Įkraunama...
Įkraunama...

Skiepai, kurie yra TIKRAI reikalingi - 2 tema

QUOTE(dange @ 2012 03 07, 19:48)
Dėl JAV statistiką dėl rota reikėtų pasižiūrėti, o su vėjaraupių vakcina buvo gana įdomiai... Po tai, kai buvo pradėta masinė vaikų ir paauglių vakcinacija, po keleto metų imta registruoti tik pavienius, dažniausiai atvežtinius vėjaraupių atvejus. Atrodė, kad viskas puiku, tačiau praėjus dar kuriam laikui susirgimų dažnis vėl šoktelėjo ir atsirado būtinybė revakcinacijai, kadangi neesant praktinės galimybės vakcinuotam organizmui susidurti su gamtiniu virusu ir pažadinti miegantį specifinį imunitetą, apsauginis antikūnių lygis nukrisdavo iki nepakankamo.

Tas pats galioja ir raudonukei,tymams,kiaulytei,suaugę jau neturi imuniteto šioms ligoms
Atsakyti
QUOTE(žydrynė @ 2012 03 07, 20:01)
Tas pats galioja ir raudonukei,tymams,kiaulytei,suaugę jau neturi imuniteto šioms ligoms

ir taip, ir ne mirksiukas.gif Prie praktiškai nulinio suaugusiųjų vakcinavimo, kolkas žinių apie tymų protrūkį tarp suaugusiųjų arba įgimtos raudonukės infekciją naujagimiui LT nesigirdi, tiesa g.gif
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2012 03 06, 14:59)
2.Kalbant apie kiaulių gripo vakciną, PSO leido maksimaliai supaprastinti procedūrą.

Reikėtų nepamiršti paminėti, kad pirmiausiai pati PSO paskleidė pasaulinę propogandą apie kiaulių gripą. Pasekoje to, farmacininkai uždirbo milijardus, o dabar nemažai tų pasiskiepijusių drąsuolių kenčia nuo labai rimtų komplikacijų. Belieka džiaugtis, kad nebuvo masinio žmonių skiepijimosi ažiotažo.
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2012 03 07, 18:48)
Na išlieka tas sezoniškumas. Dėl JAV statistiką dėl rota reikėtų pasižiūrėti, o su vėjaraupių vakcina buvo gana įdomiai... Po tai, kai buvo pradėta masinė vaikų ir paauglių vakcinacija, po keleto metų imta registruoti tik pavienius, dažniausiai atvežtinius vėjaraupių atvejus. Atrodė, kad viskas puiku, tačiau praėjus dar kuriam laikui susirgimų dažnis vėl šoktelėjo ir atsirado būtinybė revakcinacijai, kadangi neesant praktinės galimybės vakcinuotam organizmui susidurti su gamtiniu virusu ir pažadinti miegantį specifinį imunitetą, apsauginis antikūnių lygis nukrisdavo iki nepakankamo.

na, bet faktas tas, kad susirgimo vėjaraupiais, rotais, ypač sunkiomis formomis ir komplikacijomis, kurios lydi šias ligas, sumažėjo JAV po masinių skiepijimų. manau, skiepai pasiteisina tada tokiu atveju, kad ir reikia revakcinuotis. aišku, kai pas mus tiek mažai pasiskiepijusių nuo šių ligų, tai jos dar lengviau plinta ir piktesnės būna.
Atsakyti
nors tema - skiepai, kurie TIKRAI reikalingi, bet kas gi nusprendžia, jeigu ne tėvai už savo vaikus, kokie skiepai jam reikalingi, kurie - ne. gana drąsu atmesti visiškai skiepus - atseit žinot geriau už medikus. aišku, laisvi dabar visi - ką norim, tą darom. tik kai kuriose šalyse tokios demokratijos nėra, pvz., draugas gavo komandiruotę į Nigeriją ir niekas nežaidžia - skiepų visa krūva, nors gyvens viešbutyje, viename didžiausių jų miestų - lyg ir nebūtų didelės rizikos. bet niekas nežaidžia, paskiepija ir ramu tada visiems. va visas sąrašas, kuriuo rekomenduoja keliaujantiems pasiskiepyti http://www.ulac.lt/lt/keliautojams. tarp jų yra ir rotavirusinė infekcija, vėjaraupiai ir t.t. drąsūs dabar visi, kai ligos suvaldytos, bet įdomu, ar būtumėt patenkinti natūralia gamtos atranka - išgyventų stipriausi genetiškai, kaip ir anksčiau...
Atsakyti
QUOTE(atvydas.s. @ 2012 03 08, 13:40)
nors tema - skiepai, kurie TIKRAI reikalingi, bet kas gi nusprendžia, jeigu ne tėvai už savo vaikus, kokie skiepai jam reikalingi, kurie - ne. gana drąsu atmesti visiškai skiepus - atseit žinot geriau už medikus. aišku, laisvi dabar visi - ką norim, tą darom. tik kai kuriose šalyse tokios demokratijos nėra, pvz., draugas gavo komandiruotę į Nigeriją ir niekas nežaidžia - skiepų visa krūva, nors gyvens viešbutyje, viename didžiausių jų miestų - lyg ir nebūtų didelės rizikos. bet niekas nežaidžia, paskiepija ir ramu tada visiems. va visas sąrašas, kuriuo rekomenduoja keliaujantiems pasiskiepyti http://www.ulac.lt/lt/keliautojams. tarp jų yra ir rotavirusinė infekcija, vėjaraupiai ir t.t. drąsūs dabar visi, kai ligos suvaldytos, bet įdomu, ar būtumėt patenkinti natūralia gamtos atranka - išgyventų stipriausi genetiškai, kaip ir anksčiau...

