Įkraunama...
Įkraunama...

Rąstiniai namai 12

QUOTE(Gorada @ 2011 01 17, 17:29)
tai neziurekit kad as blonde, tiek as suprantu.
bet kodel intruder turi tuo rupintis? ar as kazka praleidau? jis rastiniu namu statytojas? ar jis pats statosi?

drinks_cheers.gif cia tik is smalsumo gali pasitikslinti, bet tuo turi rupintis meistrai
Atsakyti
QUOTE(Mader @ 2011 01 18, 17:32)
drinks_cheers.gif  cia tik is smalsumo gali pasitikslinti, bet tuo turi rupintis meistrai

tai va, kadangi as savo meistrais super pasitikejau, per peti nesnopavau. as zinojau kokio rezultato noriu - ju reikalas ta rezultata pasiekti.

saunu, kad znogus turi laiko ir jegu, kurias gali skirti namo statymui. vistik tai ne suns pypas blush2.gif
tik ar ne geriau but buve sutart su meistrais kad jie jau tiesiai vietoj statytu? nes su tais perstatymais tai realiai dvigubas darbas: jie surenka nama, isardo, tada perveza tada is naujo surnkineja - tai sitoj vietoj intruder sutaupe ant "perrinkimo". as tariausi su meistrais kad jie ta nama statytu tiesiai ant mano pamatu, todel papildomu islaidu namo perstatymui net nepatyriau. aisku siuksliu sklype buvo daugiau, negu jei butu tik surinkimui sienojus atveze, na bet kas tos siuksles ax.gif visa ziema jas kurenome smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gorada @ 2011 01 19, 13:44)
na bet kas tos siuksles  ax.gif visa ziema jas kurenome smile.gif

thumbup.gif irgi gerai wink.gif
Atsakyti
na pas man situacija buvo tokia, kad kai prasidėjo krizė, smarkiai nukrito medžio ir darbų kaina, tai teko greit kirstis nameli, bet nei projekto nei leidimo neturėjau, tai už tai daba lenkiu nugara biggrin.gif , bet visai dėl to nesigailiu, nes dabar nežinau ar bučiau tam pasiryžęs smile.gif

beje norėjau paklausti kas turit pasidare grindini šildyma, kiek maždaug atsėjo, nes daba sėdžiu ir dėlioju namo samatėle smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo intruder: 19 sausio 2011 - 16:49
zinau dar bent viena persona, kuriai krize prisidejo prie spyrio i uzpakali - pradeti statybas 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(intruder @ 2011 01 19, 18:45)
na pas man situacija buvo tokia, kad kai prasidėjo krizė, smarkiai nukrito medžio ir darbų kaina, tai teko greit kirstis nameli, bet nei projekto nei leidimo neturėjau, tai už tai daba lenkiu nugara  biggrin.gif , bet visai dėl to nesigailiu, nes dabar nežinau ar bučiau tam pasiryžęs  smile.gif

beje norėjau paklausti kas turit pasidare grindini šildyma, kiek maždaug atsėjo, nes daba sėdžiu ir dėlioju namo samatėle  smile.gif

pas mane yra pirmas aukstas.
sumustinio: (juodgrindes jau buvo) polisterolas 5cm + 5cm su grybukais (toks specialus), tada TECE grindinio sildymo vamzdelis, 18 berods skersmens, ir betonas su plastifikatoriumi man plius kolektorius ir jo spinta - padalinus kvadratui man kainavo apie 113lt. tik betonavimo darbus atliko firma, betona uzsakinejom. kitka klojom patys.
betonavima tuo laiku buvo galima gauti pigiau, bet pas mane tik 50 kvadratu - daug kas nenorejo vaziuoti.
polistirolas su grybukais - del motnavimo patogumo. dar kazkiek sutaupyt buvo galima perant pigesni vamzdi, bet kadangi viskas uzsibetonuoja, tai netaupem. nu kad nebutu kad skupas moka du kartus biggrin.gif i tece atstovybe nuvaziavus reik prasyt kainos kaip montuotojam - kadangi patys montuojates, tada nuolaida daro gera.
Atsakyti
O tai tiesiai ant pamatų statyti namą iš kalibruotų išdžiovintų rąstų galima? Ar tik čia iš apvalių ir rankų darbo?
Atsakyti
tai vienu žodžiu grindinis kainuoja +- 100 lt kvadratas, plius danga turbūt dar apie 100 lt...dėkui už info smile.gif

beje ta slange patys sugalvojot kaip vedžiot ar turejot schema kokia?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo intruder: 20 sausio 2011 - 07:33
QUOTE(intruder @ 2011 01 20, 09:32)
tai vienu žodžiu grindinis kainuoja +- 100 lt kvadratas, plius danga turbūt dar apie 100 lt...dėkui už info  smile.gif

nu danga pas mane plyteles, 75lt kvadratas, gruntavom betona, plius klijai, dirbom patys, tai turbut ir panasiai apie simta su medziagom.

