Įkraunama...
Įkraunama...

Rąstiniai namai 12

Linetė

Dekuj drinks_cheers.gif
Atsakyti
Sveiki. Kaip tik šiuo metu esu šlifavimo pasiruošimo stadijoje. Vakar buvau nuvažiavęs į tokią firmelę, kuri stato rąstinius namus, konsultacijų. Pamačiau aparatą "festool rotex" - neįsivaizduoju nieko geresnio šiam juodam darbui. Dar kas nepradėjot šlifuoti, pasižiūrėkit ar nėra rastuose sausu išpuvusių šakų. Jas pirmiausia reikėtų išgręžti ir įkalti į skylę iš tikros šakos padarytą kaištį.
Medinius langus dabartiniame būste turiu sudėjęs "Varkojo" įmonės prieš 11-12 metų. Per tą laiką dar neteko gailėtis dėl šio pasirinkimo, tad naujam name irgi bus "Varkojo" langai.
Atsakyti
Dėkui dėl langų firmos, reiks pasidomėt ja. Pas mus irgi tuoj bus šlifavimo stadija. Na kaip matau tas festool rotex universalus profesionalus šlifuoklis, toks naudojamas statybinėse firmose ir tų kas mašinas dažo, sau tokio pirkt tikrai neapsimoka. Na įdomu kuom jo šlifavimas skiriasi nuo kitų šlifuoklių, kurių pasirinkimas gan didelis.Gal nebus tiek galingumo, bet ir kaina jų ohoho turi būt. Šiandien kalbėjau su keliais žmonėmis, kurie turi rastinukus tai ir vieni ir kiti ir treti patarė pirkt pigiausia šlifuoklį ir sakė puikiausiai nusišlifuosi. Jei sugenda, pasikeiti į kitą ir vėl dirbi, garantija mažiausiai pusei metų ir per tiek laiko sako tikrai nusišlifuosi viską. Tai dabar mastau pirkt senukuose šlifuoklį kur apie 100Lt kainuoja ir savaitgalį pradėt šlifuot, nes nuomotis neapsimoka, bus gerokai brangiau. Užsisakėm impregnantą, tai tuoj darbai vyks kaip reikiant prie mūsų rastinuko blush2.gif kai kada įleisit į albumėlį, galėsiu foto įdėt.
Tiesa, kas žinot kokiu atstumu nuo rastinės sienos turi būt katilas ir židinio kapsulė?
Atsakyti
QUOTE(miskosargas @ 2011 09 22, 20:00)
Sveiki. Kaip tik šiuo metu esu šlifavimo pasiruošimo stadijoje. Vakar buvau nuvažiavęs į tokią firmelę, kuri stato rąstinius namus, konsultacijų. Pamačiau aparatą "festool rotex" - neįsivaizduoju nieko geresnio šiam juodam darbui. Dar kas nepradėjot šlifuoti, pasižiūrėkit ar nėra rastuose sausu išpuvusių šakų. Jas pirmiausia reikėtų išgręžti ir įkalti į skylę iš tikros šakos padarytą kaištį.
Medinius langus dabartiniame būste turiu sudėjęs "Varkojo" įmonės prieš 11-12 metų. Per tą laiką dar neteko gailėtis dėl šio pasirinkimo, tad naujam name irgi bus "Varkojo" langai.

O ką daro paliktos šakos? Turiu kokius 3 vnt. viduje.
Atsakyti
QUOTE(aistuzka @ 2011 09 22, 21:35)
O ką daro paliktos šakos? Turiu kokius 3 vnt. viduje.

Reiks ryt apžiūrėt rastus gerai, kaži ar yra tokių šakų pas mus labai atidžiai ir nežiūrėjau dar, bet kaži ką jos daro, jei impregnuoji gerai, gal taip ir užsikonservuoja g.gif
Atsakyti
QUOTE(miskosargas @ 2011 09 22, 21:00)
Sveiki. Kaip tik šiuo metu esu šlifavimo pasiruošimo stadijoje. Vakar buvau nuvažiavęs į tokią firmelę, kuri stato rąstinius namus, konsultacijų. Pamačiau aparatą "festool rotex" - neįsivaizduoju nieko geresnio šiam juodam darbui.

tep as irgi uz rotexa smile.gif turim toki, baisiai patenkinti.
as tai linkus ziureti kiek placiau - gyvensite rastiniame name, vadinasi kas kazkiek metu ji reikes slifuoti ir is naujo dazyti, tai negi vis naujus pirkalioti?
be to mes daugiau kur radom ji panaudoti, va daba tete bute nuo sienu vonioj senus dazus gremzia, ruosia plyteliu klojimui.
o ka jau kalbeti apie visus MB padarytus baldelius kur visi bruseliai nuslifuoti iki svelnumo.
net ir grindis medines kai antram aukste slifavom prisinuomave irankiu radome ir su situ slifuokliu ka veikti smile.gif