Ramu neturetu buti, jokia vakcina neapsaugo nuo ligos, tik nuo sunkiu komplikaciju, taip kad... Ramu nebent del to, kad padarei viska kas imanoma, jog ligos isvengtum, o ar isvengsi cia jau atskiras klausimas 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Forgete: 08 kovo 2012 - 15:31
mane domintu informacija apie skiepa nuo roto viruso...
Gal Dange galetu issakyti savo nuomone ar kita mama, pasidomejusi labiau siuo skiepu.. blush2.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(wytaute69 @ 2012 01 03, 15:00)
Del skiepu apskritai, alergologe patare nueiti pas Akstiniene santariskese. Idomu tik ar musu pediatre duos siuntima pas kita pediatre  g.gif

Mes buvome pas ja. Neskiepijome vaiko nuo hepatito B, tai norejome pasikonsultuoti kada geriau skiepyti veliau. Atsakymas buvo, kad geriau "kuo greiciau ir dar nuo hepatito A butinai pridekime skiepa, nes tiek atveju, tiek atveju..." biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(Ramona18 @ 2012 03 09, 18:43)
Mes buvome pas ja. Neskiepijome vaiko nuo hepatito B, tai norejome pasikonsultuoti kada geriau skiepyti veliau. Atsakymas buvo, kad geriau "kuo greiciau ir dar nuo hepatito A butinai pridekime skiepa, nes tiek atveju, tiek atveju..." biggrin.gif

supratau, reiskia neisim.
Atsakyti
QUOTE(Afute28 @ 2012 03 08, 17:25)
mane domintu informacija apie skiepa nuo roto viruso...
Gal Dange galetu issakyti savo nuomone ar kita mama, pasidomejusi labiau siuo skiepu.. blush2.gif  ax.gif

Aš pirmąją dukrą paskiepijau nuo Roto, mus kažkaip įtikino, kad baisu nepasiskipeijus, o ir ar gaila dėl vaiko išleisti tą sumą, kurią vsi tiek kur nors pravalgysim ir pan. Bet gailiuosi. Sirgo Roto virusu 3 kartus (dabar dukrai 4metai), kartu ir visa šeima žinoma, net ir mano antroji dukra leliukas kai dar buvo - ir labai efektyviai tą virusą įveikdavom pelyno arbata, homeopatiniais žirniukais ir skysčiais. Žodžiu manau nereikalnigas skiepas schmoll.gif nepatariu skiepinti.
Atsakyti
QUOTE(Braita @ 2012 03 10, 12:08)
Aš pirmąją dukrą paskiepijau nuo Roto, mus kažkaip įtikino, kad baisu nepasiskipeijus, o ir ar gaila dėl vaiko išleisti tą sumą, kurią vsi tiek kur nors pravalgysim ir pan. Bet gailiuosi. Sirgo Roto virusu 3 kartus (dabar dukrai 4metai), kartu ir visa šeima žinoma, net ir mano antroji dukra leliukas kai dar buvo - ir  labai efektyviai tą virusą įveikdavom pelyno arbata, homeopatiniais žirniukais ir skysčiais. Žodžiu manau nereikalnigas skiepas  schmoll.gif nepatariu skiepinti.

O gal jūs ne roto, o noro virusą buvote pakabinę...
Atsakyti
Tų Roto Noro virusų kaip supratau yra daug atmainų, nesigilinau kuris ten buvo. o skiepas nuo jų visų neapsaugo.
Aš asmeniškai iš šeimos sunkiausiai juos pernešdavau - temepratūra virš 39 ir kiti smagumai. Vaikai vienodai sirgdavo, t.y. simpomai ženkliai nesiskyrė nuo paskiepyto ir nepaskiepyto vaiko. Be to, man sakė, kad tas skiepas galioja 2 metus (ar iki 2 metų, tiksliai jau nepamenu g.gif ), t.y. tik tol, kol tuo virusu ir pavojingiausia susirgti, na visai mažiems vaikučiams. Bet blogiausiu atveju juk ligoninėje pagulėtų, skysčius atgautų ir viskas ax.gif
aš vis tiek rekomenduočiau nesiskiepyti 4u.gif Dar kai pamenu, kad po to skiepo ir vaikas blogai jautėsi, žaliai kakojo doh.gif nu tikrai buvau nesamonę padariusi su šiuo skiepu.
Atsakyti