Įkraunama...
Įkraunama...

Rąstiniai namai 12

QUOTE(Gorada @ 2011 02 11, 16:25)
todel kad as toki turiu ir naudoju jau treti metai. nafig, kodel nepaklausiau protingu zmoniu, kurie mane bande atkalbeti....

turiu pasakyti kad sistema irengta puikiai, kapsule prabangi - dideliu kampiniu stiklu, galinga. - geris ties tuo ir pasibaigia...

jo dabar ir mes jau supratome,kad ne tik zidiniu namuko neapsyldysi,bet ir paprastu kk katilu,todel po
begaliniu paiesku ka tik issirinkom granulini kombinuota zembiec 18kw katila-musu 120kv namui- va cia tai geris ,jei dingsta elektra ar dar kas.tai ji galima kurenti ir malkomis,kaina tik katilo apie 11 000lt. va cia uz tai ,kad vergu nereiks tapti,o ir isvykt keliom parom galesi...bettrukumas-granuliu ner kur namie laikyt-jos t.b siltai saugomos,tai bandysim sandeliuot lauko sandely, tipo sako nesudreks iki tiek ,kad negaletum kurent,anglys taip pat labai taupu,nesulygint su elektriniu-3kart brungiau doh.gif laukiu nuomoniu apie katila ZĘBIEC" aba EKO gk lenkiskas drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(MMMUTTTERRR @ 2011 02 11, 14:49)

kazkur skaičiau, tik nepamenu kur, kad labai daug bėdų yra su granuliniais.. labai greit teršiasi, drėgnesnių nepakūrensi granulių, jos turi būti saugomos ne lauke, o kambary, patalpoj t.y. Nes jei šiek tiek drėgnesnės - dūmina, nedega, kondensuojasi, varva ir visa kita xujniamuinia... Dar skaičiau, kad prigesus ar uždusus katilui dūmai eina į vidų kažkaip tais.. nežinau smulkmenų, bet vienam žmogui vos tai nesibaigė AtA, nes apsinuodijo smalkėmis. Man toks kūrenimas nai nafik... Atsinešiau va savaitgalį dvim glėbių malkų, suštabeliavau katilinėj, rytoj vėl atsinešiu. Sumečiau ant lentynų prie sienos - iš lauko drėgnos, o per savaitę ir pradžiūna... Ir kūreni sau kaip bėris smile.gif Nors, kiekvienam savo...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shadow_man: 11 vasario 2011 - 16:56
QUOTE(MMMUTTTERRR @ 2011 02 11, 15:49)
doh.gif laukiu nuomoniu apie katila ZĘBIEC" aba EKO  gk lenkiskas

del nuomones gal paklauskite kokio patyrusio santechniko (tik ne pardavejo) arba zmogaus kuris turi toki katila. As asmeniskas siek tiek prisibijau naujoviu.....lai jas isbando kiti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Shadow_man @ 2011 02 11, 17:54)
  Ir kūreni sau kaip bėris smile.gif Nors, kiekvienam savo...

Kiek laiko stropuva dega?
kureni tik malkom?

to Intruder
Wau !! paziurejau albuma... tuoj stoga kelsi !!!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo profas: 11 vasario 2011 - 21:07
QUOTE(Gorada @ 2011 02 11, 10:11)
pas mane pirmam aukste stovi zidinys, ir pirmas aukstas viena erdve, tai cia is pacio zidinio turbina per groteles siluma pucia, toliau eina i virsu vamzdziai - 12 ar 14cm skersmens - nemazi, jie paslepti perdangoje, i pavirsiu islenda kambariuose - matosi tik groteles grindyse. ir vsio smile.gif vonioj kadangi grindys plyteles, ir kilimelis sildymo tiestas,ta ortakis iseina per siena (sienele kur wc stovas sumontuotas).

P.S. tikiuosi neplanuojate zidinio kaip pagrindinio sildymo...

Aha, jau aiskiau. Kaip pagrindinio neplanuojam, cia tik atsarginis variantas, jei pvz. pasidarytu striuka su finansais ir geoterminio sildymo islaidu nepaveztume. Nors maciau viena labai patraukliai atrodancia lentele, kur geoterminio sildymo islaidos stovi greta malkinio sildymo(kainos prasme), kas man truputi nerealu atrodo, na bet kas zino...
Atsakyti
QUOTE(Gorada @ 2011 02 11, 16:25)
todel kad as toki turiu ir naudoju jau treti metai. nafig, kodel nepaklausiau protingu zmoniu, kurie mane bande atkalbeti....

turiu pasakyti kad sistema irengta puikiai, kapsule prabangi - dideliu kampiniu stiklu, galinga. - geris ties tuo ir pasibaigia...

