Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjai plepa toliau

QUOTE(Sunute @ 2011 08 16, 17:29)
Stenkitės tartis ir ieškoti supratimo tarp žmoniškesnių valdininkų. tikrai galima rasti smile.gif  ir viskas bus gerai.

Kad VTAT inspektorės turi savo rajonus,niekaip nepakeisi,nebent persikraustytum smile.gif
Labai nemalonu atsiminti,kai viena ponia vis vesdavosi Pupą parodyti kolegėms.Dėl savo tiesiog patologiško naivumo įsivaizdavau,kad dėl to,kad mergytė prižiūrėta,išpuošta,atsigavus.Bet buvo visiškai kitokie ketinimai...
Atsakyti
QUOTE(Germinė @ 2011 08 16, 23:57)
Kad VTAT inspektorės turi savo rajonus,niekaip nepakeisi,nebent persikraustytum  smile.gif
Labai nemalonu atsiminti,kai viena ponia vis vesdavosi Pupą parodyti kolegėms.Dėl savo tiesiog patologiško naivumo įsivaizdavau,kad dėl to,kad mergytė prižiūrėta,išpuošta,atsigavus.Bet buvo visiškai kitokie ketinimai...

VTAT dirba ne tik inspektoriai. Mes sutikome puikių žmonių - supratusių, padėjusių, taip pat ir savaip realizuojančių savus kompleksus - tiesiog stengėmės išvengti kontaktų pagal galimybes.
Atsakyti
zinai Sunute manau ta vieta kad vaika pagimde kita moteris bet ji atidavė nes tai ne jos vaikas turės veikti ir gana ilgai (na bent jau iki mokyklos) nes kaip ir nepriestarauja nestumo esmei.
Man ta minti pakiso vienas straipsnis apie ivaikinimo karma. Jame buvo nagrinejami visi ivaikinimo aspektai ir kaip vienas ivaikinimo priezasciu tai ir yra kad del tam tikru priezasciu vaikas privalo buti ivaikintas.
Atsakyti
QUOTE(ZAIKA2 @ 2011 08 24, 19:17)
zinai Sunute manau ta vieta kad vaika pagimde kita moteris bet ji atidavė  nes tai ne jos vaikas turės veikti ir gana ilgai (na bent jau  iki mokyklos) nes kaip ir nepriestarauja nestumo esmei.
Man ta minti pakiso vienas straipsnis apie ivaikinimo  karma. Jame buvo nagrinejami visi ivaikinimo aspektai ir kaip vienas ivaikinimo priezasciu tai ir yra kad del tam tikru priezasciu vaikas privalo buti ivaikintas.

na pagal karminę teoriją čia viskas varkoje, taip pat kai kurie konsteliatoriai įvaikinimo faktą bando derinti su karminėmis teorijomis.

Aš visgi linkusi aiškinimuose neatsiplėšti nuo pirmapradės primityvios realybės. Na būna, kad palieka. Paliko - blogai (negalima palikti žmonių, kuriems tavęs reikia). ką daryti, jei tavęs reikia, bet tau nereikia ir negali, nemoki, nenori....

susitikom mes - gerai mums visiems

Kieno vaikas?
Pagimdžiusios motinos dalis: plaukučiai, akytės, širdutė ir t.t.
auginančios mamos: kaip plaukučiai kirpti, šukuoti, ką mato akytės, ką girdi ausytės, ką jaučia širdutė.
Abi mes mamos, tu mūsų abiejų, nors pagimdžiusios net nepažįsti, bet visada būsi ir jos dalelė.
Dalintis tuo, ką labai myli nėra labai lengva, bet ką darysi. Užsimiršt, kad kažkas ne tavo laabai nesveika.

Aš linkusi ir pasakas sukti tokiais siužetais. Tikro- netikro sąvokos: kas tai yra, kodėl, kokiose sitacijose - liks vaikų permąstymams individualiems ir tiek, kiek leisis savan pasaulin - prisidėsiu.
Viską, ką sugebu, darau, kad mąstant mažiau skaudėtų.
Baugina, kad dičkiukas apie netikrą mamą "išspjauna" ne man, o noredamas įskaudinti močiutę. Pradeda jaust, kad tame yra tam tikra emocinė jėga.
Žino, kad aš reaguoju ramiai, paprastai į šią temą (tai, manau, svarbiausia). Deja, tam nėra gerai pasiruošusi visa artima emocinė aplinka. Tuo naudodamasis gudruolis ieško spragų, tikrina, bando...

Šiaip mes nenaudojam tikra- netikra mama. Naudojam: mama, kuri pagimdė, mama, kuri augina.
Manau, kad savo išskirtinumą jis kažkaip dar papildomai pasitikrina darželyje.

