Įkraunama...
Įkraunama...

Taupiosios - kokiais būdais taupote pinigus? (2)

Gal ir nesutaupo, bet vis jau žingsnis link protingesnio išlaidavimo.
Mano taupymo būdas, geriausia neiti į parduotuves. Eisiu, kai tikrai priversta.
Nes nemoku atsispirti pagundoms.
Atrodo su vyu ir sustygavom biudžetą, bet jis vis tiek dar kiauras, kaip ir LT. Šį mėnesį iš vis atsirado didelė skylė. blush2.gif Visada patekdavom į tokią bedugnę per šildymo sezoną, o dabar vasarą.
Mes vis dar ieškom būdų, kad galėtumėm atrasti kur gi dingsta mūsų pinigai. Griežtai išskaičiavom kiek reikia mokesčiams, kiek skiriam valgiui, nepanaudotus valgio pinigus atidedam atgal į dėžutę. Vien žodžiu žaidžiam.
Nauda griežto skaičiavimo yra tokia, kad netenka skolintis, visada sumokėti mokesčiai, nes pasitaikydavo žiemų, kad įklimpdavom į skolas už šildymą. O dabar tiek, kad į skolas įklimpstam savo sąskaitose. Bet gal ateis laikas išmoksim ir čia susitvarkyti. ax.gif
Kai būna sunku, norom nenorom atklystu į temas apie taupymą ir semiuosi patirties iš taupiųjų mamyčių.
Atsakyti
QUOTE(Mergelė @ 2011 07 28, 10:38)
Mano taupymo būdas, geriausia neiti į parduotuves.

drinks_cheers.gif Visiškai pritariu smile.gif
Nauda griežto skaičiavimo yra tokia, kad netenka skolintis, visada sumokėti mokesčiai, nes pasitaikydavo žiemų, kad įklimpdavom į skolas už šildymą. O dabar tiek, kad į skolas įklimpstam savo sąskaitose. Bet gal ateis laikas išmoksim ir čia susitvarkyti.  ax.gif

Sveikinu - jūs jau padarėt nemažą pažangą 4u.gif

Maistą skirstot pagal grupes - gal ten dar būtų erdvės taupyti g.gif
Atsakyti
As visada stengiausi atsideti nors maza dali pinigu- nuo pat pirmo atlyginimo ir tiesiog gyventi pagal pajamas. Na paskui atlyginimas augo, poreikiai dar greciau biggrin.gif . ir pasirodo, kad tuos poreikius pasimazinti nera taip jau ir skausminga biggrin.gif .

Kai pradejau vesti seimos buhalterija, tai apsalau, nes tiesiog nestitikejau, kad tiek isleidziame pinigu, nes pries tai zinodavau daug maz, kadangi vyras niekada cekiu nerinko, mes pasiskirtse islaidas ir vienas kito atliekamu pinigu nekontroliavome.
Dabar juodu ant balto matau, kur pinigai dingsta ir kur galima pataupyti.

Del taupymo neviakstant i parduotuves, tai pritariu 100 proc. Ir tai tikrai veikia. tad yra prasmes dayti didesnius apsipirkimus maisto produktu. O i rubu parduotuves as apskritai einu tik per ispardavimus.
Atsakyti
QUOTE(Mergelė @ 2011 07 28, 10:38)
Mano taupymo būdas, geriausia neiti į parduotuves.

