prilaikant statyt ant kojuciu po biski biggrin.gif Cia gaunasi siokia tokia manksta mirksiukas.gif Bet manau jus irgi turetumete pasikonsultuot su savo gydytoju 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(P.Sh. @ 2011 01 22, 08:47)
Deje, bet taip, reikia išpilti.Aš patarčiau labai dažnai tokiu atveju nusitraukinėti, gal padaugėtų? O jau visai nesiūlote krūties vaikiukui? Gal dar paimtų? g.gif

Papildyta:

Pabandyk nusitraukineti kas 2valandas, kuo dazniau piena nusitraukinesi, tuo jo daugiau bus.Svarbiausia labai daug skysciu vartoti, vaistinese buna specialiu arbatu, kurios skatina piena.Kmynu arbata su pienu irgi kai kam padeda,nors kai kuriom uzkieteja viduriai.Svarbiausia, kad pati butum rami, nesijaudintum ir nestresuotum, nes tai musa piena.Ramybe, atsipalaidavimas ir miegas labai daug itakos pieno kiekybei daro.

Papildyta:
[quote=aureliukas1,2011 08 14, 12:47]
Papildyta:

Pabandyk nusitraukineti kas 2valandas, kuo dazniau piena nusitraukinesi, tuo jo daugiau bus.Svarbiausia labai daug skysciu vartoti, vaistinese buna specialiu arbatu, kurios skatina piena.Kmynu arbata su pienu irgi kai kam padeda,nors kai kuriom uzkieteja viduriai.Svarbiausia, kad pati butum rami, nesijaudintum ir nestresuotum, nes tai musa piena.Ramybe, atsipalaidavimas ir miegas labai daug itakos pieno kiekybei .

Bandyk kas kelios valandos mazyli prideti prie kruties, daugelys mazyliu turi ismokti pirma kruti imti, kai kuriems yra sunku traukti,o gal spenelis per mazas, yra tokiu dirbtiniu speneliu pirkti,uzsideda ant spenelio ir vaikui buna lengviau traukti.Tai viskas reikalauja daug kantrybes, o po gimdymo jos ne visada gal ir buna.
Atsakyti
Kas kiek laiko ir kiek trunka maitinimai MP pas jus su mažiukais pirmą mėnesį? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Marseta: 14 rugpjūčio 2011 - 16:55
QUOTE(Rasa___ @ 2011 08 13, 21:00)

Kudikis ka tik gimes jau moka zingsniuoti prilaikomas...taciau tai nereiskia, kad reikia jis statyti ant kojyciu. Ji pati juk neatsistoja. Jei jus mazyle statot ant kojyciu, tai ji ir zingsniuoja, nes tai igimtas refleksas. Bet Jusu deta taip nesielgciau, nes paskui rimtu bedu galit tureti. Kam toki maza zmoguti varginti, juk viskas turi buti savu laiku. Neskubekit, uzaugs ir zingsniuos, net nepastebesit...paskui noresit, kad tik nezingsniuotu, o guletu. biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Marseta @ 2011 08 14, 16:47)
Kas kiek laiko ir kiek trunka maitinimai MP pas jus su mažiukais pirmą mėnesį?  g.gif

Maniske pirma menesi tai laabai daznai valge, galima sakyti, praktiskai pastoviai kabojo ant (.)(.) Valgydavo 20-30min. Praeina 15min. ir vel rekia. doh.gif
Atsakyti
aciu uz patarimus man nuojauta ir sake nestatyt ant kojyciu o a vis galvoju pastatysiu kad bent zeme pajaustu bet kad labai ju skuba viska daryti g.gif as pati galvoju kur cia taip matyta kad zingsniuotu pamacius tikrai apsalau doh.gif gaila kad po ranka nebuvo filmavimo kmeros buciau nufilmavus blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(Marseta @ 2011 08 14, 17:47)
Kas kiek laiko ir kiek trunka maitinimai MP pas jus su mažiukais pirmą mėnesį?  g.gif

pamenu as to pacio klausimo klausiau kaip buvom 1 menesio mazdauk smile.gif mano tai vagydavo kas 10-15 min as gavojau kad taip visada bus doh.gif bet dabar 3 men beveik vagom kas 2,5 val smile.gif
Atsakyti