Įkraunama...
Įkraunama...

Taupiosios - kokiais būdais taupote pinigus? (2)

QUOTE(Vida88 @ 2011 11 15, 13:45)
Man patiko prekintis e-Maximoje, susitaupo daug laiko, kuro (sąlyginai) ir neprisiperki ko nereikia - visad prekinuosi su sąrašu, be to būna nuolaidos tik perkantiems el. būdu  biggrin.gif Dabar veža nemokamai už 50 lt, tai ir 2 kart per savaitę kartais išsikviečiu  thumbup.gif

o ten ant prekiu antkainio savaime nera? beje kaip su pristatymu? atveza i namus po darbo? Pas mus daznai darbo metu nieko nebuna namie...

Neturim suns, bet maistui isleidziam tikrai daugiau nei 200 litu zmogui. Darbe tenka socializuotis, tai ir eit pietaut i kavine kokia su bendradarbiais..

Man taupyti padeda naudojimasis visokiom akcijom. Pvz, na ir kas kad dabar nereikia tu triju buteliu aliejaus - perku i ateiti ilgai isliekancius produktus. Ir dar pasinaudojus akcijom galima gaut kokiu puodeliu, padekliuku stalui vaikisku...

nezinau ar cia skaitosi kaip taupymas, bet raminu save tuom:)
Atsakyti
QUOTE(augustautve @ 2011 11 15, 07:13)
ir man patinka tokie dalykai kas susije su buitimi,o tau ta smagi reklamuojama liemenele atrdo? man tai kazkokia nelabai...

QUOTE(Shliopke @ 2011 11 15, 15:45)
buvo ir man kazkoks bumas uzejes, kai viena gyvenau, babkiu buvo, Triumhas tik valde, o dabar tai jau neleisciau tiek ir as sau. As dazniausiai Lindexe dabar perku, ,dar nuolaidu jei buna, man jos tinka ir kokybe ir visa kita  thumbup.gif
drinks_cheers.gif  bendraminte, as paprotejus del to siuo metu  doh.gif  blush2.gif

o kokią čia dar liemenelę reklamuoja? aš triumpha visad perku mirksiukas.gif

būna kartais parašyta nuolaidos iki 30proc, ateini ieškai, paklausi kur čia su nuolaidom, sako va čia šitos visos, visa eilė, pasižiūri didelių dydžių nėra, paklausi dar ar yra akcijinių didelių dydžių, atsakymas būna kad nebūna tokių akcijų didelių dydžių, nu vsio, nors imk ir kreipkis į lygias teises, kad taip dikriminuoja lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2011 11 15, 09:34)
as trims su 450-550lt drasiai, NIEKO is kaimo. saldumynams beje, danznai 80-100lt tame tarpe isleidziu. turbut siaubingai jums tai skamba? biggrin.gif

QUOTE(Gladness @ 2011 11 15, 09:45)
Mes dviese, bet maistui išleidžiam apie 300-350lt kas mėnesį, o irgi nieko negaunam iš niekur smile.gif

Na, neitiketina. Ir as noreciau isgirsti daugiau ax.gif Cia su pietumis darbuose? Ar jus gal irgi is tu "nevalaganciu", kai pusryciams uztenka kavos puodelio, o vakarienei - varskes surelio?
Atsakyti
QUOTE(Pireja @ 2011 11 15, 16:48)
Na, neitiketina. Ir as noreciau isgirsti daugiau  ax.gif Cia su pietumis darbuose? Ar jus gal irgi is tu "nevalaganciu", kai pusryciams uztenka kavos puodelio, o vakarienei - varskes surelio?

