Įkraunama...
Įkraunama...

Rąstiniai namai 12

QUOTE(MMMUTTTERRR @ 2011 01 17, 19:37)
niu gi ne tu nusisneki ,o Bazzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz'as lotuliukas.gif
Papildyta:

is kur jau taeip smulkiai zinai,gal pats statai,ar kai tau state studijavai technologijas statybu rastiniu,jei neklystu turi sodybele...jei atmintis neslubuoja..
Papildyta:

va,va matyt deze pats nusikals  ax.gif pas mane macaiu kaip tuos kaiscius apvalius vare su kuvalda thumbup.gif

Brangioji, pati tu ziauriai nusisneki. Nesisvaidyk zodziais nezinodama smile.gif Galime padaryti eksperimenta. perskambinti 20 rastiniu namu firmu ir paziureti kiek is ju verzia varztais, kiek is ju kisha kaiscius, kiek is ju nei to nei to nedaro. Garantuoju jog pasiskirstys ivairiai. Cia skamba taip, kad jei statai nama is ne dziovykloje dziovinto namo tai nusishneki. Vieni dziovina, kiti ne. Vieni naudoja kaiscius kiti ne.kiti verzia varztais kiti ne. Pas mane nebus kaisciu, kalbejau su savo meistrais, ir pas maziausiai 2 aktyvius sio forumo dalyvius nera, ir pas mano kaimyna nera. Tie kaisciai - taip daro daug kas, bet tai tikrai ne biblijos postulatas, kad vat jei nedarai su kaisciais tai esi durnelis, bandantis plytas su smeliu sutvirtinti. Cia nuo meistru kompetencijos priklauso. vieni taip, kiti taip dirba. Pas vienus be jokiu pagaliu pragrestu sandaru, pas kitus ir su pagaliais vejai svilpauja.
Atsakyti
QUOTE(Bazzz @ 2011 01 17, 20:17)
Brangioji, pati tu ziauriai nusisneki. Nesisvaidyk zodziais nezinodama smile.gif Galime padaryti eksperimenta. perskambinti 20 rastiniu namu firmu ir paziureti kiek is ju verzia varztais, kiek is ju kisha kaiscius, kiek is ju nei to nei to nedaro. Garantuoju jog pasiskirstys ivairiai. Cia skamba taip, kad jei statai nama is ne dziovykloje dziovinto namo tai nusishneki. Vieni dziovina, kiti ne. Vieni naudoja kaiscius kiti ne.kiti verzia varztais kiti ne. Pas mane nebus kaisciu, kalbejau su savo meistrais, ir pas maziausiai 2 aktyvius sio forumo dalyvius nera, ir pas mano kaimyna nera. Tie kaisciai - taip daro daug kas, bet tai tikrai ne biblijos postulatas, kad vat jei nedarai su kaisciais tai esi durnelis, bandantis plytas su smeliu sutvirtinti. Cia nuo meistru kompetencijos priklauso. vieni taip, kiti taip dirba. Pas vienus be jokiu pagaliu pragrestu sandaru, pas kitus ir su pagaliais vejai svilpauja.

Tamsta vis delto ne teisus del kamsciu,ar jusu meistrai ne labai kompetingi,bet cia jau kiek vieno asmeninis reikalas. drinks_cheers.gif
Atsakyti
MMMUTTTERRR
Labas bendraminčiams ... 4u.gif
Teko susidurti ir netgi "virti tame katile". Patirtis iš Rusijos glūdumos. O ten barzdočiai meistrai jau kelintoje kartoje kirvio iš rankų nepaleidžia smile.gif
Dar jie naudoja maumedžio šakas. Bet niekaip negali paaiškinti motyvo. Atseit taip seneliai darė ir jie taip daro.... O kadangi paaiškinimo nėra, tai nei pats gilinuosi, nei kitiems tokią mintį duodu.

