Įkraunama...
Įkraunama...

Svarbūs patarimai "žalioms" mamytėms

QUOTE(RytineSaule @ 2011 11 21, 18:19)
Šaukit, barkit ar panašiai, bet mano dukrytė panašaus amžiaus ir aš tikrai neriboju jos maitindama. Vieną dieną ji suvalgo tik 3-4 šaukštelius, o kitą dieną sukapoja ir 170ml košytės. Tikrai nestabdysiu ir nustosiu duoti,

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(eliukė @ 2011 01 18, 13:11)
sveikos mamytės, reikia patarimų. nors aš turiu jau trečia vaikelį bet šitoj situacijoj esu visai žalia: mano dukrytė (4dienos)visiškai atsisakė žįsti krūtį, todėl pradėjau nusitraukinėti pienuką ir kas antrą maitinimą maitinu savo pienu. noriu sužinoti ar reikia dar papildomai duoti atsigerti arbatėlės. tikėjausi maitinti krūtimi, bet nesigavo ir visiškai išmušė mane iš vėžių.

Labas.mhmm..as esu dar zalesne uz Jus:)turiu pirmagimi,mums jau 4men ir 3dienos,bet mano sunelis irgi atsisake krytines...tad visa laika nutraugdavau pienuka,jei neustekdavo tai duodavau misinuko..o arbatele pradejau duod nuo 1men..daviau pankolio arbatos HIPP ,kartais trupuciuko vandenuko,gal kokiu 10-15ml,puikiausiai augam:))),tu HIPP arbateliu yra ivairiu..raminanciu,virskinima gerinanciu....ir paraasyta nuo kiek galima duot anksciua men nemaciau dar nei vienos arbateles....
Papildyta:
QUOTE(cccitrin @ 2011 11 20, 16:54)
Sveikos, mano mazylei 2 savaites, maitinu misinuku. Ar nereikia papildomai kudikiui duoti arbateles?

As savo maziukui pradejau duot arbatele nuo 1men.HIPP firmos pankoliu arbatele,ju yra ivairiu tik reikia ziuret pagal leliuko amziu..ir kartais duodavau paprasto virinto vandenuko kokiu 10-15ml...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingute&Mariukas: 22 lapkričio 2011 - 11:23
as taip pat turiu kudikeli, menesio laiko...pirmas dienas kai grizome is ligonines, buvo tragedija, verke, nemiegojo, pati depresavau sad.gif po to daktare pasake taip, kadangi pati depresuoja, nerviniesi, viskas per tavo piena pereina mazyliui, todel ir jis eramus...suprantu, kad sunku ir esi pavargusi, bet pasistenk nusiraminti ir pailseti, paprasyk namiskiu pagalbos. Ir ar pati maitini? gal neprivalgo vaikelis?

Sekmes smile.gif
Atsakyti
mamytės, tos kurioms vaikelsi atsisakė krūties, o ar nedavėt čiulptuko? ar nesiūlėt nuo pat pirmų dienų buteliuko? tai gali būti pagrindinės priežastys, dėl ko atsiasakė vaikelis krūties, nes ,,guminiai" papkiia daug lengviau traukiami ir greičiau įgauna sotumo jausmą, o žindukas dar skatina ir blogą sukandimą ir ne tik tai...
o arbatėlėmis ir vandenukais jūs tik užpildote vaikelio skranduko turinį ir lieka dar mažiau vietos vertingam bei maistingam pieneliui... mano mažė jau psuės metukų, bet dar nieko nėra papildomai ragavusi apart MP ir labai retas atvejais mišinuko... ir dbr kaip tik per vizitą klausiau gydytojos, ar dar neduoti papildomų skysčių- ne dar sakė nereikia... papildomi skysčiia duodami vasarą, kai karšta.... o jei dudoate arbatėlę ar avndenuką po maitinimo- tai jie netgi apsunkina pienuko ar mišinuko suvirškinimą... geriua jau tuomet duoti bent 15 min prieš maitinimą.... bet kaip jau minėjua, tuomet vaikutis ims mažiau pienuko, kas tikrai nėra gerai....

o pirmą dukrą aš maitinau pusiau iš krūties, pusiau nutruaktu pieneliu iš buteliuko, bet ačiū D., ji man krūties neatsisakė...

sėkmės visoms žindant kuo natūraliau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(RRodamer @ 2011 11 14, 11:10)
Dar pridesiu. Lukui dabar pusantru ir mes neturim jokio uzkandziavimo rupescio. Niekada nelaksto su sausainiu po namus. Ateina laikas valgyti, pats atsinesa seilinuka, pavalgo ir viskas. Kitas 4 valandas turi ka atsigerti ir nera jokio reikalo kazka papildomai kimsti. Mes su vyru irgi valgom panasiai: pavalgei ir iki kito valgymo nera jokio uzkandziavimo. Beje, mamos, taip daug sveikiau  smile.gif, o ir figurai naudingiau  4u.gif

