Įkraunama...
Įkraunama...

Svarbūs patarimai "žalioms" mamytėms

sveikutes,mano mergytei neuzilgo 2 menesiukai, pastebejau,kad daznai vaikas stena,vartos,nerami niurzga,kartais skaudziai susiraukia,o po to girdisi paperdzia ar pakakoja.maitinu MP, kakoja ir sisioja pakankamai.negi vaikuciam tas procesas toks sudetingas ir skausmingas,o gal cia kas ne taip?
Atsakyti
manau kad jusu vaikelis elgiasi visiškai įprastai. o jei pagal " natūralia higieną" (NH berods taip vadinasi) tai jūsu vaikutis jums duoda ženklą kada jis nori reikaliuko smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ferrero Roci @ 2012 02 16, 20:09)
sveikutes,mano mergytei neuzilgo 2 menesiukai, pastebejau,kad daznai vaikas stena,vartos,nerami niurzga,kartais skaudziai susiraukia,o po to girdisi paperdzia ar pakakoja.maitinu MP, kakoja ir sisioja pakankamai.negi vaikuciam tas procesas toks sudetingas ir skausmingas,o gal cia kas ne taip?

Tikriausiai pucia pilvuka. Cia rasite daugiau patarimu: http://www.supermama...howtopic=665434
Atsakyti
Kur yra ta riba tarp "motina geriausiai pazista savo vaika" ir "motina neigia, kad jos vaikui negerai"? Man jau baisu, kad linkstu link pastarojo varianto... verysad.gif

Per pirmus du menesius sunelis pasidvigubino gimimo svori, buvo visas rubuiliukas. Veliau eme priaugineti tik po kelis simtus gramu per menesi, tai aisku, kad po poros menesiu jau nebebuvo rubuilis. Nuo tada emiau girdeti komentarus, kad jis atrodo per plonas, nusilpes ir pan. Nekreipdavau demesio, nes sunelis apetitu nesiskusdavo, buvo linksmas ir aktyvus. Dabar irgi toks yra, valgo daug, geria daug MP, energija per krastus liejasi. Taciau vis dar girdziu, kad jis atrodo nusilpes.

Paskutinis lasas buvo siandien. Atejo anyta ir vel isgirdau, kad sunelis per plonas/nusilpes/sergantis ir, aisku, as neturiu pieno doh.gif Privede mane iki asaru ir dar pasejo baisia abejone: gal as neigiu, kad mano vaikui kazkas negerai?

Kur gyvenu, kudikiai nera profilaktiskai tikrinami gydytojo kiekviena menesi, nei ugis nei svoris nera sekami, del to isgirsti gydytojo nuomones del sunelio svorio augimo negaliu. Praejusia savaite vezem ji pas gydytoja del viduriavimo, gydytojai jo isvaizda neuzkliuvo (net nepasvere! doh.gif ). Kaip man isitikinti, kad suneliui viskas gerai? verysad.gif
Atsakyti
Ruby,pabandykit nuvezti pas kita gydytoja,gal net privaciai, tegu apziuri kiti,gal tada visi apsiramins arba kazka jums patars 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruby Tuesday @ 2012 02 18, 16:03)
Kur yra ta riba tarp "motina geriausiai pazista savo vaika" ir "motina neigia, kad jos vaikui negerai"? Man jau baisu, kad linkstu link pastarojo varianto... verysad.gif

Per pirmus du menesius sunelis pasidvigubino gimimo svori, buvo visas rubuiliukas. Veliau eme priaugineti tik po kelis simtus gramu per menesi, tai aisku, kad po poros menesiu jau nebebuvo rubuilis. Nuo tada emiau girdeti komentarus, kad jis atrodo per plonas, nusilpes ir pan. Nekreipdavau demesio, nes sunelis apetitu nesiskusdavo, buvo linksmas ir aktyvus. Dabar irgi toks yra, valgo daug, geria daug MP, energija per krastus liejasi. Taciau vis dar girdziu, kad jis atrodo nusilpes.