zodziu as ir sedziu bei mastau... g.gif ir nieko nesuprantu, kaip tai imanoma uz tiek pragyventi menesiui blush2.gif , maistas, omeny. Nes as pati skaitau, kad l. daug gaminu, tiesiog viska gaminu namuose, jokiu gerimu ten, sulciu ar mineralinio, kur kartais,net neskaitau. Ir tikrai neislaidaujam, perku to, ko reikia, atrodo nueini i parde, 50lt-nieko nenupirkai doh.gif
Vien mesa juk kiek kainuoja, tarkim siandien nusipirkau kibinam, 15lt sumokejau, 2 kartus uzteks pavalgyt g.gif
As ir tai skaitau prie taupanciuju, bet kai paraso tokias sumas, 200lt maistui i menesi, vos nenukrentu nuo kedes, vadinasi as islaidauju kaip turi buti su 600 blush2.gif biggrin.gif O ka bekalbeti apie viena mergina, kuri rase, kad maistui, tik maistui viena isleidzia 1500-2000 doh.gif tai ka kalbetu vat taip pavalgantis vyras, kuriam reikia dvigubai, na 3 stukiu TIK maistui blink.gif , tarkim.
Papildyta:
As tuoj nebenustebsiu, jei kas parasys, kad menesiui 3 asmenu seima pragyvena uz 50lt...nu tikrai.
Cia pagirtina, kas be ko, bet kaip taip issisukat??? Vadinas, save skaiciusi iki to l. ekonomiska, dabar supratau, kad as esu visiskai neekonomiska doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Shliopke @ 2011 11 15, 17:13)
zodziu as ir sedziu bei mastau...  g.gif  ir nieko nesuprantu, kaip tai imanoma uz tiek pragyventi menesiui  blush2.gif , maistas, omeny. Nes as pati skaitau, kad l. daug gaminu, tiesiog viska gaminu namuose, jokiu gerimu ten, sulciu ar mineralinio, kur kartais,net neskaitau. Ir tikrai neislaidaujam, perku to, ko reikia, atrodo nueini i parde, 50lt-nieko nenupirkai  doh.gif
Vien mesa juk kiek kainuoja, tarkim siandien nusipirkau kibinam, 15lt sumokejau, 2 kartus uzteks pavalgyt  g.gif
As ir tai skaitau prie taupanciuju, bet kai paraso tokias sumas, 200lt maistui i menesi, vos nenukrentu nuo kedes, vadinasi as islaidauju kaip turi buti su 600  blush2.gif  biggrin.gif O ka bekalbeti apie viena mergina, kuri rase, kad maistui, tik maistui viena isleidzia 1500-2000  doh.gif  tai ka kalbetu vat taip pavalgantis vyras, kuriam reikia dvigubai, na 3 stukiu TIK maistui  blink.gif , tarkim.
Papildyta:
As tuoj nebenustebsiu, jei kas parasys, kad menesiui 3 asmenu seima pragyvena uz 50lt...nu tikrai.
Cia pagirtina, kas be ko, bet kaip taip issisukat??? Vadinas, save skaiciusi iki to l. ekonomiska, dabar supratau, kad as esu visiskai neekonomiska  doh.gif

aš buvau pasiryžus taupyt, nes išleidžiam tikrai labai daug maistui, nu bet paskaičius už kiek pragyvena 2asm šeima, tai 4kart mažiau nei mes. tai ką dabar man daryt, nes aš taip nesugebėsiu, dingo visas ūpas verysad.gif
reiks vyrui uždraust pietaut darbo metu kavinėj, tegul nešasi iš namų, kad bent kiek motyvacija taupyt būtų. dabar neskaičiuoju kiek išleista, nenoriu susinervuot. neisiu į pardę iki šeštadienio schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(pinkrose @ 2011 11 15, 17:21)
eisiu į pardę iki šeštadienio schmoll.gif  schmoll.gif  schmoll.gif