Mano maze pati pasirinka kada valgyti, bet jos rezimas pavyzdinis nuo gimimo. DDabar mergaiciukei puse metu ir as nezinau kada jai iduoti obuoli ar kita uzkandi - tiesiog nera tarpu tokiu ilgu, kad jinai negautu maisto (valgo tris normalius maitinimus plius nakti viena karta geria piena).
Atsakyti
QUOTE(MeGusta @ 2011 11 20, 19:23)
man gydytoja patare virinto vandenuko bet ir tai jei yra poreikis, kitos mamos arbatytes duoda, kaip pati nuspresi 4u.gif

Kadangi aš dukrytę maitinau mišinuku kaip ir jūs, tad rekomenduoju duoti tik virinto vandenuko kai yra tam poreikis (žagsi, išsimušė iš valgymo ritmo). Bent man jau tai padėjo 4u.gif Arbatėlės tokiems mažiukams su skoniu kažkokiu gali kelti alergiją, apsunkinti virkinimą, o blogiausiu atveju sukelti alergiją vienam ar kitam produktui
Atsakyti
Kadangi paciai maitinimas krutimi yra skausmingas tai mamytems , kurioms skauda spenelius maitinant galeciau patarti sias priemones :
1. Jei nugrauze, mAitinti su antspeniu kol uzgis zaizdos ir po to vel duoti kruti.Yra kokybisku antspeniu Avent ar Chicco. Aisku ne visai patogu, bet imanoma.
2. Naudoti specialas apsaugas (.)(.) kurios neleidzia speneliams trintis i liemenele. Man labai pagelbedavo po intensyvesnes maitinimu nakties.
3. Teptis saltalankiu aliejum arba linolino tepalu.
4. Ir galiausiai kenteti, nes po kiek laiko skausmas jei ne visiskai praeina tai bent jau sumazeja. Mums jau 2 menesiai bet kiekvienas isisiurbimas yra dar vis skausmingas. Nors vaikas graziai apzioja kruti, jos netampo ir t.t. taciau yra mamu, kuriu fiziologija yra tokia ir ju speneliai bus visada jautresni.
Atsakyti
QUOTE(Ragana12 @ 2011 11 30, 14:08)
Mums jau 2 menesiai bet kiekvienas isisiurbimas yra dar vis skausmingas. Nors vaikas graziai apzioja kruti, jos netampo ir t.t. taciau yra mamu, kuriu fiziologija yra tokia ir ju speneliai bus visada jautresni.

drinks_cheers.gif Musu atvejis. Iki triju menesiu dantis sukandus, man labai padejo vaiksciojimas plikomis krutimis, bet buvo silta smile.gif O dabar viskas ciki-piki 4u.gif
Atsakyti
4u.gif blush2.gif
Atsakyti
Sveikutes smile.gif patarimas mamytems kuriu spieneliai jautrus naudokite tepaliuka Garmastan man labai padejo pradzioj taip pat turejau problemu bet sis tepalas labai padejo maitinu savo suneli jau 5 menesiu ir jokio vargo neturiu smile.gif mano maziukas valgo tik MP ir gyditoja patare neduoti jokiu arbatu o ypac tu Hippi ar kokios ten jos ziauriai negerai kudikiui jei jau labai norite duoti arbatos tai geriau nusipirkite is vaistines arbatzoliu arbatytes smile.gif
Atsakyti
mamytes, padekit pasirinkt misinuka 4u.gif

mum dabar 6 men, iki siol gerem Humana AR (atpylinejantiems), dabar jau sios bedeles baigesi, tai mastau koki misini pasirinkti g.gif zinokit, nieko nenusimanau apie ju kokybe, o rusiu begales, tai kaip dabar pasirinkti ta vieninteli?
Atsakyti
QUOTE(multimam @ 2012 01 01, 18:24)
mamytes, padekit pasirinkt misinuka  4u.gif

mum dabar 6 men, iki siol gerem Humana AR (atpylinejantiems), dabar jau sios bedeles baigesi, tai mastau koki misini pasirinkti  g.gif zinokit, nieko nenusimanau apie ju kokybe, o rusiu begales, tai kaip dabar pasirinkti ta vieninteli?

laba vakara,

su Naujais metais visas mamytes ir jūsų gražias šeimynas 4u.gif

iš tiesų sunku ką patarti dėl mišinuko, nes kas tinka vienam, gali netikti kitam....
su pirmąja dukra išabndėm tris mišinukus ir mums jie tiko- Milumil, NAN ir Semper

o dbr turim kritiniams atvejams pasiruošę Aptamil lactose free mišinuką

tiap , kad siūlyčiau pabandyti kurią nors rūšį ir stebėti, ar jums tinka
Atsakyti