QUOTE(naitas @ 2011 01 07, 20:36)
hmm.. man atrodo, kad čia bereikalingas vaiko kankinimas buvo. Nes intervalai tarp revakcinacijos turi būti išlaikyti bet kokiu atveju. Na gal savaitė nieko nekeistų.
pediatrė sako.. taip, sako.. negi ji sakys - neskiepykit daugiau. Tada Jūs jai daugiau klausimų užduosit.
Aš savo vaikų gydytojai pasakiau tiesiai šviesiai - neskiepysiu, ir daugiau net nesiūlykit. Įrašė į kortelę PAPRASTU PIEŠTUKU - atsisako skiepytis.
Bet kaip aš blogai jaučiausi, kol pasiryžau tai pasakyt

nes aplinkos spaudimas yra didžiulis.
Matot, aš tuo metu, kai mažiui pirmieji skiepai buvo padaryti, dar tiek nesidomėjau skiepais, tik žinojau nuo ko skiepija, kas tai per ligos ir tiek. Bet vat 7mėn būdamas vaikas susirgo atopiniu dermatitu (mes 4mėn skiepą atlikome būdami 6mėn dėl tam tikrų aplinkybių), 6mėn skiepą, kurį darėme būdami 8mėn (tam, kad išlaikyti reikiamus intervalus tarp skiepų) dar padarėme, bet kadangi kuo toliau, tuo labiau AD pas mano vaiką plėtėsi, tai sunerimau, prisiminiau, jog pirmąjąm vaikui, pas kurį atopinis dermatitas buvo praktiškai nuo gimimo, pediatrė pati griežtai uždraudė skiepus iki tol, kol AD nepradės trauktis (ir vaikas iki metų augo visai neskiepytas, tik TBC skiepą gavęs gimdymo namuose buvo). O čia dar informacija apie skiepus ėmė plačiai sklisti, dar kelios pažįstamos vaikų neskiepijo, ėmiau plačiau domėtis visu tuo ir nusprendžiau vaiko toliau neskiepyti. AD pas mus praktiškai pasitraukęs jau, bet vat dėl tolesnio skiepijimo jau nežinau - MMR skiepu tikrai kol kas skiepyti nežadu, o dėl tos 18mėn revakcinacijos mėtausi. Nors širdis sako, jog neskiepyti. Tai vat ir neskiepiju kol kas. O mažiaus pediatrė labai ramiai į tai žiūri ir jokio spaudimo nėra.
Mano viena pažįstama yra gerai pasakiusi - jei bijai ir drebi dėl vaiko, kad jis nepaskiepytas, kad gali susirgti, kad gali būti komplikacijos ir t.t., jei kasdien apie tai galvoji, tai geriau paskiepyk ir nusiramink. O jei bijai ir drebi dėl vaiko, kad jį paskiepijus gali būti blogai ir kasdien apie tai galvoji ir ramybės neturi, tuomet neskiepyk ir nusiramink. Tai vat aš ramiau jaučiuosi neskiepydama. Bent kol kas.