lotuliukas.gif nu vat taip ir sutausyim, neisim i pardes ir vsio, nu nebent kaip arkliai uzsidesim tuos tokius ant galvu, kad i sonus dairytis negaletume, tik i prieki ir ne daugiau lotuliukas.gif
O jei rimtai, gal taip ir sutaupytume, tarkim neini i parde iki tam tikros dienos g.gif o gamini namie valgyt is to, ka turi. Na, progresas, manau kad butu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Shliopke @ 2011 11 15, 17:13)
Cia pagirtina, kas be ko, bet kaip taip issisukat??? Vadinas, save skaiciusi iki to l. ekonomiska, dabar supratau, kad as esu visiskai neekonomiska  doh.gif

tai ką dabar man daryt, nes aš taip nesugebėsiu, dingo visas ūpas verysad.gif

Vat del to ir klausiu. Nes per kelis metus, kai "sedziu" sioje temoje, tu skaiciu buvo visokiu, nerealiu tame tarpe irgi. Uztat nereikia priimti visos tos info rimtai. Suprantu, kad gyvenimas kartais privercia suktis su neitiketinomis sumomis, bet kai paraso "valgome viska, perkame viska, save neribojame ir pravalgome 300 Lt." tai... netikiu rolleyes.gif Arba isleidzia daugiau, arba riboja, arba yra daug pagalbos is salies, arba taupo ant kokybes.
Atsakyti
QUOTE(Shliopke @ 2011 11 15, 17:40)
lotuliukas.gif nu vat taip ir sutausyim, neisim i pardes ir vsio, nu nebent kaip arkliai uzsidesim tuos tokius ant galvu, kad i sonus dairytis negaletume, tik i prieki ir ne daugiau  lotuliukas.gif
O jei rimtai, gal taip ir sutaupytume, tarkim neini i parde iki tam tikros dienos  g.gif  o gamini namie valgyt is to, ka turi. Na, progresas, manau kad butu  biggrin.gif

šaldytuvas pilnas, šaldiklis irgi 4u.gif daržovių, vaisių yra. na nebent kokios duonos pritruktu g.gif juk Lenkijoj buvom šeštadienį mirksiukas.gif

QUOTE(Pireja @ 2011 11 15, 17:52)
Vat del to ir klausiu. Nes per kelis metus, kai "sedziu" sioje temoje, tu skaiciu buvo visokiu, nerealiu tame tarpe irgi. Uztat nereikia priimti visos tos info rimtai. Suprantu, kad gyvenimas kartais privercia suktis su neitiketinomis sumomis, bet kai paraso "valgome viska, perkame viska, save neribojame ir pravalgome 300 Lt." tai... netikiu  rolleyes.gif Arba isleidzia daugiau, arba riboja, arba yra daug pagalbos is salies, arba taupo ant kokybes.

ačiū 4u.gif nuraminot mirksiukas.gif
Atsakyti
Vat del to ir klausiu. Nes per kelis metus, kai "sedziu" sioje temoje, tu skaiciu buvo visokiu, nerealiu tame tarpe irgi. Uztat nereikia priimti visos tos info rimtai. Suprantu, kad gyvenimas kartais privercia suktis su neitiketinomis sumomis, bet kai paraso "valgome viska, perkame viska, save neribojame ir pravalgome 300 Lt." tai... netikiu  rolleyes.gif Arba isleidzia daugiau, arba riboja, arba yra daug pagalbos is salies, arba taupo ant kokybes.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif va va.. as irgi tuo isitikinau.. apie visas nekalbu, bet yra, kurios a la labai taupiai prasimaitina, bet skaitant kulinarines temas paaiskeja, kad pusryciai -nemokami darbe, pietus - nemokami darbe, taigi belieka uzkast kazka vakarienei ir savaitgaliais... mirksiukas.gif Ir aisku, negali prikibt - juk "nieko is tevu, nieko is kaimo, nieko nieko.." schmoll.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
neisiu į pardę iki šeštadienio schmoll.gif  schmoll.gif  schmoll.gif

