Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjai plepa toliau

QUOTE(Vistik @ 2011 07 05, 12:57)
Tai manau labai labai sunku. Visom prasmėm.

drinks_cheers.gif Žaviuosi Alfija wub.gif

O mes vasarojam jau aštuoniese-Klaido broliukas (9m) ir sesė (17) atostogauja jau mėnesį smile.gif Ir gera labai ir sunku kažkiek (ypač dėl mažojo, gal problematiškas berniokas) Bet , jei būtų sąlygos (didesni namai, dabar sodyboje gyvenam) norėčiau, kad ir liktu toki šeimos sudėtis ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Šelma: 05 liepos 2011 - 15:49
QUOTE(Vistik @ 2011 07 05, 12:57)
Sveikinu.
Tokiu globos keliu pas mane atėjo Fėja. Tai labai geras kelias vaikui, kai jis nepapuola į vaikų namus ir ten nėra užmirštamas, kokiems geriems keliems metams, kol susitvarkys bent jau piminiai jo dokumentai. Vaikams jis labai reikalingas. Vien tam, kad savo gyvenime neturėtų laikotarpio praleisto vaikų namuose.
Tačiau aš taip negalėčiau globoti. Tai manau labai labai sunku. Visom prasmėm.

aš vis dėl to linkstu į šitą pusę. Globoti taip.Ssu Džiugu daug kalbam apie tai. Galvojau daug ir vis galvoju. Taip, daug paims, daug ir duos ir man ir jam. Viską kas jam teisėtai priklauso- o tai yra mano meilė, dėmesys ir rūpestis- jis kaip turėjo taip ir turės, visa kita yra gyvenimas prie kurio vienaip ar kitaip reiks prisitaikyti. Jei ne prie tokio, tai prie kitokio, bet vis tiek. Tai va. Tokios mintys.
O dėl sudėtingumo . Jei vertinti per tai, kad sesers vaikai man tam tikra prasme ne tik giminaičiai, bet ir globotiniai- tai jau 4 užaugo ir išskrido. Tie atsisveikinimo momentai man pažįstami, ir kadangi tokia patirtis yra nemanau, kad būtų man ypatingai sunku tai daryti. Galų gale gal būt parašinėsiu projektų ir bus galima tai kažkaip praplėsti, gal tokių globėjų atsiras daugiau.
Papildyta:
QUOTE(Šelma @ 2011 07 05, 16:48)
drinks_cheers.gif  Žaviuosi Alfija  wub.gif

O mes vasarojam jau aštuoniese-Klaido broliukas (9m) ir sesė (17) atostogauja jau mėnesį  smile.gif  Ir gera labai ir sunku kažkiek (ypač dėl mažojo, gal problematiškas berniokas) Bet , jei būtų sąlygos (didesni namai, dabar sodyboje gyvenam) norėčiau, kad ir liktu toki šeimos sudėtis  ax.gif

mane tai glumina, kai manim kas nors žavisi smile.gif . Vat amžina problema tai vietos trūkumas. Kad žmogus taip turėtum kaip neturi tos vietos biggrin.gif
Atsakyti
Alfija, o kaip tu išsprendei tą, vietos, problemą?
Atsakyti
QUOTE(Šelma @ 2011 07 05, 18:49)
Alfija, o kaip tu išsprendei tą, vietos, problemą?

paprastai. du išaugo ir išsikraustė ir duksio kambaryje dar vienam vietos tai yra. Ir viskas. O toliau tai vietos norėtųsi dar daugiau. Bet nėra.
Atsakyti
as tik galvoju kaip reikia istverti skandalingas vaiko gimines nebijai to. kad tokiu bus tai faktas kaip tvarkysies.
na nebent turi gelezine nervu sistema tada jokia rekianti boba nebaisi
Atsakyti
QUOTE(ZAIKA2 @ 2011 07 05, 20:41)
as tik galvoju kaip reikia istverti skandalingas vaiko gimines nebijai to. kad tokiu bus tai faktas  kaip tvarkysies.
na nebent turi gelezine nervu sistema tada jokia rekianti boba nebaisi

