Labas
Ir aš jungiuosi į planuojančiųjų būrį

Tikiuosi dar jum nenusibodau
Rodau savo namų darbus. Pridedu failus paeiliui
1. Bendras sklypo vaizdas (kažkaip sumažinant kai kurie objektai šiek tiek pasislinko

)
[attachmentid=210207]
2. Sklypo dalis iš arčiau, kurią dabar planuoju apsodinti
[attachmentid=210208]
3. Planas
[attachmentid=210209]
4. Augalų sąrašas
[attachmentid=210210]
Nupasakosiu situaciją, gal galėsit pakomentuoti mano parinktus augalus, sodinimo atstumus.
Planuojama vieta sklypo kraštas prie terasos. Iš abiejų pusių yra kaimyniniai sklypai. Sklypas pietuose kol kas tuščias, o vakaruose yra pastatytas namukas (kol kas be kaimynų, bet terasa ganėtinai arti mūsiškės yra).
Taigi norėčiau terasai suteikti jaukumo, todėl prieš terasą ir iš vakarinės pusės mąstau apie spygliuočius - 37 ir 38 nr. Pažymėjau skirtingais nr., bet gal reiktų apsistoti ties viena rūšim.
Gruntas molis. Praeitais metais buvo bėdų dėl stovinčio vandens. Šiemet darysim drenažą ir tikimės, kad vandens nebebus. Dėl molio galvoju apie egles (37, 38).
Lanksvą (2) noriu persodinti, nes su medlieva jos gražiai atrodo tuo pačiu metu - ir žydi kartu, ir rudenį gražiai lapai nusidažo. Taigi, ją padalinčiau į tris dalis ir sodinčiau į kampą po medžiais (36).
Juodalksnį (36) išsirinkau pernai, ieškodama pelkinio augalo. Nėra griežtai galutinis variantas, bet man ir šiaip patinka tas medis.
Pūslenį (3) reiktų irgi kažkur perkelti, nes norėčiau, kad ten prie tvoros uždangą suteiktų spygliuočiai. Tik, nelabai randu jam vietą.
Šiaip, atvira pasiūlymams ir kritikai
Neapsisprendžiu, kokiais atstumais reikėtų sodinti augalus, nes pvz., juodalksnio plotis nurodomas 8 m, bet kada jis tokį pasieks
Beje, plane vienas langelis = 1 m.
Iš anksto dėkinga, jeigu kas nors nepatingės

Ai, tiesa, prūdą planuojam gerokai padidinti (apie tris kartus). Galėsiu papaišyti, kaip galvojam, jeigu tai siejasi su tuo kampu.