QUOTE(Gladness @ 2011 05 21, 21:19)
Aš šitą informaciją skaičiau, bet čia apie skonį, spalvą, gavybos būdą, o mane domina kuom skiriasi sių aliejų sąvybės
Na tai vitaminai skiriasi. Extra Virgin turi visas gerąsias savybes, visus vitaminus, visą naudą. O išspaudų aliejus jau tik tai, ką pavyko iš atliekų išspausti. O atliekos jau ne tik tos alyvuogės, kurios naudojamos extra virgin aliejui išgauti, bet ir average bei strong aliejams.
Pabandysiu duoti pavyzdį:
Nusiperkate mėsą ir darote šašlykus. Visokias plėveles, kremzlėles dedate į šoną, naudojate tik gerą mėsą. Ta geroji mėsa - extra virgin oil. Vėliau imate tas atliekas (plėvės, kremzlės) ir sumaišote su iš kitų mėsos gabaliukų likusiomis atliekomis. Ir iš tų visų atliekų bandote padaryti ką nors skanaus. Tai ir būtų išspaudų aliejus.