Įkraunama...
Įkraunama...

Naminės plaukų kaukės

QUOTE(_Laukinuke_ @ 2011 05 18, 21:11)
Pradejau daryti kiausinio kauke plaukams. t.y. pries kiekviena plovima issitrinu galva kiausiniu ( cielu) , palaikau 20-60 min ir issiplaunu sampunu. Sesija darysiu menesi. Parasysiu rezultatus smile.gif

Koks poveikis sios kaukes,ka ji duoda plaukuciams,ar drekina,ar maitina,ar blizgesio g.gif ,papasakokit placiau 4u.gif
Atsakyti
Fukse ,na kaip tau kursas svogūnų ? Ar matosi koks rezultatas ,kiek jau praėjei kartų?

Aš tai su mielėm jau aštuntas kartas, po dešimties imsiu kažką kitą .. g.gif
Atsakyti
QUOTE(fuksė @ 2011 05 21, 08:38)
Dariau vakar avokado kauke pagal toki recepta: avokado, banano tyre+medus+kiausinis (visas), vajeiku, plaukai kaip siaudai, pirmas ir paskutinis kartas schmoll.gif o jau ta tyre isskalauti is plauku visai be sansu, svoguno tyre lengviau, nu zodziu - visai nepatiko, tikrai daugiau nedarysiu
Papildyta:
Jau issiaiskinau, aliejines kaukes tepti ant sudrekintu.  cool.gif

Aš dabar nesu tikra, bet man atrodo kad kažkur skaičiau, kad bananas kaip tik sausina plaukus g.gif
Atsakyti
QUOTE(Gladness @ 2011 05 21, 16:20)
Aš dabar nesu tikra, bet man atrodo kad kažkur skaičiau, kad bananas kaip tik sausina plaukus  g.gif

Bananas drėkina smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Shelly @ 2011 05 21, 17:00)
Bananas drėkina  smile.gif

Jo, paskubėjau pakomentuoti, aš ir dbr pasiskaičiau, kad drėkina doh.gif
kažkaip buvau įsitikinus, kad yra atvirkščiai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(fuksė @ 2011 05 21, 09:38)

Jau issiaiskinau, aliejines kaukes tepti ant sudrekintu.  cool.gif


Kodėlant sudrėkintų?
Atsakyti
QUOTE(Gladness @ 2011 05 18, 20:23)
Kas galėtų man papasakoti apie skirtumą plaukams būtent šių aliejų - alyvuogių, alyvuogių išspaudų ir alyvuogių kauliukų?  g.gif


Ar tikrai niekas nežino atsakymo? blush2.gif
Atsakyti
Ar plaukams gerai varnalėšų aliejus? Naudojat? Nes buvau vaistinėj, norėjau nusipirkt ricinos aliejaus, bet nebuvo, tai isiule varnalėšų.

Dar turiu klausimą su nuskalavimu. Nusipirkau digėlių ekstrakto. Ar tiktų į litrą vandens įpilti šaukštą to ekstrakto ir nuskalauti plaukus? Tas pats klausimas ir su žibalu. Nelabai suprantu kaip daryti blush2.gif . Ir ar reikia nuskalavus su siomis priemonėmis, dar nupilti su vandeniu? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Gladness @ 2011 05 21, 19:40)
Ar tikrai niekas nežino atsakymo?  blush2.gif


Manau, kad čia viskas nuo vitaminų kiekio priklauso g.gif
Yra daug alyvuogių aliejų skirstymo būdų. Vienas jų:

Virgin Olive Oil (liet. grynas alyvuogių aliejus) – aliejus gaunamas iš alyvuogių nekeičiant jų pagrindinių savybių. Taip gaunamas visiškai natūralus produktas, turintis visas alyvuogių savybes ir charakteristikas. Šis aliejus skirstomas į tris rūšis:
„extra“ (liet. ypač grynas alyvuogių aliejus) – jo rūgštingumas yra mažesnis negu 1 % (geriausiuose aliejuose netgi 0,225 %). To siekiant alyvuogės renkamos rankomis, o aliejaus spaudimas pradedamas ne vėliau kaip per 24 valandas po alyvuogių surinkimo. Aliejai, turintys pavadinime „extra“, yra pirmojo spaudimo, tačiau aliejai „extra“ mūsų parduotuvėse minimaliai atitinka šios rūšies aliejaus reikalavimus.[reikalingas šaltinis]
„average“ – gaminamas iš labiau prinokusių negu „extra virgin olive“ alyvuogių ir turi rūgštingumą iki 1,5 %.
„strong“ – rūgštingumas iki 2 %.

Refined Olive Oil (liet. rafinuotas alyvuogių aliejus) – gaunamas chemiškai rafinavus „virgin olive oil“, kas turi pagerinti aliejaus skonį, praskaidrinti ir suteikti aliejui tinkamą spalvą.

Olive Oil – gaunamas rafinuojant alyvuogių minkštimą ir odeles. Šviesesnis ir labiau beskonis. Rūgštingumas iki 3,3 %.

Olive-Pomace Oil (liet. alyvuogių išspaudų aliejus) – gaunamas perdirbant tai, kas liko po ankstesnių spaudimų. Tai yra žemesnės leidžiamos valgyti rūšies aliejus.