-------------------
Dar vieną įdomų sprendimą teko matyti. Gal kam pravers...
Jei pertvaros daromos ne iš rąstų, o tipo "karkasas" (ypač retas atvejis), tai jos būna pakabinamos - iki grindų paliekamas apie 5cm. tarpas. Aišku, gerai pajudinus jos siubuoja (kol baldų nėra), bet brūsai ne mažiau 15x15, lentos irgi oi oi kokio storio smile.gif, tai svoris geras gaunasi. Baldai susistato, tai net neįtarsi...
Atsakyti
Paaiskint man apie kokius kaiscius eina kalba...kokio jie ilgio? as maciau kaip meistrai greze skyles ...ir maciau isdroztus medinius pagaliukus mazdaug 5cm. skersmens.tai cia kas ? kaisciai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo profas: 17 sausio 2011 - 19:47
QUOTE(profas @ 2011 01 17, 19:35)
Paaiskint man apie kokius kaiscius eina kalba...kokio jie ilgio? as maciau kaip meistrai greze skyles ...ir maciau isdroztus medinius pagaliukus mazdaug  5cm. skersmens.tai cia kas ? kaisciai?

Gal ir kaiščiai, bet trumpoki lygtai... g.gif

Schematiškai turėtų būti šitaip.... Bet taip ir darbo daug. Tad "ale"meistrai truputuką pataupo smile.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Gladijus @ 2011 01 17, 21:00)
[img]http://images115.fotki.com

aciu smile.gif aisku
O kas tadu "pirstai" ?

p.s. Bazz mirksiukas.gif tai tuomet mano namuks su kaisciais biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo profas: 17 sausio 2011 - 20:09
QUOTE(specas1 @ 2011 01 17, 20:26)
Tamsta vis delto ne teisus del kamsciu,ar jusu meistrai ne labai kompetingi,bet cia jau kiek vieno asmeninis reikalas. drinks_cheers.gif

Taip jau yra, statytojai visad vienas an kito sakydavo kokie visi kiti aplink nekompetetingi smile.gif nieko cia nepadarysi. OK. Matau cia visi perskaite ta pati straipsni ir isklause rastiniu namu statybos guru techniologines paskaitas, o as durnelis ne su vienu statytoju nebendraves, o jei ir bendraves tai visi jie nekompetetingi, tai siulau ir nebediskutuot, nes niekur neveda sita diskusija smile.gif PEACE. drinks_cheers.gif Kalbam apie kitka.
Papildyta:
QUOTE(profas @ 2011 01 17, 21:07)
aciu  smile.gif aisku
O kas tadu "pirstai" ?

p.s. Bazz  mirksiukas.gif  tai tuomet mano namuks su kaisciais  biggrin.gif  biggrin.gif

be kaisciu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Gorada @ 2011 01 17, 18:29)
tai neziurekit kad as blonde, tiek as suprantu.
bet kodel intruder turi tuo rupintis? ar as kazka praleidau? jis rastiniu namu statytojas? ar jis pats statosi?

As pats statausi aišku ne vienas su tėvuku, man sienas sukirto meistrai, o susidėt tai manau ir pats galiu, tai kaip pasiklosi tai taip ir išsimiegosi, tai žinosiu kad padaryta viskas ka imanoma padaryt gerai, ir vatos pridėta ir kaiščiai sukalti...klausymas kodėl aš tai darau, o todėl kad pinigus sumokėt ir nieko nedaryt yra paprasčiau, bet jei galimybės leidžia ką nors namo statybose darytis pačiam tai ta ir darau...

beje labai teisinga schem thumbup.gif tik pas man rastai kai kirie 25-30 cm tai gražtas tik du rąstus pragrežia doh.gif

norėjau pasitaisyti kaisčiai gali būt nekalami jei namas statomas iš taip vadinamų pieštuku ar "lego" kaip dar juos vadina, ten kombainas išfrezuoja technologines įpjovas kurios neleidžia rąstui suktis
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo intruder: 18 sausio 2011 - 07:50
QUOTE(profas @ 2011 01 17, 22:07)
aciu  smile.gif aisku
O kas tadu "pirstai" ?

