Įkraunama...
Įkraunama...

Studijuoju Bibliją

[COLOR=red]Nox Paskelbta Šiandien, 18:18
Man tai keisti patarimai, kad norint studijuoti Bibliją sakoma nekreipk dėmesio į tai, ignoruok tai.
Juk kalbama apie Studijavimą, ne apie pajautimus ar paprastą skaitymą.
[/COLOR]
Kaip vyksta studijavimas??? As taip pat noriu studijuoti?Ar butina ismokti originalo kalba?

Kur cia buvo kalba apie ignoravima???
Atsakyti
QUOTE(arvydas111 @ 2011 01 16, 19:54)
  Man tai keisti patarimai, kad norint studijuoti Bibliją sakoma nekreipk dėmesio į tai, ignoruok tai. 
[/COLOR]
Kaip vyksta studijavimas??? As taip pat noriu studijuoti?Ar butina ismokti originalo kalba?

Dar ne pilnatis, o jau rėkauji. Kas tada bus antradienį? g.gif
Atsakyti
QUOTE(arvydas111 @ 2011 01 16, 20:54)
[/COLOR]

Reikia įsigilinti į kiekvieną žodį, palyginti vertimus, versijas mirksiukas.gif .
Atsakyti
QUOTE(Nox @ 2011 01 17, 00:01)
Reikia įsigilinti į kiekvieną žodį, palyginti vertimus, versijas  mirksiukas.gif  .

Na aš pvz, pradėjau skaityti Bibliją nuo NT, tada aiškiau. smile.gif Norėčiau pasidalinti vienu pastebėjimu. Ar gali būti , kad Biblijoje yra eilučių kurias galėtume interpretuoti įvairiai. blink.gif Pvz., tokie esminiai klausimai kaip Trejybė, pragaras.
Beje pragaru ir Trejybe netiki Jehovos liudytojai ir kas įdomiausia jie randa mūsų tradicinėje Biblijoje eilučių, kur tai lyg ir patvirtintų. smile.gif Na, jei stojame Trejybės ir pragaro šalininkų pusėn, taip pat toje pačioje Biblijoje galime rasti tai patvirtinančių vietų. blink.gif Na sakyčiau aš nesu pakankamai giliai įsigilinusi į tai. smile.gif Ar jums nėra tekę susipažinti su priešingų barikadų pusių atstovų teiginiais?
Atsakyti
QUOTE(saulyte33 @ 2011 01 16, 23:51)
Na aš pvz, pradėjau skaityti Bibliją nuo NT, tada aiškiau. smile.gif Norėčiau pasidalinti vienu pastebėjimu. Ar gali būti , kad Biblijoje yra eilučių kurias galėtume interpretuoti įvairiai. blink.gif Pvz., tokie esminiai klausimai kaip Trejybė, pragaras.
Beje pragaru ir Trejybe netiki Jehovos liudytojai ir kas įdomiausia jie randa mūsų tradicinėje Biblijoje eilučių, kur tai lyg ir patvirtintų. smile.gif Na, jei stojame Trejybės ir pragaro šalininkų pusėn, taip pat toje pačioje Biblijoje galime rasti tai patvirtinančių vietų. blink.gif Na sakyčiau aš nesu pakankamai giliai įsigilinusi į tai. smile.gif Ar jums nėra tekę susipažinti su priešingų barikadų pusių atstovų teiginiais?

Tiek Biblijoje tiek Korane, tiek Toroje yra vietų, kurias galima interpretuoti. Reikia atsižvelgti į kontekstą, laikotarpį, žmogus be pakankamų religinių žinių tikrai negali užsiimti savo interpretacijomis. smile.gif

Aš asmeniškai netikiu trejybe, bet aš ir nesu krikščionė mirksiukas.gif .
Atsakyti
QUOTE(arvydas111 @ 2011 01 16, 20:54)

Vyksta informacijos rinkimu, teologinės, istorinės, kitaip visos studijos baigsis kaip prelegentei-sektoje.
Ne dėl to kad tekstai būtų daugiaprasmiai-prasmė viena- tik kad iskaitoma sunkiai))

Požiuris pas tave protestantiškas o pats lyg ir katalikas))
Biblija neparašyta Šventosios Dvasios o žmonių ikvėptų Jos. Ir ne kaip laiškas į ateitį o tuo meto žmonėms o tai 6000-2000 metų senumo publika.

