Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs grybukai, voveruškos, kaštonai...

Tesiam tema toliau smile.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 19 gegužės 2011 - 13:10
QUOTE(keno @ 2011 01 10, 17:02)
kas gali atsakyti,kodel prikibo prie keptuves? g.gif viska isploviau,iskaitinau,ir aliejumi patepiau-nu kimba tesla nors tu ka doh.gif

Reikia kaitinti jau išteptą riebalais, geriausiai taukais, o ne aliejumi. Ir taip keliskart, iki rūkimo, iš abiejų pusių. Tada išvalyt popieriniu rankšluosčiu. Tokių keptuvių geriau neplauti.
QUOTE(VAMI @ 2011 01 10, 17:15)
gal galit pasakyt kaip pagaminti buna zirniai? va kaip cia:
http://www.skelbiu.l...ai-6587945.html

Aš ankštis gaminčiau iš masės: kiaušinio baltymas + cukraus pudra + citr.rūgštelė + žali dažai, o į vidų dėčiau parduotuvinius saldainius - žirniukus .
QUOTE(Kiwija @ 2011 01 10, 21:28)
o sakykit nieko tyokio, jei as siek tiek degtines ivarvinau, mano vaikai jos gavo, ar ji isgaruoja, kazkokios voveruskos grazesnes lyg gavosi g.gif

Išgaravo ta degtinė irnesakyk.gif, negavo nei graduso vaikai. Voveruškos gražesnės, nes kepant tiek jas, tiek žagarėlius ar spurgas, į tešlą įpylus degtinės, kepinys prigeria mažiau riebalų.
Atsakyti
Butu buve geriau sukurus tema ideti pagrindinius receptus... arba bent jau buvusia tema...

Va pabandziau atkast buvusias temas, nes nieks normaliai nebuvo idejes nei praeitoj temoj...

1 tema

2 tema

3 tema
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rugiagele26: 11 sausio 2011 - 08:24
sveikos naujoje temeleje wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Tepaluota @ 2011 01 11, 07:30)
Išgaravo ta degtinė irnesakyk.gif, negavo nei graduso vaikai. Voveruškos gražesnės, nes kepant tiek jas, tiek žagarėlius ar spurgas, į tešlą įpylus degtinės, kepinys prigeria mažiau riebalų.

Kiek zinau galima pilti ir spirita? Tik kiek ml jo reiketu pilti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Požiūris @ 2011 01 11, 17:45)
Kiek zinau galima pilti ir spirita? Tik kiek ml jo reiketu pilti? g.gif

Galima, aš nematuoju, šlakelį šliūkšteliu, gal pora arbatinių šaukštelių būtų g.gif
Atsakyti
QUOTE(Tepaluota @ 2011 01 11, 08:30)
Išgaravo ta degtinė irnesakyk.gif, negavo nei graduso vaikai. Voveruškos gražesnės, nes kepant tiek jas, tiek žagarėlius ar spurgas, į tešlą įpylus degtinės, kepinys prigeria mažiau riebalų.

Ačiū už informaciją, kaip smagu.
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 01 11, 09:18)
Butu buve geriau sukurus tema ideti pagrindinius receptus... arba bent jau buvusia tema...

Va pabandziau atkast buvusias temas, nes nieks normaliai nebuvo idejes nei praeitoj temoj...

1 tema

2 tema

3 tema


Aciu Rugiagelei 26 uz surinkta info 4u.gif Tema be pradzios schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(juste10 @ 2011 01 12, 17:42)
Aciu Rugiagelei 26 uz surinkta info 4u.gif Tema be pradzios  schmoll.gif


Dar progai pasitaikius isrinksiu populiariausius receptus.
Atsakyti
Bandau imesti pagrindinius receptus

Grybukų receptas (skirtas kepsti su "senovine" formine keptuve) :

200 g grietinės
3 kiaušiniai
150g margarino
200g cukraus
1 šaukštelis sodos (užgesinti citrinos rūgšt. arba actu)
400g miltų
vanilės

Gerai išplakti cukrų su kiaušiniais, sudėti grietinę ir vanilę ir užgesintą sodą. Viską išmaišyti.Supilti miltus, vėl išmaišyti. Supilti išlydytą atvėsusį margariną.

Voveruskos

2kiausiniai
1st pieno
1st miltu
na ir iskepus apibarstymui cukraus pudros.