QUOTE(Linetė @ 2011 09 23, 00:24)
Reiks ryt apžiūrėt rastus gerai, kaži ar yra tokių šakų pas mus labai atidžiai ir nežiūrėjau dar, bet kaži ką jos daro, jei impregnuoji gerai, gal taip ir užsikonservuoja  g.gif

pas mane viena yra tokia, sienoje po stogu, na impregnanto ir dazu i ja daugiau ipyliau ir tiek...
Atsakyti
http://www.senukai.l...14020863_4.html toki padovanojo, tai taip ir liko nieko nedirbęs, nes popierius ant jo laikosi tik kokia minute. Pigus kampiniai šlifuokliai reikalauja lėtumo, nes tik smarkiau paspaudei, greičiau padirbai ir sudegė....nors jie turbūt ir taip sugenda pagal mano šlifavimo praktika po 8 h.
Atsakyti
Dar apie vidaus rąstų dažymą noriu komentaro. Iš visko, ką perskaičiau, tai pasirinkimas nemažas.
Variantai: Remmers, Sikkens, Einza dažai - geri, bet brangoki. Reikonstruoju seną rąstinį namą, bus ne nuolat gyvenama, todėl labai daug pinigų sukišti nenoriu.
Dar variantas, kaip kažkas rašė, Tikkurilos Villti Akvacolor dažai, pigesni, gal po jais ir impregnanto nereiktų tepti g.gif
Dar variantas, kurį visai svarstyčiau - nedažyti dažais su spalva, o tik impregnantu ar kokiu Linosepu (jis kiek žinau turi spalvas). Gal kokį geresnį impregnantą kas galėtų patarti?
Aišku, galima ir lakuoti (minėtas Panelli Asa lakas), bet prieš tai reikia impregnuoti, jei gerai suprantu, tai išbrangsta kaina labai.
Taip ir neapsisprendžiu, o laikas spaudžia, nes sienos jau baigiamos šlifuoti unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Giedruolė @ 2011 09 20, 17:19)
Gal galit pademonstruoti kaip pas jus atrodo balintas medis  bigsmile.gif

Jeigu matysis, tai čia balintos sienos ir lubos su Altaxin, o langai pušies spalvos dažyvė
pirtis
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo logarch: 23 rugsėjo 2011 - 14:30
QUOTE(logarch @ 2011 09 23, 14:28)
Jeigu matysis, tai čia balintos sienos ir lubos su Altaxin, o langai pušies spalvos dažyvė
pirtis

Laba maža nuotraukytė smile.gif
Atsakyti
Tos papuvusios sakos jei nekliuva uz akiu, tai ju gal ir nera. Siaip jei matosi, tai nelabai grazu, ikalus gyva saka vaizdas labai pasikeicia.
Gorada, ar siurbli pirkote prie rotexo?

Atsakyti
QUOTE(logarch @ 2011 09 23, 15:28)
pirtis

Labai maža nuotraukytė sunku ką įžiūrėti.

Na ką, šiandien nusipirkau Senukuose šlifuoklį už 75 Lt, šlifavau beveik visą dieną, eina kaip bitė, tikrai gerai ir greitai šlifuoja, glaspopieriaus diskeliai laikosi super, vos nuimt paskui galima. Tik bėda kad gan sunkus, pašlifavus kelias valandas rankas gan stipriai skaudėjo. Lyginom su brolio šlifuokliu kokybę, pas jį Makita profesionalus šlifuoklis už beveik 2000Lt, tai galiu pasakyt kad su vienu ir kitu pašlifavus skirtumo nėra g.gif Sako tie pigūs per pirmą dieną perdega, bet šiandieną atlaikė man, čia jau gerai ax.gif O paskui pamatysim kada suges.Šiiap pusė vidaus sienų jau nušlifavau ir impregnavau. Liko dar tiek pat šlifavimo ir bus viskas. Šakų yra nemažai, tikrai daugokai, bet kažkaip man neužkliuva akys.Galvojau kad tikrai lėčiau darbas, eisis. Impregnuojasi irgi gan greitai, priemonė skysta, tai labai lengvai su teptuku dengiasi.Aš vienut vienutėlė pusė namo vidaus nušlifavau, paskui visą tą plotą impregnavau ir dar pusė namo išorės impregnavau. Dar ryt laukai visa diena ir dauguma darbo bus padaryta.
Atsakyti