thumbup.gif drinks_cheers.gif
bet as dabar kita blogybe uzsikreciau... visom tom greitom akcijom (nuolaidu kuponai) internete... doh.gif
jauciu reiks uzblokuoti tuos pranesimus verysad.gif
Atsakyti
o as dabar galvoju reiks daryti taip : po algos susimoketi mokescius ir kas lieka padalinti ant dienu skaiciaus, ir paziureti po kiek galima isleisti kasdien,ko ta diena neisleisiu desiu i dezute juodai dienai. Idomu ar pavyks kas nors smile.gif
Atsakyti
Kadangi MB alga gauna karta i savaite,tai turim nusistate suma,kuria kas sav dedam i taupykle,o is tu kas lieka gyvenam,anksciau maisto prisipirkdavom daugiau nei reikia,dabar visada susirasom ko reikia ir perkam tik tai.,saldumynu isvis neperkam,nebent vaikui kokiu ledu,mesos uzsiperkam pilna saldikli,vaziuojam i fabrika ir nusiperkam puse kiaules,ir pigiau ir ilgam uztenka mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(saulutem @ 2011 07 28, 11:53)
thumbup.gif  drinks_cheers.gif
bet as dabar kita blogybe uzsikreciau... visom tom greitom akcijom  (nuolaidu kuponai) internete...  doh.gif
jauciu reiks uzblokuoti tuos pranesimus  verysad.gif

As ant sito neuzsikabinu, nes pasto deze pasitikrinu darbe, o prisijungimo duomenys prie banko tik namie. Kol pareinu namo, jau bunu permascius, ar man tikrai to daikto, ar paslaugos reikia, dar ir prie kompo tingiu prisesti. kai sugalvoju, kad gal ir reikia, akcija jau buna post factum. biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(augustautve @ 2011 07 28, 12:26)
o as dabar galvoju reiks daryti taip : po algos susimoketi mokescius ir kas lieka padalinti ant dienu skaiciaus, ir paziureti po kiek galima isleisti kasdien,ko ta diena neisleisiu desiu i dezute juodai dienai. Idomu ar pavyks kas nors  smile.gif

Galvoju sudetinga, nes bus tokiu dienu, kai nereikes pinigu visai, bet bus ir tokiu, kai per karta keliu dienu suma reikes isleisti. Gal geraiu menesio biudzeta numatyti, o kitu pinigu tiesiog neliesti.
Atsakyti
QUOTE(Cristata @ 2011 07 28, 12:34)
As ant sito neuzsikabinu, nes pasto deze pasitikrinu darbe, o prisijungimo duomenys prie banko tik namie. Kol pareinu namo, jau bunu permascius, ar man tikrai to daikto, ar paslaugos reikia, dar ir prie kompo tingiu prisesti. kai sugalvoju, kad gal ir reikia, akcija jau buna post factum.  biggrin.gif
Papildyta:
Galvoju sudetinga, nes bus tokiu dienu, kai nereikes pinigu visai, bet bus ir tokiu, kai per karta keliu dienu suma reikes isleisti. Gal geraiu menesio biudzeta numatyti, o kitu pinigu tiesiog neliesti.

tai kai bus dienu kai reikes daugiau pinigu imsim is dezutes tiek kiek reikia, bet paskutiniu metu bent jau ismokom pirkti tik tai ka reikia,maziau einu i pardes ,tai jau vel susitaupo,arba ibegu greitai ir tiksliai pagal sarasiuka ko reikia. man kazkaip visai patinka,isidedu i pinigine pinigu ir stengiuosi su tiek issisukti ta diena, iskart tenka pagalvoti gal kazka galesiu nusipirkti rytoj,o kai rytojus ateina, tai tiesiog apsigalvojam kad visai nebutinas daigtas ir va taip susitaupo, aisku cia irgi ne gyvenimas kai reikia kontroliuoti kiekviena zingsni, bet gera kai zinai jog turi pinigeliu, gera kai buna dienu ,jog norisi papramogauti ir nereikia sukti galvos is kur cia paemus siuo metu pinigeliu 4u.gif prirasiau cia biski... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Cristata @ 2011 07 28, 11:34)