Paskutinis lasas buvo siandien. Atejo anyta ir vel isgirdau, kad sunelis per plonas/nusilpes/sergantis ir, aisku, as neturiu pieno doh.gif Privede mane iki asaru ir dar pasejo baisia abejone: gal as neigiu, kad mano vaikui kazkas negerai?

Kur gyvenu, kudikiai nera profilaktiskai tikrinami gydytojo kiekviena menesi, nei ugis nei svoris nera sekami, del to isgirsti gydytojo nuomones del sunelio svorio augimo negaliu. Praejusia savaite vezem ji pas gydytoja del viduriavimo, gydytojai jo isvaizda neuzkliuvo (net nepasvere! doh.gif ). Kaip man isitikinti, kad suneliui viskas gerai? verysad.gif

linkiu paprasčiausiai nusiraminti savo viduje kiek tai įmanoma... mano merginukė irgi labai smulkutė... ji jau tuoj bus 9 mėn, o dar net nepadvigubino savo gimimo svorio doh.gif , bet kiek žiūriu į svorio lenteles, tai nors ir ant apatinės ribos, bet vis dar telpa į normas... iš pradžių gyd irgi neramino tas mūsų svoris, turėjom vežti kurį laiką kas sav svertis, liepė primaitinti mišiniu, ko aš aišku atsisakiua daryti ax.gif thumbup.gif mane labai nuramino žindymo konsultantės- juk sako, tu ne penimą paršelį augini vien tik dėl svorio biggrin.gif svarbu vaikas žvalus, linksmas, gerai valgo, geri tyrimai - kaip daktarė išsireiškė, kaip tokios neprivalgiusios, tia gan geri tyrimai thumbup.gif tai va, mane tai ir nuramino... gal ir jūs dėl šventos ramybės pasidarykit kraujo tyrimukus ir įsitiksinsit, ar tikrai viskas gerai... žinau mamų, kurios net manais imasi primaitinti, kad tik vaikas daugiau svorio priaugtų.... nu nežinau, kažkaip nebesptresuoju, nors visuomet su nerimu važiuojam svertis, bet jau kiek tos svarstyklės rodo tiek- juk nelaikau vaiko alkano... valgo juk normaliai...
Atsakyti
QUOTE(rircik @ 2012 02 18, 18:35)
Ruby,pabandykit nuvezti pas kita gydytoja,gal net privaciai, tegu apziuri kiti,gal tada visi apsiramins arba kazka jums patars 4u.gif

QUOTE(sidrulka @ 2012 02 18, 19:11)
gal ir jūs dėl šventos ramybės pasidarykit kraujo tyrimukus ir įsitiksinsit, ar tikrai viskas gerai... 

Dekui uz atsakymus smile.gif Sivakar sakiau reikes su vyru pakalbeti, sakyti, vezam vaika pas kita gydytoja, kad tavo motina apramintume. Butinai prasysiu kraujo tyrimu, nes net sunelio kraujo grupes iki siol nezinau. Tokia betvarke pas mus doh.gif

Paguoda ta, kad po menesio vaziuojame i Lietuva. Visam laikui. Ten gydymo sektoriuje tikrai geresne tvarka. Tik reikia tiketis, kad pas kokia sovietiniu paziuru gydytoja nepapulsim...
Atsakyti
QUOTE(Ruby Tuesday @ 2012 02 18, 18:09)
Paguoda ta, kad po menesio vaziuojame i Lietuva. Visam laikui. Ten gydymo sektoriuje tikrai geresne tvarka. Tik reikia tiketis, kad pas kokia sovietiniu paziuru gydytoja nepapulsim...

