QUOTE(augustautve @ 2011 07 28, 14:22)
o apie kokia knyga kalba eina? gal internete kokiu straipsniu yra?
As rimtu rimtu nesu skaiciusi. Taupymo motyvacijai pakelti, mano manymu, tu rimtu ir nereikia.
Labai daug konkrecios info yra amerikietiskuose bloguose. Situacijos, aisku, buna skirtingos, bet kazkokiu ideju, minciu, tos pacios motyvacijos pasisemti tai man uztenka. Man dar patinka Dave Ramsey taupymo patarimai (irasu pasiklausyti galima susirasti ir internetineje erdveje), yra nemazai jo metodo pasekeju, kurie susikure blogus raso apie tai, kaip ir kuom jiems padejo Dave Ramsey. Ne visiems tas metodas tinka, kiti prisitaiko tik dali patarimu, kita dali pakoreguoja pagal save.
Jo knygu "nusipiratinti"

Kazkokiu moksliniu knygu apie seimynini taupyma turbut ir nera. Nebent apie investavima, bet kad investavimas ne visada tas pats kas taupymas

Ir siaip, man rodos, ilgesni laika taupant, pats susikuri tau paciai geriausiai tinkanti metoda. Tos knygos nebent tik idejom arba pasiziureti, kaip kiti gyvena ir taupo

Mano pacios man labiausiai patinkantis atrastas metodas - tai "pinigai sau". Man visuomet gaila leisti pinigus ant saves, ypac kai reikia ne pirmo butinimo prekes. Arba kai reikia naujos rankines, gerai pinigu gaila (tiksliau, gaila atimti is seimos), o pigios nesinori. Arba tas pats su akiniais nuo saules. Tai tokiems atvejams as atsidedu tam tikro dydzio monetas - biudzetui nesijaucia, nes pinigeliai tikrai nedideli, o per tam tikra laika reikalinga suma susirenka. Ir leidziu as tuos pinigus tuomet be jokio sirdies skausmo