Krikščionybėje Biblijos suvokimas ne kiekvieno asmeninis širdies aktas, o teologija, kuri remiasi pirmujų amžių šventujų tekstais- kaip jie aiškino bibliją ir koks buvo Jų tikėjimas. Remiasi žmonėmis kurie savo gyvenimu įrodė esą arti Dievo. Taip pat ir teologija stengiasi aprėpti Bibliją visumoje ,nieko neatmetant.
Sekta atvirkščiai- ji ištraukia kelias citatas iš konteksto- savaip jas interpretuoja nekreipdama dėmesio į likusį tekstą.
Žmoguj labai lengva Biblijoj ieškoti savo, kas jį tuo metu tenkintu,kas jam būtų patogu-o labai sunku ieškoti ten Dievo.

Tu pvz cituoji kad Jėzus buvo dykumoj gundomas- taip ,teisingai- bet neatkreipei dėmesio kaip gundomas Mesijas,Ka velnias sako?- jis tvarkingai cituoja senajį testamentą- taigi biblijos tekstu gundomas.

Atsakyti
QUOTE(saulyte33 @ 2011 01 16, 23:51)

Tekę- su jahovistų,baptistų, munistų,krišnaitų,new age, visariono , marmonų ir ttt...

A Tu baigsi sektą čia reklamuoti, ar dar nea?DD

Kokie jau ten teiginiai- JL atgaivino Arijaus ereziją -kuri buvo argumentuotai paneigta dar VIam. Prisigalvojo ir liksmų dalykų kad Dievo vardas Jahova ir kad kristus ant stulpo prikaltas buvo. da kad 144 tuks. į dangų tik pateks- savaime suprantama tik ST šventieji, apaštalai ir "wach tover" viresnybė))
Kristus tiesa pas juos jau "dvasiškai" prisikelęs ir vadovauja..

Atsakyti
QUOTE(Orkide @ 2011 01 16, 02:44)
Pritarsiu arvydui.

Ne, nepritarėte Arvydui (o aš jam nepritariu dėl studijavimo - žmogus turi ne tik širdį, bet ir protą, kuris irgi krikštytas. Jei proto (žinių) trūksta, nėra laiko, kompetencijos ir pan., būna pagalbinė literatūra ir žmonės).

Bažnyčia - Kristaus kūnas, už ją Jis atidavė save (žr. Šventąjį Raštą). Krikščioniškas tikėjimas be bendruomenės neįmanomas (kurioje - ir asmeninis maldos/Šventojo Rašto skaitymas, ir įgaliotų, įšvetintų asmenų vedimas).

Krikščioniškos denominacijos 'nesipliekia', Biblija - vienas iš jas stipriai jungiančių ir vienijančių elementų (ką rodo ir ekumeninis Šventojo Rašto vertimas-leidimas).

Ryt kaip tik prasideda meldų už krikščionių vienybę savaitė, viskas čia gerai.

O dėl Dvasios vedimo - jei Ji (o gal - ji, jos?..) neveda į Bažnyčią, patariu 'ištirti dvasias'. Nuoširdžiai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dorofėja: 17 sausio 2011 - 18:43
Man lengviau suprasti ŠR padėjo perskaitytos Motinėlės Nadinos knygos. DAug ką ji paaiškina labai paprastai, labai aiškiai, suprantamai.Žinoma, tai jos asmeninės ir gyvenimo patirties interpretacijos apie Dievą, tikėjimą, bet man ji labai patiko. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dekor @ 2011 01 17, 02:14)
Tekę- su jahovistų,baptistų, munistų,krišnaitų,new age, visariono , marmonų ir ttt...