Refined Olive-Pomace Oil (liet. rafinuotas alyvuogių išspaudų aliejus) – gaunamas rafinavus tokį aliejų, kurio skonis arba rūgštingumas neleido jį naudoti maistui.

Atsakyti
QUOTE(marcipane* @ 2011 05 21, 22:05)
Manau, kad čia viskas nuo vitaminų kiekio priklauso  g.gif
Yra daug alyvuogių aliejų skirstymo būdų. Vienas jų:

    Virgin Olive Oil (liet. grynas alyvuogių aliejus) – aliejus gaunamas iš alyvuogių nekeičiant jų pagrindinių savybių. Taip gaunamas visiškai natūralus produktas, turintis visas alyvuogių savybes ir charakteristikas. Šis aliejus skirstomas į tris rūšis:
        „extra“ (liet. ypač grynas alyvuogių aliejus) – jo rūgštingumas yra mažesnis negu 1 % (geriausiuose aliejuose netgi 0,225 %). To siekiant alyvuogės renkamos rankomis, o aliejaus spaudimas pradedamas ne vėliau kaip per 24 valandas po alyvuogių surinkimo. Aliejai, turintys pavadinime „extra“, yra pirmojo spaudimo, tačiau aliejai „extra“ mūsų parduotuvėse minimaliai atitinka šios rūšies aliejaus reikalavimus.[reikalingas šaltinis]
        „average“ – gaminamas iš labiau prinokusių negu „extra virgin olive“ alyvuogių ir turi rūgštingumą iki 1,5 %.
        „strong“ – rūgštingumas iki 2 %.

    Refined Olive Oil (liet. rafinuotas alyvuogių aliejus) – gaunamas chemiškai rafinavus „virgin olive oil“, kas turi pagerinti aliejaus skonį, praskaidrinti ir suteikti aliejui tinkamą spalvą.

    Olive Oil – gaunamas rafinuojant alyvuogių minkštimą ir odeles. Šviesesnis ir labiau beskonis. Rūgštingumas iki 3,3 %.

    Olive-Pomace Oil (liet. alyvuogių išspaudų aliejus) – gaunamas perdirbant tai, kas liko po ankstesnių spaudimų. Tai yra žemesnės leidžiamos valgyti rūšies aliejus.

    Refined Olive-Pomace Oil (liet. rafinuotas alyvuogių išspaudų aliejus) – gaunamas rafinavus tokį aliejų, kurio skonis arba rūgštingumas neleido jį naudoti maistui.


Aš šitą informaciją skaičiau, bet čia apie skonį, spalvą, gavybos būdą, o mane domina kuom skiriasi sių aliejų sąvybės smile.gif
Atsakyti
QUOTE(waidu-te @ 2011 05 21, 22:02)
Ar plaukams gerai varnalėšų aliejus? Naudojat? Nes buvau vaistinėj, norėjau nusipirkt ricinos aliejaus, bet nebuvo, tai isiule varnalėšų.

Dar turiu klausimą su nuskalavimu. Nusipirkau digėlių ekstrakto. Ar tiktų į litrą vandens įpilti šaukštą to ekstrakto ir nuskalauti plaukus? Tas pats klausimas ir su žibalu. Nelabai suprantu kaip daryti  blush2.gif . Ir ar reikia nuskalavus su siomis priemonėmis, dar nupilti su vandeniu? rolleyes.gif

varnalėšų aliejus super daiktas plaukams,čia dar buvo apie jį nemažai kalbėta.Dilgėlių negailėčiau šeip juk jos nekenkia tai kuo stipriau tuo geriau,pati naudojau dileles paprastas iš vaistinės tai kaip su tuo ekstraktu tai nežinau.Nuskalavus dilgėlėmis nupilti vandeniu nereikia.Žibalu nereikia skalaut,jį reikia užtepti ant plaukų ir kaip kaukę palaikyt apie dvidešimt minučių ir tada normaliai su šampūnu galva išsiplaut. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gladness @ 2011 05 21, 21:19)
Aš šitą informaciją skaičiau, bet čia apie skonį, spalvą, gavybos būdą, o mane domina kuom skiriasi sių aliejų sąvybės smile.gif


Na tai vitaminai skiriasi. Extra Virgin turi visas gerąsias savybes, visus vitaminus, visą naudą. O išspaudų aliejus jau tik tai, ką pavyko iš atliekų išspausti. O atliekos jau ne tik tos alyvuogės, kurios naudojamos extra virgin aliejui išgauti, bet ir average bei strong aliejams.
Pabandysiu duoti pavyzdį:
Nusiperkate mėsą ir darote šašlykus. Visokias plėveles, kremzlėles dedate į šoną, naudojate tik gerą mėsą. Ta geroji mėsa - extra virgin oil. Vėliau imate tas atliekas (plėvės, kremzlės) ir sumaišote su iš kitų mėsos gabaliukų likusiomis atliekomis. Ir iš tų visų atliekų bandote padaryti ką nors skanaus. Tai ir būtų išspaudų aliejus.
Atsakyti