o del vamzduku, tai man paprojektavo visa sildymo sistema: kaip vedziot ir kokius vamzdukus, kiek ir kokiu radijatoriu antram aukste reikes. pagal tai pirkomes medziagas ir patys vedziojomes.
mes daug ka darem projektus pasidare: elektros instaliacijai pasidarem, o tada pagal tai patys issivedziojom.
Atsakyti
QUOTE(intruder @ 2011 01 20, 07:32)
tai vienu žodžiu grindinis kainuoja +- 100 lt kvadratas, plius danga turbūt dar apie 100 lt...dėkui už info  smile.gif

vamzdis grindiniam d=18. vedzioti reikia spirale, bet ne zigzagais. reikia kambari padalyti taip, kad vamzdzio vienas konturas butu ne daugiau kaip 40m atrodo... reik prisimint arba skaityti kazkurioj temoj.
Atsakyti
QUOTE(vandenex81 @ 2011 01 19, 19:10)
O tai tiesiai ant pamatų statyti namą iš kalibruotų išdžiovintų rąstų galima? Ar tik čia iš apvalių ir rankų darbo?

Galima.galima biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(intruder @ 2011 01 20, 08:32)

Va, gavau samata nuo a iki z jei viska padaro (cia Be plyteliu ar kitos dangos). cia Vilniuj. Kazkaip daug gaunas.

Darbai 1kv.m

Paruosimas (smelio liginimas,pleviale,polistirolas,pleviale,tinklas) 10 lt
Betonavimas 8 lt
Grindu sildymo montavimas(+kolektoriu,trasu iki katelines ir t.t.) 14 lt

Medžiagos 1kv.m

Betonas 10 lt
Tinklas 6 lt
Plevele 1,80 lt
Polistirolas 15cm storio 22,50 lt
Smelis 5-6 cm storio 5 lt
Plastifikatorius betonui 1,20 lt
Juosta (tarp betono ir sienos) 0,70 lt
Medziagos grindu sildymui sistema VIEGA voketija(vamzdis frontera d17,vamzdis d28 Press,kolektoriai,sujungimai ir t.t.) 72 lt

Viso uz 1m2: 151,2 lt
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bazzz: 21 sausio 2011 - 10:49
QUOTE(Bazzz @ 2011 01 21, 12:38)
Va, gavau samata nuo a iki z jei viska padaro (cia Be plyteliu ar kitos dangos). cia Vilniuj. Kazkaip daug gaunas.

Darbai 1kv.m

Paruosimas (smelio liginimas,pleviale,polistirolas,pleviale,tinklas) 10 lt
Betonavimas 8 lt
Grindu sildymo montavimas(+kolektoriu,trasu iki katelines ir t.t.) 14 lt

Medžiagos  1kv.m

Betonas 10 lt
Tinklas 6 lt
Plevele  1,80 lt
Polistirolas 15cm storio  22,50 lt
Smelis 5-6 cm storio  5 lt
Plastifikatorius betonui 1,20 lt
Juosta (tarp betono ir sienos) 0,70 lt
Medziagos grindu sildymui sistema VIEGA voketija(vamzdis frontera d17,vamzdis d28 Press,kolektoriai,sujungimai ir t.t.)  72 lt

Viso uz 1m2: 151,2 lt

o kiek kvadratu pas tave? seip jeigu man gavosi su dlainiu mano darbu ir be juodgrindziu 13lt/kvadratas tai pas tave su samdomu darbu visai normaliai.
seip ane lyginimas ir t.t. atkrito nes juodgrindes jau buvo, tai ir pleveliu jokiu nedejau. be to ant polisterolo pleveles ir nebuciau galejus uzdeti nes gi polisterolas su grybukais:
user posted image
tai tai va sitam tinklo nereikia. bet jis truputi brangesnis. ant juodgrindziu dejau 10cm polistirolo. nemanau kad verta daugiau.
gaila nepamenu kiek pas mane vamzdzio suejo... seip tai sakyciau pagal kvadratura gali pasiskaiciuoti kiek tau reikes betono, tada skambini i betono mazga ir suzinai kiek kainuos toks kiekis betono su plastifikatorium.
polistirolo kieki irgi gali pasiskaiciuoti, juostos kompensacines jostos irgi. vamzdzio metraza tegu susako, idomu kokios kainos, as tece jau sustra vamzdi pirkau po 3,5. brangokas kaitesi.
Atsakyti