[quote=saulyte33,2011 01 12, 20:08]
[quote=Dorofėja,2011 01 12, 22:02]
Norint 'pačiam' studijuoti Bibliją, teks išmokt hebrajų, graikų ir lotynų kalbas Papildyta:
Na, išmokt šių kalbų turbūt nepavyks. O gal kas radote internetu Biblijos studijas? Kokį lietuvišką Biblijos variantą labiausiai vertinate Jūs?
Aš asmeniškai iš kelių egzistuojančių lietuviškų Biblijos vertimų dažniausiai skaitau ekumeninį vertimą: www.biblija.lt, rinktis 'teksto skaitymas' ar tai 'skaityti tekstą', 1999 m.
esmė ta, kad Biblija nekalba apie mūsų pasaulį, todėl ir vadinama šventa, t.y. pakylėta nuo mūsų Žemės Papildyta: apie ką kalba Biblija? http://www.laitman.l...byloja-biblija/
Kokia mūsų gyvenimo prasmė? Klausimo esmė liko nepakitusi tokia pat svarbi ir karti. Baal Sulamas. Pratarmė knygai TES, 2-3 §.
Jau pati pirma Biblijos eilutė sako: "Pradžioje Dievas sukūrė dangų ir žemę" (Pradžios knyga 1 skyrius 1 eil.). Taigi, tikrai kalba apie mus ir mūsų žemę (čia krikščioniškas atsakymas).
O taip... Sudėtingas reikalas ŠR analizuoti. Neturint greta teologo, kuris galėtų paaiškinti, sakyčiau neįmanoma, nes reikia žinoti istoriją, to meto kultūrą, papročius. Bijau pasakyti ne taip, bet ŠR skaitant žmogus turėtų ar gali įžvelgti tris sluoksnius: surašyti praeities įvykiai, kaip faktai; tai, ką Dievas tais įvykiais apreiškė žmonijai; tai, ką ŠR tais įvykiais sako konkrečiai tau asmeniškai. Sėkmės nelengvose, bet įdomiose studijose
"Geriau būti kantriu žmogumi, negu galiūnu; apvaldyti save yra geriau, negu užkariauti miestą" Pat 16, 32
pradek nuo Naujojo testamento , paprasciausiai skaityk is sirdies ir po truputi pradesi suprasti. Aisku ne per viena karta , NT reikia skaityti pastoviai ,daug kartu tada ateina pazinimas is Sventosios Dvasios . Pradeti reikia malda (geriausiai sukalbeti viena dali rozanciaus, labai padeda) Kas yra biblijos studijavimas????????????????????????? Biblija tai dievo zodis, juom reikia gyventi. Tos dienos Evangelijos paaiskinima gali paskaityti bernardinai.lt
Pritarsiu arvydui. Nesigilink į tai, kad skirtingi vertimai, kad rašyta/perrašyta, nesigilink į tai, kad skirtingos krikščionybės denominacijos tarpusavy pliekias dėl aiškinimų ir kanoninių knygų, kad turi mokėt kalbas, kad viską suprast skaitydamas tik originalus... plepalai, norint destabilizuot, supainiot, suskaldyt. Kuo painiau, tuo atgrasiau. Taip ir turi būt, viskas toje pačioje Biblijoje išpranašauta. Dievo žodis prieinamas visiems, ir skaityt ji reikia - širdimi. Paskelbtas jis buvo visoms tautoms, įrašytas į visų širdis. Pasimelsk, paprašyk, kad Dievas tau atvertų savo žodį, išreišk savo nuoširdų norą pažinti, suprasti, paprašyk, kad Šventoji Dvasia lydėtų tave tavo ieškojimuose ir padėtų tau rasti atsakymus į visus tau kylančius klausimus, prašyk visko Jėzaus Kristaus vardu, pripažindama jo dieviškumą ir auką už pasaulio nuodėmes, o tada imk ir skaityk, pradžiai NT, ir labai, labai nustebsi! Belsk, ir tau bus atidaryta, prašyk, ir tau bus duota. Dievas neatstums nė vieno, norinčio jį pažinti, o tada ir išvysi stebuklus. Ne veltui tave traukia Biblija, tave veda