giminių vaiko tai aš visai nebijau, bet va tai, kad Vilnius beveik praktikos tokios neturi - mane neramina. Bet kažkas turi vis viena turi būti pirmas.
Atsakyti
mums per kursus sake kad uzsienyje artimajame Lenkijoje tai laikini globejai (na tie kur vaika laiko iki kolatsiras nuolatinis globejas, kaip vaiku namai) buna kazkokiu budu apdrausti nuo globotiniu vagysciu ir kitokiu ju aibiu bei gauna vienkartine ikurdinimo pasalpa. T.y vaika gauni pvz menesiui ir turi ji aprengti apauti ir panasei tai globejai gauna ikurdinimo pasalapa nes anot kursu vedeju , o joms kursus pravede lenkai, vaikai daznai murzini ir be rubu atvaziuoja pas globejus o po keliu savaiciu ar menesiu gali iskeliauti pas nuolatinius globejus ir tada gauni kita vaika tai todel finansine ikurdinimo parama ir draudimas nuo globotiniu eibiu ten bent pries tris metus buvo.
Atsakyti
QUOTE(ZAIKA2 @ 2011 07 05, 21:52)
mums per kursus sake kad uzsienyje artimajame Lenkijoje tai laikini globejai (na tie kur vaika laiko iki kolatsiras nuolatinis globejas, kaip vaiku namai)  buna kazkokiu budu apdrausti nuo globotiniu vagysciu ir kitokiu ju aibiu bei gauna vienkartine ikurdinimo pasalpa. T.y vaika gauni pvz menesiui ir turi ji aprengti  apauti ir panasei tai globejai gauna ikurdinimo pasalapa nes anot kursu vedeju , o joms kursus pravede lenkai, vaikai daznai murzini ir be rubu atvaziuoja pas globejus o po keliu savaiciu ar menesiu gali iskeliauti pas nuolatinius globejus  ir tada gauni kita vaika  tai todel finansine ikurdinimo parama ir draudimas  nuo globotiniu eibiu ten  bent pries tris metus buvo.

tai Lenkijoj/ O pas mus yra kitaip. Pas mus vaikai bus ir be rūbų, ir su utėlėm ir su kitokiais gyviais, ir globėjai patys dokumentus tvarkysis, na globotinis gal būt gaus savo pašalpą, jei nereiks su tėvais dėl alimentų tąsytis.
Atsakyti
QUOTE(Šelma @ 2011 07 05, 16:48)
O mes vasarojam jau aštuoniese-Klaido broliukas (9m) ir sesė (17) atostogauja jau mėnesį  smile.gif  Ir gera labai ir sunku kažkiek (ypač dėl mažojo, gal problematiškas berniokas) Bet , jei būtų sąlygos (didesni namai, dabar sodyboje gyvenam) norėčiau, kad ir liktu toki šeimos sudėtis  ax.gif

Tu esi šaunuolė.
Ot , kad aš būčiau tokia drąsi. Mano Fėja turi brolį (o aš galvojau,kad sesę) ir ką daryt su tuo vaiku. Mažas dar. Pasiimti nenoriu, bet kartu ir noriu, kad jie augtų kartu. Bet jau aplankyt jį norėčiau.
QUOTE(alfija @ 2011 07 05, 18:37)
O dėl sudėtingumo . Jei vertinti per tai, kad sesers vaikai man tam tikra prasme ne tik giminaičiai, bet ir globotiniai- tai jau 4 užaugo ir išskrido. Tie atsisveikinimo momentai man pažįstami, ir kadangi tokia patirtis yra nemanau, kad būtų man ypatingai sunku tai daryti. Papildyta:Vat amžina problema tai vietos trūkumas. Kad žmogus taip turėtum kaip neturi tos vietos biggrin.gif

Aš sunkumą isivaizduoju tame, kad aš nemokėčiau auginti vaiko laikinai. Kas pasakys kaip su juo elgtis-dalinti begalinę meilę, o paskui jį atiduoti, kažkam kitam, o gal jam ten ne taip gerai bus, ir jis nuolat norės tos, tavo meilės, nes bus ją pažinęs, ar mylėti atsargiai, kad neprisirištų. Va kas sunkiausia. Aš nemokėčiau taip. Juk net daržovę augini su tam tikru planavimu, va pasodinsiu, va prigs, užaugs, skinsiu vaisius. O kaip auginti tokį vaiką, kaip jam kalbėti apie planus, ateitį, dar kažką jei tu net pati realiai nežinai kas bus po mėnesio? Sakyti, kad va vasarą prie jūros važiuosim, o jis tik šast ir net nesulauks vasaros pas tave, tai tik pav. Aš noriu pasakyti , kad neisivaizduoju kaip kalbėti su tokiais vaikais, kaip gyventi tik šiandiena.
Atsakyti
QUOTE(Vistik @ 2011 07 06, 13:22)
Tu esi šaunuolė.
Ot , kad aš būčiau tokia drąsi.

ar mylėti atsargiai, kad neprisirištų. Va kas sunkiausia.