Tai visai efektyvus taupumo būdas - kuo rečiau eini, tuo mažesnės išlaidos. Tik apsipirkti reikia pagal sąrašą, o ne "ką čia dar pasiėmus"! Išbandyta - veikia thumbup.gif
"valgome viska, perkame viska, save neribojame ir pravalgome 300 Lt."

drinks_cheers.gif tas labiausiai ir stebina, nes tikrai lygini kainas, seki akcijas, negi riboji pirkinių sąrašą, neperki 100 % proc. visko, ko nori ir išeina sumą didesnė nei tų, kurie "perką viską, savęs neriboja ir išleidžia 200-300 Lt" ax.gif Tai ir pamąstai, kad arba pats kosmose gyveni, arba tie žmonės ten gyvena rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2011 11 15, 20:28)
Tai visai efektyvus taupumo būdas - kuo rečiau eini, tuo mažesnės išlaidos. Tik apsipirkti reikia pagal sąrašą, o ne "ką čia dar pasiėmus"! Išbandyta - veikia thumbup.gif
jau šitą pagaliau supratau, vyrui pasakiau kad neisim, tai vyras sako pagaliau pas mus riūbliovka pasibaiks lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

drinks_cheers.gif tas labiausiai ir stebina, nes tikrai lygini kainas, seki akcijas, negi riboji pirkinių sąrašą, neperki 100 % proc. visko, ko nori ir išeina sumą didesnė nei tų, kurie "perką viską, savęs neriboja ir išleidžia 200-300 Lt" ax.gif  Tai ir pamąstai, kad arba pats kosmose gyveni, arba tie žmonės ten gyvena rolleyes.gif

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

jau šitą pagaliau supratau, vyrui pasakiau kad neisim, tai vyras sako pagaliau pas mus riūbliovka pasibaiks lotuliukas.gif lotuliukas.gif

jeigu kas žiūrėjot tą serialą naša raša, kur tie bomželiai gyvena geriau nei kai kurie milijonieriai lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
ironiziuojat iki ausu, o realiai tai pavydas ar kas? prasmes nematau. kazkas paprase pateikt pav kaip maitnuos savaitei. bet ir tingiu, gal nebent laiko tureciau, nes pas men viskas kinta. esu saldumynu maniake, o tiksliau, pagalvojus, vieni energija is mesos pasisemia, as is saldumynu (kaip vegetarai), nors vegetare nesu.
kasdien ir vaisius valgom, (as ir du vaikai) tai po banana, tai vynuogiu (apie 200g-300gr), tai persimonai (mmmm vaisius). buna i diena kad tik obuolys. bet bananai daznai, vos ne kas antra diena.
ir darzoves kasdien, tarkim bulves nesiskaito, bet db einama morka, cukinija (kepu riekeles -paprastas ir megstamas), agurkai, pom, raugint agrukai, kopust, raugint kopustas.
mesa irgi perku. ne kasdien valgom, bet keturis kartus i sav tai tikrai. farsas normalus, tikrai ne sunu farsas, kaip manote. o tas klasikinis , pas mane 10,99turguj ir pan.

piena kasdien geriam, varske perkam, o balta suri reciau. olandiska irgi kasdien, nes keptiem sumustiniam iseina vaikui i mkla uzkandziam. taigi, balta duona ir oland tai kasdienis uztepas.

aliejus irgi tik geras, ta prasme, ne uz 6lt, o sviesta tik sviesta, ne misini.
zuvies neperkam, isskyrus lasisu papilves, kurias dievinu.

atsikraciau koldunu ir cepel pusfrabikaciu. bet vietoj ju sueda daug geri pyragai.
kiausinius emaiu pirkti kaimiskus, irgi ne vistu nukirstais snapais.
duona irgi ziuriu geresne, ir ta grudine ir su vaisiais, na visokia, bet zodziu renkuos visokias, ne oro ispustas beskonias.
na ir ka, telpu iki 500lt. turbut l sumelavau? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 15 lapkričio 2011 - 20:59