Šventoji Dvasia, todėl būk tikra, kad tavo prašymas liks išgirstas. Paskaičiusi šituos savo žodžius prieš keletą metų, turbūt būčiau jų autorių išvadinus šizofreniku, bet... Ilgus metus mane trikdė tie patys dalykai, kurie buvo išvardinti, viskas atrodė per daug komplikuota, per daug suvelta, per daug neįtikima ir sunku suprasti, bet kai nustojau ieškot logiškų sąsajų ir tiesiog pradėjau prašyt, kad mane vestų mano ieškojimuose, išgelbėtų iš šitos painiavos ir padėtų viską suprast, padėtų atskirt, kas yra kas, pradėjo vykti dalykai, kuriuos sunku paaiškinti tiems, kurie to nepatyrę, bet pažįstama kiekvienam krikščioniui, kuris iš tikro palaiko gilų ryšį su Dievu. Iki tol maniusi, kad krikščionybė yra tik sausas doktrinų ir įsakymų tą daryk/to nedaryk kratinys, pirmą kartą viską išvydau kitoje šviesoje. Krikščionybė, tai ne tik aklas neapčiuopiamas tikėjimas, tai abipusis bendravimas. Į viską, ko klausiu, gaunu atsakymus, kartais net bauginančiomis formomis, kas atskleidžia Dievo buvimą visoje galybėje. Ir kuo glaudesnį santykį palaikai savo gyvenime su Šventąja Dvasia, tuo aiškiau viską suvoki ir aiškesnius atsakymus gauni, kuriuos sunku pražiopsoti ar neišgirsti, išvengi neteisingų sprendimų savo gyvenime, nes ankščiau ar vėliau jie vistiek butų pakoreguoti pagal Aukščiausiojo valią. Ankščiau net pačią Trejybės sąvoką man buvo sunku suvokti, bet užteko tik paprašyti! ir buvau nuvesta ten, kur atsakymą radau ir suvokiau, nors ir laikiau save krikščione, bet kaip toli iš tikrųjų nuo jos buvau, suvokiu tik dabar. Tiesa, bažnyčios lankytoja netapau, tarp Dievo ir žmogaus tarpininkai nebūtini. Sėkmės tavo ieškojimuose! nesustok, vien dėl to, kad gali pasirodyti sudėtinga, ar kažkam tai atrodo kvaila ir iškreipta. Esi teisingam kely. Vertink ir stiprink savo tikėjimą. Apdovanojimo ilgai laukti neteks.
Taciau del vieno nesutinku: del Baznycios lankymo.
Nuodeme mus grauzia is vidaus, per ja negali mumyse veikti Jezus. Norint nusiplauti ta purva reikia ispazinti nuodeme, atgailauti, priimti Sv. Komunija. Visa tai suteikiama Baznyciose. Kas yra Baznycia? Tai ne pastatas, tai ne grupe dvasininku su savo istatymais ir normomis- tai krikcioniu bendruomene tu , as ir visi mes su visa dvasininkija ,susibure po viena veliava - Jezumi Kristumi pasaulio atpirkeju. Todel nurasyti Baznycios negalime , ir tai ne tarpininkas o pagalbininkas , dvasinis vedejas. Taip kunigai tie patys zmones, su savom nuodemem (net ir baisiomis )-velnio gundomi ,jis nesirenka, net Jezus buvo puolamas ir gundomas. (Lk4,1) Kupinas Šventosios Dvasios Jėzus grįžo nuo Jordano, ir Dvasia jį vedžiojo po dykumą keturiasdešimt dienų, ir jis buvo velnio gundomas.
Man tai keisti patarimai, kad norint studijuoti Bibliją sakoma nekreipk dėmesio į tai, ignoruok tai. Juk kalbama apie Studijavimą, ne apie pajautimus ar paprastą skaitymą.
Labas Orkide,džiaugiuosi, kad ne vien aš turiu tokį poreikį perprasti Biblijoje užrašytus Dievo žodžius Kokią Bibliją tu skaitai? Ar Lietuvos Biblijos draugijos išleistą? ST vertė A.Rubšys, o NT Č.Kavaliauskas. Kokią jūsų nuomonė apie šį vertimą?