Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka-60

Aš kiekvieną dieną orų prognozes žiūriu ir tikiuosi išvysti pliusą lotuliukas.gif

Papaišysiu apie planuojamą tvenkinį, kai tik mano brangenybė leis.
Ačiū visom už išsakytas mintis ir patarimus. Dabar šiek tiek susibalamutijau. Kol supsiu vežimėlį dar kartą pažiūrėsiu į tą kampą ir pamąstysiu biggrin.gif Žinau, kad nenoriu gyvatvorės, o noriu skirtingų augalų, kad būtų ta augalų siena besikeičianti. Mano aplinkos vizija yra įvairūs augalai aplink sklypo teritoriją na ir paskui kažkur dar ir sklype smile.gif
Gal tikrai verta kažkur pasodinti ir šeivamedį, man jis irgi patinka. vida777, būčiau dėkinga jei jį pasektum 4u.gif

O mano sodininkavimo istorija tokia biggrin.gif Kai pirkom sklypą galvojau nebus jokio daržo, jokių gėlynų, kad tik kuo mažiau priežiūros ir kiek įmanoma mažiau žemės darbų. Bet paskui pradėjau skaitinėti, domėtis, pradėjo patikti. Kaip ir kiekvienama naujokui prireikė visko, negalvojant ar tinka augimo sąlygos, ar dera augalai tarpusavyje blush2.gif Daug augalų neišgyveno, o likę atrodo pamėtyti bet kur doh.gif
Dabar esu išsikėlusi sau užduotį - tą bardakėlį paversti į kažkokį padoresnį vaizdelį ir jokių augalų pirkimo be išankstinio pasiskaitymo ir vietos jam suradimo.
Sunki užduotis manęs laukia, ypač kai žinių nėra.
Na bet aš nenuleidžiu rankų ir labai norėčiau šiemet (būtų idealu pavasarį) bent tą kampelį prie terasos apsodinti, o paskui po truputį gal pavyktų ir esamus augalus apjungti į grupeles ir kažką gražaus susikurti.

Atsakyti
QUOTE(Nuk @ 2011 02 28, 09:26)
Gal tikrai verta kažkur pasodinti ir šeivamedį, man jis irgi patinka. vida777, būčiau dėkinga jei jį pasektum 4u.gif 

bus ivykdyta pioneer.gif .
Pas mane tikiuosi suzaliuos anksciau, pafotkinsiu palyginimui su kitais medeliais, ir tu turesi laiko apsispresti.
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2011 02 26, 12:31)
To MAMICY ir kitoms:

dėkui 4u.gif
pirmais metais as gėles sodinau į kapams tvarkyti skirtą substratą... ax.gif mano akiai ten tikresnė žemė buvo biggrin.gif

šiaip hidrogranules maišau. va apie agroplevelę sakyčiau nebloga idėja thumbup.gif nes ypač kai perdžiūva žemė, tai vanduo kiaurai bėga... užtat žolė aplink vazonus kaip bujoja biggrin.gif

viską susikonspektavom ir panaudosim cool.gif

Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2011 02 28, 10:30)
bus ivykdyta  pioneer.gif .
Pas mane tikiuosi suzaliuos anksciau, pafotkinsiu palyginimui su kitais medeliais, ir tu turesi laiko apsispresti.

Ačiū 4u.gif

Navasaitis rašo, kad šeivamedžio vegetacijos pradžia balandžio II dekada. Ir tai vienas pirmiausiai pradedančių vegetuoti krūmų. Na jau visai rimtai apie jį pradedu galvoti. Gal galėtumėt pasufleruoti, koks spygliuotis arba nespygliuotis šalia jo derėtų g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nuk: 28 vasario 2011 - 11:52
Sveikos! Su paskutine ziemos diena, ir su artejanciu kalendoriniu pavasariu biggrin.gif

Nu gi atejau pasipasakoti apie savo radijatorine gelininkyste doh.gif Sudygo viskas ka sejau : katileliai, gvazdikas, petunijos. Bet jau tokia nesamone, daigeliai kaip siuleliai, ju milijonas vienoj dezutej, nieko gero nesigaus. Sakiau katileli iskat sesiu zemen, nesiterliosiu daugiau. Petuniju irgi tik paaugusius daigelius pirksiuos, kad buciau garantuota, jog uzaugs smile.gif Tik tiek matyt man ir reikejo, kad perdegciau su savo nekantrumu biggrin.gif

Atsakyti
Maždaug papaišiau, kaip galvojam tvenkinį kasti. Punktyrinė linija žymi tvorelę. Tai jinai ir suskaidytų sklypą į zonas. Šiaurinėj bus ūkinė - daržas ir sodas, tuomet iš abiejų pusių trinkelių - reprezentacinė, už namo prie terasos poilsio, na ir prie tvenkinio poilsio zona. Pietiniam-vakariniam gale galvojam pležiuką su smėliuku pasidaryti, o šiauriniam kampe gal vandens lelijas įkurdinti, nes tos 'ausys' bus nelabai gilios.

user posted image
Atsakyti
Sakykit, gal kas auginot dichondrą? Aš šiais metais pirmą kartą pasėjau, taip greit sudygo, dabar nežinau, ką daryt? Koks jos augimo greitis? Kada pikuot? Kokias sąlygas mėgsta. nerandu konkrečios info g.gif Gal turit patirties?
Atsakyti
QUOTE(MAMICY @ 2011 02 28, 11:20)
dėkui  4u.gif
pirmais metais as gėles sodinau į kapams tvarkyti skirtą substratą...  ax.gif  mano akiai ten tikresnė žemė buvo biggrin.gif

durpe tai, o ne zemes. tik tamsesne.

substratas is sesmes yra durpe, jokia zeme.
Atsakyti
Labas mergaites biggrin.gif Su pavasariu user posted image
Atsakyti
Su pavasariu!
pas man liudesys, perziurejau savo turta rusy ir pastebegau kad pelesis prikibes prie kanu, kardeliu doh.gif Jie sausi, tvirti.Toks sausa smulkus pelesis, pavirsiuje tik. Ar jau viskas ar dar tiketis man ziedu.
Atsakyti
QUOTE(ARasytee @ 2011 03 01, 13:18)
Su pavasariu!
pas man liudesys, perziurejau savo turta rusy ir pastebegau kad pelesis prikibes prie kanu, kardeliu  doh.gif  Jie sausi, tvirti.Toks sausa smulkus pelesis, pavirsiuje tik. Ar jau viskas ar dar tiketis man ziedu.

Jei svoguneliai sausi ir tvirti, tai vadinas viskas gerai, pavalyk kiek ten imanoma pries sodindama ir tiek. Buvo ir pas mane tu pelesiuku ir jokiu broblemu. Susodintos sudygo kaip reikiant ir sauniai suaugo, zydejo.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eirian: 01 kovo 2011 - 12:35
Sakykit, kokius "namu darbus" esat numate padaryti kovo men? bigsmile.gif
Atsakyti