Domėjausi, kaip tai sprendžiama įvairiose tradicinėse kultūrose. ogi visose labai paprastai: po vienokio ar kitokio įvaikinimo ritualo vaikas tampa TIKRU įvaikintojo vaiku. Tai daugiau niekaip nesvarstoma ir galvos nesukama.
Lietuviškoje tradicijoje toks ritualas yra užrašytas tik su kūdikiais (galimas iki trejerių), vyresni turėjo specialų našlaičio statusą, susijusi su daugybe nerašytų įstatymų, kas galima našlaičiui daugiau, negu kitiems, kas mažiau. taip pat kaip bendruomenė turėtų elgtis su našlaičiais, gyvanašlaičiais, galų gale vadinamais benkartais. Visų tradicijų liekanas galima būtų įžvelgti šiandieninėse įvaikintųjų/globojamųjų ir jų globėjų baimėse.
Atsakyti
Aš dabar dar turtingesnė rolleyes.gif Klaido sesutė jau pas mus thumbup.gif Jai tik pusmetis iki 18 liko, ėjom į vaikų teises, kad galėtu po vasaros nebegryžt į vaikų namus (dar du metai liko mokytis vidurinėj ten), bet pradėjo (vaikui esant šalia doh.gif ) aiškinti, kad neapsimoka keist globėjo, kiek čia teliko, tik pusmetis, kai tik 18 sukaks galės išeiti be jokio teismo, tik pareiškimą parašius. Gražiausia frazė, kad nebereikia jai jau namų, geriau broliuką pasimtumėm blink.gif Šiuo metu namuose dideli remontai, keičiame stogą, mansardoje du kambariukus įrengsim, pasimsim ir broliuką, bet tik kai pabagsim remontus, po gerų poros mėn, o kolkas prašėm Deimantę atiduot, galės su mano bio mergička vienam kambaryje gyvent, bet nesileido į kalbas. Paskui, jau pačiai Deimantei toptelėjo, kad būna juk vaikai ir 16 išeina, tarkim po 9 klasių į profesinę mokyklą, tai sublefavom-paskambinom į VGN ir paklausėm kur rašyt pareiškimą apie išėjimą pas juos ar vaikų teisėse. Jokių problemų- atvažiuokit, parašykit ir ji gauna leidimą svečiuotis pas mus ne tik per šventes ir išeigines (kaip iki šiol), bet ir kiekvieną dieną thumbup.gif Kolkas ją išleiko vaikų namai (iki 18), bet gaus nemokamus pietūs, mokyklinius reikmenis ir kišenpinigius biggrin.gif

Pikta tik ant vaikų teisių darbuotojų, kad nepasakė, kad taip galima, va tau ir dirba vaiko labui bash.gif:

Tikiuosi greitai ir 6 vaikų mama būsiu wub.gif cool.gif
Atsakyti
Sūnute - galima detaliau apie tuos ritualus ir statusus? ARBa kur pasiskaityti?
Atsakyti
QUOTE(Šelma @ 2011 08 25, 12:48)
Aš dabar dar turtingesnė  rolleyes.gif  Klaido sesutė jau pas mus  thumbup.gif  Jai tik pusmetis iki 18 liko, ėjom į vaikų teises, kad galėtu po vasaros nebegryžt į vaikų namus (dar du metai liko mokytis vidurinėj ten), bet pradėjo (vaikui esant šalia doh.gif ) aiškinti, kad neapsimoka keist globėjo, kiek čia teliko, tik pusmetis, kai tik 18 sukaks galės išeiti be jokio teismo, tik pareiškimą parašius.

Būtinai rašyk prašymą suteikti merginai globą, neklausyk ką tie šun-specialitai kalba. Raįyk iš karto išsiaiškinus kokų papildomų popierių-sutikimų reikia, kad neužtruktų.
Didelė pagarba Tau, nusprendus globoti vyresnį vaiką. O pateikus dokumentus jie privalės ruošti dokumentus teismui ir tegul neverkia - tikrai nepersidirba. Dar reikia kas antrą dieną paskambinėti ir paklausinėti kaip jiem sekasi, kad neužmigtų.

(tai mano pirma žinutė forume tapus oficialiu globėju)
Atsakyti
QUOTE(wetuckus @ 2011 08 28, 20:34)
Būtinai rašyk prašymą suteikti merginai globą, neklausyk ką tie šun-specialitai kalba. Raįyk iš karto išsiaiškinus kokų papildomų popierių-sutikimų reikia, kad neužtruktų.

Didelė pagarba Tau, nusprendus globoti vyresnį vaiką.

Neberašysiu irnesakyk.gif Tikslas buvo, kad jai nebereiktu to pusmečio iki pilnametystės vaiknamyje praleisti, pasiektas, todėl dabar ramu rolleyes.gif

Netyčiukai jie pas mane visi trys ir visi dideli -Klaidą pasiemėm 8, Deimantę 17, Einorą 9-metį wub.gif

Sveikinu thumbup.gif Kokio amžiaus vaikutį gavot?
Atsakyti
QUOTE(Šelma @ 2011 08 28, 19:46)
Neberašysiu irnesakyk.gif  Tikslas buvo, kad jai nebereiktu to pusmečio iki pilnametystės vaiknamyje praleisti, pasiektas, todėl dabar ramu  rolleyes.gif

Netyčiukai jie pas mane visi trys ir visi dideli -Klaidą pasiemėm 8, Deimantę 17, Einorą 9-metį  wub.gif

Sveikinu  thumbup.gif  Kokio amžiaus vaikutį gavot?

Gavom mergytę, kuriai greitai bus šešeri. : ) pradžioje svečio statusu, dabar jau lygiai 4 mėnesiai, kaip ji mūsų šeimoje. Ačiū už sveikinimą, mielai priimu : )

Atsakyti
QUOTE(wetuckus @ 2011 08 28, 19:34)

Labai sveikinu 4u.gif
Kaip gi sekasi?Jau adaptavotės?
Mano trynukai dar su laikinu statusu-gimdytoja slapstosi,niekaip negali įteikt teismo dokų jai.
Skambino antstolis,klausė.ką daryti su Pupytės motinos butu.Gal turit patarimų?
Atsakyti
germine, tokiu atveju dedamas skelbimas į laikraštį - 'kvietimas į teismą'. Mūsų atvejis. Jeigu žmogus neatsliepia, byla nagrinėjama be jo.
Atsakyti
Žinau,Karusia.Bet ji atsisakymą turėtų dėl mažiausio parašyt.Gal

O kaip tavo uogelė,mokslams nusiteikus?Mamai dreba širdelė išleist? 4u.gif
Atsakyti