Kaštonų darymas

Tai tikrai nesunkiai pasidaro jie, jeigu neturit tu riesutiniu formeliu(as dariau su jom), galima paprastai nulipdyti is teslos tokius kaip perpjauta didele slyva puseles ir jas iskepti paprastai orkaitej, labai greit iskepa, pradeda rausti ir reikia traukti lauk, jei norit, kad gautus lygesnes, galima su stikliuku isspausti, kai iskepa ir atausta jas reikia sutepti su gerai atsaldytu ir isplaktu kiausinio baltymu, su cukraus pudra apie 250gr-300gr.(labai nesigilinau paskutini karta, bet laikosi puikiai)rugsteles apie puse arb. sauksciuko nedidelio, plaki tol, kol mikserio sluoteles jau sunkiai velka mase ir ji stovi, kaip ikalta(jeigu daret Cipciuko beze galima ir su ja, jei ji gerai dziuna, sitoji sudziuna per valanda, o ant rytojaus isvis kieta tampa, morengai isspausti lekstej, ryte graziai atsoksta be sildymo.Tai patepat abi puseles ta balta mase, ant vienos dedat koki lazdyno riesuta, pavoliota sokolade ir suvoziat, truputi vienam gale daugiau, kad susiglaustu, kitam, kad butu prasizioje, ten, kur susiglaude, truputuka daugiau idekit mases ir sudekit ant padeklo, kad susaltu.Kai sustings ir nebesiskirs jie, tuomet vel plakat mase tokia, tik su dazais norimos spalvos, pasiruosiat stikliuku ir as gana primityviai, su arbatiniu sauksciuku aptepliojau viena pusele plonai ir paskui su plastmasiniu antgaliu tokiu ilgu apsuku kelis kart i ta mase ir staiga istraukiu, ant jo buna uzsikabine toks didelis nutyses mases gabalas, nu ir kleckiuoji su tuo gabalu tempiant aukstyn, kol tik jis baigiasi ir vel kita apsuki ta mase ir t.t.Dedat puse gatavo riesuto i stikliuka, spygliukais i virsu ir laukiat, kol sudzius, kai pasidarys kieti, antra puse apversit ir ta pati pakartosit.Gal kas daro kitaip, as kitaip nemoku, cia toks primityvus darymo budas gal yra geresniu ir kas pamokins geriau.
O mase riesutukams ir kastonams tai dariau is akies, dejau sviesto pakeli, tris kiausiniu trynius, du gerus saukstus majonezo, sauksciuka gesintos sodos(nelabai kaupina)tris saukstus cukraus(ji gerai issukau su sviestu ir tryniais) ir miltu, kol ejo minkyti, truputi pasaldziau ir i ikaitinta orkaite 200temp.kol parus.

Grybuku receptas (meduoliniai)

250 g. margarino
3 kiausiniai (1 baltyma palikau baltam glajui)
1 st. cukraus
5-4 saukstai medaus
200 g. grietines
1 arb. saukstelis sodos ar kepimo milteliu
800 g. miltu
meduoliniai prieskoniai

Glajus baltas:
1 st. cukraus pudros
1 kiausinio baltymas
citrinos rugsreles

Glajus rudas:
2 st. cukraus
puse stiklines pieno
1 saukstas kakavos (karcios)

Grybukai, eziukai ir kt.( kepama orkaitej)
100gr medaus
100gr cukraus
100gr margarino
1 kiausinis
1arb.š. nugesintos sodos
miltu,kad butu minkoma tešla....tik nepadauginkit,kad paskui nebutu kieti....

margarina išlydom,pilam y medaus,cukraus kiausinio,cinamono mase....gerai išmaišome,supilame nugesinta soda ir gerai ismaisome...dedame miltus ir minkome tešla.....

iš tešlos susukame norimo dydzio grybuku galvutes ir kotelius arba ežiukus...praktiškai ežiukai ir grybuku koteliai tokios pat formos.....kepame apie 180 temp apie 10 min...kepimo laikas priklausys nuo dydzio,kokio suformuosim ežiukus......

jeigu darome grybukus,tada iskeptoms karštoms galvutems yduriame skylute,yspaudziame tirpinto šokolado arba aisingo(cukraus pudros,baltymo ir citr.rugšt. plakinys) ir ydedame kotely...paliekame ,kad sudžiutu....

ežiukus ymerkiame y tirpinta šokolada,išimame ir paliekame kad nudžiutu,po to puošiame,darome spygliukus iš aisingo.....