del sito tai taip,butinai pries tai pasidomekit, gal registraturoj patars, jei zmogus sedes normalus ax.gif
Atsakyti
aš taip pat patarsiu vistik nueit pas gydytoja. galbut ištiesu uošvenė mato kitokiomis akimis
su visa pagarba tavo uošvenei smile.gif , tikiuosi ji užaugino kelis vaikus ir žino geriau už tave..... pirma vaikeli auginti šiek tiek neramu, prisimenu save kai visokiu patarimu reikia nereikia. dabar kai turiu jau trečia stebukliuką tai visai kitoks auginimas, netgi atrodo kad vaikas pats auga tik spėk džiaugtis. viena kart net mama mano (užauginusi mane vieną) man liepė vest dukryte pas gydytoja neva jinai serga. o aš tokia kad be reikalo i gydytojus nesikraipiu. kaip ir šiuo atveju mačiau ir jaučiau kad rimto pavojaus nera tai mamai ir pasakiau: - žinai mama tu man neprikarksėk. tai taip užpyko kad nebendrauja su manim biggrin.gif
ir vistik jei jauti nors menkiausia itarima dėl kažko tai dėl šventos ramybės pasitikrinkit. sekmės 4u.gif
Atsakyti
Ar yra mamyčių, maitinančių mišinuku Isomil 1? Mano mazgė (4 mėn) alergiška, valgėm hipoalergini NAN, bet jis netiko, nevirškino jo,atpylinėjo, retai (kas dvi dienas) ir žaliai tuštinosi, o beto ir pabėrė koją. Daktarė patarė pabandyti ekologišką kokį, tai vėl daviau Lactana, ta apčia dieną du kartus pasituštino, ant rytojaus jau zalios spalvos sauskelneje nebebuvo thumbup.gif Tačiau bėrimas taip ir nepraėjo, taigi nusipirkau Isomil 1 (iš sojų). Pirmas 4 dienas buvo viskas gerai, valge puikiai, neatpyle, tačiau nė karto nekakojo. Šian penkta diena, ji vis dar nekakojus, kelis kartus atpyle, paspaudus pilvuka arba po valgio riečiasi ir virkauja. Mane nuramino,kad reikia laiko prisitaikyti, bet man tai atrodo nenormalu... Atseit po kiek laiko viduriukai nebekieteja,bet man dabar svarbu kaip ji jauciasi ir ka jai skauda,o ne kazkada kaip bus. Ir tai, kad 5 dienos nekakojus ir ji nesijaucia gerai - mane gasdina... verysad.gif
Atsakyti
nusipirk klizmute mikrolax. gal nuo to mišinuko kaitaliojimo jai truputi sustreikavo.
Atsakyti
QUOTE(eliukė @ 2012 02 18, 21:18)
aš taip pat patarsiu vistik nueit pas gydytoja. galbut ištiesu uošvenė mato kitokiomis akimis
su visa pagarba tavo uošvenei  smile.gif , tikiuosi ji užaugino kelis vaikus ir žino geriau už tave..... pirma vaikeli auginti šiek tiek neramu, prisimenu save kai visokiu patarimu  reikia nereikia. dabar kai turiu jau trečia stebukliuką tai visai kitoks auginimas, netgi atrodo kad vaikas pats auga tik spėk džiaugtis. viena kart net mama mano (užauginusi mane vieną) man liepė vest dukryte pas gydytoja neva jinai serga. o aš tokia kad be reikalo i gydytojus nesikraipiu. kaip ir šiuo atveju mačiau ir jaučiau kad rimto pavojaus nera tai mamai ir pasakiau: - žinai mama tu man neprikarksėk. tai taip užpyko kad nebendrauja su manim  biggrin.gif 
ir vistik jei jauti nors menkiausia itarima dėl kažko tai dėl šventos ramybės pasitikrinkit. sekmės  4u.gif

Aciu uz atsakyma 4u.gif Del anytos, tai toks idomus dalykas, kad ji uzauginusi 8 vaikus, visus ismaitinusi 2-3 metus, man tokiu patarimu pazere, kad susidare ispudis, kad ji nori, jog man nepasisektu unsure.gif Nesiplesiu labai, tema ne apie anytas, bet galiu pasakyti, jeigu buciau klausiusi jos patarimu del maitinimo krutimi, tikrai nebuciau turejusi pieno doh.gif Nezinau, gal ji tikrai nuosirdziai man patarinejo, tiesiog zioploka yra, gal man jau vaidenasi samokslo teorijos, bet vis tiek negaliu pasikliauti anytos zodziu...

Bet kuriuo atveju, su vyru nutarem, kad vesim maziuli pas gydytoja ryt ar poryt. Bus aisku tada.
Atsakyti