Ne drąsa čia, tiesiog nelabai turiu pasirinkimo, jei nepažinočiau tų vaikų širdies neskaudėtu, bet vienas, kitas kartas svečiuose ir jau viskas-nori, nenori savi jie wub.gif Mergikė nuostabi, o va mažėlis .. erzina jis mane, pavargstu, gal tiesiog biolaukai nesutampa (o mano penkiamečiui bio jis dievukas), bet, kitą vertus, gal tai galimybė padirbėti su savimi smile.gif Kaip Andro kadaise sakė, karma tokia, reikia atidirbt biggrin.gif Ir tai nėra blogai, tas susidūrimas su Tais vaikais, aplamai su globa, labai mane pakeitė, praturtino, apšlifavo ir man patinka tas kelias kuriuo einu (nors ir išlenda mintis išdavikė-velnio man to reikėjo smile.gif

Tikrai sunku mylėt atsargiai doh.gif Bet periodinė močiutė kaime pas kurią vasarodavom jk palieka ažką gero mūsų gyvenimuose ar ne smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Šelma @ 2011 07 06, 14:50)
Tikrai sunku mylėt atsargiai  doh.gif  Bet periodinė močiutė kaime pas kurią vasarodavom jj palieka kažką gero mūsų gyvenimuose ar ne  smile.gif

drinks_cheers.gif
Daug lengviau paimti nuolatinę globą.Bet vaikams labai reikia laikinų namų.Juk dirbam ne dėl savęs,o dėl jų.Mane labiausiai glumina visuomenės požiūris-kam tu juos imi,jei nesiruoši užaugint?Ir daugumai tai atrodo totalus blogis:paėmei,prisijaukinai ir atidavei...O jei naminukas būtų patekęs į vaikų namų mėsmalę?
Mums irgi pasakojo apie laikininkystę.Gal kažkurioj Skandinavijos šaly.Ten yra šeimos,kurios visada pasiruošę priimt vaiką-ar diena,ar naktis.Bet jie gauna atlyginimą nepriklausomai nuo to,ar turi globotinių,ar ne.Vien dėl to,kad būtų visada pasiruošę.Aišku,turi ir visas soc garantijas,gauna pašalpas įsikūrimui kiekvieno vaiko.Aš tai džiaugiuosi,kad po mėnesio pašalpą gaunu bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vistik @ 2011 07 06, 13:22)
Aš sunkumą isivaizduoju tame, kad aš nemokėčiau auginti vaiko laikinai. Kas pasakys kaip su juo elgtis-dalinti begalinę meilę, o paskui jį atiduoti, kažkam kitam, o gal jam ten ne taip gerai bus, ir jis nuolat norės tos, tavo meilės, nes bus ją pažinęs, ar mylėti atsargiai, kad neprisirištų. Va kas sunkiausia. Aš nemokėčiau taip. Juk net daržovę augini su tam tikru planavimu, va pasodinsiu, va prigs, užaugs, skinsiu vaisius. O kaip auginti tokį vaiką, kaip jam kalbėti apie planus, ateitį, dar kažką jei tu net pati realiai nežinai kas bus po mėnesio? Sakyti, kad va vasarą prie jūros važiuosim, o jis tik šast ir net nesulauks vasaros pas tave, tai tik pav. Aš noriu pasakyti , kad neisivaizduoju kaip kalbėti su tokiais vaikais, kaip gyventi tik šiandiena.

tai gi meilės tai negaila. Ir to ką įdedi moraliai tai ir neskaičiuoji. Pasiskaičiuoji tik ar užteks pinigų tam,ką sumanei ir viskas. O laikinai- tai su vaiku taip ir kalbi- kaip teisybė. Sakai- jei bus taip- tada bus taip, jei bus kitaip- tada bus kitaip, dar ir trečiaip gali būti. Ir apie visa tai su vaiku kalbi. Šiaip tai aš nusiteikus daug apie savo potyrius rašyti čia. Kol kas ką aš galvoju tai yra tik mano pamąstymai- vaikų aš dar neturiu. Tai spėlioju. Pamatysiu kokia ta realybė vėliau.
Atsakyti