Man irgi atrodo, kad toks taupymas ir efektyvesnis, ir net lengvesnis, nes nereikia pinigu isskirstyti dienomis, kiekviena diena ziureti, kas atliko ir deti i "dezute", kiekviena diena nera psichologinio spaudimo ir galvojimo, kiek jau isleidau, kiek dar liko... Man rodos, geriau savaitemis isskirstyti, tada pasiskaiciuoti tos savaites islaidas, pasiplanuoti daugiau ar maziau meniu, ir bandyti itilpti i savaitine nustatyta suma.
Aisku, vieno geriausio budo visiems nerasi. Bet skaiciuoti kiekviena diena, stebeti, kontroliuoti - man rodos daug darbo cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Pireja @ 2011 07 28, 13:06)
Man irgi atrodo, kad toks taupymas ir efektyvesnis, ir net lengvesnis, nes nereikia pinigu isskirstyti dienomis, kiekviena diena ziureti, kas atliko ir deti i "dezute", kiekviena diena nera psichologinio spaudimo ir galvojimo, kiek jau isleidau, kiek dar liko... Man rodos, geriau savaitemis isskirstyti, tada pasiskaiciuoti tos savaites islaidas, pasiplanuoti daugiau ar maziau meniu, ir bandyti itilpti i savaitine nustatyta suma.
Aisku, vieno geriausio budo visiems nerasi. Bet skaiciuoti kiekviena diena, stebeti, kontroliuoti - man rodos daug darbo  cool.gif

nu bandysiu, pabandysiu dienomis,paskui savaitemis ir parasysiu kaip geriau istikruju g.gif
Atsakyti
QUOTE(Cristata @ 2011 07 27, 21:06)
Maisto produktu praktikuojam didesnius apsipirkimus ir reciau. Meniu apgalvoju porai dienu i prieki, bet siaip sukames su tuo ka turime kelias dienas. Uzsiperkam visada darzoviu turgeli i prieki, mesytes, vistienos saldikli turiu.

nepasiteisino, nes dideles dalies maisto produktu galiojimas yra ribotas ir toli grazu ne visada nusiperki pvz grietine sios ar vakar dienos atsiradimo prekyboje, buna, kad iki galiojimo baigos likusios kokios 4 dienos, nors kai perki sviezi, galiojimas buna 12 dienu.
Ir antras dalykas - nesilaiko vaisiai ir darzoves ( siemet is viso kazkokie pomidorai keisti - momentaliai minksteja ir puva), negelbsti ir saldyvuvas ( nors ir jisai neguminis).

QUOTE(Cristata @ 2011 07 27, 21:06)
Prekes buiciai, negendancius produktus kartais uzsiperkam daugiau, jei akcija.
Neperkam jokiu vaisiu, kai savo pilna uogu vasara.

del pirmos dalies sutinku - ta ir pati stengiuosi praktikuoti tiek pvz su aliejum, tiek su skalbimo milteliais ( tik jiems gaila akcija retai pasitaiko)
Bet va del antros dalies - o tai kada valgyti sviezius vaisius, darzoves ir uogas, jeigu ne ju sezoniskumu. Saviskiu jeigu daug yra galima ziemai pasisaldyti ar kitaip pasiruosti.
Kaip pvz nepirksiu zemuogiu ( nevaziuosim i miska rinkti zemuogiu), nes tai papildomos islaidos ir namuose yra braskiu.

QUOTE(augustautve @ 2011 07 28, 12:43)
,arba ibegu greitai ir tiksliai pagal sarasiuka ko reikia. man kazkaip visai patinka,isidedu i pinigine pinigu ir stengiuosi su tiek issisukti ta diena, iskart tenka pagalvoti gal kazka galesiu nusipirkti rytoj,o kai rytojus ateina, tai tiesiog apsigalvojam kad visai nebutinas daigtas

na taip, tas daiktas gal nebutinas rytoj, bet bus reikalingas poryt. Zinau, kad keisiu sunui kuprine, tai nuo birzelio pradzios nepraleidziu progos uzeiti ir pasidairyti. Tas pats ir kitoms prekems mokyklai tinka. Va sporbaciai jau nupirkti, nors ju nereikes nei rytoj, nei artimiausia menesi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bekasė: 28 liepos 2011 - 12:36
QUOTE(Pireja @ 2011 07 28, 13:06)
Aisku, vieno geriausio budo visiems nerasi. Bet skaiciuoti kiekviena diena, stebeti, kontroliuoti - man rodos daug darbo  cool.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti