Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka-60

QUOTE(Palme22 @ 2011 02 24, 14:27)
gal galit pasiuliti spigliuociu, kad butu nereiklus zemei  g.gif

O ką reiškia nereiklūs. Jei dirvožemis tinka, tai ir nereiklūs. mirksiukas.gif Geriau parašykit koks pas jus. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Vasara-ziema @ 2011 02 24, 12:34)
Tai gal ir nedaskaiciau,bet vistiek pabandyti verta,kad galeciau spresti,bus mano rutu darzelis grazus ar ne ax.gif .Nedaug ten ir pasejau,nedidelis darzelis mirksiukas.gif ,kaip bus taip,nerizikuosi-negersi sampano drinks_cheers.gif

Jei namuose atsirastų bent viena saugi palangė - daigų auginimas pačiai - geras dalykas smile.gif Vasarinius jurginus jau kelintus metus taip ir užsiauginu. Tik ar ne per anksti jūs juos pasėjote? Pernai aš pasėjau jurginus kovo 21 d. , tai jie man taip išaugo ir išstypo, kad jau buvau susirūpinusi ar užteks tų mažyčių indelių iki gegužės pabaigos, kai jau buvo galima sodinti į dirvą. Šiais metais, sakiau sėsiu jurginus balandžio pradžioje.

Pagalvojau, kad įsiterpiau į pokalbį be jokio prisistatymo.. Bet aš jau senokai skaitinėju čia pokalbius apie namų aplinką... na, visų 60 gal ir neperskaičiau, bet nemažą jų dalį smile.gif Pritariu, kad internete ir per google galima atrasti labai daug naudingos info apie norimas gėles ir jų priežiūrą. Aš taip ir susirankiojau
Atsakyti
QUOTE(bitule @ 2011 02 23, 18:06)
Labai smagu matyti  thumbup.gif  ir dar su tooooookiais namų darbais  bigsmile.gif 
Kaip gaila, kad šiandien (ir aplamai pastaruoju metu) taip striuka su laiku, ir nespėsiu visko išstudijuoti  verysad.gif . Bet būtinai kada įkišiu savo trigrašį  blush2.gif

aš pati vis prabėgom doh.gif

tik su namų darbais atrodo persistengiau unsure.gif

Turbūt dabar pagrindinis klausimas ar juodoji eglė ir juodalksnis 'Imperialis' tinkami kompanjonai g.gif
Atsakyti
QUOTE(Nuk @ 2011 02 23, 16:01)
Gruntas molis.

QUOTE(Nuk @ 2011 02 24, 18:03)
aš pati vis prabėgom  doh.gif

tik su namų darbais atrodo persistengiau  unsure.gif

Turbūt dabar pagrindinis klausimas ar juodoji eglė ir juodalksnis 'Imperialis' tinkami kompanjonai g.gif

Jų abiejų panašios augimo sąlygos. Abu pakenčia trumpą šaknų užmirkimą. Tik alksnis pilnai tinkamas molyno gyventojas, o eglutei reikia labiau puraus dirvožemio ( tai lengvai padaroma sodinant į spygliuočių substratą ). Reikia dar atsižvelgti, kad Imperialis bus labai didelis medis, o eglutė nedidelis ( jei kokia rūšis gali būti ir visai mažas ) nepalikus tarp jų pakankamo atstumo alksnio šaknys su laiku "suvalgys" .
Atsakyti
Lendam is po pernyksciu lapu blush2.gif . Kol dar ne viskas baige nuzydeti, susigriebiau, kad reikia pasirodyti biggrin.gif :

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Atsakyti
QUOTE(Ledum @ 2011 02 24, 15:50)
O ką reiškia nereiklūs. Jei dirvožemis tinka, tai ir nereiklūs.  mirksiukas.gif  Geriau parašykit koks pas jus.  mirksiukas.gif

Na nereiklus is principo reiskia, kad augalas gali prisitaikyti augti ir vienokiame, ir kitokiame dirvozemyje 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Ramika @ 2011 02 24, 16:39)
Jei namuose atsirastų bent viena saugi palangė - daigų auginimas pačiai - geras dalykas smile.gif Vasarinius jurginus jau kelintus metus taip ir užsiauginu. Tik ar ne per anksti jūs juos pasėjote? Pernai aš pasėjau jurginus kovo 21 d. , tai jie man taip išaugo ir išstypo, kad jau buvau susirūpinusi ar užteks tų mažyčių indelių iki gegužės pabaigos, kai jau buvo galima sodinti į dirvą. Šiais metais, sakiau sėsiu jurginus balandžio pradžioje.

Pagalvojau, kad įsiterpiau į pokalbį be jokio prisistatymo.. Bet aš jau senokai skaitinėju čia pokalbius apie namų aplinką... na, visų 60 gal ir neperskaičiau, bet nemažą jų dalį smile.gif  Pritariu, kad internete ir per google galima atrasti labai daug naudingos info apie norimas gėles ir jų priežiūrą. Aš taip ir susirankiojau

Na kad reikalo jurginu seti kaip ir nera..geguze i zeme sukniagumbius uzkasei ir lauki:) Ar jus labai greitai norite ju ziedais dziaugtis?
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2011 02 24, 19:51)
Lendam is po pernyksciu lapu  blush2.gif . Kol dar ne viskas baige nuzydeti, susigriebiau, kad reikia pasirodyti  biggrin.gif :

Vida777, kaip gražu wub.gif , bet pažiūrėjus pas mus pro langą, kai sniego pusnys aplink, tai jausmas toks, kad pavasaris dar negreit doh.gif .
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2011 02 24, 19:51)
Lendam is po pernyksciu lapu  blush2.gif . Kol dar ne viskas baige nuzydeti, susigriebiau, kad reikia pasirodyti  biggrin.gif :

Man kažkaip labai pavydas bambą griaužia. blush2.gif lotuliukas.gif
Norėčiau šiltesniuose kraštuose gyvent. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Palme22 @ 2011 02 24, 15:27)
gal galit pasiuliti spigliuociu, kad butu nereiklus zemei  g.gif

zeme tokia gal priesmelis, nelabai nori geles augti, tai sakau gal lelis spigliuocius pasodinsiu ir mulciaus papilsiu g.gif kietas virsus po lietaus ar liejimo pasidaro
Atsakyti
QUOTE(Palme22 @ 2011 02 25, 09:46)
zeme tokia gal priesmelis, nelabai nori geles augti, tai sakau gal lelis spigliuocius pasodinsiu ir mulciaus papilsiu  g.gif  kietas virsus po lietaus ar liejimo pasidaro

su pušelėmis problemų minimum turėsi - jos šaknis giliai leidžia, gerai jaučiasi ir neskursta net prastuose smėlynuose
Atsakyti
QUOTE(Ledum @ 2011 02 25, 08:10)
Man kažkaip labai pavydas bambą griaužia.  blush2.gif  lotuliukas.gif
Norėčiau šiltesniuose kraštuose gyvent.  wub.gif

ir as noreciau siltesniuose tongue.gif .
Ledum, reikia ziemai ieskotis siltesnes vieteles, o vasara galima ir vesiau biggrin.gif .
Atsakyti
QUOTE(Ledum @ 2011 02 24, 17:31)
Jų abiejų panašios augimo sąlygos. Abu pakenčia trumpą šaknų užmirkimą. Tik alksnis pilnai tinkamas molyno gyventojas, o eglutei reikia labiau puraus dirvožemio ( tai lengvai padaroma sodinant į spygliuočių substratą ). Reikia dar atsižvelgti, kad Imperialis bus labai didelis medis, o eglutė nedidelis ( jei kokia rūšis gali būti ir visai mažas ) nepalikus tarp jų pakankamo atstumo alksnio šaknys su laiku "suvalgys" .

ačiū už bent vieną komentarą bigsmile.gif
Galvoju apie paprastąją juodąją eglę. Nežinau, kaip čia teisingai pavadinti blush2.gif Tai jinai ne tokia ir maža - 10-15 metrų. Aišku, spėju reikės pavargti, kol rasiu, kur parduoda, nes kažkaip visi labiau į mažus augalus orientuojasi doh.gif Aš noriu, kad toj vietoj augalai sudarytų žalią sieną ir kaimynai mūsų nematytų, tai man reikia didelių augalaų ir geriau greitai augančių.

o su dirvožemio gerinimu jau ne kartą esu patyrusi fiasko blush2.gif Kai molyje iškasi duobę ir į ją pripili lengvo dirvožemio, į tą duobę subėga vanduo. Gaunasi, kaip kibiras įkastas į žemę, kuriame . Augalai užmirksta.

QUOTE(vida777 @ 2011 02 24, 18:51)

Kaip fainai smile.gif ir aš pavydžiu pavasario cool.gif
Atsakyti