A Tu baigsi sektą čia reklamuoti, ar dar nea?DD

Kokie jau ten teiginiai- JL atgaivino Arijaus ereziją -kuri buvo argumentuotai paneigta dar VIam.  Prisigalvojo ir liksmų dalykų kad Dievo vardas Jahova ir kad kristus ant stulpo prikaltas buvo. da kad 144 tuks. į dangų tik pateks- savaime suprantama tik ST šventieji, apaštalai ir "wach tover" viresnybė))
Kristus tiesa pas juos jau "dvasiškai" prisikelęs ir vadovauja..

Norėjau paprieštarauti dekor, mano tikslas šioje temoje-nėra reklamuoti sektas. biggrin.gif Gaila, kad jums toks susidarė įspūdis blink.gif Tiesiog norint skaityti ir suprasti Bibliją, kaip ir minėjo keletas pašnekovų, reikia kažkieno pagalbos. Ir tą pagalbą renkanmtis reikia be abejo būti atidžiam, kad nepakliūtum į paspengtas pinkles. smile.gif Mano tikslas- išsiaiškinti diskusijų metu, kokie būdai padėtų suprasti ir teisingai traktuoti Biblijos teiginius. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(saulyte33 @ 2011 01 18, 11:37)
Norėjau paprieštarauti dekor, mano tikslas šioje temoje-nėra reklamuoti sektas. biggrin.gif Gaila, kad jums toks susidarė įspūdis blink.gif  Tiesiog norint skaityti ir suprasti Bibliją, kaip ir minėjo keletas pašnekovų, reikia kažkieno pagalbos. Ir tą pagalbą renkanmtis reikia be abejo būti atidžiam, kad nepakliūtum į paspengtas pinkles. smile.gif Mano tikslas- išsiaiškinti diskusijų metu, kokie būdai padėtų suprasti ir teisingai traktuoti Biblijos teiginius. mirksiukas.gif

Pilnai gali būti kad Tu tuo tiki- bet realybė tai kita- visiškai ignoruoji nepatogius faktus apie JL ir jokia diskusija iš Tavo pusės nevyksta, tik jahovos liudytojų sektos reklama. Ar Tu jau visiškai nesuvoki kad neši atsakomybę už savo veiksmus?

Pas mane buvo keletą pašnekesių su JL - ir kaip kiekvienas totalitarinės sektos narys ,jis neigalus aplamai jokiai diskusijai, jis net nesugeba suvokti kas sakoma ,kaip kontrargumentuojama.
Tie sektos nariai kurie suabejodavo "Wach tower" ideologija, jų biblijos traktavimu, atimiamas bendravimas. Tai stipri psichologinė bausmė.
ten nėra net galimybės diskusijai.
Gi parašyta- apie medį sprendžiama pagal vaisius.
O vaisiai JL daug žadantys: iki 10 kartų didesnis savižudybių skaičius tarp JL,už vidutinį rodiklį. ir kas visiškai neitikinama dalis tų savižudybių -vaikai. Kaip reikia sužaloti vaikišką psichiką kad privesti prie savižudybės????

Bergman J. R. "Jehovah's Witnesses and the problem of mental ilness"
1992

Atsakyti
[quote=dekor,2011 01 18, 15:29]
Pilnai gali būti kad Tu tuo tiki- bet realybė tai kita- visiškai ignoruoji nepatogius faktus apie JL ir jokia diskusija iš Tavo pusės nevyksta, tik jahovos liudytojų sektos reklama. Ar Tu jau visiškai nesuvoki kad neši atsakomybę už savo veiksmus?

Tik nesuprantu tokio pikto diskusijos dalyvio Dekor? g.gif Kodėl aš turėčiau dabar veltis į ginčus dėl JL? g.gif Visų pirma aš nesu JL. mirksiukas.gif Manyčiau čia diskutuojame, bandome išsiaiškinti, o ne kviečiame eiti į kokias tai sektas.
Yra forumas apie Jehovos liudytojus, jei norite galite su jais ir pasiginčyti. smile.gif
Atsakyti