p.s. Bazz  mirksiukas.gif  tai tuomet mano namuks su kaisciais  biggrin.gif  biggrin.gif

niu gi pirstai tai berniuko isdroza viename raste ir ant jo gulancio mergaites-kitame raste,dar kitaip papka-mamka vadinama drinks_cheers.gif kaisciai kalamai surinkimo metu-o pirstai- gaminant rastukus smile.gif
vat bazz gal tuos pirstus ir turejo omny-isties ne visos firmossu jais stato-pas mene irgi be ju. mirksiukas.gif Ainu ikelsiu vidaus trobeles foto,nors su mobiliaku fotkinta-tai ryskumo truksta smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Gladijus @ 2011 01 17, 22:00)
Gal ir kaiščiai, bet trumpoki lygtai...  g.gif 

Schematiškai turėtų būti šitaip.... Bet taip ir darbo daug. Tad "ale"meistrai truputuką pataupo smile.gif

user posted image

5cm skersmens,o ne ilgio-norma sakytau ax.gif ilgis maciau,kaip nuo teliko pultas mazdaug lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Gladijus @ 2011 01 17, 21:29)
MMMUTTTERRR
Labas bendraminčiams  ...  4u.gif
Teko susidurti ir netgi "virti tame katile". Patirtis iš Rusijos glūdumos. O ten barzdočiai meistrai jau kelintoje kartoje kirvio iš rankų nepaleidžia smile.gif
Dar jie naudoja maumedžio šakas. Bet niekaip negali paaiškinti motyvo. Atseit taip seneliai darė ir jie taip daro.... O kadangi paaiškinimo nėra, tai nei pats gilinuosi, nei kitiems tokią mintį duodu.

-------------------
Jei pertvaros daromos ne iš rąstų, o tipo "karkasas" (ypač retas atvejis), tai jos būna pakabinamos - iki grindų paliekamas apie 5cm. tarpas. Aišku, gerai pajudinus jos siubuoja (kol baldų nėra), bet brūsai ne mažiau 15x15, lentos irgi oi oi kokio storio smile.gif, tai svoris geras gaunasi. Baldai susistato, tai net neįtarsi...

Papildyta:
QUOTE(Gladijus @ 2011 01 17, 21:29)
MMMUTTTERRR
Labas bendraminčiams  ...  4u.gif

-------------------

niu ,kad virsuj palikt tiek zinau,kad apacioj-zinosim-bet pas mane 1 a. tik viena vonios siena darysis is GKP vienojpusej klijuosim smiltainiu is vidaus -plytelem-tei va klausimas ar atlaikys tas pakibimas toki svori ir kas BUS JEI TO PAKIBiMO IS APACIOS NEBUS? SKILS? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(MMMUTTTERRR @ 2011 01 18, 13:26)
Ainu ikelsiu vidaus trobeles foto,nors su mobiliaku fotkinta-tai ryskumo truksta  smile.gif

Tai kuri siena dreko? ir kaip issisprende tas reikalas? dreksta toliau?
Atsakyti
MMMUTTTERRR

.... skils. Pas mane vienoje sienoje skilo. Surizikavau kaip durnelis. Pagalvojau, kad rąstai jau daug metų "sėdi", pritvirtinau cementinę plokštę. Veržiau medvaržčiais ir plokštėje skylutes dariau vertikaliai pailgas, kad būtų laisvumas vaikščiojimui. Bet vienoje sienoje turbūt per mažai ir turiu ką turiu smile.gif O gal per žioplomą kur palikau kokią apvalią...? g.gif Kas gi dabar žino...

O tas "pakabinimas" tai nėra pilna to žodžio prasme, kad ji pakabinta kaip ant kokių kablių. Tiesiog pritvirtintas galingas brūsas varžtais palubėje arba taikoma (jei yra galimybė) daryt nuo balkio. Dar galima judesio išvengimui pritvirtinti galingesnius grindų apvadus prie grindų. Tada siena juda vertikalia kriptimi tarp dviejų plintusų iš abiejų pusių. Variantas, bet nelabai ten linkę taip daryti dėl ..... pelių smile.gif
Atsakyti
QUOTE(profas @ 2011 01 18, 15:18)
Tai kuri siena dreko? ir kaip issisprende tas reikalas? dreksta toliau?

virtuvej kampas nuotraukoj tiesiai uz vaiko ir vaiko galvos aukstyje pradeda drekt ir i virsu apie pusmetri plemais dreksta-palietus veik slapia -jo ir vis dar dreksta doh.gif akim nesimato..
Atsakyti