rudeni ir velyva pavasari - zidinys pasaka, pigu, imetei malka, namai prisilo - fantastika. ateina ziema... namuose silta tol kol kureni zidini, ugnis uzgeso ir pradedi jausti kaip pradeda vesti oras. gerai jeigu turite verga kuris namuose sedi 24val/para ir kas max. 4-5 valandas imeta po glebuka malku - tada jeigu lauke nera super salta - bus jauku ir miela, jeigu lauke paspaus saltukas: oras nebus tolygiai siltas, nu sunku paaiskinti, bet sakikym stovi vidury kambario, ties zidiniu, silta, nueini i koki uzkampi, ar kampa kambario - ir jauti kaip ten kazkokios saltesnio oro sroves eina (namas sandarus - ne vejas ten pucia), na naturalu - zidinio turbina pucia silto oro sroves, kurios maisosi su saltesniu - salta ziema tai ypac pasijaucia.
dar viena realija, na sakykim rytas: prabundat, salta is lovos islipti, nes jeigu paskutini karta dametet malku kokia 12-1, zidinys uzgeses jau keleta valandu, skubi uzkurti zidini - viena pakura ir isvaziuojate i darbus. ziema, lauke -10 sakykim, griztate namo po 12 valandu, ir randate cia +13  thumbup.gif geriausiu atveju +16. tada puolate kurti zidini - striukes nusiimti nesinori... jeigu sakykim grizote namo 7 vakaro, tai iki kol lipsite i lova (kokia 22-23) kabaryje bus dar vos +18. salta. tada turite pasirinkima, arba statytis zadintuva kokiai 2val. nakties, ir ryte rasti +16, arba nebesikelti ir rasti +13.
apie nuolatini stiklo valyma (nes kuo dazniau valai tuo jis graziau atrodo, tuo lengviau valosi), pelenu nesima ismesti per visa kambari ir t.t. jau net nepasakosiu...

tokia yra realybe. tegul pasakoja pardavejai ka nori - man aiskino, kad pakura degs 12 valandu. jomajo ka ten kurent reikia kad tiek degtu? pas mane maximum 5 valanas isdega.

jeigu netureciau isirengusi elektriniu katilu sildomu grindu ir radijatoriu antram aukste, jau turbut tureciau keleta zilu plauku, arba kraustyciaus sunis susirinkus pas mama  cool.gif

taip, kad tokia yra realybe, sildomes trecia ziema - patirties jau turiu.

is kitos puses, mano draugai turi panasaus dydzio (100kvadratu) namuka+rusi. pas juos visur tik radijatoriai + KK katilas, nezinau koks, man rodos atmos. tai matematika su temperaturom tokia pati  lotuliukas.gif dega katilas apie 4 valandas, radijatoriai akimirksniu atsala, ir ziema po darbo abi pirmos grize namo randame po +13 smile.gif namas pas juos beja murinis...

tikiuosi, kad mano pasakojimas pades suprasti - kad pagrindinis sildymas zidiniu yra viena is didziausiu nesamoniu, kuria galima padaryti statant nama...

Mes planuojam zidini kaip pagrindini sildyma, kurenama granulemis, nes namukas nera didelis 93 kv, gal kas turite ?
Atsakyti
Gorada labai isamiai viska isvardino apie zidinio su ortakiais "privalumus".
Ir kad vidury namo yra silta, o pakampiuose vesiau tai 100 proc. Ir dar.... kai pirmam aukste normalu, tai antram aukste jau yra smarkiai perkarsta (nors ortakiu groteles ten paliekam uzdarytas, bet vistiek taip per jas ta siluma eina doh.gif )

Jai ten gyventumem nuolat-tikrai reiketu kazka galvoti, o kolkas kaip savaitgaliams ir vasarojimui tai ir taip gerai smile.gif
Gaila, kad nepasitaike musu ieskojimu pusiaukelej protingu zmoniu, kas butu paprotine. Musu namuko 1 a. apie 75kv.m.
Atsakyti
Mūsų židinys sugeba kūrentis 9 valandas. Priklauso kaip pakraunam - kokio storio malkos ir kaip glaudžiai sudedam.
Va 12 žadėtųjų valandų irgi niekaip.
Šalti kampai jaučiasi. Bet jau pripratom. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Safirija @ 2011 02 12, 10:23)
Mes planuojam zidini kaip pagrindini sildyma, kurenama granulemis, nes namukas nera didelis 93 kv, gal kas turite ?

o tai granuliniam stiklo gal valyt nereik nuolat? ir pelenu isnesinet...
nesamone sildytis zidiniu. as tik uz katila ir grindini sildyma 4u.gif pas man visam pirmam aukste plyteles tai pasaka, kai jos ciuciuka drungnos, na tik tiek kad ne saltos, tipenu basa sau, visur vienodai silta. tik kad kainuoja...
Atsakyti
QUOTE(profas @ 2011 02 11, 22:00)
Kiek laiko stropuva dega?
kureni tik malkom?

to Intruder
Wau !! paziurejau albuma... tuoj stoga kelsi !!!

na bandysim smile.gif dabar medžiagas ruosiuosi už mėnesiuko bandysiu stoga jau kelt smile.gif

dėl šildymo tai teisybė tos kapsulės, tai man kaip "buržuikes" kol kureni tol šilta, be to neeina reguliuot šildymo intensyvumo, ji geriau naudot kaip alternatyva, tarkim sugedo sildymo sistema ar dingo elektra, cia kad neliktum prie -20 be jokio sildymo drinks_cheers.gif
Atsakyti
nu ką.. prie tokių temp mano katilas pilnai pakrautas teištempia tik kokių 16 valandų... tad kuriu beveik kasdien... Tiesa, namie +23, bet... bandysiu pažiūrėt kas kiek laiko krenta namie temp... Įtariu, jog gan greit..

Bet galiu pasigirti vienu dalyku - radau kur užšąla vamzdis... pasirodo duše po kabina (ten neina grindinio šildymo vamzdis). Sutvarkiau ir atrodo veikia - ryte visur vanduo buvo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Shadow_man @ 2011 02 15, 22:29)
pasirodo duše po kabina

Sveikinimai pričiupus wink.gif
Atsakyti