QUOTE(ZAIKA2 @ 2011 08 24, 19:17)
zinai Sunute manau ta vieta kad vaika pagimde kita moteris bet ji atidavė nes tai ne jos vaikas turės veikti ir gana ilgai (na bent jau iki mokyklos) nes kaip ir nepriestarauja nestumo esmei.
Man ta minti pakiso vienas straipsnis apie ivaikinimo karma. Jame buvo nagrinejami visi ivaikinimo aspektai ir kaip vienas ivaikinimo priezasciu tai ir yra kad del tam tikru priezasciu vaikas privalo buti ivaikintas.
na pagal karminę teoriją čia viskas varkoje, taip pat kai kurie konsteliatoriai įvaikinimo faktą bando derinti su karminėmis teorijomis.
Aš visgi linkusi aiškinimuose neatsiplėšti nuo pirmapradės primityvios realybės. Na būna, kad palieka. Paliko - blogai (negalima palikti žmonių, kuriems tavęs reikia). ką daryti, jei tavęs reikia, bet tau nereikia ir negali, nemoki, nenori....
susitikom mes - gerai mums visiems
Kieno vaikas?
Pagimdžiusios motinos dalis: plaukučiai, akytės, širdutė ir t.t.
auginančios mamos: kaip plaukučiai kirpti, šukuoti, ką mato akytės, ką girdi ausytės, ką jaučia širdutė.
Abi mes mamos, tu mūsų abiejų, nors pagimdžiusios net nepažįsti, bet visada būsi ir jos dalelė.
Dalintis tuo, ką labai myli nėra labai lengva, bet ką darysi. Užsimiršt, kad kažkas ne tavo laabai nesveika.
Aš linkusi ir pasakas sukti tokiais siužetais. Tikro- netikro sąvokos: kas tai yra, kodėl, kokiose sitacijose - liks vaikų permąstymams individualiems ir tiek, kiek leisis savan pasaulin - prisidėsiu.
Viską, ką sugebu, darau, kad mąstant mažiau skaudėtų.
Baugina, kad dičkiukas apie netikrą mamą "išspjauna" ne man, o noredamas įskaudinti močiutę. Pradeda jaust, kad tame yra tam tikra emocinė jėga.
Žino, kad aš reaguoju ramiai, paprastai į šią temą (tai, manau, svarbiausia). Deja, tam nėra gerai pasiruošusi visa artima emocinė aplinka. Tuo naudodamasis gudruolis ieško spragų, tikrina, bando...
Šiaip mes nenaudojam tikra- netikra mama. Naudojam: mama, kuri pagimdė, mama, kuri augina.
Manau, kad savo išskirtinumą jis kažkaip dar papildomai pasitikrina darželyje.
Domėjausi, kaip tai sprendžiama įvairiose tradicinėse kultūrose. ogi visose labai paprastai: po vienokio ar kitokio įvaikinimo ritualo vaikas tampa TIKRU įvaikintojo vaiku. Tai daugiau niekaip nesvarstoma ir galvos nesukama.
Lietuviškoje tradicijoje toks ritualas yra užrašytas tik su kūdikiais (galimas iki trejerių), vyresni turėjo specialų našlaičio statusą, susijusi su daugybe nerašytų įstatymų, kas galima našlaičiui daugiau, negu kitiems, kas mažiau. taip pat kaip bendruomenė turėtų elgtis su našlaičiais, gyvanašlaičiais, galų gale vadinamais benkartais. Visų tradicijų liekanas galima būtų įžvelgti šiandieninėse įvaikintųjų/globojamųjų ir jų globėjų baimėse.