Riesuteliu receptas:

100 g. margarino
1/4 stiklinės cukraus
2 kiaušiniai
100 g. majonezo
1/3 stiklinės bulvių krakmolo
1 arbatinis šaukštelis sodos
1 valgomasis šaukštas acto
vanilinio cukraus
apie 3 stiklines miltų

Kiaušinius ištrinti su cukrumi, įdėti minkštą margariną, majonezą, krakmolą, sodą (nugesintą su actu), vanilinį cukrų ir gerai išmaišyti. Po truputi pilti miltus. Išminkyti minkšą tešlą. Formuoti vyšnios dydžio rutuliukus ir dėti į gerai įkaitintą riešutėlių keptuvę. Skanaus smile.gif

CIA GALIMA RASTI IR KEPTUVIU IR RECEPTU smile.gif))

Krepšelio gaminimas su nuotraukomis
Dar krepšelis
Dar


BRASKES

0.5KG CUKRAUS PUDROS,
2 SAUKSTELIAI KRAKMOLO,
DAZU VALGOMU,
KRISTALINIO CuKRAUS.

KRAkMOLA SU TRUPUCIU VANDENS PAVIRINTI IR PO TRUPUTI DET C.PUDRA.PASKUI MINKYTI KOL BUS VIENTISA TESLA,SUFORMAVUS BRASKE APVOLIOTI NUDAZYTAME RAUDONAI CUKRUJE, ZALIAS KOTELIS DAROSI ATSKIRAI.

BRASKES (cituoju JOLKA999)

"zinau,kad ant 60 gr virtos bulves dejau nepilna kiausinio baltyma.baltyma biski reikia paplakti,tada i ji dedam smulkiai tarkuota bulve,viska gerai istrinti su sakute,deti cukraus pudros ir suminkyti tesla,paskui formuojam braskes ir nudazom,paliekam nudziuti.ai,as dar dejau citrinos rugsteles pagal skoni.turetu iseiti apie 30 braskiu"

SIEK TIEK KITOKIE GRYBUKAI

GLAJUS
1 baltymas,
1 st.cukraus pudros,
citrinos rugsteles.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rugiagele26: 15 sausio 2011 - 15:42
"Voveruskos"

1 stikline grietines,
2 kiausiniai,
2 saukstai miltinio cukraus,
400g riebalu,
4-5 saukstai miltu,
truputis druskos

I isplaktus kiausinius supilti grietinele, iberti druskos, miltus ir viska gerai ismaisyti. Tesla turi buti kaip lietainiams.
Taukus supilti i puoduka, uzvirinti imesti nuskustos bulves griezineli ir ikaitinti tam tikra voveruskoms kepti formele. Po to saukstu pilti i ja teslos, ileisti i taukus ir virti, kol voveruska pati is formeles issiners, isvirusias atausinti ir pabarstyti miltiniu cukrumi.


"Grybukai"

4 kiausiniu tryniai,
4 saukstai cukraus,
100g sviesto,
0.5 stiklines grietines,
1 pakelis vanilinio cukraus,
0.5 saukstelio sodos,
3-4 stiklines miltu,
1 saukstas aguonu.

Glajui: 1 kiausinio baltymas,
1 stikline miltinio cukraus,
citrinos sulciu arba citrinos rugsties. na ir kepurelem i karsta sokolada panardinti.

Kiausiniu trinius issukti su cukrumi. I grietine suberti soda, ismaisyti ir supilti trynius. Sviesta islydyti, bet neikaitinti, supilti i issukta kiausiniu ir grietines tyre, suberti vanilini cukru, miltus (issijotus) ir minkyti tesla kaip makaronams.
I tam tikra forma grybams kepti deti po gniuzuliuka teslos ir kepti vis apverciant keptuve (kaip vaflius).
Isimtus is formos atausinti. Kotelius aptepti baltymu glajumi : i baltyma suberti miltini cukru ir trinti mediniu saukstu kol pasidarys vientisa mase (nepamirsti trupucio rugsties). Kotelius apibarstyti aguonomis.
Atsakyti
Sveikutes,kepejeles.Turiu visiskai nauja ir nenaudojama voveruskom kepti formele.Gal kam reikia?
Atsakyti