QUOTE(Safirija @ 2011 02 11, 16:11)
o kodel nepatartumete zidinio kaip pagrindinio sildymo? mes butent toki sildyma planuojame daryti?
todel kad as toki turiu ir naudoju jau treti metai. nafig, kodel nepaklausiau protingu zmoniu, kurie mane bande atkalbeti....
turiu pasakyti kad sistema irengta puikiai, kapsule prabangi - dideliu kampiniu stiklu, galinga. - geris ties tuo ir pasibaigia...
rudeni ir velyva pavasari - zidinys pasaka, pigu, imetei malka, namai prisilo - fantastika. ateina ziema... namuose silta tol kol kureni zidini, ugnis uzgeso ir pradedi jausti kaip pradeda vesti oras. gerai jeigu turite verga kuris namuose sedi 24val/para ir kas max. 4-5 valandas imeta po glebuka malku - tada jeigu lauke nera super salta - bus jauku ir miela, jeigu lauke paspaus saltukas: oras nebus tolygiai siltas, nu sunku paaiskinti, bet sakikym stovi vidury kambario, ties zidiniu, silta, nueini i koki uzkampi, ar kampa kambario - ir jauti kaip ten kazkokios saltesnio oro sroves eina (namas sandarus - ne vejas ten pucia), na naturalu - zidinio turbina pucia silto oro sroves, kurios maisosi su saltesniu - salta ziema tai ypac pasijaucia.
dar viena realija, na sakykim rytas: prabundat, salta is lovos islipti, nes jeigu paskutini karta dametet malku kokia 12-1, zidinys uzgeses jau keleta valandu, skubi uzkurti zidini - viena pakura ir isvaziuojate i darbus. ziema, lauke -10 sakykim, griztate namo po 12 valandu, ir randate cia +13

geriausiu atveju +16. tada puolate kurti zidini - striukes nusiimti nesinori... jeigu sakykim grizote namo 7 vakaro, tai iki kol lipsite i lova (kokia 22-23) kabaryje bus dar vos +18. salta. tada turite pasirinkima, arba statytis zadintuva kokiai 2val. nakties, ir ryte rasti +16, arba nebesikelti ir rasti +13.
apie nuolatini stiklo valyma (nes kuo dazniau valai tuo jis graziau atrodo, tuo lengviau valosi), pelenu nesima ismesti per visa kambari ir t.t. jau net nepasakosiu...
tokia yra realybe. tegul pasakoja pardavejai ka nori - man aiskino, kad pakura degs 12 valandu. jomajo ka ten kurent reikia kad tiek degtu? pas mane maximum 5 valanas isdega.
jeigu netureciau isirengusi elektriniu katilu sildomu grindu ir radijatoriu antram aukste, jau turbut tureciau keleta zilu plauku, arba kraustyciaus sunis susirinkus pas mama
taip, kad tokia yra realybe, sildomes trecia ziema - patirties jau turiu.
is kitos puses, mano draugai turi panasaus dydzio (100kvadratu) namuka+rusi. pas juos visur tik radijatoriai + KK katilas, nezinau koks, man rodos atmos. tai matematika su temperaturom tokia pati

dega katilas apie 4 valandas, radijatoriai akimirksniu atsala, ir ziema po darbo abi pirmos grize namo randame po +13

namas pas juos beja murinis...
tikiuosi, kad mano pasakojimas pades suprasti - kad pagrindinis sildymas zidiniu yra viena is didziausiu nesamoniu, kuria galima padaryti statant nama...